Näkökulma: SM-liigan hirmutaklaukset tuomiolla – kurinpidon perusteluissa näkyy iso kulttuurin muutos

iltalehti 16:02 05.12

SM-liigan määräämissä pelikielloissa alkaa näkyä uusi aikakausi. Paljon riittää silti vielä tehtävää, kirjoittaa Vesa Parviainen. Pelicansin Taavi Vartiaisen viiden ottelun ja Ilveksen Panu Miehon neljän ottelun mittaiset sanktiot ovat jotakuinkin linjassa, jos tarkastellaan tällä kaudella aiemmin päähän kohdistuneista taklauksista annettuja pelikieltoja. Niitä on jaettu kymmenestä päätällistä. Rangaistusten perusteella lista näyttää seuraavalta (suluissa mahdollinen kurinpitohistorian tuoma lisäpelikielto):


Päivän ravivihje: Toto64, Vermo 4.12.

iltalehti 07:15 04.12

Better Boss rynnii ulkoakin. Toto64-1: Vermon tämän viikon Toto64-kierros vaikuttaa sopivan haastavalta vailla supersuosikkeja. Avauskohteen niukaksi suosikiksi nostetaan viimeksi päätöskierroksen 12,4-kyytiä kulkenut Willow Pride. Eniten pelattu on kovakuntoinen Callela Lisbeth. Tamma on oppinut avaamaan vauhdikkaasti, mutta ykkösradalta on silti pieni pussiinjäämisen riski. Toto64-2: My Ways Not Yours on selkeä suosikki. Viimeksi ori voitti erittäin niukasti Vermossa kuukauden tauon päätteeksi. Vain kerran urallaan voittanut Cool Type on mahdollinen megayllättäjä.


Tämän miehen takia Janne Ahonen sai tappouhkauksen – mäkilegenda Adam Malysz pyytää nyt anteeksi: ”Huonoin mahdollinen esimerkki”

iltasanomat 14:55 30.11

Adam Malysz ällistyi, kun kuuli tarinan Ahosen 2005 saamasta uhkauskirjeestä.


Huuhkajat putosi Fifa-rankingissa – Suomen mahdollinen EM-vastustaja Belgia jatkaa ykkösenä

yle 18:37 28.11

Suomi on sijalla 58 tuoreessa Fifa-rankingissa.


"Kallelle paras mahdollinen paikka ajaa" – asiantuntija suitsuttaa Rovanperän Toyota-sopimusta ja uskoo suomalaislupauksen ajavan jo ensi kaudella voitoista

yle 15:56 27.11

Yle Urheilun asiantuntija Riku Tahko ylistää Toyotan tiimiä vahvemmaksi kokonaisuudeksi kuin pitkään aikaan.


Kommentti: Citroenin lähtö on kriisi, joka avaa mahdollisuuden – rallin MM-sarja voi olla edelläkävijä ja lopettaa kulutusjuhlat

yle 11:52 21.11

Rallin MM-sarja ei houkuttele autonvalmistajia. Muutos on nyt mahdollinen, mutta vaatii täyskäännöksen, kirjoittaa Yle Urheilun Micke Suopuro.


Kaiken piti olla hyvin – sitten äiti sai puhelun, jossa kerrottiin pahin mahdollinen

iltasanomat 09:30 18.11

Äiti yritti vuosien ajan auttaa tytärtään, jolla oli kaksisuuntainen mielialahäiriö. Lopulta tilanne näytti jo paremmalta, mutta sitten tapahtui pahin.


Vedonlyöjät tykittäneet Liechtensteinia niin paljon, että Suomelle on tarjolla markkinavonkale

iltalehti 15:04 15.11

Päivän pelipoiminta on luonnollisesti Huuhkajien EM-karsintaottelu Liechtensteinia vastaan. Suomi voittaa tänään. Päivän kiinnostavin peli ei ole enempää eikä vähempää, kuin Suomen jalkapallomaajoukkueen historian tärkein ottelu. Voitolla Liechtensteinista Suomi varmistaa kautta aikojen ensimmäisen lopputurnauspaikkansa miehissä EM- tai MM-tasolla. Suomi pääsee Joel Pohjanpalon loukkaantumisesta huolimatta Liechtenstein-otteluun sekä urheilullisesti että henkisesti loistavista asetelmista. Kokoonpanon osalta Suomi saa kentälle jokseenkin parhaan mahdollinen miehistön.


Suomen ilmastotavoitteilla kiire – Tutkijoiden mukaan hallitukselta tarvitaan nopeita toimia

yle 11:38 15.11

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n johtama työryhmä esitteli uuden selvityksensä, jonka mukaan Suomen hiilinielut ovat arvioitua pienemmät. Siksi tavoite päästä hiilineutraaliuteen 15 vuodessa on hankala toteuttaa – mutta mahdollinen.


Kommentti: Voitelin suksia fluorilla kerrostalon keittiössä – epäilen, etten ole Suomen ainoa pöljä

iltasanomat 20:06 13.11

Fluorivoiteiden mahdollinen vaarallisuus terveydelle ei ole kaikille itsestäänselvyys, kirjoittaa Ilta-Sanomien uutispäällikkö Tero Karjalainen.


