Pertti Kurikan nimipäivät aiheutti ryntäyksen kulosaarelaiseen omakotitaloon – siellä toimiva musiikkikoulu mullisti kehitysvammaisten opetuksen

iltasanomat 12:00 30.11

Suurin osa Kulosaaressa sijaitsevan musiikkikoulun oppilaista on kehitysvammaisia. Heille ja muille erilaisille oppijoille etsitään koulussa sopivat tavat oppia musiikin tekemistä.


Juha Mieto täyttää tänään 70 vuotta, ei aio juhlia: ”Välillä käyn katsomassa itseäni peilistä, puristan käden nyrkkiin ja sanon perkele”

iltalehti 08:31 20.11

Legenda täyttää tänään 70 vuotta. Hän herkuttelee täytekakulla, mikäli kaupasta ei löydy mämmiä. Hiihto- ja mämmilegenda Juha Mieto täyttää 70 vuotta. –?Päivä muiden joukossa. Juhlin 50-vuotis- ja 60-vuotispäiviäni, joten ei näitä pyöreitä enää tarvitse viettää. Olen luonteeltani erakko, jonka ei tarvitse kehua retostella, Kurikan jätti ilmoittaa.


Keihästähti retosteli valtavalla sylivälillään – Juha Mieto laittoi miehelle jauhot suuhun lentoasemalla: ”Katsoi, että mikäs mies”

iltalehti 06:10 11.11

Kurikan jätin syliväli on suurempi kuin 217 senttiä. ”Mietaa” kertoo kohtaamisestaan Petteri Piirosen ex-suojatin Ihab Abdelrahmanin kanssa Tukholman lentoasemalla. Juha Mieto luki vuonna 2014 Iltalehdestä jutun, jossa tuolloin keihäänheiton maailman huipulla ollut egyptiläinen Ihab Abdelrahman kehaisi sylivälinsä olevan 217 senttiä. Myöhemmin Mieto kohtasi Tukholman lentoasemalla Abdelrahmanin ja tämän valmentajana toimineen Petteri Piirosen. ”Mietaa” pysäytti keihäskaksikon ja suoritti mittauksen: 197-senttisen Kurikan jätin syliväli oli suurempi kuin 194-senttisen egyptiläisen.


Juha Mieto ei juhli 70-vuotispäivänään: ”Välillä käyn katsomassa itseäni peilistä, puristan käden nyrkkiin ja sanon perkele”

iltalehti 07:26 10.11

Legenda täyttää 70 vuotta keskiviikkona 20. marraskuuta. Hän herkuttelee täytekakulla, mikäli kaupasta ei löydy mämmiä. Hiihto- ja mämmilegenda Juha Mieto täyttää 70 vuotta 20. marraskuuta. –?Päivä muiden joukossa. Juhlin 50-vuotis- ja 60-vuotispäiviäni, joten ei näitä pyöreitä enää tarvitse viettää. Olen luonteeltani erakko, jonka ei tarvitse kehua retostella, Kurikan jätti ilmoittaa.


Kurikan keskustassa ammuttu laukauksia – poliisi tavoitti epäillyt

iltasanomat 17:13 17.10

Kurikan keskustassa on ammuttu. Poliisi on tavoittanut ampumisesta epäillyt.


Kurikan keskustassa ammuttu – poliisi tavoittanut ampumisesta epäillyt

iltasanomat 17:06 17.10

Kurikan keskustassa on ammuttu. Poliisi on tavoittanut ampumisesta epäillyt.


Kurikan keskustassa ammuttu – paikalla useita poliiseja

iltasanomat 16:56 17.10

Kurikan keskustassa on ammuttu. Sivullisilla ei ole poliisin mukaan vaaraa.


Kurikan keskustassa ammuskeltu – paikalla useita poliiseja

iltasanomat 16:55 17.10

Kurikan keskustassa on ammuskeltu.


Kurikan keskustassa ammuskeltu

yle 16:47 17.10

Poliisi kertoo ammuskelusta Twitterissä.


Poliisi arvelee, että Kurikan onnettomuuden kuljettajalla oli väärä tilannenopeus

iltasanomat 19:29 16.10

Kurikan kuolonkolaripaikka sijaitsee jyrkässä ja huonosti valaistussa mutkassa, jota ennen kuljettaja on ajanut useita kilometrejä suoraa tienpätkää.


Kahden 17-vuotiaan hengen vaatinut liikenne­onnettomuus järkyttää Kurikan Jalasjärvellä: ”Mutkaisessa paikassa on ollut monta kolaria”

iltasanomat 12:48 16.10

Myöhään tiistai-iltana Kurikan Jalasjärvellä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa kuoli kaksi 17-vuotiasta paikkakuntalaista nuorta naista. Kolmas ajoneuvossa olleista naisista loukkaantui vakavasti.


Kurikan paksun savimaan alla lepää geologinen ihme – 1,5 miljardia vuotta vanhassa rotkossa on valtava pohjavesiesiintymä, josta pulppuaa kenties Suomen puhtainta vettä

yle 10:30 08.09

Yhtä valtavaa ja ainutlaatuista pohjavesiesiintymää ei ole Suomessa muualta vielä tavattu.


Katso ISTV:stä suorana suunnistuksen Viestiliiga osa 5: Lakeuden viesti

iltasanomat 14:55 30.08

Suunnistuksen Viestiliigan viides osakilpailu Lakeuden viesti juostaan sunnuntaina 1.9.2019 Kurikan Jurvassa. ISTV näyttää viestin suorana lähetyksenä.


Sairaus varjostaa Pertti Kurikan Nimipäivistä tutun Kari Aallon unelmia: "Tiedä sitten, kauanko tässä on elossa"

iltalehti 07:00 15.08

Laulaja Kari Aalto toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja muutti Helsingin Kallioon. Tulevaisuudessa hän haluaa panostaa reggaemusiikkiin ja Kari Aalto & Rastakarai -yhtyeeseen. Musiikki on vaihtunut reggaeen, mutta Kari Aallolla on vielä punkasennetta jäljellä. Punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivien entinen laulaja hakee valokuvaa varten tupakan, koska sätkä toisi reggaemeininkiä poseeraukseen. Hän ehtii kuitenkin sauhutella tupakan ennen valokuvausta. Asennetta on siinäkin, että Aalto juo kahvia kymmenen kuppia päivässä – eikä ole aikeissa lopettaa, vaikka kofeiini aiheuttaa vatsavaivoja. – Kun on kerran kahvin makuun päässyt, en luovu siitä, hän perustelee.


Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeen jäsenet suuntaavat Lontooseen töiden perässä - Pertti’s Choice -putiikki aukeaa elokuussa

iltalehti 17:22 06.07

Pertti’s Choice -putiikissa asiakkaat pääsevät nauttimaan myös musiikkiesityksistä. Pertti Kurikan nimipäivät-yhtyeen perustama Pertin valinta -kauppa laajenee elokuussa hetkeksi Pertti’s Choice -putiikkina Lontooseen. Putiikki myy suomalaista outsider-taidetta, musiikkia ja taidetuotteita tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan. Liike toimii elokuun alussa neljän päivän ajan Lontoon Shoreditchissa. – On tosi hienoa, että meillä kehitysvammaisilla ja muilla outsidereilla on yhdenvertainen mahdollisuus esitellä suomalaista kulttuuria maailmalla, meillä on paljon hienoja artisteja ja projekteja meneillään, Pertin Valinnan perustajajäsen Sami Helle iloitsee.


Hot topics