Colorado pääsee mätkimään NHL:n surkimusta – Mikko Rantaselle luvassa lisää tehopisteitä?

iltalehti 13:22 20.01

Maanantain pelipoiminta on NHL:n Colorado–Detroit-ottelu. Tässä pelissä joukkueiden tasoero on NHL:ään poikkeuksellisen suuri. Colorado–Detroit ottelussa tärkein havainto on se, että Detroit on pitkiin aikoihin heikoin joukkue suhteessa muihin. Se on kauden 49 pelistään voittanut vain 12. Sen voittoprosentti alkukauden osalta onkin vain 24 prosenttia. Viime kausina se pahnan pohjimmainenkin on yleensä päässyt likemmäs kolmeakymmentä koko kauden tasolla.


Nyt rävähti: Leijonien maailmanmestari kutsuttiin NHL:ään – kaikkien aikojen sauma debyyttiin?

MTV 18:10 15.01

NHL-jääkiekkoliigan Columbus Blue Jackets kutsui keskiviikkona 22-vuotiaan suomalaismaalivahdin Veini Vehviläisen NHL-ryhmään. Vehviläinen on pelannut alkukauden ajan Jacketsin farmijoukkueessa, AHL-liigan Cleveland Monstersissa.


Zdeno Chára sai 1000 ottelua täyteen Boston Bruinsissa ? ylsi saavutukseen kuudentena seuran historiassa

jatkoaika.com 19:45 14.01

42-vuotias slovakkijätti on pelannut NHL:ssä yhteensä 1530 runkosarjaottelua ja 182 pudotuspeliottelua. New York Islanders varasi hänet NHL:ään vuonna 1996.


Ensimmäinen eurooppalainen NHL-varaus tuli Suomesta – rahtilaivalla: ”Jättivät minut satamaan konttien sekaan”

iltalehti 13:46 09.01

Ensimmäisenä eurooppalaisena pelaajana NHL:ään varattu Tommi Salmelainen sai kokea kiekkokulttuurien räikeät erot. HIFK voitti historiansa ensimmäisen mestaruuden keväällä 1969 sen kauden joukkuetta edustaneen pelaajavalmentaja Carl Brewerin johdolla. NHL:n tähtipuolustajiin kuulunut Brewer houkutteli HIFK:n nuoren hyökkääjälupauksen, tuolloin 20-vuotiaan Tommi Salmelaisen kesäksi Kanadaan. Salmelaisen oli määrä toimia Toronton lähistöllä juniorien kiekkokoulun apuopettajana.


Rangers sulki Kaapo Kakon seurakaverin kaikesta toiminnastaan – avautuu nyt ongelmistaan: ”kestämätön tilanne”

iltalehti 22:06 08.01

Ruotsalaislupauksen asiat ovat todella sekaisin. Hän on palannut kotimaahansa. Ruotsalaishyökkääjä Lias Andersson, 21, on ajautunut New York Rangersin kanssa pattitilanteeseen. Vuonna 2017 numerolla seitsemän NHL:ään varattu Andersson aloitti kauden Rangersissä ja pelasi 17 ottelua. Niissä pistetilille kertyi ainoastaan yksi syöttöpiste, joten ruotsalainen lähetettiin farmiin AHL-joukkue Hartford Wolf Packiin.


Miltä tuntuu pelata elämässään yksi NHL-ottelu? Kolme suomalaista kertoo erikoisen tarinansa, josta jopa omat lapset irvailevat

iltalehti 06:14 08.01

Kolme suomalaista kertoo, miltä tuntuu pelata urallaan yksi NHL-ottelu. NHL on jokaisen jääkiekkoilijan unelma. Se tarunhohtoinen, paras kaikista, kolmikirjaiminen. NHL:ään pääsee hyvin harva, suomalaisia siellä on historian saatossa pelannut 229. Eniten pelejä on Teemu Selänteellä, 1 451 runkosarjassa ja 130 playoffeissa. Mikko Koivu nousi hiljattain seitsemäntenä suomalaisena tonnikerhoon.


Maalivahtihätä iski! Suomalaistorjuja hälytettiin pikaisesti NHL:ään

MTV 17:11 07.01

Minnesota Wild on nostanut suomalaisvahti Kaapo Kähkösen NHL:ään. 


Raimo Helmiseltä mystinen kannanotto Suomi-kiekkoa ravisuttavaan teemaan – "Ei se välttämättä ole, mutta yhtä lailla on"

MTV 08:15 07.01

Suomalaisessa jääkiekossa alettiin 2000-luvun kuluessa satsata voimakkaammin yksilöiden kehittämiseen, ja pelaajakehitys on tuottanut tulosta. NHL:ään on viime vuosina varattu paljon suomalaispelaajia ensimmäiselläkin kierroksella. Kun uudella sukupolvella on samalla voimistunut yksilökeskeinen ajattelu, haasteena on yhdistää pakettiin Suomi-kiekon perinteinen vahvuus: yhtenäinen joukkuepelaaminen.


