30 000 työntekijän tutkimukset: väkivallan kokemukset sote-alalla lisääntyneet – "Väkivaltaa kokee liian suuri osa"

yle 09:00 27.01

Alalla työskentelevät kokevat, että vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ovat vähentyneet. Moni joutuu toimimaan omien arvojensa vastaisesti.


Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: pizzayrittäjät ahdingossa, kamalat terapiakokemukset ja nuorten eläkeläisten määrä kasvaa

yle 18:00 19.01

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.


Suomen tähtivahti Justus Annusen nousun taustalla kova koulu – "Ne kokemukset ovat kasvattaneet häntä"

MTV 11:35 27.12

Nuoria Leijonia Ruotsia vastaan jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avausottelussa pystyssä pitänyt maalivahti Justus Annunen, 19, on kuulunut vuosien ajan Suomen nuorisomaajoukkueisiin. Nousussa nykyisenkaltaiseen tähtiloistoon on nähty kuitenkin myös kipuilua.


Vaikeasti vammainen tytär jäi ilman lääkkeitä, nuori mies unohtui kuumaan saunaan – asukkaiden kokemukset paljastavat, miksi Validia joutui tehovalvontaan

yle 05:45 18.12

Suomen suurimman vammaisasumisen järjestäjän pitkään jatkuneet ongelmat paisuivat niin suuriksi, että nyt niitä ratkotaan viranomaisvoimin. Kerro kokemuksesi ja osallistu keskusteluun kello 8 alkaen.


Blueskitaristi Erja Lyytisen hurjat kokemukset: Levytyssessioista tuttu mies ammuttiin, auto pyöri ympäri keikkamatkalla

iltalehti 13:42 01.11

Blues on vienyt Erja Lyytisen levytys- ja keikkamatkoille pitkin poikin. Tuore kirja paljastaa, että reissussa sattuu ja tapahtuu. Erja Lyytisellä on ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita keikka- ja levytysreissuillaan kotimassa ja ulkomailla. Henkikin on ollut koetuksella – oma ja muiden – eikä se edes aina ole kaikilla edes säilynyt. Hän muistelee värikkäitä sattumuksia Mape Ollillan kirjoittamassa kirjassa Erja Lyytinen – Blueskuningatar (Docendo 2019), joka ilmestyy 1. marraskuuta. Syksyllä 2006 Erja oli levyttämässä Dreamland Blues -levyään Mississipissä Yhdysvalloissa paikallisten muusikoiden kanssa. Vaikka Erja oli jo nähnyt maailmaa, paikallisten muusikoiden meno vaikutti niin värikkäältä, että neljän päivän studioaika alkoi tuntua pelottavan lyhyeltä. Puolet bändistä oli sekaisin. Joukkoon liittyi vielä yksi muusikko, jolla oli mukanaan maistissa ollut albiinon näköinen parimetrinen kaveri. Kaverista slidekitaraa soittava valkoinen nainen oli eksoottinen.


Tyksin lastenpäivystys aloitti toimintansa U-sairaalassa – kokemukset vastaavista hyviä: "Parantaa hoitoa"

yle 09:57 01.11

Porissa lastenpäivystys on toiminut pian kaksi vuotta.


”Tämä on tämmöinen keltainen rotanraato”, hoitaja sanoi Inge-Maj Ekströmin vastasyntyneestä 1981: Omat kokemukset tekivät Ekströmistä kapinallisen kätilön

iltasanomat 11:24 19.10

Vielä 80-luvulla tuore äiti saattoi viettää sairaalassa lähes viikon vaihtamatta vaippaa tai näkemättä vauvaansa ilman vaatteita.


Koulukiusaaminen näkyy armeijan keskeyttämistilastoissa

yle 06:02 15.10

Armeija-aika voi nostaa aiemmat koulukiusaamiskokemukset uudestaan pintaan.


Traumaattiset kokemukset saattavat palata mieleen välähdyksinä – "Jotkut jopa pelkäävät tulleensa hulluksi"

yle 10:30 11.10

Traumaperäisen stressireaktion kokee noin joka kahdeskymmenes.


