Lokakuussa urheilu-uransa päättänyt Tero Pitkämäki pysyy salamyhkäisenä tulevaisuuden suunnitelmistaan: "Muutamassa työhaastattelussa olen käynyt"

yle 17:52 12.12

Suomen Urheiluliiton urapalkinnon saanut Tero Pitkämäki uskoo työkuvioiden selkeytyvän ensi vuonna.


Tero Pitkämäki vetäytyi julkisuudesta salassa pidetyn kirjaprojektin takia – kirjoittaja on tv:stä tuttu uutisankkuri

iltasanomat 14:24 10.12

Tero Pitkämäestä ilmestyy ensi syksynä kirja, josta useat kustantamot kilpailivat. Kirjoittaja on tunnettu tv:n uutisankkuri.


Tero Pitkämäki ei päässyt Urheiluliiton hallitukseen – äänestystulos ällistytti puheenjohtajankin: ”Tämä oli iso yllätys”

iltasanomat 06:05 20.11

Tero Pitkämäki yritti Urheiluliiton hallitukseen. Liittobyrokratia torppasi valinnan.


Tero Pitkämäki yleisurheilijoiden tulokuningas – MM-kisojen paras suomalainen jäi murto-osaan

MTV 15:18 04.11

Yksilölajien edustajista moni kestosuosikki pysyi korkealla vuoden 2018 verotiedoissa.


Tero Pitkämäki kertoi dramaattisen uutisen kolmen minuutin Whatsapp-viestillä – ”Tiesin, että ennen sen kuuntelemista on istuttava alas”

iltalehti 22:30 14.10

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki kertoi maanantaina Kuortaneen urheiluopistolla päättävänsä pitkän urheilu-uransa. Päätöksestä ei selvitty ilman kyyneliä. Koko tämän vuoden kilpailutaukoa polvioperaation jälkeen pitänyt Tero Pitkämäki, 36, kertoi maanantaina uransa huippu-urheilijana olevan ohi. Syynä päätökseen oli ennen kaikkea viime vuonna Paavo Nurmi Gamesissa katkennut vasemman polven eturistiside ja sen mukanaan tuomat kuntoutumisongelmat.


Pitkämäen pahin kilpakumppani Andreas Thorkildsen hehkuttaa kaksikon huimia taistoja: “Hänen kanssaan oli aina kiva kisata ja juoda oluet sen jälkeen”

yle 18:26 14.10

Norjan Andreas Thorkildsen ja Tero Pitkämäki kamppailivat vuosia maailman keihäskuninkuudesta.


Pitkämäen menestys muutti myös managerin elämää – ulkomaalaiset urheilijat ottavat yhteyttä jatkuvasti: ”Teron suosio on ollut ihan omalla tasollaan”

yle 17:26 14.10

Tero Pitkämäen manageri Tero Heiskan mukaan on vaikeaa, että Suomesta tulisi tulevaisuudessa yhtä menestynyttä keihäänheittäjää kuin Pitkämäki.


Pitkämäen menestys muutti myös managerin elämää – jatkuvasti soittoja ulkomailta: ”Teron suosio on ollut ihan omalla tasollaan”

yle 17:26 14.10

Tero Pitkämäen manageri Tero Heiskan mukaan on vaikeaa, että Suomesta tulisi tulevaisuudessa yhtä menestynyttä keihäänheittäjää kuin Pitkämäki.


Kommentti: Nuori miehenalku huhki kuin heikkopäinen pienen urheiluhallin peräkulmassa – hän oli Tero Pitkämäki, jonka haaveita ei sivustakatsoja tajunnut

MTV 17:24 14.10

PAM! PAM! PAM! 2000-luvun alkuvuosina Nurmon liikuntahallin peräkulmasta kuului pimeinä talvi-iltoina pauke, muistelee MTV Urheilun Matti Nyrhinen.


Tero Pitkämäki olisi halunnut päättää uransa toisella tavalla – kahden vuoden takainen tilanne häkellyttää legendaa

MTV 17:04 14.10

Tero Pitkämäki lopetti menestyksekkään keihäsuransa loukkaantumisen jäljiltä. Vuoden 2007 maailmanmestari myöntää, että olisi halunnut päättää karriäärinsä toisella tavalla.