Leijonien maailmanmestarille ensimmäinen kutsu ylös NHL:ään

iltasanomat 18:35 06.01

St. Louis Blues kutsui Niko Mikkolan farmista.


”Välillä on ollut motivaation kanssa ongelmia” – paluuta NHL:ään kärkkyvältä Sami Nikulta harvinainen avautuminen Ylellä

iltasanomat 11:03 06.01

Winnipeg Jetsin NHL-miehistöstä farmiin pudonnut Sami Niku avautuu tilanteestaan Ylen haastattelussa.


NHL:ään nostettu Sami Niku epäilee, että Jets yrittää suitsia hänen tulista temperamenttiaan farmissa: "Siellä pelaaminen alkaa olla jo vähän liian helppoa ja se tekee kaikesta helvetin vaikeaa"

yle 07:24 06.01

Sami Nikun temperamentti on räiskynyt Winnipegissä.


Viime kauden SM-liigasankarin visiitti NHL:ssä jäi lyhyeksi – passitettiin suoraan AHL:n farmiin

MTV 18:15 05.01

Suomalaisvahti Emil Larmin visiitti NHL:ään jäi erittäin lyhyeksi, kun Pittsburgh Penguins passitti hänet takaisin ECHL:ään.


Suomalaismaalivahti körötteli bussissa farmiliigan farmiliigassa, kun valmentaja yllätti kysymyksellään – sitten tuli äkkilähtö NHL:ään: ”On tämä ihmeellinen maailma”

iltasanomat 11:46 05.01

Emil Larmi päätyi erikoisten sattumusten kautta pukemaan Pittsburgh Penguinsin paidan ensi kertaa NHL-ottelussa.


Ykkösvaihtoehdon passi hukassa ? Larmi kutsuttiin NHL:ään

jatkoaika.com 19:52 04.01

Pittsburgh Penguins on kutsunut suomalaismaalivahti Emil Larmin NHL-miehistöönsä.


Suomen MM-kultasankari NHL:ään

MTV 18:48 04.01

Chicago Blackhawks on kutsunut suomalaismaalivahti Kevin Lankisen farmista jääkiekon NHL:ään.


Suomen MM-kultasankari kutsuttiin NHL:ään

MTV 18:48 04.01

Chicago Blackhawks on kutsunut suomalaismaalivahti Kevin Lankisen farmista jääkiekon NHL:ään.


Emil Larmi nostettiin NHL:ään – syynä toisen maalivahdin hävittämä passi! Myös Kevin Lankiselle kutsu ylös ja hieno kunnianosoitus

iltasanomat 18:38 04.01

Kevin Lankinen ja Emil Larmi nostettiin ylös. Lankinen on lisäksi valittu AHL:n tähdistöotteluun.


Mitä ihmettä? Suomalaismaalivahti nostettiin NHL:ään ”farmin farmista”, koska seurakaveri hukkasi passinsa – peliaikaa ei ole tulossa

iltalehti 18:35 04.01

Emil Larmi hyppäsi ECHL:stä Pittsburgh Penguinsin NHL-miehistöön. Jääkiekon NHL-seura Pittsburgh Penguins ilmoitti lauantaina kutsuneensa suomalaismaalivahti Emil Larmin miehistöönsä. Larmi liittyy Penguinsin joukkueeseen ”farmin farmista” ECHL:stä, missä hän on pelannut Wheeling Nailersin riveissä. – Casey DeSmith, jonka oli määrä liittyä Pittsburghiin, oli estynyt hukattuaan passinsa, Penguins ilmoitti tiedotteessa.


SM-liigan sankarivahti kutsuttiin NHL:ään – taustalla erikoinen kuvio

MTV 17:50 04.01

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Pittsburgh Penguins on kutsunut suomalaismaalivahdin Emil Larmin mukaansa. Kuvion taustalta paljastui varsin erikoinen kuvio.


Debyytti lähenee! Suomalaispuolustaja sai kutsun NHL:ään

MTV 17:46 30.12

Toronto Maple Leafs on nostanut suomalaispuolustaja Teemu Kivihalmeen NHL-miehistöönsä.


Etelä-Saimaa Päiväkodin katosta vuotanut kuuma miljardiomaisuuden Novak Djokovicin hikoilemaan tuomarille Australian avoimissa valtakunnansyyttäjän – Tshaika – pakkovenytykset ”latautumassa uudelleen”

Hot topics