Dome Karukoski juhlii Linnassa toista kertaa – otti opiksi aiemmasta ”amatöörivirheestään”

iltasanomat 22:10 06.12

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski on juhlinut viimeksi Presidentinlinnassa tasan 10 vuotta sitten.


Ohjaaja Aku Louhimiehelle luottamuksenosoitus – ylennettiin yliluutnantiksi

mtv 14:02 06.12

Aku Louhimies ylennettiin yliluutnantiksi


Megatähti The Weeknd julkaisi uuden musiikkivideon pitkän odotuksen jälkeen – tekijäluettelosta paljastui jättiyllätys: ohjaajana suomalainen Anton

iltasanomat 11:40 04.12

Suomalainen Anton Tammi on ohjannut superähti The Weekndin uuden musiikkivideon. Heartless-kappaleen video sai ensiesityksensä viime yönä.


Uusi päivä -näyttelijä Anu Niemi, 45, teki ison elämänmuutoksen: Kihlautui uuden rakkaan kanssa ja ryhtyi joogaopettajaksi

iltalehti 15:58 02.12

Anu Niemi kertoo, että ajatus omasta joogastudiosta syntyi osittain sattumalta. Teatterinopettaja, ohjaaja ja käsikirjoittaja Anu Niemi (ent. Raipia), 45, näytteli peräti kahdeksan vuotta Ylen Uusi päivä -sarjassa. Hänen roolihahmonsa oli Minna Haavisto. Kun Uusi päivä vuonna 2018 lopetettiin, muuttui Anun elämässä suurin piirtein kaikki muukin. Hän muutti yhteen ja kihlautui tenori Tero Harjunniemen kanssa. Ammatillisella puolella edessä oli uranviahdos, kun hän perusti oman yrityksen, jonka toimitusjohtaja on.


Paljastus Selviytyjät-kulissien takaa - minkä verran ohjaaja manipuloi kisaajia? ”Pakko myöntää...”

iltalehti 14:48 30.11

Selviytyjät Suomi Extrassa vierailee tällä viikolla Selviytyjien ohjaaja Edward Kojonen. Kolme kautta ohjannut konkari raottaa verhoa kulissien taakse. Tällä viikolla Selviytyjät Suomi Extrassa vierailee palkittu ohjaaja Edward Kojonen, jonka käsialaa ovat esimerkiksi kaikki kolme Nelosella nähtyä Selviytyjät Suomi -kautta. Edward paljastaa kiinnostavia yksityiskohtia Selviytyjien kulisseista. Edward ei yllättynyt siitä, että julkkikset jäivät kuluvan Selviytyjät Suomi -kauden alussa alakynteen.


Ohjaaja Dome Karukoskelle hieno kunniatehtävä - valikoi nousevia kykyjä kansainvälisessä tuomaristossa

iltalehti 11:10 30.11

Dome Karukoskella on näppinsä pelissä siinä, ketä valitaan ensi vuonna lupaavien nuorten eurooppalaisnäyttelijöiden Shooting Stars -listalle. Shooting Stars on European Film Promotion -markkinointijärjestön ohjelma. Siinä kymmenen nuorta eurooppalaista näyttelijää esitellään elokuva-alalle ja kykyjenetsijöille Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa. Suomalainen elokuvaohjaaja Dome Karukoski on valittu mukaan kansainväliseen tuomaristoon, joka valitsee nämä kymmenen näyttelijää. Kunnianosoituksesta uutisoi The Hollywood Reporter. – Minulla on kunnia olla osa tuomaristoa. Nyt katson maratonina eurooppalaisia elokuva, Karukoski kirjoittaa Facebookissa.


Oskari Katajisto järkyttyi Olet mitä syöt -ohjelman kuvauksissa – mies ei pystynyt pidättämään itkuaan, kun lääkäri latasi tiskiin karut faktat

iltasanomat 21:03 29.11

Näyttelijä ja teatteriohjaaja Oskari Katajisto laittaa elämäntapansa remonttiin lääkäri Pippa Laukan johdolla Olet mitä syöt -ohjelman ensimmäisessä jaksossa.


Miehet eivät katso naisten pääosittamia toimintaelokuvia – Charlien enkelit -elokuvan ohjaajalta suorat sanat

mtv 21:02 29.11

Charlien enkelit -elokuva ei ole lähtenyt kunnon liitoon suurista odotuksista huolimatta.


"Ultramodernille" Vesalalle musiikin valtionpalkinto: "Hämmentävän hienoa" – Kalle Kinnusesta ensimmäinen palkittu elokuvakriitikko

yle 10:30 29.11

Vesala muistelee Ylelle PMMP:tä ja toivoo, ettei musiikin valtionpalkinto ole etiäinen pikaisesta ajautumisesta taiteilijoiden vahakabineettiin. Kinnusen palkinnon on perinteisesti saanut ohjaaja, käsikirjoittaja tai näyttelijä.


Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan ohjaaja alkaa opettaa kissavideoiden tekoa Espoossa

iltasanomat 09:21 29.11

Ohjaaja Kaisa Rastimo kertoo, että videoita tehdään ”rennosti ja nautiskellen”. Kurssit alkavat työväenopistolla tammikuussa.


