Urheilusankareita ja näyttäviä kaunottaria – tässä ovat Linnan juhlien odotetuimmat vieraat

mtv 17:01 06.12

Tänä vuonna Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanoton teema on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Linnan juhlissa nähtävät vieraat ovat saaneet kutsunsa muun muassa tähän teemaan perustuen. 


Mercedes joutuu maksamaan historian muhkeimman potin pelkästä F1-sarjaan osallistumisesta

iltalehti 08:40 06.12

Mercedes maksaa ensi kauden F1-sarjaan osallistumisesta enemmän kuin yksikään talli on koskaan maksanut. Kaudella 2019 kuudennet peräkkäiset kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudet voittanut Mercedes maksaa ensi kauden F1-sarjaan osallistumisesta yhteensä 5 490 812 dollaria. Summa on F1-historian korkein osallistumismaksu. FIAn määrittämä perusmaksu on 556 509 dollaria tallia kohden. Tähän päälle tulevat tämän kauden MM-pisteiden pohjalta laskettavat lisät. Valmistajien maailmanmestaruuden voittanut Mercedes joutuu maksamaan 6 677 dollaria per piste, muut tallit 5 563 dollaria per piste.


Eivät työkiistat tähän lopu: Keväällä riidellään hoitoalalla – Nyt purkautuvat useamman kierroksen palkankorotuspaineet

yle 06:00 06.12

Tyytyminen maltillisiin palkankorotuksiin aiemmilla kierroksilla näkyy jännitteinä työehtosopimusneuvotteluissa, arvioivat työmarkkinoita seuraavat tutkijat.


Näkökulma: HIFK:lla on hirveä kultanälkä, ja Salmelainen on kattanut pöydän valmiiksi

iltalehti 17:56 05.12

HIFK:n kokoonpano on sitä luokkaa, ettei mikään selitys kelpaa, jos mestaruus jää keväällä taas haaveeksi, kirjoittaa Vesa Parviainen. Helsingin IFK on rakentanut tähän kauteen niin kivikovan joukkueen, että sen vuosituhannen toisen mestaruuden on tultava. Nyt. Seuran toistaiseksi ainoa 2000-luvun mestaruus tuli keväällä 2011. Se on häpeällisen vähän. Kärpillä on samalta ajalta seitsemän kultaa.


Ilmastopaneeli: Ääri-ilmiöt aiheuttavat Suomen vesihuollolle haasteita – näin muutokset säässä vaikuttavat

iltasanomat 11:29 05.12

"Muutoksia ei ole koettu vielä tähän mennessä kovin konkreettisesti."


Suomen vesihuollolla hyvät edellytykset sopeutua ilmastonmuutokseen – ennakointi silti tarpeen

yle 11:21 05.12

"Muutoksia ei ole koettu vielä tähän mennessä kovin konkreettisesti."


Leonardo DiCaprion mallirakas avautuu parin hurjasta ikäerosta – ”Kaikkien pitäisi saada deittailla ketä tahansa”

iltalehti 02:57 05.12

Hollywoodin tunnetuimpiin nimiin kuuluva DiCaprio on yli tuplasti naisystävänsä ikäinen. Argentiinalais-amerikkalainen mallikaunotar Camila Morrone, 22, joka tunnetaan kenties paremmin supertähti Leonardo DiCaprion, 45, naisystävänä, ei ole moksiskaan parin ikäerosta, kertoo People. – Hollywoodissa, kuten koko maailman historiassa, on paljon suhteita joissa parilla on iso ikäero. Mielestäni kaikkien tulisi saada deittailla ketä tahansa, Morrone tilittää.


Iivo Niskanen hiihtää sekuntikaupalla nopeammilla suksilla kuin Mika Myllylä aikoinaan – asiantuntija paljastaa, mitä dramaattista Suomen välineteollisuudessa tapahtui

iltalehti 06:31 04.12

Järvinen, Karhu ja Peltonen olivat vielä 1970-luvun alussa maailman kolme johtavaa suksimerkkiä. Sitten tulivat lasikuitusukset. Iltalehden laajassa suksijutussa kerrotaan välineiden kehityksestä 1800-luvulta tähän päivään. Kuvitelkaa tilanne, jossa moottoriurheilun kuninkuusluokan F1:n kolme suurinta tallia olisivat suomalaisia. Ei ihan todennäköistä.


Antti Rinteen kausi oli 2000-luvun toiseksi lyhyin – katso, miten pitkään muut pääministerit pysyivät vallassa

yle 06:05 04.12

Vain yksi 2000-luvun pääministeri on hoitanut tähän mennessä tehtäväänsä läpi koko vaalikauden.


Muusikkolegendoja, urheilusankareita ja yllättäviä yhteiskunnallisia toimijoita – he kaikki ovat saaneet kutsun Linnan juhliin

mtv 16:15 03.12

Tänä vuonna Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanoton teema on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Linnan juhlissa nähtävät vieraat ovat saaneet kutsunsa muun muassa tähän teemaan perustuen. 


