Kolumni: Konnavaltioiden koiruudet rupesivat kiinnostamaan Suomessa, kun urheilukisat tulivat telkkariin

iltalehti 07:01 16.10

Qatarin toiminta ei ole edes pahimmasta päästä viime vuosien urheilun suurtapahtumien isäntämaissa, kirjoittaa erikoistoimittaja Santtu Silvennoinen. Lämpötila on aamulla viiden jälkeen 38 astetta ja ilman kosteusprosentti 78, kun saavumme työparini kanssa miesten 50 kilometrin MM-kävelykilpailusta qatarilaiseen hotelliimme Dohassa. Samaan aikaan Farooq, Salwar ja monet muut tapaamani siirtotyöläiset aloittavat 12–17 tunnin työpäivänsä Dohan ympäristöön rakennettavilla jalkapallostadioneilla. Viimeiset pystyssä pysyneet kantaqatarilaiset miehet kömpivät kansainvälisten hotellien yhteydessä olevista juottoloista luksusautoihinsa. Maserateja on rivissä kuin meillä Mersuja. Niissä ei ole alkolukkoja. Huntupäiset herrat ovat yön aikana ottaneet muutaman kopsun, sillä yläkerran isäntä ei kuulemma pimeään vuorokauden aikaan näe syntistä toimintaa. Miehet kaahailevat palatsimaisiin pirtteihinsä ja sujauttavat autonsa talliin. Se ei ole sheikki eikä mikään, jos parkissa ei ole vähintään neljää polttoainerosvoa.


Yleisurheilun maailmanmestarin olematon dopingtestaus hämmentää – sama linja koko maassa

MTV 17:34 10.10

Bahrainia edustava ja Nigeriassa syntynyt Salwa Eid Naser voitti Dohan yleisurheilun MM-kilpailuissa 400 metrillä kultaa. Hämmentävää Eid Naserissa on se, että Wadan mukaan häntä ei ole testattu vuosiin maan antidopingviranomaisten toimesta.


Ratakierroksen maailmanmestaruus ei aiheuttanut Naserille samanlaista järkytystä kuin huima voittoaika: "Se räjäytti mieleni"

yle 07:19 04.10

Salwa Eid Naser on ollut tällä kaudella voittamaton 400 metrillä. Hän jatkoi voitokasta menoaan myös Dohan MM-kisoissa, mutta hänen huippuaikansa löi kaikki ällikällä.


Salwa Eid Naser pinkoi MM-kultaan ällistyttävällä tuloksella – vain kaksi 1980-luvun legendaa jäi tilastoissa edelle

iltasanomat 00:22 04.10

Dohan MM-kulta järjestyi kaikkien aikojen kolmostuloksella – edelle jäivät vain Koch ja Kratochvilova.


Käsittämätön veto! Bahrainin Naserin edellä enää Koch ja Kratochvílová!

yle 00:16 04.10

Bahrainin Salwa Eid Naser yllätti itsensäkin naisten 400 metrin finaalissa.


Naisten ratakierroksella tärähti käsittämätön juoksu – edellä vain 80-luvun hirmuajat!

MTV 23:59 03.10

Bahrainia edustava Salwa Eid Naser tikkasi naisten 400 metrin maailmanmestariksi Dohassa hämmästyttävän kovalla ajalla. 48,14 vie Eid Naserin kaikkien aikojen tilastossa kolmossijalle.


Tämäkö tavallista kurinpitoa? ”Minua lyötiin lautasilla ja vöillä”

iltalehti 06:13 15.08

Saudiarabialainen Salwa Zahrani soitti turhaan hätänumeroon, jossa hakkaamista ja vangitsemista ei pidetty apua vaativana ongelmana. 24-vuotias Salwa Zahrani opettelee itsenäistä elämää Kanadassa. Hän pakeni maahan Saudi-Arabiasta, jossa elämä oli käynyt sietämättömäksi. Entisestä ja nykyisestä elämästä kuullaan illan Ukolinjassa. Saudinaisten pako -reportaasi on Pirkko Pöntisen toimittama. Salwa on perheväkivallan uhri, joka yritti ensin saada apua synnyinmaansa viranomaisilta. Hän soitti useita kertoja hätänumeroon ja kertoi, kuinka häntä hakattiin ja pidettiin huoneessaan vankina.


ja kävelee käsillään Sudanin pääministeri vieraili vuoden juhlat

Hot topics