Muistatko Ruutuysin? Jorma Pulkkisen, 80, juontamalla visalla oli nihkeä alku – lopulta Sirpa Viljamaa pelasti tilanteen

iltalehti 07:36 01.12

Televisiokasvo ja juontaja Jorma Pulkkinen täyttää maanantaina 80 vuotta. Puheen ammattilainen muistetaan ennen muuta ruutukasvona. Pikkupoikana Jorma Pulkkinen notkui usein Mannerheimintien laidassa Bio Rexin ikkunan takana. Ikkunassa oli 1950-luvun suuri mullistus: televisio. – Päätin, että tuonne haluan päästä, hän muistelee.


Ylioppilaslehti: Professori lähetti Mannerheim-postia laajalla jakelulla – näin kommentoi opiskelijoiden puheenjohtaja

iltasanomat 12:11 21.11

Kiltahuoneeseen ilmestynyt marsalkka Mannerheimin kuva oli matkamuisto.


Nyt puhuu opiskelijoiden Mannerheim-selfieitä paheksunut professori: olen saanut todella ikävää palautetta

iltasanomat 21:22 20.11

Vesa Puuronen paheksui opiskelijoiden ryhtyneen ”kritiikittömästi” Mannerheimin suosijoiksi.


Helsinkiläisen kirjaston kierrätyshyllystä löytyi 1920-luvun harvinaisuus – ”Yhtä vaikeasti saatava kuin marsalkka Mannerheimin oma”

iltasanomat 09:14 20.11

Tasavallan presidentin kanslian kirjastoa päivitetään säännöllisesti ja kirjoja laitetaan kiertoon. Näin harvinaisuus on mahdollisesti päätynyt Kallion kirjastoon.


Vasemmistoprofessori paimensi opiskelijoita ottamaan Mannerheimin kuvan pois kokoustilan seinältä – myös selfiekisalle tuli loppu

yle 21:54 19.11

Professori Vesa Puurosen mielestä Mannerheim on historiallisesti niin ristiriitainen henkilö, ettei hänen kuvansa sovi opiskelijajärjestön tilojen seinälle.


Näin perjantain EM2020-karsintaottelu vaikuttaa Helsingin liikenteeseen

iltalehti 15:01 14.11

Perjantaina on suuri päivä, kun Suomi-Liechtenstein EM2020-karsintaottelu pelataan. Ottelu vaikuttaa myös pääkaupunkiseudun liikenteeseen. Perjantaina 15.11. Telia 5G Areenalla helsingin Töölössä järjestetään EM2020-karsintaottelu, jossa Suomi kohtaa Liechtensteinin. Ottelu alkaa kello 19.00, mutta poliisi varoittelee, että ottelulla on vaikutuksia liikenteeseen jo iltapäivästä alkaen. Ennen ottelua, noin kello 16.30 kannatuskulkue aloittaa marssinsa Kampin Narinkkatorilta ja kulkee Mannerheimintietä pitkin kohti ottelupaikkaa. Suurimmat liikennevaikutukset ovatkin poliisin mukaan kannatuskulkueen liikkumiseen liittyviä.


Ex-liigakiekkoilija masturboi aamuruuhkassa Helsingin Mannerheimintiellä – sai 234 euron sakot: ”Teko herätti matkustajissa pahennusta”

iltalehti 20:45 09.11

Jääkiekon SM-liigassa pitkän uran tehnyt entinen hyökkääjä sai sakot masturboituaan omassa autossaan. Syyttäjälaitoksen hiljattain vahvistaman rangaistusmääräyksen mukaan julkiseksi katsottu seksuaalinen teko tapahtui 16. elokuuta Helsingin Mannerheimintiellä. Oli perjantaiaamu ja kello oli 8.45–9.00.


Mannerheimin rakastajatar ja miespari löysivät suojan syrjäisestä majatalosta – yli 80-vuotiaan talon isäntä paljastaa nyt sen salaisuudet

yle 19:42 08.11

Tarinoita täynnä oleva Rauhala on toiminut pysähdyspaikkana tuhansille suomalaisille.


