Suomalaiselta MM-ralliässältä on jo lupa odottaa menestystä – "Täytyy taas todistaa, että on tallipaikan arvoinen"

MTV 09:09 09.01

Teemu Suninen starttaa parin viikon kuluttua käynnistyvässä Monte Carlon MM-rallissa kolmanteen sesonkiinsa M-Sport Fordin tiimissä.


Esapekka Lapille ja Teemu Suniselle loistava uutinen – "Se on iso askel"

MTV 19:04 08.01

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford -talli toivoo, että se pääsee juhlimaan osakilpailuvoittoja kaudella 2020. Viime kaudella Citroenia edustanut Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajavat tallin kuljettajina tänä vuonna. Lisäksi brittikuski Gus Greensmith ajaa yhdeksän MM-rallia kolmannella Ford Fiesta WRC-autolla.


Kalle Rovanperä pääsi taas Toyotan WRC-auton rattiin – kova testi autolle ja kuskille: ”Se on vähän rajumpaa”

iltalehti 17:10 13.12

Kalle Rovanperä testaa taas uutta työkaluaan, Toyota Yaris WRC:tä. Kaksivuotisen sopimuksen Tommi Mäkisen johtaman Toyotan MM-rallitallin kanssa allekirjoittanut Kalle Rovanperä, 19, tekee ensi kaudella suuren harppauksen. Loikka R5-autosta WRC-autoon on merkittävä, ja Rovanperä joutuu ajamaan ensi kauden ensimmäiset MM-rallit hyvin vähäisellä kokemuksella uudesta autostaan. Rovanperä ajoi ensimmäiset viralliset testinsä Toyota Yaris WRC:llä viime viikolla, kun hän aloitti tallin testirupeaman Monte Carlon MM-rallia varten. Rovanperän jälkeen omat testipäivänsä saivat myös tallikaverit Elfyn Evans ja Sébastien Ogier sekä kahdeksan MM-rallin WRC-diilin kaudelle 2020 saanut Takamoto Katsuta.


Tommi Mäkinen ja Toyota tarjoavat japanilaiselle lahjakkuudelle valtavan mahdollisuuden – Latvalan tilanne yhä auki

iltalehti 15:54 13.12

Toyotan kehitysohjelmaan kuuluva japanilainen Takamoto Katsuta ajaa ensi kaudella kahdeksan MM-rallia Toyota Yaris WRC -autolla. Kaudella 2019 Saksan ja Espanjan MM-ralleissa ensimmäiset kilpailunsa WRC-autolla ajanut Katsuta, 26, nähdään ensi kaudella kaikissa Euroopassa ajettavissa osakilpailuissa – Monte Carlossa, Ruotsissa, Portugalissa, Italiassa, Suomessa, Saksassa ja Walesissa – sekä kauden päättävässä Japanin MM-rallissa. – Kausi 2020 on uusi haaste minulle. Sain jo tänä vuonna hyvää kokemusta MM-ralleista, mutta hyppäys WRC-autoon on iso loikka. Vaikka ensimmäiset kokemukseni Yaris WRC:stä olivat hyvin positiivisia, tiedän, että minun täytyy kehittää ajamistani ja nuotteja noustakseni huipputasolle, Katsuta sanoo Toyotan tiedotteessa.


Liikaa levottomuuksia – MM-rallin osakilpailu peruttiin

yle 10:35 29.11

Kisajärjestäjien mukaan MM-rallia ajetaan Chilessä jälleen kaudella 2021.


Latvala toivoo ajavansa maailmanmestaruudesta kaudella 2021 – ensi vuodesta hän neuvottelee vain Toyotan kanssa: "Toiveeni on, että pystyisin jopa viisi MM-rallia ajamaan"

yle 15:47 27.11

Rallikuljettaja Jari-Matti Latvala ei saanut jatkosopimusta Toyotalle. Hän ei kuitenkaan tavoittele siirtoa esimerkiksi M-Sportille.


Ott Tänakin manageri Markko Märtin laukoi mielipiteensä, miksi Tommi Mäkinen siirsi tallinsa toimintoja Viroon – ”Mitään muuta järkeä siinä ei ole”

iltasanomat 17:50 25.11

Omalla ajajaurallaan viisi MM-rallia voittaneella Markko Märtinillä on selkeä näkemys, miksi Tommi Mäkinen siirsi Toyota-tallin toimintoja Viroon.


Jari-Matti Latvala paljasti suunnitelmansa: Ajaa MM-rallia ensi kaudella – ”Sen päätöksen olen tehnyt”

iltalehti 15:23 12.11

Rallin MM-sarjan konkari Jari-Matti Latvala käy yhä neuvotteluita jatkostaan. Latvalan, 34, sopimus Toyotan kanssa päätyy tähän kauteen. Suomalaiskuljettajan kolmas kausi Toyotalla päättyi käytännössä tiistaina, kun Australian MM-rallin järjestäjät ilmoittivat kauden päätösosakilpailun peruuntumisesta.


Tuore maailmanmestari Ott Tänak avautui perheensä uhrauksista – "Se tuotti välillä stressiäkin"

iltalehti 17:08 27.10

Ott Tänakin huikea veto Katalonian MM-rallin viimeisellä ek:lla varmisti virolaiselle uran ensimmäisen maailmanmestaruuden. Ott Tänak painoi kaasun pohjaan Power Stage -pätkällä ja otti täydet lisäpisteet. Samalla hän nousi kilpailun lopputuloksissa toiseksi. Tämä tarkoitti sitä, että hän karkasi tavoittamattomaan pistejohtoon ennen kauden päättävää Australian MM-rallia. Tänakin hymy oli herkässä, kun hän saapui rallin huoltoalueelle Saloun kaupunkiin. Virolaistähden ajohaalari oli jo läpimärkä samppanjasta ensimmäisten juhlien jäljiltä.


