Näkemys: Monien NHL-syksyn yllättäjäjoukkueiden käyrä osoittaa alaspäin – vääntö pudotuspelipaikoista on äärimmäisen tiukkaa

jatkoaika.com 07:00 31.12

Runkosarjan lähestyessä puoliväliä monet syksyn yllättäjäjoukkueet ovat joutuneet huomaamaan, että rima pudotuspeleihin on edelleen todella korkealla.


Tylyt numerot Suomen NHL-tähdestä – ”tilasto on ylivoimaisesti sarjan heikoin”

iltalehti 14:17 19.12

Peli- ja tilastoasiantuntija Pete Käenmäki listasi NHL-syksyn maalivahtikatraan ali- ja ylisuorittajat. Pekka Rinne ei erotu edukseen. Corsica Hockey on tuonut tilastoanalytiikan jääkiekkoon, ja erilaiset Corsi-lukemat ovat tuttua kauraa valtaosalle valmentajista. Corsit vilahtelevat tänä päivänä siellä täällä myös mediassa käytävässä kiekkopuheessa. Myös xG-maailma on tullut kiekkoanalyytikoiden arkipäiväiseksi työkaluksi. Tässä artikkelissa yhdistellään hieman Corsi-lukuja sekä maaliodottamaa, kun tarkastelun alle otetaan NHL:n maalivahdit.


NHL-valmentajilla oli musta marraskuu – Jukka Jaloselta painavaa tekstiä ihmisten kohtelemisesta

iltalehti 09:26 03.12

NHL:n oma Me Too -hetki iski kahteen valmentajaan. Leijonaperheen eturivin hahmot eivät usko raivokohtausten voimaan. Jääkiekon NHL-syksyn isoin puheenaihe on ollut pelaajien kertomukset valmentajien käytöksestä. Pohjois-Amerikasta kantautuneet tiedot valmentajien raivokohtauksista ja nöyryyttävistä tempuista eivät yllättäneet Suomen maajoukkueiden johtohenkilöitä ja kiekkolegendoja.


Kasperi Kapanen tuikkasi maalin, mutta New York Islandersin huima marssi vain jatkuu

iltalehti 07:31 14.11

Islanders on ollut NHL-syksyn sensaatio. New York Islanders on ilmiömäisessä iskussa tällä hetkellä. Se on ottanut pisteitä nyt kolmestatoista ottelusta peräjälkeen. Putkeen mahtuu kaksitoista voittoa ja yksi jatkoaikatappio. Viime yönä Islanders kaatoi Toronto Maple Leafsin 5–4.


NHL-syksyn suurin yllättäjä rämpii tilastoissa, mutta alistaa vastustajansa kaukalossa – Änärikirjeessä kuulet myös tähtipelaajan puolen miljoonan kasinovelkasekoilusta ja "ruotsalaisjengin" Finlandia-intoilusta

yle 07:57 07.11

Nyt voit kuulla NHL:n sisäpiirijutut kerran viikossa suoraan uutisten lähteeltä! Tilaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtajan Tommi Seppälän Änärikirje sähköpostiisi.


NHL-syksyn suomalaissensaatio loukkaantui – Dallas Stars joutuu tulemaan toimeen ilman Roope Hintziä

iltalehti 20:23 05.11

Roope Hintz on loukkaantunut. NHL-seura Dallas Stars joutuu tulemaan tiistaina pelattavassa Colorado Avalanche -ottelussa toimeen ilman alkukauden ykköstykkiään Roope Hintziä. Stars tiedotti Hintzin olevan sivussa kokoonpanosta alavartalovamman takia. Hintz ei pelaa mahdollisesti myöskään sunnuntaina Winnipeg Jetsiä vastaan tai ensi viikon keskiviikkona Calgary Flamesia vastaan.


Hot topics