Pia Nykänen ei saanut kutsua Urheilugaalaan – näin kutsujen lähettäjä perustelee: ”Kysyimme äidiltä, kenet hän haluaa mukaansa”

iltalehti 10:45 17.01

Urheilugaalan järjestäjät kertoivat kutsujen taustoista. Mäkikotka Matti Nykänen valittiin torstaina Urheilugaalassa postuumisti Suomen urheilun kunniagalleriaan, eli Hall of Fameen. Matti Nykäsen uran huippuhetkiä esittäneen videon jälkeen Anssi Kela esitti Nykäsen kunniaksi tekemänsä kappaleen. Lopuksi Kela vei Uuno-pokaalin Nykäsen äidille Vienolle, joka istui samassa pöydässä Hjallis Harkimon kanssa. Harkimo on yksi Suomen Urheilugaalan perustajista.


Opiskelijat kertoivat yliopistoissa kokemastaan rasismista – Kysyimme viideltä suurelta yliopistolta asiasta: "En voi sanoa, että olisin täysin yllättynyt"

yle 20:15 13.01

Yliopistoissa painotetaan, että rasismiin on nollatoleranssi. Siihen ei kuitenkaan pystytä puuttumaan, elleivät opiskelijat tuo tapauksia esiin.


Opiskelijat kertoivat yliopistoissa kokemastaan rasismista – Kysyimme viideltä suurelta yliopistolta asiasta: "En voi sanoa, että olisin täysin yllättänyt"

yle 20:15 13.01

Yliopistoissa painotetaan, että rasismiin on nollatoleranssi. Siihen ei kuitenkaan pystytä puuttumaan, elleivät opiskelijat tuo tapauksia esiin.


Kysyimme asiantuntijalta Teheranin lentoturmasta: "Jotakin äärimmäisen yllättävää ja nopeaa on tapahtunut"

yle 19:47 08.01

Asiantuntija ei sulje nykytiedoilla mitään mahdollisuutta pois. Kansainvälinen onnettomuustutkinta saattaa kestää vuoden.


Kysyimme sotilasasiantuntijalta 6 keskeistä kysymystä Iranin iskuista: Symbolinen toimi, joka jätti mahdollisuuden liennytykseen

yle 13:22 08.01

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettajan Antti Pihlajamaan mukaan pallo on nyt Yhdysvalloilla.


Kuusi väitettä sähköstä – uskotko Suomen olevan Venäjän sähköstä riippuvainen ja sähköautojen kaatavan verkot?

yle 14:51 06.01

Voiko sähkön alkuperää kontrolloida? Kysyimme kantaverkkoyhtiön asiantuntijoilta.


"Pitää ehtiä rajalle" – Kysyimme venäläisiltä ostosmatkailijoilta, miksi he eivät käytä rahaa ravintoloihin Suomessa

yle 20:30 03.01

Rajan ruuhkat aiheuttavat kiireitä venäläisille ostosmatkailijoille. Syöminen Suomen puolella on pikaista.


Tässä ovat Suomen EU-puheenjohtajakauden plussat ja miinukset – Puola luisti ilmastotavoitteesta, Unkarin kanssa väännettiin oikeusvaltiosta

yle 18:50 30.12

Kysyimme eurooppaministeriltä ja tutkijoilta, missä Suomi onnistui ja mikä jäi kesken.


Aivovammakeskustelun keskiössä olevan Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen: "Hallituksella on merkittävä vastuu lajin säilymisestä turvallisena"

jatkoaika.com 10:30 22.12

SM-Liiga Oy:n hallitus julkaisi tiistaina uuden linjauksen päähän kohdistuneiden taklausten vähentämiseksi. Soitimme hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltuselle ja kysyimme asiasta hieman lisää.


Pysäköinti, koirarotujen jalostus ja peniskakut kuohuttavat Facebook-ryhmissä – jokaisella on omat tabunsa

yle 16:00 15.12

Kysyimme koira-, leivonta-, puskaradio- sekä faniryhmästä, mikä moderaattoreita työllistää.


Bussikuski käski "haisevaa" matkustajaa poistumaan, tuomittiin kunnianloukkauksesta – Kysyimme, milloin matkustajan saa heittää ulos

yle 17:08 21.11

Laki järjestyksen pitämisestä joukkoliikenteessä mahdollistaa matkustajan poistamisen, mutta vain ääritapauksessa.


Kolme naista kertoo, millaista oli tulla äidiksi nelikymppisenä – "Olen tajunnut, etten olekaan uraihminen"

yle 12:20 09.11

Synnyttävistä naisista yhä suurempi osa on yli 40-vuotiaita. Kysyimme kolmen nelikymppien äidin kokemuksia lasten hankkimisesta.


Yhdysvallat vetäytyy Syyriasta, voiko sama toistua Afganistanissa? Kysyimme asiantuntijoilta: "Maa romahtaisi, jos niin tapahtuisi nyt"

yle 08:27 09.11

Jopa puolet Afganistanista on Talibanin hallinnassa. Turvallisuusjoukkojen jäseniä ja siviilejä kuoli viime vuonna enemmän kuin koskaan ennen.


Miksi Pasilan Triplassa sähköautojen latauspisteitä on 300 ja Tyksissä nolla? – Kysyimme, piffaako veronmaksaja julkisen latauspisteen rakentamisen

yle 06:06 08.11

Hallitus yrittää lisätä latauspaikkoja muuallekin kuin asuinkiinteistöjen pihoille. Jos ei ole latauspaikkoja, ei autojen määräkään voi lisääntyä.


Kysyimme Tommi Mäkiseltä Tänakiin liittyvistä kohuväitteistä – tallipomo repesi nauruun

MTV 11:07 01.11

Tommi Mäkiselle ja Toyotan WRC-tiimille jäi ainakin toistaiseksi "Musta Pekka" kouraan, kun Ott Tänak päätti vaihtaa leiriä.


Kysyimme tavallisilta suomalaisilta ”paljonko tienaat” – osa-aikainen vaatemyyjä Kristiina iski vastauksen pöytään: ”Jos olen ihan persaukinen...”

iltasanomat 15:48 31.10

Omista tuloista puhuminen ei ole välttämättä helppoa tai mukavaa. Joskus se voi kuitenkin olla hyödyllistä.


Ompelija urakoi 400 voimistelupukua, jotka koristavat kantajiaan vain hetken – kysyimme lajiliitolta, miksi voimistelussa vallitsee kertakäyttökulttuuri

yle 18:12 30.10

Moniin voimistelupukuihin uppoaa runsaasti materiaaleja ja muovikoristeita. Tekstiilihävikkiä pyritään vähentämään kierrättämällä, mutta voimistelumaailmassa se ei ole aina niin yksinkertaista.


Läheiset häpeävät talousongelmiin joutunutta ja kärsivät mukana: "Mistään hauskasta ei keskustella kuten joskus ennen"

yle 16:00 20.10

Rahavaikeudet vaikuttavat usein myös velallisen lähipiiriin. Kysyimme lukijoiltamme kokemuksia maksuongelmaisen läheisenä olemisesta.


Suomen historian suurin asekauppa taitekohdassa: Hintakatto asetettu 10 miljardiin – kysyimme 5 tärkeää kysymystä

iltasanomat 18:39 09.10

Puolustushallinto lähettää pian tarkennetut tarjouspyynnöt hävittäjävalmistajille. Ensi talvena Pirkkalassa jylisee.


sairastuneita jo tuhansia Saksassa toiselle kierrokselle Volleylle kaapin paikan ”Mikä on se

Hot topics