Uusissakin puusilloissa poikkeuksellisia lahovaurioita – syynä lahottajasieni istukkakääpä

yle 14:01 03.12

Maanteiltä on tähän mennessä tarkastettu 34 siltaa, joista 5 oli vaurioitunut.


Urheilutähti vei superautonsa korjaamolle, mutta ihan tähän hän ei osannut varautua: "Jos olisit sanonut sen tapahtuvan näin..."

MTV 13:52 03.12

Supertähdet ja superautot ovat monesti vaarallinen ja kalliiksi käyvä yhdistelmä, mutta tällä kertaa syypää ei löytynyt ratin takaa.


Pohjanmaan joissa vuosikymmenen pahin happamuusongelma – "Jos tähän olisi helppo ratkaisu, se olisi varmasti jo keksitty"

yle 12:18 03.12

Happamuuden torjuntaan ei ole löydetty tehokasta ratkaisua.


Julius Honka jatkaa loppukauden JYPissä

jatkoaika.com 11:44 03.12

Ottelukohtaisella sopimuksella JYPiä tähän asti vahvistanut Honka on tehnyt seuran kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.


Rita Ora tihkuu seksiä uima-altaalla – haastaa supermallit koska tahansa

stara 08:40 03.12

Poptähti Rita Ora vietti viime kesän kiireisesti esiintymislavojen kiertämisen merkeissä,


20-vuotiaan Panun piti tehdä läpimurto jääkiekkoilijana, sitten kaulasta löytyi patti – ”oikeastiko minulla on syöpä?”

iltalehti 06:06 03.12

Panu Passiniemen, 20, tavoitteet huippukaudesta Mestiksessä vaihtuivat taisteluun syöpää vastaan ja säännöllisiin käynteihin Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Panu Passiniemi pelasi viime kaudella ensimmäiset Mestis-pelinsä Iisalmen Peli-Karhuissa. Tähän kauteen tultaessa armeijakin oli takana, ja 20-vuotias puolustaja oli luottavaisin mielin treenattuaan kesän kovalla vaatimustasolla. – Minun piti tehdä läpimurto, Passiniemi tiivistää.


Rinteen pääministeriys voi kaatua tähän – Rinne puuhasi postilaisille kertakorvausta jo kesällä

iltasanomat 22:18 02.12

IS kertoi tänään päivällä, että Postille viestitettiin jo kesällä maan hallituksesta oleellinen tieto: työntekijöiden siirto halvempaan työehtosopimukseen voitaisiin paikata kertakorvauksella.


Asiantuntija paketoi Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen kauden: ”On pitänyt mölyt mahassaan”

iltalehti 20:28 02.12

Kausi 2019 on ollut Valtteri Bottakselle tilastojen valossa F1-uran selkeästi paras. Bottas on saavuttanut tällä kaudella viisi paalupaikkaa, neljä voittoa, 15 palkintosijaa, 314 pistettä ja MM-hopeaa. Kaikki nämä ovat Bottaksen kausikohtaisia ennätyksiä. – Miehellä on vauhtia, ja silloin kun kaikki osuu kohdalleen, hän pystyy voittamaan ihan minkä kisan tahansa, Iltalehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto aloittaa Bottaksen kauden läpikäymisen.


IS SEURAA: Rinne-trilleri jatkuu, keskustalla pääministeriin liittyvää epäluottamusta – lue kaikki, mitä tähän mennessä tänään on tapahtunut

iltasanomat 16:51 02.12

Keskustan eduskuntaryhmä on pitänyt historialliseksi luonnehdittun kokouksen, jossa se käytännöllisesti katsoen päättää pääministeri Antti Rinteen (sd) tulevaisuudesta.


Juha Metsolakin vain hidaste Jokereille – heikkovireinen Ufa horjutettavissa Brian O'Neillin tehoilla

iltalehti 15:29 02.12

Päivän pelipoiminta on KHL:n Salavat Ufa-Jokerit-ottelu. Tässä Jokereilla on paikka iskeä Salavatin heikkoon hetkeen. Näen Jokereilla illan ottelussa Salavat Ufaa vastaan Veikkauksen arvioita suuremmat yllätysmahdollisuudet. Vaikka Jokerit viimeksi Sibirille kotonaan 1-4 hävisivätkin, ei pelaaminen ollut huonoa. Samaa hyvää peliä on tarjolla jo edellisessä 4-1-kotivoittoon päättyneessä Amur-kamppailussa. Osansa vireen nousuun on ollut pelaajien kuntoutumisilla loukkaantumisten jälkeen. Vaikka Oliver Lauridsenin, Saku Mäenalasen ja Nicklas Jensenin poissaolot vähän miinusta aiheuttavatkin, on Jokerit tällä hetkellä iskukykyinen. Samaa ei voi välttämättä sanoa Salavat Ufasta. Kolme alla olevaa peräkkäistä tappiota vaikuttavat varmasti nyt vähän itseluottamustasoon. Kun tähän yhdistetään vielä minivieraskiertueelta paluun negatiiviset vaikutukset, voi Salavat tänään olla hieman ns. telineissä.


8 ihmistä EM-leiri Linnan juhlaan”

Hot topics