Sihvonen: Vielä 2000-luvun alussa oma auktoriteettini riitti valmentajana, 2010-luvulla kävi heikommin – "Puhe yksilön nostamisesta valmennusprosessin keskiöön on kestämätöntä höpinää"

MTV 06:30 27.05

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kirjoittaa huolissaan lapsista ja nuorista, jotka eivät enää tule kuulluksi omina itsenään ilman, että he huutavat toisten lasten mölyn yli.


Sihvonen: Doug Shedden ja minä – "Tässä rakkaustarinassa oli myös kolmas pyörä, mikä johti elämäni kovimpaan löylytykseen"

MTV 06:15 19.05

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tekee kirjoitussarjan tietämistään ja tuntemistaan jääkiekkoihmisistä. Sarjan kuudennen tekstin keskiössä on Suomessa vaikuttanut kanadalainen valmentaja Doug Shedden. Aiemmin Sihvonen on kirjoittanut Kalervo Kummolasta, Jukka Jalosesta, Raimo Summasesta, Alpo Suhosesta, Erkka Westerlundista ja Juhani Tammisesta.


Onko Jari Kurri kaikkien aikojen paras pelaajamme? Sihvonen: "Joudun kääntämään takkini asian suhteen"

MTV 07:02 17.05

Jari Kurri täyttää huomenna maanantaina 60 vuotta. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen lausuu oman arvionsa Kurrista suomalaisen jääkiekkoilun merkkimiehenä.


Sihvonen: Juhani Tamminen ja minä – "Vielä me kimpassa se Gordie Howe'n kosto tehdään, eikö niin Pappa!"

MTV 06:30 13.05

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tekee kirjoitussarjan tietämistään ja tuntemistaan jääkiekkoihmisistä. Sarjan kuudennen tekstin keskiössä on valmentaja Juhani Tamminen. Aiemmin Sihvonen on kirjoittanut Kalervo Kummolasta, Jukka Jalosesta, Raimo Summasesta, Alpo Suhosesta ja Erkka Westerlundista.


Sihvonen: Peli juniorilupaus Brad Lambertin ympärillä piti viheltää poikki jo ajat sitten – "Seuroja huudatettiin kuin huutokaupassa, kunnes joku antautui"

MTV 10:22 09.05

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ottaa kantaa nuoren kohupelaaja Brad Lambertin siirtoon HIFK:sta JYPiin.


Sihvonen: Erkka Westerlund ja minä – syytöksiä ajojahdista ja kaksoisagentin käytöstä: "Sain kuulla kunniani, tai oikeammin sen rippeet"

MTV 06:05 05.05

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tekee kirjoitusarjan tietämistään ja tuntemistaan jääkiekkoihmisistä. Sarjan viidennen tekstin keskiössä on valmentaja Erkka Westerlund. Aiemmin Sihvonen on kirjoittanut Kalervo Kummolasta, Jukka Jalosesta, Raimo Summasesta ja Alpo Suhosesta.


Sihvonen: Alpo Suhonen ja minä – "Kysyin tähtipelaajalta Suhosesta valmentajana ja hymyilin vastaukselle sisäisesti"

MTV 14:30 03.05

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tekee kirjoitussarjan tietämistään ja tuntemistaan jääkiekkoihmisistä. Sarjan neljännen tekstin keskiössä on jääkiekkovalmentaja ja kulttuuripersoona Alpo Suhonen. Aiemmin Sihvonen on kirjoittanut Kalervo Kummolasta, Jukka Jalosesta ja Raimo Summasesta.


Sihvonen: Raimo Summanen ja minä – "En ole ennen sanonut tätä ääneen Summasen Leijonat-potkuista"

MTV 06:40 28.04

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tekee kirjoitussarjan tietämistään ja tuntemistaan jääkiekkoihmisistä. Sarjan kolmannen tekstin keskiössä on jääkiekkovalmentaja Raimo Summanen.


Sihvonen: Jukka Jalonen ja minä – "Jalonen on mököttäjä joka toipuu, ja minä terrieri hänen lahkeessaan kiinni"

MTV 07:20 25.04

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tekee kirjoitussarjan tietämistään ja tuntemistaan jääkiekkoihmisistä. Sarjan toisen tekstin keskiössä on Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.


