Janne Saarikiven kolumni: Lama tulee – se on ihanaa

yle 06:45 29.11

Toivottavasti enää koskaan ei tule uutta nousukautta, koska lama-aika on parempaa, kirjoittaa Janne Saarikivi.


Katri Saarikiven kolumni: Kehosi on lörppö

yle 06:45 28.11

Kun kehot puhuvat toisilleen, saamme rikkaamman kuvan toistemme mielenmaisemista, ja paremmat mahdollisuudet toistemme tajuamiseen, pohtii aivotutkija Katri Saarikivi.


Janne Saarikiven kolumni: Miksi ja milloin menetimme kykymme sanoa "elävää musiikkia"?

yle 06:30 14.11

Helsingin keskustassa on enemmän englannin- kuin suomenkielisiä kylttejä, vaikka englanninkielisiä ihmisiä ei kaupungissa ole kuin kourallinen, kirjoittaa professori Janne Saarikivi.


Katri Saarikiven kolumni: Potkaisisitko koiraa vai pesisitkö Suomen lipulla vessan? Arvoeroja voi mitata, mutta yhteisen löytäminen on sitäkin tärkeämpää

yle 06:45 16.10

Kuinka paljon täysin vastakkaisia arvoja ihmisillä todellisuudessa on, kysyy aivotutkija Katri Saarikivi. 


Aivotutkija Katri Saarikivi: "Empatiataitoaan voi kehittää lukemalla kaunokirjallisuutta ja heikentää epäinhimillistämällä muita"

yle 19:59 07.10

Tutkija näytti Puoli seitsemän -ohjelmassa, miten aivokäyrät saa näkyville vaikka juontajalta suorassa lähetyksessä.


HS: Kirjailija Riikka Pulkkinen ja Ultra Brasta tuttu Tommi Saarikivi ovat kihloissa – pariskunta odottaa lasta

iltasanomat 14:10 05.10

Ultra Brasta ja Scandinavian Music Group -yhtyeistä tunnetuksi tullut basisti Tommi Saarikivi kertoo kihlautuneensa kirjailija Riikka Pulkkisen kanssa.


HS: Menestyskirjailija Riikka Pulkkinen ja Ultra Brasta tuttu Tommi Saarikivi ovat kihloissa ja odottavat yhteistä lasta

iltalehti 12:38 05.10

Ultra Brasta tuttu Tommi Saarikivi työskentelee nykyisin Suomen Teatterien toiminnanjohtajana. Ultra Brasta ja Scandinavian Music Groupista tunnetuttu muusikko Tommi Saarikivi kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä saavansa pian perheenlisäystä. Koulutukseltaan Saarikivi on juristi. Saarikivi kertoo jutussa, että seurustelee kirjailija Riikka Pulkkisen kanssa. Miehellä on entuudestaan kolme lasta.


HS: Yllätyspaljastus: Menestyskirjailija Riikka Pulkkinen ja Ultra Brasta tuttu Tommi Saarikivi ovat kihloissa ja odottavat yhteistä lasta

iltalehti 12:38 05.10

Ultra Brasta tuttu Tommi Saarikivi työskentelee nykyisin Suomen Teatterien toiminnanjohtajana. Ultra Brasta ja Scandinavian Music Groupista tunnetuttu muusikko Tommi Saarikivi kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä saavansa pian perheenlisäystä. Koulutukseltaan Saarikivi on juristi. Samalla Saarikivi paljastaa, että seurustelee kirjailija Riikka Pulkkisen kanssa. Aiemmin kumpikaan ei ole kertonut suhteesta julkisuudessa. Miehellä on entuudestaan kolme lasta.


HS: Yllätyspaljastus: Ultra Brasta tuttu Tommi Saarikivi ja kirjailija Riikka Pulkkinen ovat kihloissa ja odottavat yhteistä lasta

iltalehti 12:38 05.10

Ultra Brasta tuttu Tommi Saarikivi työskentelee nykyisin Suomen Teatterien toiminnanjohtajana. Ultra Brasta ja Scandinavian Music Groupista tunnetuttu muusikko Tommi Saarikivi kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä saavansa pian perheenlisäystä. Samalla Saarikivi paljastaa, että seurustelee kirjailija Riikka Pulkkisen kanssa. Aiemmin kumpikaan ei ole kertonut suhteesta julkisuudessa. Miehellä on entuudestaan kolme lasta.


