TPS vahvassa nosteessa – Kuopiossa kuuden pisteen ottelu

iltalehti 12:03 24.01

Liigan perjantain mielenkiintoisin kamppailu käydään Kuopiossa, missä TPS:n pudotuspelipaikan jahti jatkuu KalPaa vastaan. KalPa–TPS-ottelun seurattavin pointti on se, jatkuuko turkulaisten vahva vierasvire myös Kuopiossa. TPS on nyt voittanut neljä peräkkäistä vieraspeliään putkeen. Se on tehnyt SaiPaa, Tapparaa, Sportia ja HPK:ta vastaan yhteensä 15 maalia. Vaikka Palloseuran puolustuspelaaminen ei vieläkään varsinaisesti ole vakuuttanut, on oma hyvä maalivire nostanut joukkueen jo aivan pudotuspeliviivan tuntumaan.


Syvissä vesissä uiva SaiPa oli vartin verran pirteä ? Jo HPK:n toinen osuma avauserässä katkaisi kamelin selän

jatkoaika.com 20:45 22.01

SaiPan pirteä alku kuivui nopeasti kasaan. HPK näytti menevän jo menojaan, mutta sortui jäähyilyyn päästäen vieraat iholle kolmannessa erässä. SaiPan kiri ei kuitenkaan kantanut loppuun asti ja väkevät kaksi ensimmäistä erää riittivät HPK:lle voittoon.


Ässät haastaa väkevästi Helsingissä – päävalmentaja sai viime kaudella potkut HIFK:sta

iltalehti 19:15 22.01

Helsingin IFK isännöi Porin Ässiä keskiviikon liigakierroksella. Joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla kahdeksan ja yksitoista. HIFK:lla on matkaa kuuden sakkiin kaksi pistettä, Ässät puolestaan on tasapisteissä viimeisellä playoff-paikalla eli kymppisijalla olevan SaiPan kanssa. Keskinäinen ottelu on kauden kolmas. Aiemmat kaksi pelattiin syksyllä Porissa, ja voitot niissä menivät tasan.


Erikoistilannemaalit ja kiekonhallinta siivittivät Lukon seitsemänteen peräkkäiseen voittoon, SaiPa palasi tappioiden tielle

jatkoaika.com 19:49 18.01

SaiPan viimeaikaisten voittojen suoma noste ei riittänyt haastamaan tulikuumaa Lukkoa, joka ansaitsi jatkoa voittoputkelleen hallitsemalla kiekkoa ja samalla peliä vakuuttavalla tavalla.


Robin Salo nostaa joukkuepelin jalustalle tappioputken vaihduttua voitoiksi: "Pitää pysyä yhdessä, se on kaikkein tärkeintä!"

jatkoaika.com 22:57 17.01

Sitkeän SaiPan nappasi arvokkaan 1–2-voiton Pelicansista vieraskentällä. SaiPan puolustuksen johtavaksi pelaajaksi noussut Robin Salo pelasi läpi ottelun vakaasti onnistuen niin puolustuksessa kuin lopulta hyökkäyspäässä iskettyään kolmannessa erässä tärkeän tasoitusmaalin. Salo kiitteli ottelun jälkeen SaiPan joukkuepeliä.


SaiPa tärkeään jatkoaikavoittoon heikkojen joukkueiden mittelössä Lahdessa

jatkoaika.com 21:15 17.01

Pelicansin ja SaiPan perjantai-illan kohtaamisessa jaettiin tärkeitä pisteitä pudotuspelipaikkaa hamuavien joukkueiden kesken. Erikoisen ottelun vei lopulta nimiinsä SaiPa jatkoajalla numeroin 2-1.