Sihvonen: Jukka Jalonen kulkee kaksisuuntaista tietä – "Ihan kummallinen poikkeus, nyt saattaa sattua ja tapahtua"

MTV 19:35 23.04

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti tänään uudesta tehtävänjaosta, jonka myötä Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen vastuu suomalaisessa jääkiekkoilussa kasvaa entisestään. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näkee Jalosen kulkevan kaksisuuntaista tietä.


Sihvonen: Kummola ja minä – "Kiekkojohtajana helvetinkone ja voittava sampo, jolle en ollut niin kova vastus kuin luulin"

MTV 06:05 21.04

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tekee kirjoitussarjan tietämistään ja tuntemistaan jääkiekkoihmisistä. Sarjan itseoikeutettu ensimmäinen kohde on rautakansleri Kalervo Kummola.


Jääkiekkoilijat ja SM-liiga kovassa koronasodassa – Sihvonen: ”Päätöksen ytimessä ovat päävalmentajat ja joukkueiden lääkärit, joihin luottoni on alentunut”

MTV 06:00 14.04

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kirjoittaa kipakasti Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen ja Liigan osin taustalla olevasta, osin julkisesta kiistasta, aloittavatko seurat tiistaina 14.4. tai näinä aikoina – koronaviruksen jyllätessä – pienryhmäharjoittelun.


Petteri Sihvosen kolumni: Urheilijat ovat yhteiskunnallista pohjasakkaa – he ovat pätkätyöläisiä ja jopa prekariaattia

MTV 11:38 11.04

MTV Uutisten kolumnisti Petteri Sihvonen kirjoittaa urheilun ja urheilijoiden heikosta asemasta palkkamarkkinoilla.


Hunajata, hunajata sulle – soi kassa! Sihvonen: "TPS nielaisee itse itsensä omaan mahdottomuuteensa"

MTV 06:45 07.04

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen pohtii, missä turkulaisten ylpeys, Turun Paloseura, tällä hetkellä menee. Jos Sihvosta on uskominen, tulevaisuuden merkit eivät ole kovin häävit.


Hunajata, hunajata sulle – soi kassa! Sihvonen: ”TPS nielaisee itse itsensä omaan mahdottomuuteensa”

MTV 06:45 07.04

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen pohtii, missä turkulaisten ylpeys, Turun Paloseura, tällä hetkellä menee. Jos Sihvosta on uskominen, tulevaisuuden merkit eivät ole kovin häävit.


Jääkiekko historiallisessa kriisissä – Sihvonen: Eikö Jääkiekkoliitto tee kaikkeaan omiensa suojelemiseksi? "Pitäisi pystyä parempaan"

MTV 06:30 05.04

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kyselee Suomen Jääkiekkoliiton suunnalta, eikö se aio antaa koronakriisin runtelemalle suomalaiselle jääkiekkoilulle muuta kuin epämääräisen miljoona euroa.


Sihvonen: Valmentajan ei tarvitse kohdella kaikkia samalla tavalla – päädyin ääriratkaisuihin nykyisen Leijonat-pakin kanssa: "Hänelle jäi tasan kaksi vaihtoehtoa"

MTV 05:50 31.03

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tyrmää ajatuksen siitä, jokaisen valmennuskerran olisi tuotava urheilun harrastajalle iloa.


Urheilusuora: tässä on SM-liigan tähdistökenttä – mutta miksi Petteri Sihvonen nostaa Jesse Puljujärven väkevästi esille?

MTV 07:30 27.03

Jääkiekon SM-liigakausi päättyi ennen aikojaan maailmalla leviävän koronaviruksen takia. Keskeytyshetkellä runkosarjaa oli jäljellä enää yksi kierros. C Moren Urheilusuorassa nostettiin esille liigan tähdistökenttä sekä kaksi kauden onnistujaa.


Sihvonen: Teemu Selänteen hutikuti vertautuu Kalervo Kummolan, Veli-Pekka Ketolan ja Jürgen Kloppin täysosumiin

MTV 06:55 24.03

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näpäyttää tiistai-kolumnissaan Teemu Selännettä, joka otti Twitterissä kantaa koronakriisin osalta siihen, miten pääministeri Sanna Marinin ja presidentti Sauli Niinistön olisi toimittava.


Hot topics