Eduskunnan oikeusasiamies antoi huomautuksen OP:lle – vakuutusyhtiö viivytteli puolitoista vuotta vahinkoasian kanssa eikä vastannut tiedusteluihin

yle 18:36 27.11

OP:n menettely rikkoi sekä hallinto- että liikennevakuutuslakia.


Eduskunnan oikeusasiamies antoi huomautuksen OP:lle – viivytteli kohtuuttoman kauan vahinkoasian kanssa

yle 18:36 27.11

OP:n vakuutustoiminnalla meni puolitoista vuotta liikennevahinkoasian käsittelyyn. Se ei myöskään vastannut asiakkaan yhteydenottoihin.


Oikeusasiamies totesi automaattisen verotuksen laittomaksi, mutta mitä siitä seuraa? Tästä päätöksessä on kyse

yle 15:06 26.11

Apulaisoikeusasiamies on huolissaan muun muassa siitä, toteutuuko verovelvollisen oikeusturva, jos päätökset ovat automaattisia.


Oikeusasiamies: Verottajan automaatio rikkoo lakia – Verojohtaja Ylelle: "Varsin suuri yllätys"

yle 20:51 25.11

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan verottaja on toiminut laittomasti, sillä esimerkiksi esitäytettyjä veroilmoituksia ei saisi käsitellä automaattisesti. Verottaja on säästänyt 2 000 henkilötyövuotta automaation avulla.


Apulaisoikeusasiamies linjasi, että koululaisretkiin ei saa kerätä rahaa vanhemmilta – Apulaisrehtori: "Jonkunnäköinen aikalisä pitää ottaa"

yle 11:06 20.11

Opetushallitus päivittää ohjeistustaan maksullisista retkistä. Kimpisen koulu Lappeenrannassa on perumassa perinteisen lasketteluretken Tahkolle, koska vanhemmilta ei saa enää kerätä rahaa retkien järjestämiseen.


Apulaisoikeusasiamies jyrähdys iski jälleen – nyt perutaan koululaisten retkiä

yle 11:06 20.11

Apulaisrehtorin mukaan koulu on tarjonnut mahdollisuuden päästä kokemaan jotain sellaista, mitä ei ehkä muuten pääsisi kokemaan.


Poliisin virkamerkissä lukee ”polis” pienemmällä kuin ”poliisi” –? Oikeusasiamies: Loukkaa ruotsin kielen yhdenvertaisuutta

iltasanomat 13:49 19.11

Muun muassa poliisin käyttämät virkamerkit loukkaavat eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan kansalliskielten yhdenvertaisuutta.


Oikeusasiamies linjasi: Poliisin uusi virkamerkki ei ole oikeudenmukainen, "polis" ei saisi lukea pienemmällä kuin "poliisi"

yle 13:20 19.11

Useiden viranomaisten uusitut virkamerkit ja -kortit otettiin käyttöön viime vuoden lopulla.


Kirkoista tuli lähtö – joulujuhlia saatetaan viettää taivasalla Kouvolassa

yle 17:40 13.11

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on linjannut, että koulun yhteisen joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastaista.


Lapset saivat valita seura­kunnan pääsiäis­vaelluksen ja matematiikan tehtävien väliltä – myös näihin Kouvolan koulujen perinteisiin laillisuus­valvoja puuttui

iltasanomat 19:34 10.11

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies puuttui kouvolalaisen koulun kirkossa järjestetyn joulujuhlan lisäksi muun muassa keskusradiosta tulleisiin uskonnollisiin päivänavauksiin.


Kouvolalaisen koulun joulujuhla kiellettiin ja poliitikot raivostuivat – tästä päätöksessä on kyse

iltasanomat 13:59 09.11

Poliitikot kimmastuivat, kun eduskunnan apulaisoikeusasiamies linjasi, että koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastaista.


Koulun joulujuhla kirkossa kiellettiin – kansanedustajilta vyöryy kommentteja: ”Nyt jotain rotia tähän tahalleen väärinymmärtämiseen!”

iltasanomat 13:21 09.11

Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölösen linjaus puhuttaa.


Apulaisoikeusasiamies linjasi: Koulun yhteisen joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastaista – "Kirkko on nimenomaan jumalanpalvelusten toimittamiseen tarkoitettu paikka"

yle 21:55 08.11

Kansanedustaja Markus Lohen mukaan apulaisoikeusasiamies meni vähemmistöjen huomioimisessa liian pitkälle.


MT: Eduskunnan apulais­oikeus­asiamiehen mukaan kirkko on loukkaava paikka koulun joulu­juhlalle

iltasanomat 21:35 08.11

Koulun joulujuhla on osa opetusta eikä sitä voi järjestää uskonnollisesti tunnustuksellisena, katsoo eduskunnan apulaisoikeusasiamies.


Oikeusasiamies puuttui Oulun poliisin pitkittyneisiin lapsia koskeviin esitutkintoihin – eräässä tapauksessa tutkinta kesti kaksi vuotta

yle 10:47 23.10

Lain mukaan esitutkinnat on toimitettava kiirreellisesti epäillyissä rikoksissa, joissa osallisina on alle 15-vuotiaita.


arvostelee rajusti Haavistoa Ilveksen voittomaalin Tuomon kauhunhetki auton – Pohjois-Korea suuttui

Hot topics