Bussikuski käski "haisevaa" matkustajaa poistumaan, tuomittiin kunnianloukkauksesta – Kysyimme, milloin matkustajan saa heittää ulos

yle 17:08 21.11

Laki järjestyksen pitämisestä joukkoliikenteessä mahdollistaa matkustajan poistamisen, mutta vain ääritapauksessa.


Kolme naista kertoo, millaista oli tulla äidiksi nelikymppisenä – "Olen tajunnut, etten olekaan uraihminen"

yle 12:20 09.11

Synnyttävistä naisista yhä suurempi osa on yli 40-vuotiaita. Kysyimme kolmen nelikymppien äidin kokemuksia lasten hankkimisesta.


Yhdysvallat vetäytyy Syyriasta, voiko sama toistua Afganistanissa? Kysyimme asiantuntijoilta: "Maa romahtaisi, jos niin tapahtuisi nyt"

yle 08:27 09.11

Jopa puolet Afganistanista on Talibanin hallinnassa. Turvallisuusjoukkojen jäseniä ja siviilejä kuoli viime vuonna enemmän kuin koskaan ennen.


Miksi Pasilan Triplassa sähköautojen latauspisteitä on 300 ja Tyksissä nolla? – Kysyimme, piffaako veronmaksaja julkisen latauspisteen rakentamisen

yle 06:06 08.11

Hallitus yrittää lisätä latauspaikkoja muuallekin kuin asuinkiinteistöjen pihoille. Jos ei ole latauspaikkoja, ei autojen määräkään voi lisääntyä.


Kysyimme Tommi Mäkiseltä Tänakiin liittyvistä kohuväitteistä – tallipomo repesi nauruun

MTV 11:07 01.11

Tommi Mäkiselle ja Toyotan WRC-tiimille jäi ainakin toistaiseksi "Musta Pekka" kouraan, kun Ott Tänak päätti vaihtaa leiriä.


Kysyimme tavallisilta suomalaisilta ”paljonko tienaat” – osa-aikainen vaatemyyjä Kristiina iski vastauksen pöytään: ”Jos olen ihan persaukinen...”

iltasanomat 15:48 31.10

Omista tuloista puhuminen ei ole välttämättä helppoa tai mukavaa. Joskus se voi kuitenkin olla hyödyllistä.


Ompelija urakoi 400 voimistelupukua, jotka koristavat kantajiaan vain hetken – kysyimme lajiliitolta, miksi voimistelussa vallitsee kertakäyttökulttuuri

yle 18:12 30.10

Moniin voimistelupukuihin uppoaa runsaasti materiaaleja ja muovikoristeita. Tekstiilihävikkiä pyritään vähentämään kierrättämällä, mutta voimistelumaailmassa se ei ole aina niin yksinkertaista.


Läheiset häpeävät talousongelmiin joutunutta ja kärsivät mukana: "Mistään hauskasta ei keskustella kuten joskus ennen"

yle 16:00 20.10

Rahavaikeudet vaikuttavat usein myös velallisen lähipiiriin. Kysyimme lukijoiltamme kokemuksia maksuongelmaisen läheisenä olemisesta.


Suomen historian suurin asekauppa taitekohdassa: Hintakatto asetettu 10 miljardiin – kysyimme 5 tärkeää kysymystä

iltasanomat 18:39 09.10

Puolustushallinto lähettää pian tarkennetut tarjouspyynnöt hävittäjävalmistajille. Ensi talvena Pirkkalassa jylisee.


Voitaisiinko Kööpenhaminasta ottaa mallia Helsingin asuntopulaan ja ilmastoasioiden ratkomiseen? Tässä neljä yksinkertaista keinoa

yle 15:40 08.10

Kööpenhamina painii samojen ongelmien kanssa kuin Helsinki. Kysyimme kaupungin entiseltä pormestarilta, millaisin keinoin siellä on toteutettu kestävää kehitystä ja ratkottu asuntopulaa.


Kysyimme JSN:n uudelta puheenjohtajalta, kuinka suhtautua vaikuttamisyrityksiin ja 3 muuhun median haasteeseen

yle 17:35 27.09

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajaksi nimitetty Eero Hyvönen on pitkän uransa aikana nähnyt median muuttuvan. Myös JSN:n on vastattava haasteisiin.


Asiantuntijat budjettiesityksen ilmastosatsauksista: Tehokkain toimi jäi uupumaan, kun turpeen verotukea ei poistettu

yle 18:26 18.09

Kysyimme asiantuntijoilta, miten hallituksen ensimmäinen budjetti vastaa se omiin ilmastotavoitteisiin.


Valokuitu vai 5G? Kysyimme DNA:lta, Elisalta ja Telialta, miksi kuluttajille myydään nyt kallista kuitua nettiyhteydeksi, jos kohta kaikilla on 5G

yle 06:10 16.09

Tulevaisuuden nettiyhteydet tarvitsevat valokuitua, mutta Suomen suurimpien operaattoreidenkin välillä on linjaero siitä, tarvitsevatko myös kuluttajat.


Valokuitu vai 5G? Kysyimme DNA:lta, Elisalta ja Telialta, miksi kuluttajille myydään nyt kallista kuitua nettiyhteydeksi, jos kohta kaikilla on 5G?

yle 06:10 16.09

Tulevaisuuden nettiyhteydet tarvitsevat valokuitua, mutta Suomen suurimpien operaattoreidenkin välillä on linjaero siitä, tarvitsevatko myös kuluttajat.


Tulevaisuudessa myös kuorma-autot ja joukkoliikenne liikkuvat sähköllä – Kysyimme 4 olennaisinta kysymystä aiheesta asiantuntijoilta

yle 12:02 02.09

Lisävauhtia kehitykselle antaa Suomen hallituksen tiukka linjaus päästöjen vähentämisestä. Sen mukaan päästöjen pitäisi vähintään puolittua vuoteen 2030 mennessä vuoden 2005 tasosta.


"Kiusaus siirtyä Netflixiin tehtävien sijaan voi olla joillekin liian suuri" – Kysyimme opettajilta, mitä sähköisessä matematiikan opetuksessa on pielessä

yle 06:15 30.08

Lukiolaisten digitaidot vaihtelevat, minkä pelätään vaikuttavan oppimistuloksiin. Opettajat eivät silti kaipaa entisiä opetusvälineitä.


"Merellä on tilaa kaikenlaiselle liikkumiselle" – Airiston tuhoisa turma nosti somessa kiivaan ristiaallokon, ulapalla oikeasti tyynempää

yle 18:47 28.08

Kysyimme kahdelta kokeneelta kipparilta, onko ruoriraivo lisääntynyt vesillä. Kerro kommenteissa omat kokemuksesi.


Puheet soijakastikkeen jäähyväisistä vahvasti liioiteltuja ja ennenaikaisia – Voitaisiinko Suomesta edes tehdä soijatonta maata?

yle 19:45 27.08

Soija on nyt niin kuuma peruna, että kaikkia siihen liittyviä lausuntoja tulkitaan tarkasti. Kysyimme Elintarviketeollisuusliitto ry:n näkemystä soijattomasta Suomesta.


Professorit kertovat, mikä uudessa opetussuunnitelmassa meni pieleen – heidän mielestään koulut ovat tulkinneet sen väärin

yle 05:30 27.08

Kysyimme kolmelta kasvatustieteen professorilta, mitä mieltä he ovat uudesta opetussuunnitelmasta ja uusista koulurakennuksista.


Hesperianpuistossa - yleisössä kateissa olleet äiti lihoneelle vastustajalle seuraa mielenosoituksia syyllisyytensä murhan

Hot topics