SaiPalle taisteluvoitto JYPiä vastaan

jatkoaika.com 23:05 11.01

JYP saapui lauantaina Lappeenrantaan haastamaan pelillisissä vaikeuksissa olevaa SaiPaa. Kotijoukkue oli edellisotteluihinsa verrattuna kuitenkin huomattavasti sisukkaampi ja ilta tarjosi vauhdikasta kiekkoa täydet 60 minuuttia ja lopputulokseksi kirjattiin 3—2 SaiPalle.


Itseluottamuksensa löytänyt SaiPa ansaitsi kotivoiton, alavireinen JYP hakkasi päätään Westerholmiin

jatkoaika.com 20:04 11.01

Tappiosta toiseen tarponut SaiPa löysi itseluottamuksensa onnistumisten kautta ja nappasi riemukkaan voiton JYPistä kotikaukalossaan. Vieraat sen sijaan eivät saaneet itsestään parasta irti peli-ilmeen oltua vaillinaista. Niclas Westerholm loisti maalilla ja torjui kotivoiton kovan paineen alla.


SM-liigalegenda debytoi tänään Jukurien valmentajana – joukkue karmeassa syöksykierteessä

iltalehti 12:33 10.01

Päivän pelivalinta on Liigassa tappioputkissa vaeltavien Jukurien ja KalPan kohtaaminen. Liigan Jukurit–KalPa-ottelussa kohtaavat kaksi todellisessa syöksykierteessä olevaa joukkuetta. Jukurien tappioputkella on pituutta seitsemän ottelua ja KalPankin vastaavalla jo neljä peliä. Kymmenestä viimeisestään Jukurit on voittanut vain yhden (siinäkin sarjan tämän hetken heikoimman joukkueen SaiPan). KalPan kolme viimeisintä tappiota ovat tulleet sarjan koville KooKoolle, Ilvekselle ja Kärpille. Tätä ennen se hävisi kotonaan epäonnisesti SaiPalle. Kaikesta tästä vetäisin itse ainakin ne johtopäätökset, että KalPan paluu voittojen tielle on periaatteessa lähempänä kuin Jukurien. Toki tässä yksittäisessä ottelussa kuuluu kotiedulle antaa sen verran painoa, että Jukurit on nyt suosikki. Eri asia on sitten se, kuinka suuri suosikki valtavassa tappioiden sumassa olevan joukkueen kuuluu olla.


Liigan kellarikerrokseen valunut SaiPa sortuu tyhmiin jäähyihin ja puolustaa heikosti – "Meidän pitää yrittää yhdessä"

yle 09:55 10.01

SaiPan riveissä pelihuumori on ollut viime aikoina kovalla koetuksella. Voitot kiertävät lappeenrantalaiset tällä hetkellä kaukaa.


Näkemys: 46-vuotiaan Jan Lundellin paluu IFK-maalille oli kauneinta, mitä tällä liigakaudella on nähty

jatkoaika.com 07:43 10.01

Tammikuinen arkiottelu HIFK?SaiPa ei ole normaalisti mikään kylmiä väreitä nostattava näytös. Torstaina se sellainen kuitenkin oli, kun IFK:n varamaalivahdiksi otteluun hälytetty Jan Lundell vaihdettiin loppuhetkiksi helsinkiläisten maalille.


SaiPa-luotsi Tero Lehterä ehti epäillä HIFK:n motiiveja: ”Jaaha, joko ne vinoilevat meille”

iltalehti 23:30 09.01

HIFK:n 46-vuotias kakkosmaalivahti herätti vierasjoukkue SaiPan leirissä monenlaisia ajatuksia. – Ensimmäinen ajatus oli, että jaaha, joko ne nyt vinoilevat meille, tappioputkessa olevan SaiPan valmentaja Tero Lehterä sanoi lehdistötilaisuudessa HIFK:n voitettua kotiottelunsa 4–1. – Mutta kyllä sitten kuultiin, että siihen on olemassa ihan järkiperäinen selitys.


