Ott Tänak marssii pääkilpailijan pilttuuseen Toyota-tietojen kanssa – Tommi Mäkisen apulainen puntaroi vaikutuksia

MTV 11:07 12.12

Toyotan MM-rallitiimin tekninen johtaja Tom Fowler ei ole huolissaan Ott Tänakin tiedoista, jotka virolainen vie mukanaan Hyundaille. 


Ott Tänak vie Toyotan sisäpiiritietoa kovimmalle kilpailijalle – insinööri toppuuttelee

iltalehti 18:02 11.12

MM-rallikauden 2020 alku on päivä päivältä lähempänä. Vaikka MM-rallikautta 2020 varjostaa Citroënin vetäytymisestä seurannut WRC-autojen vähentyminen, rallifaneilla on kaikki syyt odottaa ensi kaudelta ainakin mielipuolista mestaruustaistelua. Ott Tänak ja Thierry Neuville jahtaavat menestystä Hyundailla, Sébastien Ogeier siirtyi ensi kaudeksi Tänakin tyhjäksi jättämään Toyota-istuimeen.


Ott Tänak vie Toyotan sisäpiiritietoa kovimmalle kilpailijalle – insinööri toppuuttelee: ”Hän ei tiedä”

iltalehti 18:02 11.12

MM-rallikauden 2020 alku on päivä päivältä lähempänä. Vaikka MM-rallikautta 2020 varjostaa Citroënin vetäytymisestä seurannut WRC-autojen vähentyminen, rallifaneilla on kaikki syyt odottaa ensi kaudelta ainakin mielipuolista mestaruustaistelua. Ott Tänak ja Thierry Neuville jahtaavat menestystä Hyundailla, Sébastien Ogeier siirtyi ensi kaudeksi Tänakin tyhjäksi jättämään Toyota-istuimeen.


Ura ohi? Ilman Toyota-sopimusta jääneeltä Kris Meekeltä puhutteleva julkaisu somessa

iltalehti 19:25 10.12

Kris Meeken MM-ralliura on ainakin toistaiseksi paketissa. Kris Meekeä ei todennäköisesti nähdä rallin MM-sarjassa kaudella 2020. Meeke, 40, julkaisi tiistaina puhuttelevan viestin Instagram-tilillään.


Näin kulkee WRC-auto Kalle Rovanperän käsissä – Toyota jakoi videon ensimmäisestä testistä

iltalehti 11:32 06.12

Kalle Rovanperä on jo alkanut valmistautua ensimmäiseen kauteensa WRC-tehdaskuljettajana. Toyotan rallitallin tehdaskuljettajaksi nostettu Kalle Rovanperä ja hänen kartanlukijansa Jonne Halttunen pääsivät testaamaan uutta työkaluaan, Toyota Yaris WRC:tä, keskiviikkona. Kyseessä oli Rovanperän ensimmäinen totinen testi autolla, jolla hän kilpailee ainakin vuodet 2020–21. Testin on tarkoitus valmistaa sekä Rovanperää että autoa tammikuun lopulla Etelä-Ranskassa ajettavaan MM-kauden avaukseen, Monte Carlon MM-ralliin.


Maikkarin tunnettu tv-kasvo loikkaa Ylen lähetyksiin

iltalehti 15:21 03.12

Tomi Tuominen siirtyy MTV:ltä Yleen. Pitkän uran MTV:llä tehnyt tv-kasvo Tomi Tuominen, 48, siirtyy Yleen. Tuominen toimi päättyneellä F1-kaudella C Moren F1-studion isäntänä, minkä lisäksi hän on muun muassa ankkuroinut Tulosruutua. Tuominen nähdään ensi vuonna Ylen kanavilla rallilähetyksissä. Tuomisella on vankka rallitausta, sillä toimittajan työn lisäksi mies on toiminut kartanlukijana peräti 34 MM-rallissa. Yle kertoi asiasta verkkosivuillaan.


Tomi Tuominen vahvistaa Yle Urheilun rallitiimiä – konkarikartturi kiertää kaikki MM-rallit: "Fiilis on odottava ja upea"

yle 14:35 03.12

Tuominen siirtyy tehtävään C Moren F1-lähetysten studiojuontajan paikalta.


Rallin MM-sarjan osakilpailu peruttiin: rajut mellakat pakottivat järjestäjät kovaan päätökseen

iltalehti 16:08 29.11

Ensi kauden Chilen MM-ralli on peruttu. Muun muassa Autosport-lehti kertoo, että kauden 2020 neljänneksi MM-ralliksi aiottu Chilen-osakilpailu jää ajamatta maan levottomuuksien takia. Chilessä puhkesi lokakuussa mielenosoituksia ja mellakoita, kun pääkaupunki Santiagossa ilmoitettiin metrolippujen hintojen korotuksista. Hintoja korotettiin noin neljällä sentillä. Korotus on sittemmin peruttu.