Simo Häyhästä suunnitellaan yhä Hollywood-elokuvaa: ”Ei ole tietoa, missä mennään”

iltalehti 18:59 26.11

Häyhän suku on ollut yhteydessä elokuvan tekijöihin. Reijo Sinkkonen kertoo, että vuosi sitten elokuvahanke oli suvantovaiheessa rahoitusvaikeuksien takia. Talvisodan tarkka-ampuja Simo Häyhästä on ollut noin parin vuoden ajan suunnitteilla Hollywood-elokuva. Suomalaislegendasta kertova nimellä The White Death kulkeva elokuva näkyy edelleen IMDB-elokuvasivustolla. Elokuvan ohjaajaksi kerrotaan David McElroy, käsikirjoituksesta vastaa IMDB:n mukaan James Poirier. Tuottajaksi on nimetty McElroy sekä Mario Kassar. IMDB:n mukaan hanke on edelleen käsikirjoitusvaiheessa. Se on esillä myös McEloryn yrityksen verkkosivuilla.


Tällaista on Veijo Baltzarin kohuttu pedagogiikka – ohjaaja on henkinen johtaja ja ehdoton auktoriteetti: ”Mä voin mennä oppilaalle, että rakas”

iltasanomat 06:12 26.11

Humak totesi Veijo Baltzarin opetusmenetelmästä tekemässään tutkimuksessa, että ”vahvaan auktoriteettiperustaisuuteen yhdistyi ohjaustoiminnassa ihailun, läheisyyden ja romantiikan tärkeyteen viittaavia elementtejä.”


Kaksi Kaapoa New Yorkissa – tv-ohjaaja poimi suomalaisharvinaisuuden

iltalehti 02:56 26.11

Kaapo Kakon New York Rangers löi Kaapo Kähkösen Minnesota Wildin maalein 3–2. – Kun joukkueeseen tulee useita uusia kasvoja, identiteetin ja kemian löytyminen vie pikkuisen aikaa. Olemme olleet joukkue aiemminkin, mutta tuona iltana vaihtoaitiossa oli erilainen fiilis. Näin tunnelmoi Rangers-komentaja David Quinn maanantain aamujäiden jälkeen, ennen Minnesota Wildin kohtaamista Madison Square Gardenissa.


Ex-ministerit ihmettelevät, miksi eivät kuulleet Baltzarin toiminnasta – ohjaajan metodeja tutkinut opettaja Ylelle: Siinä oli riskejä

yle 18:28 25.11

Tutkijoiden mukaan Baltzarin pedagogiikkaan liittyi vaaroja, mutta opetus- ja kulttuuriministeriön tilaama raportti ei johtanut mihinkään.


Uutuuselokuva Tarhapäivän pinnan alta paljastuu tummia sävyjä: "Sitä on aika vaikea ohittaa naureskellen"

mtv 12:11 24.11

Ohjaaja Tiina Lymin mukaan Tarhapäivä-elokuvassa käsitellään kokemusta totaalisesta yksinhuoltajuudesta. 


Tänään tv:ssä: Äiti elättää kolmea aikuista poikaansa - velkaa 190 000 euroa

iltalehti 07:33 24.11

Yolanda on dokumentin ohjaajan äitipuoli ja lähtöisin Filippiineiltä. Ohjaaja Charlotta Lou Strömberg on Ruotsissa syntynyt suomalainen, jonka isä asuu Ruotsissa Loun äitipuolen Yolandan eli Yollyn kanssa. Yolly taas on kotoisin Filippiineiltä, jossa hänen kolme aikuista poikaansa omine perheineen asuvat. Perhesuhteet käyvät ilmi tänään Teemalla \& Femillä esitettävässä Typhoon mama -dokumentissa.


Crazy Rich Asians -elokuvan ympärillä myrskyää – ohjaaja kiistää näyttelijän esittämät syytökset

iltalehti 19:19 23.11

Näyttelijä Brenda Song ja Crazy Rich Asians -elokuvan ohjannut Jon M. Chu ovat eri mieltä elokuvan tekemisestä. Näyttelijä Brenda Song olisi halunnut päästä Crazy Rich Asians -elokuvaan tai edes elokuvan koekuvauksiin. Songin mukaan häntä ei kuitenkaan päästetty edes koekuvauksiin. Näyttelijä kertoo asiasta Teen Voguelle. – Minulle sanottiin, etten näytä tarpeeksi aasialaiselta. Se särki sydämeni, Song kertoo lehdessä.


Kommentti: Netflixin uutuus on gangsterielokuvien kuningas – tästä kaikissa mafiatarinoissa on aina ollut kyse

iltasanomat 11:59 23.11

Komea The Irishman paljastaa, mistä ohjaajalegenda Martin Scorsesen mafiatarinoissa on aina ollut kyse, ylistää elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Niina Lahtinen tänään 40 - katso kuvat vuosien varrelta

iltalehti 08:59 23.11

Näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen juhlii tänään syntymäpäiväänsä. Suosikkinäyttelijä Niina Lahtinen on nyt 40. Lahtinen tunnetaan esimerkiksi televisio-ohjelmista Siskonpeti, Downshiftaajat ja Kimmo. Linnateatteri on muistanut Lahtisen syntymäpäivän, selviää näyttelijän jakamasta valokuvasta. Näet kuvan myös täältä.


Nyt tv-viihteen tekijät puhuvat sketsikohusta – Petteri Summanen: ”80- ja 90-luvulla ei ajateltu asioita, eivätkä loukatut ole ilmaisseet itseään”

iltasanomat 16:39 22.11

Käsikirjoittajana, ohjaajana ja näyttelijänä tunnettu Petteri Summanen kokee asioiden muuttuneen paljon siitä, kun hän itse teki sketsiviihdettä työkseen.


aikana kehittynyt Wiljami häirinnyttä henkilöä Jitka-rakkaansa kanssa Linnaan Linnaan – kertoo Modern ongelma tiivistyy kahteen uusnatseja vieraili ensimmäisen yksin sitten halunnut

Hot topics