Keskustan Anne Kalmari pohti kannabiksen korvaamista maallemuutolla ja syömishäiriöiden kaupunkilaisuutta – pohdinnat revittiin kappaleiksi Twitterissä

yle 14:12 27.11

Twitterissä ei oltu suosiollisia Kalmarin kirjoitukselle, ja Kalmari itsekin loppujen lopuksi pahoitteli sanavalintojaan.


Kansanedustaja Kalmari kirjoitti yleisönosastolla helsinkiläisnuorista: ”Maalle muutto voi korvata kannabiksen” – näin hän selittää puheitaan

iltasanomat 13:23 27.11

Kalmari haluaa ”maaseudun mainiot nuoret” neuvomaan ”syömishäiriöisiä ja ilmastoahdistuneita helsinkiläisnuoria”.


Maastohiihdon olympiavoittaja avoimena – nuorena kuullut valmentajan sanat satuttivat: "Herranen aika, minä olen lihava"

MTV 20:00 25.11

Olympiakultaa parisprintissä vuonna 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa voittanut Jessica Diggins on tehnyt kirjan taistelustaan syömishäiriötä vastaan. Hän kertoi norjalaiselle NRK:lle tapauksesta, jossa valmentaja sai hänet luulemaan olevansa lihava.


Syömishäiriöstä kärsivä maastohiihdon olympiavoittaja avoimena – nuorena kuullut valmentajan sanat satuttivat: "Herranen aika, minä olen lihava"

MTV 20:00 25.11

Olympiakultaa parisprintissä vuonna 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa voittanut Jessica Diggins on tehnyt kirjan taistelustaan syömishäiriötä vastaan. Hän kertoi norjalaiselle NRK:lle tapauksesta, jossa valmentaja sai hänet luulemaan olevansa lihava.


Prinssi Andrew'n skandaali osuu kipeästi tyttäreensä prinsessa Beatriceen - joutunee tyytymään yksityishäihin

iltalehti 12:05 21.11

Prinsessa Beatrice on menossa naimisiin ensi vuonna. Isänsä kohu-uutiset voivat kuitenkin pistää hääjärjestelyt uusiksi. Brittilehti Mirror spekuloi, miten prinsessa Beatricen, 31, ensi vuodelle kaavailluille häille käy isänsä prinssi Andrew’n tämänhetkisen kyseenalaisen maineen vuoksi. Beatricen äiti on Sarah Ferguson, jonka liitto Andrew’n kanssa päättyi vuonna 1996. Beatrice ja vanhaan italialaiseen aatelissukuun syntynyt multimiljonääri Edoardo Mapelli Mozzi, 34, kihlautuivat syyskuussa. Kihlauksen yhteydessä tiedotettiin, että he avioituvat vuonna 2020.


Ero Tauskista! Nyt puhuu Henna Peltonen: ”Suhde on päättynyt ajat sitten”

iltalehti 10:01 21.11

Henna Peltonen kertoo Iltalehdelle, että hän on eronnut laulaja Tauskista jo pitkän aikaa sitten. Laulaja Tauski kertoo tuoreessa Seiskassa eronneensa Miss EW-kisan luotsaajasta Henna Peltosesta. Vuonna 2011 eronnut pari löysi toisensa uudelleen tänä vuonna. He kertoivat kesällä 2019 antamassaan haastattelussa Hymylle suunnittelevansa jo kakkoshäitä. Tauskin mukaan hän kuitenkin päätti suhteen.


Seiska: Tauski päätti suhteensa Henna Peltoseen - vielä hetki sitten suunniteltiin kakkoshäitä

iltalehti 07:19 21.11

Tuore Seiska kertoo, että Tauskin ja Henna Peltosen uusintaromanssi on päättynyt nyt eroon. Viime kesänä iskelmälaulaja Tauski ja Miss EW-kisan luotsaaja Henna Peltonen kertoivat löytäneensä toisensa uudelleen. Pari suunnitteli jo uusintahäitä - niitä ensimmäisiä tanssittiin vuonna 2011. Häitä ei kuitenkaan tullut, vaan ero, kertoo tuore Seiska. Tauski kertoo erosta lehdelle ja antaa ymmärtää olleensa se, joka laittoi suhteelle pisteen.