KymiRingin rallisuunnitelma MM-erikoiskokeesta kariutui – ”Hankalasti istutettavissa”

iltasanomat 11:07 29.11

Suunnitelma MM-rallin pikataipaleen järjestämisestä KymiRingillä on kuopattu ainakin ensi vuoden osalta.


Liikaa levottomuuksia – MM-rallin osakilpailu peruttiin

yle 10:35 29.11

Kisajärjestäjien mukaan MM-rallia ajetaan Chilessä jälleen kaudella 2021.


Jari-Matti Latvala kertoo rajusta pettymyksestään – tämän takia hän uskoo tulevaisuuteen: ”On aika kääntää sivut”

iltasanomat 19:03 28.11

Uuteen nousuun tähtäävä Jari-Matti Latvala sanoo keränneensä rahat jo kahteen MM-ralliin ensi kaudeksi.


Vahvistus: Chilen MM-ralli peruttu – saako Katalonia uuden tilaisuuden?

MTV 18:23 28.11

Chilen MM-rallin järjestäjät ilmoittivat torstaina, että ensi huhtikuulle kaavailtu kilpailu on päätetty perua.


Rallin MM-osakilpailu vaarassa – Kalle Rovanperän kartturi välitti lohduttomat terveiset ystäviltään

iltalehti 17:57 28.11

14 osakilpailusta koostuva rallin MM-kalenteri kaudelle 2020 saattaa vielä muuttua. Ensi kauden neljänneksi osakilpailuksi kaavaillun Chilen MM-rallin toteutuminen on vaarassa. Chilessä on tarkoitus ajaa 16.–19. huhtikuuta. Chileläisen MundoRally-sivuston mukaan kilpailun kohtalosta päätetään perjantaina.


Media: MM-rallin tulokasta, Chilen kisaa uhkaa peruuntuminen maan levottomuuksien vuoksi

yle 17:23 28.11

Chileläissivusto Mundo Rally kertoo, että Chilen MM-rallin kohtalo ratkeaa ensi perjantaina.


IS: Kalle Rovanperä kisaa Toyotan WRC-autolla Suomessa jo ennen MM-rallikauden alkua

MTV 09:30 28.11

Kalle Rovanperä kilpailee jo ennen MM-rallikauden alkua Toyotan WRC-autolla, kertoo Ilta-Sanomat.


Näkökulma: MM-rallikausi 2020 tarjoaa täysin mielipuolisen yhteenoton – mestarisuosikista ei ole epäselvyyttä

iltalehti 07:00 28.11

Sébastien Ogierin lähdöllä Citroën-tallista oli rallia ajatellen murheelliset seuraukset, mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin, kirjoittaa Mikko Hyytiä. Nyt se on varmaa. Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier ajaa ensi kaudella Tommi Mäkisen johtamassa Toyota-tallissa. Siirto Toyotalle tarkoittaa sitä, että Ogier saa yhä jahdata Juha Kankkusen ennätystä, joka jäi kaudella 2019 Citroënin ratissa täydentämättä: MM-titteli kolmen eri valmistajan autolla. Ogier sanoi jo Citroënille siirtyessään, että tuon tavoitteen saavuttaminen oli yksi suurimmista syistä sille, miksi hän jätti M-Sportin kahden maailmanmestaruuden jälkeen syksyllä 2018.


Jari-Matti Latvala suunnittelee viiden MM-rallin ohjelmaa – "Jos et aja, sinut unohdetaan"

MTV 21:34 27.11

Rallin MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala jäi tyhjän päälle, kun Toyota julkisti ensi kauden kuljettajansa keskiviikkona.


Latvala toivoo ajavansa maailmanmestaruudesta kaudella 2021 – ensi vuodesta hän neuvottelee vain Toyotan kanssa: "Toiveeni on, että pystyisin jopa viisi MM-rallia ajamaan"

yle 15:47 27.11

Rallikuljettaja Jari-Matti Latvala ei saanut jatkosopimusta Toyotalle. Hän ei kuitenkaan tavoittele siirtoa esimerkiksi M-Sportille.


Tommi Mäkisellä isot odotukset Kalle Rovanperästä: "Hänessä on jotain erityistä"

MTV 14:40 27.11

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen joutui kokoamaan koko MM-ralliin osallistuvan kokoonpanonsa uudelleen, mutta hän on tyytyväinen uuteen ryhmään. Suomalaislupaus Kalle Rovanperältä hän odottaa paljon tulevaisuudessa. 


Toyotan isolta pomolta tunteikas ylistys Jari-Matti Latvalalle – suomalaistähden tapaaminen ratkaiseva hetki Toyotan MM-rallipaluulle

MTV 14:32 27.11

Toyotan MM-rallitiimin puheenjohtaja Akio Toyoda esitti syvät kiitokset Jari-Matti Latvalalle, kun talli tiedotti ensi kauden kuljettajistaan.


eduskunnasta kello 16 euroa joulu­lahja­rahaa Isis-äidit kotiutettaisiin IS poliisi kolaroi risteyksessä vaatteiden­keräysastiaan – oli

Hot topics