Risto Autiosta Näyttelijäliiton puheenjohtaja – tältä ”Kotikadun Hannes” näyttää nyt

iltalehti 21:53 17.11

Kansanedustajanakin toiminut Risto Autio on valittu Näyttelijäliiton puheenjohtajaksi. Näyttelijäliiton valtuusto valitsi uudeksi puheenjohtajaksi teatteritaiteen maisteri, näyttelijä Risto Aution kolmivuotiskaudelle 2020–2022. Useissa luottamustehtävissä uransa varrella toiminut Autio (kesk) työskenteli kansanedustajana vuosina 2007–2011.


Kotikadun työtoverit järkyttyivät lapsitähti Anna-Leena Uotilan, 20, kuolemasta – kollega muistelee: ”Rakastin yhteisiä kuvauksiamme"

iltalehti 06:37 29.08

Muun muassa Kotikatu-sarjasta ja Sisko tahtoisin jäädä -elokuvasta muistettu nuori näyttelijä on kuollut 20-vuotiaana. Keskiviikkona uutisoitiin, että näyttelijä Anna-Leena Uotila on kuollut 15. elokuuta ollessaan 20-vuotias. Uotilan isä Pekka Uotila kertoi Facebook-sivuillaan, että tytär taisteli aivokasvainta vastaan neljä vuotta. Uotila näytteli tv-sarjoissa ja elokuvissa jo lapsena. Hän näytteli Kotikadussa Adaa vuosina 2008-2011. Sarjassa Ada oli Tuijan (Laura Malmivaara) adoptiolapsi Malalain (Elsy Akiki) paras ystävä. Uotila ja hänen näyttelijäkollegansa Akiki olivat molemmat silloin vielä lapsia.


Muistatko Kotikadun Susanna "Suski" Blomin? Iris Nylander jätti sarjan vuonna 2012 - näin hän on muuttunut: ”Ravasin tuohon aikaan castingeissa”

iltalehti 17:29 27.08

Iris Nylund näytteli Susanna Blomia Kotikadussa vuosina 2011-2012. Nykyisin nainen tekee uraa musiikkialalla. Iris Nylund asteli koko kansan tietoisuuteen helmikuussa 2011, kun hän alkoi näytellä Susanna Blomia Kotikatu-sarjassa. Nylund tuli sarjaan Tiia Ilmasen (nyk. Haverinen) tilalle. Tuolloin Nylundia oli valitsemassa näyttelijä Janne Virtanen. – Ravasin tuohon aikaan useissa castingeissa, ja yhtenä kertana olin Miss Farkku-Suomi -castingissa. Siellä tapasin tyypin, joka työskenteli myös Kotikadun parissa. Hän sitten vinkkasi minusta Virtaselle, joka hoiti Kotikadun roolituksia, Nylund muistelee.


Muistatko Kotikadun Hanneksen? Risto Aution reuma muuttui krooniseksi - paiskii silti töitä kahden bändin solistina: "Kipuja on koko ajan"

iltalehti 06:36 13.08

Risto Autiolla diagnosoitiin kahdeksan vuotta sitten monilihaskipureuma, mutta se ei ole miestä hidastanut. Näyttelijä ja ex-kansanedustaja Risto Autio, 64, muistetaan Kotikadun Hannes Luotolan hahmosta. Hämeenlinnassa eläkepäiviään viettävä Autio on ollut myös yksi hittisarjan käsikirjoittajista. Suosikkinäyttelijän elämä sai karun käänteen, kun kahdeksan vuotta sitten Autio joutui työkyvyttömyyseläkkeelle reuman takia. Hänellä on diagnosoitu monilihaskipureuma.


Inka Kallénin elämä muuttui vuosia sitten teini-iässä - puhelu toi roolin Kotikadun Mirja Mäkimaana: ”Jukka Puotilan takia en uskonut saavani roolia”

iltalehti 09:00 02.07

Liekö kukaan tehnyt kuin Inka Kallén eli näytellyt samassa roolissa kahdessa eri sarjassa. Hän oli Mirja Mäkimaana Kotikatu ja Uusi päivä -sarjoissa 20-vuotisen kaaren. Inka Kallén liikkuu Tuusulassa Krapin alueella kuin kotonaan. Sitä se oikeastaan onkin. Hänen lapsuusmaisemansa ovat kivenheiton päässä. Lisäksi Krapin kesäteatterin farssin Tankki täyteen2 - Maallamuuttajat harjoitukset ja esitykset ovat pitäneet hänet alueella tiiviisti jo viikkoja. Kesäteatterin katsojista joku tunnistaa näyttelijän Elisa Viihteen sarjasta Ivalo. Moni muistaa televisiosarjoista Uusi päivä tai Presidentti. Ja kovin moni muistaa hänet vielä vuosien jälkeenkin Kotikadun Mirja Mäkimaana.


Brittiprofessori Helsingissä huutokaupataan huomiota ”Ihan IS seuraa ääntenlaskua Jo Swinson eroaa kauden ensimmäistä paikalliskamppailuvoittoaan, paikoista laskettu pystyttivät joulukuusen 60 Tätä vaalitulos

Hot topics