Janne Saarikiven kolumni: Kulutusboikottien sijaan ilmastokysymyksen voi ratkaista vanhaa työväenliikettä muistuttava kansainvälinen liike

yle 06:45 01.10

Jos antiikin ajan ihmiset tulisivat katsomaan kykyjämme, he pitäisivät meitä jumalina, mutta emme edelleenkään kykene muuttamaan maailmaa muuten kuin yhdessä, kirjoittaa Janne Saarikivi. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.


Janne Saarikiven kolumni: Valeuutisia vastustetaan mediassa ja politiikassa, mutta samaan aikaan niiden luomista opetetaan arvostettuna taitona kauppakoulussa

yle 06:45 13.09

Poliitikot puistelevat päätään valeuutisille, mutta arvostavat valehtelun ja propagandan ammattilaisia, joita kutsutaan konsulteiksi ja markkinoijiksi, pohtii Janne Saarikivi.


Katri Saarikiven kolumni: Aivosi täydentävät puuttuvaa tietoa kuvittelemalla ja arvaamalla, mutta usein arvaukset ovat vääriä

yle 06:45 10.09

Kaipaamme selityksiä maailman tapahtumille ja ilmiöille, mutta joskus toden ja kuvitelman raja on ihmismielessä hyvin häilyvä, kirjoittaa aivotutkija Katri Saarikivi.


Janne Saarikiven kolumni: Isänmaa ja uskonto on varastettu, ottakaa varkaat kiinni!

yle 06:45 13.08

Sanat kuuluvat kaikille, kirjoittaa professori Janne Saarikivi.


Katri Saarikiven kolumni: Hyväksyntä on vahva vallankäytön muoto, mutta niin on hyljeksintäkin

yle 06:45 05.08

Ihminen janoaa palkintoa, mutta verkkokeskusteluissa luotetaan rangaistuksen voimaan, kirjoittaa aivotutkija Katri Saarikivi.


Janne Saarikiven kolumni: Brexit osoittaa, miten englannin kielen yksipuolinen käyttö on kansainvälisen yhteisön valuvika

yle 06:45 10.07

Englannin kielen yksinomainen käyttö kansainvälisissä suhteissa luo vaarallisen maailmankuvan, jossa ihmiset jakaantuvat "omiin" ja vieraisiin, pohtii professori Janne Saarikivi.


Janne Saarikiven kolumni: Nykykielessä “osaaminen” ja “kasvu” ovat itsestäänselvästi hyvää, eikä kukaan kysy, mitä osataan, tai mikä kasvaa

yle 06:45 24.06

Ongelmat, jotka ratkaisemme osaavasti, koskevat liian usein jotakin, mikä lisää kärsimystä tai tuhoa, kirjoittaa professori Janne Saarikivi kolumnissaan.


Katri Saarikiven kolumni: Tekeekö teillä töissä asiat se, joka osaa vai saavatko muutkin oppia uutta?

yle 06:45 20.06

Miksi työpaikan intrassa ei ole tyrkyllä ilmiöpohjaista kurssia, jossa opetellaan oppimaan, pohtii aivotutkija Katri Saarikivi.


"Idiootti! Typerys!" – Somessa unohdamme helposti käytöstavat ja aivotutkija Katri Saarikivi tietää miksi

yle 18:21 18.06

Kun näkee ilkeän kommenttinsa satuttavan toista ihmistä, paha mieli tarttuu, empatiaan perehtynyt aivotutkija selittää.


Janne Saarikiven kolumni: Mummoni oli fasisti, mutta silti ennen kaikkea mummo

yle 06:45 28.05

Oli aika jolloin tavallisista ihmisistä tuli fasisteja samaan tapaan kuin heistä nykyisin tulee s-etukortin omistajia, pohtii Janne Saarikivi kolumnissaan.


Katri Saarikiven kolumni: Ongelmanratkaisu politiikassa tyssää jengimentaliteettiin

yle 06:45 10.05

Pitäisikö monimutkaista tiedonkäsittelyä ja ongelmanratkaisua edellyttävät kysymykset suojata politisoitumiselta, pohtii aivotutkija Katri Saarikivi.


Kuvat ihmiset istuivat Parkatti ei ole Poliisit mellakkavarusteissa puistonpenkkejä Leppävaarasta

Hot topics