”Menin lavalle löysän nahan kanssa ja kävelin pois palkinnot kainalossa” – Kaksosia odottanut tuleva äiti kertoi perheelle fitness-unelmastaan, vastaukseksi tullut naurunremakka sai aikaan valtavan näyttämisen halun

iltalehti 22:41 08.10

Yhdysvaltalaisella Courtney Standridgellä oli kolme vuotta sitten kunnianhimoinen tavoite, eikä hän pelännyt sanoa sitä ääneen. Nykyisin henkilökohtaisena kunto-ohjaajana työskentelevä Courtney Standridge oli alkuvuodesta 2016 raskaana ja hän kertoi perheelleen haluavansa kilpailla fitness-lavoilla sen jälkeen, kun olisi synnyttänyt ensimmäiset lapsensa, kaksoset. Haaveen taustalla oli Standridgen kokemukset omasta äidistään.


Vetypommi paratiisirannalla, sadan vuoden takainen mielisairaala, lätkämatsi erilaisin silmin – Matkusta Ylen sivun kautta virtuaalitodellisuuteen

yle 10:38 10.09

Lähde Enewetakin atollille keskelle Tyyntämerta, 1900-luvun alun Pitkäniemen sairaalaan tai zeppeliinilennolle öiseen Helsinkiin. Nämä ja kaikki muut Ylen virtuaalitodellisuus- ja 360-kokemukset löytyvät nyt tältä sivulta.


Aistilähtöinen ruokakasvatus sai lapset rouskuttamaan lanttua – ”Jo kolmivuotias osaa arvioida, minkä verran jaksaa syödä”

yle 20:15 09.09

Heinolalaisessa päiväkodissa kasvisten syöntiin rohkaistaan pelien, leikkien ja retkien avulla. Kokemukset ovat hyviä ja tukevat uusia ruokasuosituksia.


Sota-ajan kokemukset eivät enää pidättele kolttasaamelaisten elämää – Kolttien asuttamisen 70-vuotisjuhlassa riemuttiin elpynyttä kieltä ja värikästä kulttuuria

yle 11:00 25.08

Sevettijärvellä juhlittiin ylpeydellä kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotispäivää.


Apua, puhelias ihminen lähestyy! Erityisherkkä Petra Tanninen piirsi vaikeat tilanteet sarjakuviksi

yle 19:51 23.08

Erityisherkälle sosiaaliset tilanteet ja päätöksenteko saattavat olla hankalia. Petra Tanninen piirsi arjen hankalat kokemukset hauskoiksi sarjakuviksi.


Tutkimus: Itäeurooppalaisia koululaisia kiusataan aiempaa enemmän brexit-Britanniassa – "Opettajatkin nauravat"

yle 07:35 22.08

Oppilaiden kokemukset vaihtelevat pilkkasanoista pahoinpitelyihin.


Samae Koskinen vaihtoi koulua kiusaamisen takia: ”Tuntui, että maailmassa ei ole ketään minua varten”

iltalehti 15:47 12.08

Muusikko on antanut kiusaajilleen anteeksi. Kokemukset ovat opettaneet myös empatiaa. Muusikko Samae Koskinen, 40, joutui koulukiusatuksi aloittaessaan yläasteen. Riihimäellä yhdeksäsluokkalaiset olivat tuolloin pomoja ja seiskaluokkalaiset olivat mopoja. – Yläasteen hierarkia tuntui pöyristyttävältä. Oli totaalista arvottomuutta ja fyysistä koskemattomuutta rikottiin. Se oli aika rajua, hän kertoo.


Pääkirjoitus: Kotitalousvähennystä ei tule leikata

iltasanomat 21:00 05.08

Käyttäjien kokemukset kotitalousvähennyksen kautta teetettävästä työstä ovat valtaosin positiivisia.


Tripadvisor listasi maailman parhaat lomakokemukset – tässä Top 10

stara 09:20 31.07

Matkailusivusto Tripadvisor on listannut vuoden parhaat matkakokemukset ympäri maailman. Kohteet


Viihdelehti Stara.fi

stara 09:20 31.07

Matkailusivusto Tripadvisor on listannut vuoden parhaat matkakokemukset ympäri maailman. Kohteet


Yli kuusikymppiset esillä intiimeissä kuvissa – “Pitää saada seiniä jytisyttäviä orgasmeja vielä silloinkin, kun ollaan 70-vuotiaita”

yle 19:14 08.07

Näyttely nostaa esille yli 60-vuotiaiden kokemukset aistikkuudesta ja näkyvyydestä yhteiskunnassa.


erosi, peräkkäistä tappiota saanut koko SM-liigan

Hot topics