Tero Pitkämäki itki ennen isoa ilmoitustaan: ”Kaikki loppuu kuin veitsellä leikaten”

iltalehti 16:55 14.10

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen ura on päättynyt. Tero Pitkämäkeä jännitti maanantaina. Edessä oli hänen elämänsä rankin tiedotustilaisuus - tilaisuus, jossa hän kertoisi uransa päättyneen. Takana on 36 vuotta elettyä elämää ja suomalaisittain ennätykselliset seitsemän keihäänheiton arvokisamitalia.


Pitkämäen tulevaisuus on vielä täysin auki, mutta keihäänheittoa hän ei hylkää – Niina-vaimo perheen arjesta: "Keihäs lentää jo kotipihassa"

yle 16:47 14.10

Tero Pitkämäki aikoo heittää keihästä jatkossakin, vaikka urheilu-ura on ohi.


"Puhutaan vuosituhannen parhaasta suomalaisesta yleisurheilijasta" – Tero Pitkämäki jättää aukon suomalaiseen urheiluun

yle 16:45 14.10

Yle Urheilun asiantuntijan Jarkko Finnin mukaan Tero Pitkämäki onnistui rakentamaan itselleen poikkeuksellisen fysiikan.


Kommentti: Tunteellinen Tero Pitkämäki jätti sanomatta tärkeimmän perintönsä suomalaiselle yleisurheilulle

yle 16:10 14.10

Keihäsmestarin uran päättyminen oli tilastojen valossa kaikkea muuta kuin yllätys. Tärkeimmästä perinnöstä ei jää epäilystä, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Atte Husu.


Tero Pitkämäki on 2000-luvun suurin suomalainen yleisurheilija - näistä uroteoista hänet muistetaan

iltalehti 16:04 14.10

Tero Pitkämäki lopetti huiman uransa. Tero Pitkämäki jää historiaan Suomen menestyneimpänä keihäänheittäjänä arvokisamitaleilla mitattuna. Iltalehti listasi Pitkämäen urotekoja, joista hänet muistetaan vielä pitkään.


Kolumni: Urheilullisuuden perikuva Tero Pitkämäki jätti elintärkeän viestin löysämahaisille suomalaislupauksille

iltalehti 15:55 14.10

Tämän vuosituhannen paras suomalainen kesäolympialajin urheilija huolsi kehoaan viimeiseen asti fundamentalistisella tavalla, kunnes tajusi, ettei sekään riitä, kirjoittaa erikoistoimittaja Santtu Silvennoinen. Tero Pitkämäki, 36, on tämän vuosituhannen paras kesäolympialajin urheilija Suomessa. Asiasta ei tarvitse edes väitellä, seitsemän arvokisamitalia vuosina 2006–15 kertovat oleellisen. Legendaarinen Seppo Räty oli kuudella arvokisamitalillaan pitkään Suomen menestynein keihäänheittäjä, mutta Pitkämäki pani lapsuuden sankarilleen nokkiin. Tosin Tohmajärven isännän mitaleista kolme tuli olympiakisoista, pohjalaisen saldona on Pekingin vuoden 2008 pronssi.


Tero Pitkämäki yllätti lopettamispäätöksellään pitkäaikaisen valmentajansa: ”23 yhteistä vuotta on ihan käsittämätöntä”

yle 15:53 14.10

Hannu Kangas hehkuttaa uskomatonta Tero Pitkämäen uraa.


Tero Pitkämäki herkistyi – väistyvältä mestarilta iso viesti nykyisille keihäänheittäjille: "Ei pidä koskaan unohtaa sitä puolta"

MTV 15:38 14.10

Uransa päättämisestä ilmoittanut keihäänheittäjä Tero Pitkämäki herkistyi pitämässään lehdistötilaisuudessa Kuortaneella.


Tero Pitkämäki päätti uransa – katso keihäsmestarin tunteikas ilmoitus kokonaisuudessaan tästä!

MTV 15:31 14.10

Tero Pitkämäki kertoi Kuortaneella maanantaina päättävänsä keihäänheittouransa. Tiedotustilaisuutta pystyi seuraamaan suorana MTV Urheilun verkkosivuilla ja MTV Uutiset Livessä. 


Katso Tero Pitkämäen urheilu-uran huippuhetket – kuusi minuuttia upeaa suomalaista urheiluhistoriaa

yle 15:04 14.10

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on saavuttanut urallaan seitsemän arvokisamitalia. MM-kultaa hän heitti vuonna 2007 Japanissa tuloksella 90,33 metriä. Uran parhaan tuloksen 91,53 metriä Pitkämäki jysäytti Kuortaneella vuonna 2005.


Liittyikö Pohjois-Korean koe takaiset haamut tuli­vuoren­purkauksessa –

Hot topics