Kovasanainen ulostulo ulkoministeriön sisältä – ”Kenen kautta ministeri vaatinut Tuomisen siirtämistä?”

iltasanomat 17:15 05.12

Ulkoasianhallinnon henkilöstön ammatillinen etujärjestö UHVY vaatii poikkeuksellisessa kirjeessään vastauksia konsulipäällikkö Pasi Tuomisen tilanteeseen liittyen.


SM-liiga jakoi pelottavista taklauksista pitkät pelikiellot – näin kurinpitäjä perustelee: "jääkiekkoon kuuluvat edelleen kovat taklaukset"

iltalehti 13:29 05.12

SM-liigan mukaan vastuu taklauksesta on taklaajalla. Tiistain SM-liigakierroksella nähtiin kaksi vaarallista taklausta, kun Taavi Vartiainen taklasi Tuukka Mäntylää laidan tuntumassa ja Panu Mieho painoi niitin Patrik Puistolaan. Molemmat taklatut vietiin kaukalosta ulos paareilla. Liigan kurinpito antoi tilanteista torstaina tuomionsa. Vartiainen sai taklauksestaan kuusi, Mieho neljä ottelua pelikieltoa pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.


HIFK:lle takaisku – uusi superhankinta ei ole pelikunnossa, kokoonpanossa valtava aukko

iltalehti 13:03 05.12

Illan mielenkiintoisin kamppailu on Liigan HIFK-Ilves. HIFK–Ilves-pelin ennakoidut voimasuhteet heittivät kokoonpanojen julkaisun jälkeen häränpyllyä, kun joukkueen tuore tähtihankinta Ville Leskinen ei olekaan vielä pelikunnossa. Kun HIFK:n kokoonpanosta puuttuvat myös Michael Keränen, Jesse Saarinen, Anton Lundell, Juha Jääskä sekä Lennart Petrell, kuuluukin tilanteeseen reagoida. Ilveksen kokoonpanotilanne on paljon HIFK:ta valoisampi, sillä vain pelikieltoinen Panu Mieho uupuu ihanne-avauksesta. Ottelussa kohtaavat kaksi hyvävireistä joukkuetta, sillä HIFK on voittanut kymmenestä edellisestään seitsemän ja Ilves peräti kahdeksan peliä.


Kittilän kuntapäättäjät hovioikeuteen ensi syksynä

yle 10:03 05.12

Hovioikeuden ratkaisu annetaan aikaisintaan alkuvuodesta 2021.


Miracle on Ice -sankarin surullinen kohtalo: pahoinpiteli ystävänsä metalliputkella ja näkee harhoja, taustalla lukuisia aivotärähdyksiä

iltalehti 10:01 05.12

Mark Pavelich on aikaisemmin kieltäytynyt avusta. Perhe kuvailee tilannetta sydäntäsärkeväksi. Uutistoimisto AP:n mukaan Miracle on Ice -joukkueeseen eli vuonna 1980 olympiakultaa voittaneeseen Yhdysvaltain joukkueeseen kuulunut Mark Pavelich on määrätty pakkohoitoon. Oikeus totesi keskiviikkona, että Pavelich on mieleltään sairas ja vaarallinen. 61-vuotiasta Pavelichia syytettiin elokuussa törkeästä pahoinpitelystä. Syytteiden mukaan entinen kiekkoilija hakkasi ystävänsä metallitangolla. Olympiamitalistin kerrottiin aiheuttaneen uhrille kaksi kylkiluun ja yhden selkänikaman murtuman sekä munuaisen vaurioitumisen.


Insinööriosaaminen uhkaa loppua Suomesta: ”Tilanne on huolestuttava”

iltasanomat 06:32 05.12

Tuore Pisa-tutkimus paljasti luonnontieteellisen osaamisen laskeneen 12 vuotta peräkkäin. Se herättää huolta insinööriosaamisen tulevaisuudesta Suomessa.


Ilmatieteen laitos antoi useita säävaroituksia torstaille

iltasanomat 22:09 04.12

Itsenäisyyspäiväksi tilanne muuttuu.


Kommentti: Uuden Bond-seikkailun ensimmäinen traileri lupaa isoja asioita 007-sarjalle – ja sisältää faneja naurattavan vitsin

iltasanomat 21:35 04.12

007 No Time to Die -elokuvan ensimmäinen traileri vihjaa, että naishahmot saavat merkittävästi isomman tilan kuin aiemmissa James Bond -seikkailuissa, kirjoittaa elokuvakriitikko Taneli Topelius.


Kuninkaalliset kestitsivät Nato-johtajia Buckinghamin palatsissa – mutta mitä tapahtui kuningattaren ja prinsessa Annen välillä?

iltasanomat 21:28 04.12

Buckinghamin palatsin juhlavastaanotolla kuvattu video on herättänyt maailmalla huomiota. Moni on tulkinnut sillä näkyvän tilanteen niin, että prinsessa Anne olisi kieltäytynyt tervehtimästä Yhdysvaltain presidenttiparia.