Mannerheim kävi sodan aikana kuoleman porteilla – selkeää seuraajaa sairauksien runtelemalla ylipäälliköllä ei kuitenkaan ollut

yle 10:10 29.10

Viime sotien johto oli niin vahvasti Mannerheimin käsissä, että hänen kuolemansa olisi ollut katastrofi. Päämajasta on ilmestynyt ensimmäinen kokonaistutkimus.


Kuuluisa ruotsalainen historioitsija uppoutui Mannerheimin elämään: ”Mannerheim on Suomen historian merkittävin henkilö”

iltasanomat 13:14 07.10

Ruotsin hovin tuntija ja historian grand old man Herman Lindqvist on asunut 19 vuotta Suomessa. Hän kirjoitti kirjan C.G. Mannerheimista, jotta ruotsalaiset tuntisivat Suomen historiaa paremmin.


MLL: Monet vanhemmat kokevat riittämättömyyden tunteita – "Lapsen yksinäisyys ja kaverien puute suuri huoli"

yle 16:46 02.10

Vanhemmat kokevat vahvoja riittämättömyyden, syyllisyyden ja väsymyksen tunteita arjessa, selviää Mannerheimin lastensuojeluliiton tekemästä nettikyselystä. 


Jopa 10?000 ilmastolakkolaista oli Eduskuntatalon edustalla – Mannerheimintie suljettiin, poliisi ohjasi liikennettä

iltasanomat 14:05 27.09

Ilmastonmuutoksesta huolissaan olevat nuoret osoittavat tänään mieltään Suomessa kunnianhimoisemman ilmastopolitiikan puolesta.


Suora lähetys juuri nyt: Jopa 10?000 ilmastolakkolaista Eduskuntatalon edustalla – Mannerheimintie suljettu, poliisi ohjaa liikennettä

iltasanomat 11:56 27.09

Ilmastonmuutoksesta huolissaan olevat nuoret osoittavat tänään mieltään Suomessa kunnianhimoisemman ilmastopolitiikan puolesta.


Suora lähetys juuri nyt: Valtava määrä ilmastolakkolaisia eduskuntatalon edustalla – Mannerheimintie tukossa

iltasanomat 11:14 27.09

Ilmastonmuutoksesta huolissaan olevat nuoret osoittavat tänään mieltään Suomessa kunnianhimoisemman ilmastopolitiikan puolesta.


Kansainvälinen ilmastolakko näkyi kymmenillä paikkakunnilla Suomessa – Tuhansia nuoria kokoontui kaupunkien keskustoihin ja Mannerheimintie tukkeutui

yle 09:38 27.09

Lakkoon osallistui kokonaisia koululuokkia opettajineen. Voit katsoa Helsingistä, Lappeenrannasta, Oulusta ja Tampereelta tehdyn suoran lähetyksen tallenteen jutun kuvasta.


Yle seuraa hetki hetkeltä: Kansainvälinen ilmastolakko käynnissä kymmenillä paikkakunnilla Suomessa – Eduskuntatalon edusta on täyttynyt mielenosoittajista, liikenne Mannerheimintiellä poikki

yle 09:38 27.09

Lakkoon osallistuu kokonaisia koululuokkia opettajineen. Voit katsoa Helsingistä, Lappeenrannasta, Oulusta ja Tampereelta tehdyn suoran lähetyksen tallenteen jutun kuvasta.


Katso suorana kello 10: Yle seuraa kansainvälistä ilmastolakkoa kymmenillä paikkakunnilla Suomessa – Eduskuntatalon edusta on täyttynyt mielenosoittajista, liikenne Mannerheimintiellä poikki

yle 09:38 27.09

Lakkoon osallistuu kokonaisia koululuokkia opettajineen. Yle seuraa tapahtumia neljällä eri paikkakunnalla: Helsingissä, Lappeenrannassa, Oulussa ja Tampereella.


ilmapiiri” NHL-aamuraportti Otto Leskinen – ”Halusin ”Pääsin kunnolla sisään

Hot topics