Terhokotiin siirretyllä Janita Lukkarisella edessään vaikea tehtävä: kirjoittaa jäähyväiskirjeitä

iltalehti 16:21 19.01

Janita Lukkarinen sairastaa syöpää, johon lääketieteen keinot eivät enää pure. Televisiosta julkisuuteen noussut somevaikuttaja Janita Lukkarinen, 26, on kertonut sairastamastaan syövästi avoimesti pitkin matkaa. Joulun aatonaattona hän joutui sairaan ja sieltä Terhokotiin. Terhokoti on paikka, jonne siirrytään yleensä siinä vaiheessa, kun hoitokeinoja syöpään ei enää ole.


Turkulainen lääketieteen tutkimus valittiin vuosikymmenten merkittävimpien joukkoon – haastaa yli sata vuotta noudatetut ohjeet

iltasanomat 21:37 10.01

Suomalaistutkimus osoittaa, että isolla osalla potilaista antibiootit voisivat korvata leikkaushoidon lievemmissä umpilisäketulehduksissa.


Entinen NHL-tappelija osui kaktukseen – siitä alkoi helvetti, joka jää lääketieteen historiaan: ”Luojan kiitos minulla on vakuutus ja paljon rahaa”

iltalehti 22:52 26.12

Kaktus oli viedä pitkän NHL-uran tehneen Lyle Odeleinin hengen. Iltalehti julkaisee vuodenvaihteen kunniaksi mieleenpainuvia juttuja vuodelta 2019. Juttu Lyle Odeleinista julkaistiin ensimmäisen kerran 11.10. Lyle Odelein, 51, kävi viime vuonna lähellä kuolemaa.


Hiihtomaailman kuuma puheenaihe on saanut suomalaislääkärin mielestä väärät mittasuhteet – avaa järjestelmää, joka esti tähtien kilpailemisen: "Ihmiset eivät täysin ymmärrä, mistä on kyse"

yle 14:22 18.12

Norjassa työskennellyt urheilulääketieteen erikoislääkäri Katja Mjösund tietää, mitä norjalaisten terveystarkastus sisältää.


Eläinlääketieteen opiskelijat riisuivat hyvän asian puolesta – aistikas tyttökalenteri huokuu luonnollista kauneutta

iltasanomat 10:06 29.11

Juuri valmistuneessa alusvaatekalenterissa Helsingin eläinlääketieteen opiskelijat poseeraavat kameralle hyväntekeväisyyden nimissä. Koko kalenterin tuotto lahjoitetaan kodittomien eläinten hyväksi.


Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka lataa julkkiksille suorat sanat: ”Ei ole olemassa tervettä lihavuutta”

iltalehti 06:41 25.11

Pippa Laukka ratsaa julkkisten jääkaapit ja täräyttää faktat pöytään Olet mitä syöt -ohjelmassa. Valkoisen takin alla sykkii kuitenkin lämmin sydän. Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka, 49, pyyhältää paikalle suoraan luentokeikalta. Tänään hän on puhunut Mielenterveysliitolle. Sielläkin on tullut positiivista palautetta ja yleisöstä on huudeltu ”Hyvä Pippa!” Joitakin saattaa yllättää, että Laukka on helposti lähestyttävä ja lämmin ihminen. Olet mitä syöt -ohjelmassa hän on nimittäin se ankeuttaja, joka ratsaa jääkaappeja ja tylyttää ihmisiä vääränlaisesta syömisestä.


Yksi kuva näyttää karun kehityksen: nuorten itsemurhat eivät vähenny samassa tahdissa kuin keski-ikäisten

iltasanomat 10:50 20.11

Mielenterveysongelmista kärsivä nuori ei saa tarvitsemaansa apua välttämättä edes koulusta, sanoo nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola.


Jääkö nuorena pössyttelystä pysyvä jälki kehittyviin aivoihin? Erikoislääkäri ja aivotutkija arvioivat vaikutuksia nuorissa aivoissa

yle 20:09 12.11

Aivotutkija ja päihdelääketieteen erikoislääkäri kallistuvat dekriminalisoinnin suuntaan.


Jääkö nuorena pössyttelystä pysyvä jälki kehittyviin aivoihin? – erikoislääkäri ja aivotutkija arvioivat vaikutuksia nuorissa aivoissa

yle 20:09 12.11

Aivotutkija ja päihdelääketieteen erikoislääkäri kallistuvat dekriminalisoinnin suuntaan.


Isoäidin luultiin kuolleen – aviomies huomasi ruumiin hengittävän juuri ennen krematointia

stara 15:20 26.10

Ennen modernin lääketieteen kehittymistä hautaan saattoi toisinaan päätyä kuolleelta näyttäviä,


Viihdelehti Stara.fi

stara 15:20 26.10

Ennen modernin lääketieteen kehittymistä hautaan saattoi toisinaan päätyä kuolleelta näyttäviä,


Fysiikan Nobel-palkinto maailmankaikkeuden ja eksoplaneettojen tutkimukselle

yle 12:10 08.10

Nobel-viikko alkoi maanantaina lääketieteen palkinnolla. Julkistamatta ovat vielä kemian, kirjallisuuden ja taloustieteen palkinnot sekä rauhanpalkinto.


Kuka saa fysiikan Nobel-palkinnon? Katso suorana kello 12.45

yle 12:10 08.10

Solujen hapenkäyttöä selvittäneestä tutkimuksesta myönnetty lääketieteen Nobel aloitti maanantaina Nobel-viikon. Luonnontieteiden palkinnoista on nyt vuorossa fysiikka.


Lääketieteen Nobel-palkinto kolmelle solututkijalle

iltasanomat 13:06 07.10

Lääketieteen Nobel-palkinnon saavat William G. Kaelin Jr, Peter J. Ratcliffe ja Gregg L. Semenza.


Lääketieteen Nobel-palkinto kolmelle solututkijalle, tuloksilla merkitystä jokaisen ihmisen elämässä

yle 11:32 07.10

Nobeleita myönnetään tänä vuonna poikkeuksellisesti seitsemän, myös skandaalin takia lykkääntynyt viime vuoden kirjallisuuspalkinto.


Lääketieteen Nobel-palkinto kolmelle solututkijalle, tuloksilla merkitystä jokaisen ihmisen elämässä.

yle 11:32 07.10

Nobeleita myönnetään tänä vuonna poikkeuksellisesti seitsemän, myös skandaalin takia lykkääntynyt viime vuoden kirjallisuuspalkinto


Lääketieteen Nobel-palkinto kolmelle solututkijalle

yle 11:32 07.10

Nobeleita myönnetään tänä vuonna poikkeuksellisesti seitsemän, myös skandaalin takia lykkääntynyt viime vuoden kirjallisuuspalkinto


tehtävä on rauhoittaa

Hot topics