Osassa takseista tallennetaan asiakkaiden keskusteluja – Tietosuojavaltuutettu selvittää: ”Mahdollinen salakuuntelu”

iltasanomat 21:34 12.11

Taksi Helsinki vahvisti tänään, että osassa takseista tallennetaan kuvan lisäksi myös ääntä. Tietosuojavaltuutettu aikoo nyt selvittää, liittyykö tallentamiseen tietosuojaongelmia.


Asiantuntija: Trump-kuulemisista luvassa suurta draamaa, protesteja ja välistävetoja – ”Tämä on hyvin rikki repivä prosessi”

iltasanomat 14:06 11.11

Kuulemiset alkavat tällä viikolla, mahdollinen oikeudenkäynti senaatissa alkuvuodesta.


Huuhkajien ottelu jää näkemättä, selostajalle napsahti pahin mahdollinen työnakki - ”vituttaa selostaa”

iltalehti 12:06 11.11

Viasat on nimennyt selostajat perjantain EM-karsintaotteluihin. EM-karsintojen J-lohkossa pelataan perjantaina klo 19 kaksi ottelua: Suomi-Liechtenstein ja Armenia-Kreikka. Jälkimmäisen tulkitsee Mikko Aaltonen, joka kommentoi työkomennustaan värikkäästi Twitterissä.


Jättimäinen uhkasakko rajoittamaan bloggari Maria Nordinin aivokurssin markkinointia – lievin mahdollinen keino, Tukes perustelee

yle 16:10 08.11

Eroon oireista -nimisen verkkokurssin on annettu ymmärtää auttavan moniin vakaviin, jopa lääkärinhoitoa vaativiin sairauksiin.


Mercedes-pomo myöntää: Valtteri Bottaksen avautumisessa peiliin katsomisen paikka

MTV 09:12 07.11

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tunnustaa, ettei yhtiön tapa sopia jatkokausista Valtteri Bottaksen ole ehkä ollut paras mahdollinen kuskin keskittymisen turvaamisen kannalta.


Juho Lammikko oli MM-kultaleijonien tehopisteetön NHL-vahvistus – Nyt hän on Liigassa tehokkaampi kuin Jesse Puljujärvi

jatkoaika.com 13:39 06.11

Liigan lokakuun pelaajaksi valitun Juho Lammikon tähtäin on yhä NHL:ssä. Hän uskoo Kärppien olevan paras mahdollinen organisaatio matkallaan kohti tätä päämäärää, vaikka monet muut Pohjois-Amerikasta palaavat pelaajat hakeutuvatkin rahakkaampiin eurooppalaissarjoihin.


Mahtava uutinen futisfaneille! Huuhkajien historiallinen ottelu näkyy ilmaiseksi isolla kanavalla

iltalehti 10:27 06.11

Huuhkajien seuraavat EM-karsintaottelut näkyvät ilmaiseksi Neloselta. Ensi viikon perjantaina Helsingissä pelattavassa Liechtenstein-ottelussa on suurin mahdollinen panos, sillä voitolla Suomi varmistaisi historian ensimmäisen arvokisapaikkansa. Ottelu alkaa klo 19.00.


40 vuotta sitten lohiriita sai aikaan marssin ministeriön käytäville – onko kalan paluu Kemijokeen enää mahdollinen? Katso erikoislähetys Areenasta

yle 09:45 06.11

Vuosikymmenten oikeusprosessi Kemijoen lohikorvauksista oli viedä lappilaisten uskon. Unelma jalokalasta elää silti yhä.


Huuhkajien mahdollinen EM-kisapaikka vaikuttaa ensi kesän sarjaohjelmaan: "Pelaamme silti kesällä"

yle 10:26 04.11

Veikkausliigaseurat hyötyvät taloudellisesti EM-viheriöllä esiintyvistä pelaajista.


Muistatko vielä nämä kutsumokat? Kutsut Linnan juhliin lähtevät tällä viikolla – näin kierretään mahdollinen postilakko

iltalehti 08:47 29.10

Mahdollinen postilakko ei sekoita valtakunnan odotetuimpien kutsujen aikataulua. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU uhkaa aloittaa laajat lakkotoimet maanantaina 11. marraskuuta kello 6.00, mikäli työnantajan kanssa ei synny sopua työehdoista ja pakettilajittelijoiden tilanteesta. Lakon on määrä kestää sunnuntaihin 24. marraskuuta klo 24.00 asti. Mikäli lakko toteutuu, painettujen lähetysten jakelu häiriintyy ja viiveet voivat venyä jopa viikoiksi. Tällöin myös himoitut kutsut tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhliin olisivat vaarassa.


pysty sanomaan, Rantanen loistaa jälleen rekonstruktiossa herättää ristiriitaisia Tampereella, asukkaat pakenivat ”Kaksi kertaa luin

Hot topics