Fernando Alonso hamuaa mahdollisuutta Toyotan MM-rallitallista

MTV 11:46 27.10

Espanjalainen tähtikuski Fernando Alonso tähyää mahdollisuuteen ajaa Toyotan MM-ralliautolla. 


EK: 13 Neuville johtaa Espanjan MM-rallia toisen ajopäivän jälkeen, Latvala viidentenä

iltasanomat 19:14 26.10

Ott Tänak nousi kolmanneksi.


EK6: Loeb kiilasi Katalonian MM-rallin kärkeen – Tänak hamuaa MM-titteliä

iltalehti 21:50 25.10

Sebastien Loeb johtaa Katalonian MM-rallia perjantain jälkeen. Ranskalainen Loeb teki kuudennella, perjantaina viimeisellä erikoiskokeella pohja-ajan ja nousi koko rallin kärkipaikalle. Kakkosena on Thierry Neuville (+1,7 sekuntia) ja kolmantena Dani Sordo (+7,6). Maailmanmestaruuden varmistamista hamuava Toyotan Ott Tänak (+21,7) on viidentenä. Tänakin mahdollisuudet MM-titteliin paranivat perjantaina huomattavasti, kun Sebastien Ogier kärsi hydrauliikkaviasta.


EK6: Loeb johtaa Katalonian MM-rallia – Tänakin mestaruuden varmistuminen lähellä

iltasanomat 20:13 25.10

Sebastien Loeb johtaa Katalonian MM-rallia perjantain erikoiskokeiden jälkeen.


Loeb johtaa Katalonian MM-rallia – Latvala kuudentena yötauolle

MTV 20:03 25.10

Hyundain Sebastien Loeb nousi perjantain viimeisellä erikoiskokeella Katalonian MM-rallin kärkeen.


Näkökulma: Tommi Mäkisen suuhun on asetettu erikoisia sanoja: Jari-Matti Latvala on Toyotalle yhä täydellinen valinta – kunhan tallipäällikkö pitää huolen yhdestä asiasta

iltalehti 20:17 09.10

Jari-Matti Latvalan peli kolmanneksi Toyota-kuljettajaksi on kaikkea muuta kuin pelattu, kirjoittaa Mikko Hyytiä. Rallimaailmassa eletään mielenkiintoisia viikkoja paitsi MM-taisteluun myös ensi kauden tallipaikkoihin liittyen. Keskiviikkona paikoilleen loksahti yksi keskeinen palanen, kun Hyundai ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen Dani Sordon kanssa. Sordo ajaa ensi kaudella seitsemän MM-rallia ja jakaa tämän kauden tavoin yhden i20-auton yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sébastien Loebin kanssa. Sordon jatkosopimus on suomalaisittain mielenkiintoinen siksi, että loppukesästä ja alkusyksystä julkisuudessa vilkkui Toyota-pomo Tommi Mäkisen kommentteja, joissa tämä kertoi ihailevansa kokeneen espanjalaisen tapaa ajaa rallia tasaisesti, tallin etu edellä. Tuolloin väläyteltiin jopa sitä, voisiko Sordo olla siirtymässä Toyotalle, mutta toisin kävi – ennen muuta siksi, ettei Sordo halua ajaa enää täyttä MM-kautta.


Kalle Rovanperä varmisti MM-tittelin, kotimatkalle kiiruhtanut Harri-isä ehti ensimmäisenä halaamaan ja onnittelemaan – ”Siinä saa vierestä ihmetellä”

iltalehti 16:49 06.10

Harri Rovanperä seurasi paikan päällä Walesissa Kalle-poikansa MM-tittelin varmistumista. Rallin superlupaus Kalle Rovanperä varmisti WRC2 Pro -luokan maailmanmestaruuden jo kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa. Kaikkiaan 19 MM-rallia urallaan ajaneen Rovanperän kartturina on toiminut viime vuodet Jonne Halttunen. Rovanperä nappasi Walesissa kauden viidennen luokkavoittonsa, ja kun lähimmät uhkaajat, Gus Greensmith ja Mads Östberg, jäivät sijoille kolme ja viisi, Rovanperän pistejohto kasvoi tavoittamattomaksi.


EK16: Ott Tänak johtaa Walesin MM-rallia – suomalaiset sivuosissa

iltasanomat 20:35 05.10

Ott Tänak johtaa Walesin osakilpailua ennen Thierry Neuvillea.


EK16: Ott Tänak johtaa Walesin MM-rallia lauantain päätteeksi – suomalaiset sivuosissa

iltasanomat 20:35 05.10

Ott Tänak johtaa Walesin osakilpailua ennen Thierry Neuvillea lauantain erikoiskokeiden jälkeen.


EK16: Ott Tänak repinyt 10 sekunnin kaulan muihin – podium-sijoista kova taisto

MTV 19:42 05.10

Viron Ott Tänak johtaa Britannian MM-rallia ennen kolmannen ajopäivän viimeistä erikoiskoetta.


Ek13: Tommi Mäkisen tallin kuljettajat voittotaistossa – Teemu Suninen kärsi rengasrikon

iltasanomat 14:30 05.10

Ott Tänak johtaa yhä Britannian MM-rallia.


Neljä nuorta Oilers ja romahtanut – miehillä yksinkertainen ja

Hot topics