Katsotko sarjat ahmimalla? Näin taklaat terveyshaitat ja saat mielenrauhan ruudun äärellä

yle 18:00 16.11

Sarjojen maratonkatsominen voi altistaa ylipainolle tai sydänkohtaukselle, mutta sarjojen seuraamisella voi olla myös hyviä terveysvaikutuksia.


Tuore raportti: Ilmaston­muutos on elinikäinen terveysriski lapsille

iltasanomat 03:48 14.11

Vakavia terveyshaittoja aiheuttavat muun muuassa taudit, aliravitsemus ja tulvat.


Uusi tutkimus paljastaa: Perintötekijät altistavat painajaisunille – Samoja geenejä myös mielenterveyshäiriöiden taustalla

yle 00:01 04.11

Naiset ja lapset näkevät kauhu-unia enemmän kuin miehet.


Sisäministeri Ohisalo sai selvityksen poliisin toiminnasta kurdimielenosoituksessa – "Olen tyytyväinen"

yle 14:51 28.10

"Poliisin ennakkoarvio siitä, että mielenosoituksessa saattaa syntyä järjestyshäiriöitä, oli perusteltu", sisäministeri toteaa.


Lääkkeiden saatavuushäiriöt lisääntyneet – huoli tuhansien suomalaisnaisten käyttämästä rintasyöpälääkkeestä sen sijaan ohi

yle 13:05 23.10

Rintasyöpälääke letrotsolia sisältävissä valmisteissa ollut laaja saatavuushäiriö herätti huolta alkusyksyn aikana. Nyt valmisteita on saatu Suomeen jälleen tarvetta vastaavia määriä.


Sekä tavallista että sähkötupakkaa käyttäville tulee enemmän terveyshaittoja kuin vain toista suosiville

yle 02:56 21.10

Hengitysliiton mukaan sähkötupakka on erityisen vaarallista nuorille, sillä se vaikuttaa aivojen kehitykseen


THL on saanut ilmoituksen epäillyistä sähkö­tupakan aiheuttamista keuhko-oireista – ”Asiasta keskusteltiin, mutta se ei johda lisätoimiin”

iltasanomat 06:35 18.10

Sähkötupakan terveyshaitoista ei ole vielä riittävästi tutkimustietoa. Tuotteiden myyjät harmittelevat uutisoinnin sävyä.


Ylen radiojuontaja Jenny Lehtinen valehteli sairastavansa syöpää – ei halunnut kertoa totuutta, sillä taustalla muhi hiljainen kamppailu

iltasanomat 06:29 18.10

Syyllisyys, häpeä ja paha olo. Nuo sanat kuvailevat Jenny Lehtisen mukaan hyvin ylipainoisen syömishäiriötä.


Syyttäjä: Viljelijä käytti laitonta tuholaismyrkkyä, jolla tuotetut kasvikset päätyivät kauppoihin – voi aiheuttaa vakavia terveyshaittoja ihmisille

yle 12:32 17.10

Syyttäjän mukaan yrittäjän kaksi puutarhaa ovat käyttäneet tuotannossaan laitonta kasvinsuojeluainetta.


Taiteilija Miina Äkkijyrkkä paljastaa tv:ssä pysäyttävän asian nuoruudestaan – ”Jouduin mielisairaalaan 16-vuotiaana”

iltasanomat 15:08 14.10

Taiteilija Miina Äkkijyrkkä kertoo sairastaneensa syömishäiriön 16-vuotiaana.


Tutkimusprofessori muistuttaa vuorotyön monista terveyshaitoista – epäsäännölliset työajat yhä yleisempiä

yle 19:26 13.10

Pitkäaikainen vuorotyö kasvattaa riskiä monille terveysongelmille ja ylipainolle.


Laura Yli-Perttulan e-pillerit loppuivat apteekeista ja kovat kivut palasivat – lääkkeiden saatavuushäiriöitä ennätysmäärä

yle 10:06 10.10

Toimitushäiriöitä on ollut muun muassa verenpaine- ja mielialalääkkeissä, e-pillereissä ja antibiooteissa. Lääkityksen vaihtaminen korvaaviin lääkkeisiin ei välttämättä onnistu ongelmitta.


Miina Äkkijyrkältä kipeä paljastus – sairasti nuorena syömishäiriön: "Olen ollut mielisairaalassa sen takia"

mtv 06:00 10.10

Miina Äkkijyrkkä kertoo sairastaneensa nuorena anoreksiaa ja bulimiaa.


vain suomalainen

Hot topics