Valko-Venäjällä on otettu kiinni yli 30 ihmistä – Minskissä osoitettiin mieltä, kun oppositio­ehdokasta ei päästetty ehdolle presidentin­vaaleihin

iltasanomat 22:48 14.07

Babariko otettiin kiinni kesäkuussa, ja viranomaisten mukaan häntä epäillään talousrikoksista. Toiset uskovat pidätyksen olevan poliittinen.


Ensi vuoden jääkiekon MM-kisojen ajankohta siirtyi – mitalipelit vasta kesäkuussa

iltalehti 17:09 22.06

Ensi vuoden MM-kisat venyvät kesäkuun puolelle. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on siirtänyt ensi vuoden miesten MM-kisojen ajankohtaa kahdella viikolla eteenpäin. Valko-Venäjän Minskissä ja Latvian Riiassa pelattavat kisat alkavat toukokuun 21. päivänä ja päättyvät vasta kesäkuun 6. päivä.


Leijonat pelaa MM-jääkiekon ensi vuoden alkulohkonsa Latvian Riiassa

yle 12:16 20.05

A-alkulohko pelataan Valko-Venäjän Minskissä.


Leijonien MM-alkulohkoon iso muutos – Kalervo Kummola on seurannut Valko-Venäjän johtajan koronatoimintaa: ”Onhan se aika ylimielistä”

iltalehti 13:47 13.05

Ensi kevään MM-lohkoissa tapahtuu liikehdintää. Kanadan ja Venäjän paikat vuoden 2021 jääkiekon MM-alkulohkoissa vaihtuvat, kertoo uutistoimisto Ria Novosti. Venäjä hyppää uutisen mukaan Minskissä pelattavaan A-lohkoon, jossa ovat kisaisäntä Valko-Venäjä sekä Ruotsi, Tshekki, Saksa, Slovakia, Tanska ja Iso-Britannia. Kanada siirtyy Riiassa pelattavaan B-lohkoon, jossa ovat Suomi, kisaisäntä Latvia sekä USA, Sveitsi, Norja, Italia ja Kazakstan.


Lähde: Leijonilla vaihtumassa yksi kova vastustaja jääkiekon MM-kisoihin

MTV 08:54 13.05

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on tekemässä muutoksia vuoden 2021 MM-kisojen alkulohkoihin, jotta Venäjä voi pelata Minskissä, raportoi venäläinen uutistoimisto RIA Novosti.


Vakio 4: Dinamo hyrrää taas Minskissä

iltasanomat 09:00 29.04

Perjantain Vakio 4 koostuu Valko-Venäjän otteluista. Dinamo Minsk merkitään kaatamaan sarjakärki Slutsk.


Absurdi video: Valko-Venäjän presidentti pelaa jääkiekkoa ja kehottaa juomaan vodkaa päivittäin – ”Näetkö täällä viruksia lentelemässä?”

iltalehti 10:21 30.03

Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko hämmentää kommenteillaan. Valko-Venäjällä pelataan jääkiekon ja jalkapallon pääsarjoja edelleen täysille katsomoille, vaikka koronavirus jyllää ympäri maailmaa. Myös maan presidentti Aleksandr Lukashenko osallistui taannoin Minskissä jääkiekon näytösotteluun.


Mikä korona? Valko-Venäjän kiekkoliigassa finaalit käyntiin – loppuottelusarjassa vain yksi suosikki

iltalehti 12:39 27.03

Perjantain pelivalinta on Valko-Venäjän jääkiekkoliigan ensimmäinen finaaliottelu. Valko-Venäjän Extraligan finaaleissa kohtaavat Junost Minsk ja Shahtjor Soligorsk. Junost on viisinkertainen Valko-Venäjän mestari. Aikoinaan KHL-seura Dinamo Minskin farmiseuraksi perustetulla Soligorskilla ei mestaruuksia Valko-Venäjän sarjasta ole. Junost Minsk on suomalaisille tuttu siitä, että joukkue pelasi tällä kaudella samassa Mestarien liigan alkulohkossa kuin Pelicans. Tasostakin saa jotain kuvaa, kun huomioidaan, että toisessa ottelussa Junost voitti Pelicansin Lahdessa 4–2 (laukaukset kohti maalia 26–28) ja Minskissä pelatun ottelun voitti Pelicans jatkoajalla 3–2 (laukaukset tässä Minskiläisille peräti 42–21).


Hot topics