En gång till – Jan Lundellin historiallinen ilta

jatkoaika.com 23:00 09.01

Helsingin IFK:n 46-vuotiaasta maalivahtivalmentajasta, Jan Lundellista, tuli torstai-iltana Liiga-historian vanhin pelaaja, kun Lundell sai pikahälytyksen IFK-kokoonpanoon SaiPa-otteluun Atte Engrenin sairastuttua. Lundell pääsi ottelussa myös kentälle, kun hänet vaihdettiin IFK-maalille Frans Tuohimaan tilalle reilu minuutti ennen ottelun loppua. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Timo Nummelin, joka pelasi yhden runkosarjaottelun 45-vuotiaana.


Liigahistoriaa tehnyt isä-Lundell, 46, ei jännittänyt HIFK:n maalilla: ”Sen verran luotin itseeni”

iltalehti 22:34 09.01

HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell pääsi loppuhetkillä pelaamaan HIFK:n maalilla, kun joukkue kukisti SaiPan 4–1. Kotijoukkueen maalivahti Atte Engren sairastui ottelun alla, eikä HIFK ehtinyt hankkia hänelle tuuraajaa. Frans Tuohimaa oli pelivuorossa, mutta kakkosvahti puuttui. Niinpä 46-vuotias Jan Lundell pukeutui ”ottelukohtaisella sopimuksella” maalivahdin tamineisiin.


Yleisö sai vaatimansa: Jan Lundell palasi säestämään poikaansa: "Toivoin salaa, että valmentajat heittävät isän jäälle"

jatkoaika.com 22:19 09.01

HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell pääsi tolppien väliin SaiPaa vastaan. Kaiken lisäksi hän sai tilastoihinsa yhden torjunnan.


Yleisö sai vaatimansa: Jan lundell palasi säestämään poikaansa: "Toivoin salaa, että valmentajat heittävät isän jäälle"

jatkoaika.com 22:19 09.01

HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundell pääsi tolppien väliin SaiPaa vastaan. Kaiken lisäksi hän sai tilastoihinsa yhden torjunnan.


SM-liigahistoriaa tehnyt Jan Lundell, 46, häkeltyi HIFK:n eleestä – ”Ei olisi uskonut”

MTV 21:58 09.01

HIFK voitti jääkiekkoliigassa kotikaukalossaan SaiPan 4–1. Isäntien maalia vartioi pelin viimeiset 1.06 minuuttia peliuransa 2012 päättänyt Jan Lundell. Maalivahtivalmentajasta tuli 46-vuotiaana liigahistorian vanhin pelaaja, kun IFK päätyi poikkeukselliseen, ottelukohtaiseen värväykseen Atte Engrenin sairastuttua.


Tero Lehterä etsii kuumeisesti viisasten kiveä: “Yksi henkisen valmennuksen kaverikin kävi kääntymässä”

jatkoaika.com 21:56 09.01

HIFK:n 4–1-voitto SaiPasta sysäsi Tero Lehterän johtaman lappeenrantalaisryhmän entistä tukalampaan tilanteeseen. Voittoja tai edes yksittäisiä onnistumisia ei ole juurikaan tullut ja tämä kierre on puskemassa SaiPaa ulos pudotuspeleistä huolestuttavaa tahtia.


Liigan ikänestori Lundell pääsi lopussa maalille, kun HIFK ryöpytti SaiPan

yle 20:58 09.01

Jan Lundell sai HIFK-katsojilta suurimmat suosionosoitukset, kun hänet vaihdettiin maaliin minuutti ennen peliajan loppua.


Jan Lundell pääsi SaiPa-ottelun loppuhetkillä maalille ? Otto Paajanen johdatti HIFK:n voittoon

jatkoaika.com 20:47 09.01

Helsingin IFK ei antanut SaiPalle juurikaan saumoja, kun se otti kolme pistettä 4?1-voiton turvin. Maalivahtivalmentaja Jan Lundell pääsi ottelun loppuhetkillä tolppien väliin.


ihan hullua” Sammatissa kateissa

Hot topics