Verilammikko vain kasvoi tuhansien katsojien edessä – mitä tapahtuu, jos SM-liigassa loukkaannutaan vakavasti? ”Huhupuheiden mukaan asiat eivät ole ajan tasalla”

iltalehti 20:35 04.12

Pelaajayhdistys, jääkiekkoilijoiden edunvalvoja, penää Liigalta selvitystä siitä, miten ensihoito on järjestetty liigapaikkakunnilla. Tiistaina Liigassa nähtiin kaksi katsojat pelästyttänyttä taklausta, kun sekä Tapparan konkaripuolustaja Tuukka Mäntylä että Jukurien nuori hyökkääjä Patrik Puistola loukkaantuivat saatuaan kovan iskun päähänsä. Puistolan tilanteen dramaattisuutta lisäsi se, että nuorukaisen päästä vuosi runsaasti verta jäälle. Mäntylä puolestaan makasi jäällä pelottavan liikkumatta. Suomalaisessa jääkiekossa on eri sarjoissa nähty pahimmissa tapauksissa halvaantumisia tai vakavia aivovammoja. Kun pelaajan vintti pimenee täysin Liigan ottelussa, sekunnit tuntuvat pitkiltä, kun tuhannet katsojat hallissa ja kotikatsomoissa seuraavat tilannetta ja mielessä vilahtavat pahimmat skenaariot.


Alkuvuodesta eronnut oopperatähti Karita Mattila, 59, on yhä hyvä ystävä ex-miehensä kanssa: Sinkkuelämä sujuu opetellessa

iltalehti 20:16 04.12

Karita Mattila lahjoitti esiintymispukujaan pienelle oopperayhdistykselle Turun seudulle. Avioliittonsa aikana hänellä oli Turussa Suomen-koti. Suomen tunnetuin oopperatähti Karita Mattila, 59, on vuosikymmenten aikana nähty toinen toistaan upeammissa esiintymisasuissa. Hän on osallistunut itse useimpien pukujen suunnittelemiseen, ja se on ollut hänelle rakas harrastus. Nyt Mattila on lahjoittanut noin 90 esiintymisasua Saaristo-oopperalle, joka on pieni Turun seudulla vaikuttava oopperaseurue. Idea pukulahjoitukseen tuli Mattilan entiseltä aviomieheltä Tapio Kuneiselta.


Suomen menestyslajiin panostettiin kesällä hurjasti, kaikki heti penkin alle – ”Pitää löytää se oma sisäinen Matti Nykänen"

MTV 19:28 04.12

Suomen perinteiseen menestyslajiin yhdistettyyn oli ennen kauden alkua suuria odotuksia.  Yhdistetyn mäkivalmentaja Jarkko Saapunki avasi maajoukkueen tilannetta MTV Urheilulle.


Barysin vuoro kokea Marko "Mörkö" Anttilan taidot – maalivahti Kalnins syöttöpuuhissa

yle 18:40 04.12

Jokerit jatkoi voitollista vieraskiertuetta jääkiekkosarja KHL:ssä. Video: Viasat


Marko Anttila teki melkoisen tempun Kazakstanissa – nyt edessä matka Linnan juhliin

iltalehti 17:56 04.12

Jokerit otti harvinaisen voiton Kazakstanissa Marko Anttilan johdolla. Jokerit kohtasi Barys Bur-Sultanin Kazakstanin pääkaupungissa ja otti makean 3–2-voiton. Jokerit oli hävinnyt neljä edellistä peliään Barysiä?vastaan. Kazakstanin pääkaupungissa kaksi edellistä koitosta olivat päättyneet Jokerien rumiin 2–8- ja 0–4-tappioon, eikä Jokerit ollut voittanut Barysiä vieraissa kuin kerran.


Juhamatti Aaltoselta ankaria sanoja joukkuekaverinsa kammotaklauksesta: ”Ei tässä tarvitse ketään tappaa”

iltalehti 16:22 04.12

Pelicans-tähti ei halua nähdä Taavi Vartiaisen Tuukka Mäntylään kohdistuneen taklauksen kaltaisia tilanteita. Pelicansin tunnetuin pelaaja Juhamatti Aaltonen puhui ankaraan sävyyn joukkuekaverinsa Taavi Vartiaisen tempusta tiistai-iltana Tampereella. Vartiainen taklasi Tapparan Tuukka Mäntylän tajuttomaksi.


Sipilä sydämistyi lehtiväitteestä– lähetti kaikille demariedustajille sähköpostin: ”En ole puuhannut mitään Rinteen kaatokokousta”

iltasanomat 16:18 04.12

Ex-pääministeri Juha Sipilän mukaan punamultayhteistyö elää nyt kriittisiä päiviä ja hän haluaa antaa kaiken tukensa ja panoksensa sille, että tilanteesta selvitään.


Uimahallin täyttämiseen suunniteltu vaarallinen aine lorahti jalka­käytävälle Tampereella

iltasanomat 15:39 04.12

Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, kertoo päivystävä palomestari.


Ruma taklaus NHL-pelissä johti sanasotaan ja viiltävään vastakuittiin

MTV 14:01 04.12

San Jose Sharksin Evander Kane lensi ulos rumasta taklauksestaan NHL-ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Sinänsä vakavan ja vaarallisen tilanteen jälkipuinti sai hupaisia piirteitä. 


Kommentti: Jääkiekkoilu kiperässä tilanteessa – turvallisuustalkoot aloitettava radikaalilla ratkaisulla

MTV 13:01 04.12

Tiistain SM-liigakierros jätti ikävän jälkimaun, kun Jukureiden Patrik Puistola ja Tapparan Tuukka Mäntylä vietiin paareilla ulos kaukalosta. MTV Urheilun Marko Leppänen purkaa osiin jääkiekon isoa ongelmavyyhtiä. 


ei jätä meille Fingerpori Jälki kaaosta Ranskassa – kiinnostanut, nyt hän lasten arkut on taattua Pertti Sarjakuristajan mielentilatutkimus – ”Pöytä

Hot topics