Uusi ruokaohjelma alkaa: Henri Alén ja Tommi Tuominen tarjoavat läskisoosia fine dining -väelle

iltalehti 07:04 25.05

Televisioon saadaan jälleen yksi uusi ruokaohjelma. Kuusiosainen Menu Finnjävel -ohjelma sukeltaa huippukokkien Henri Alénin ja Tommi Tuomisen johdolla suomalaisen perinneruuan alkulähteille. Ohjelmassa mennään fine dining -ravintolan kulisseihin katsomaan, miten syntyy kaksikon Helsingissä luotsaaman Finnjävel-ravintolan uusi, viiden ruokalajin nimikkomenu. Menun uudistamista varten miehet matkaavat ympäri Suomea etsimässä inspiraatiota ja oppeja. Ohjelma on kokkikaksikon mukaan suunnattu kaikille ruuasta ja ruokakulttuurista kiinnostuneille.


Suomalaispuolustaja valmistautui maajoukkuekauden kruunaaviin MM-kisoihin – ikävän huhun osoittauduttua todeksi huomio kiinnittyi joukkuekaveriin

MTV 10:05 24.05

Jääkiekkoilija Minnamari Tuomisen kausi päättyi jo toista vuotta peräkkäin hämmennyksen sekaiseen pettymykseen.


Ruotsalaisten suhtautuminen koronavirukseen on ihmetyttänyt Huuhkajien sankaria – sairastuneita joukkuekavereita ei testattu: "Täällä mennään vähän eri linjalla kuin Suomessa"

MTV 19:39 06.05

Ruotsin monia muita maita väljemmät koronaviruksen rajoitustoimet ovat heijastuneet myös maan jalkapalloiluun. Hyökkääjä Jasse Tuomisen seura BK Häcken aloittaa kautensa 1. kesäkuuta.


Julkkiskokki Henri Alén toivoo hallitukselta selkeitä päätöksiä: "Ohjeet avaamistakin tärkeämpää”

iltalehti 12:51 04.05

Huippuravintoloista ja lukuisista tv-ohjelmista tuttu ravintoloitsija Henri Alén pohtii jo, miten korona-ajan turvallinen ravintolakokemus onnistuu. Tällä hetkellä tärkein prioriteetti olisi löytää ratkaisu, joka turvaisi ravintoloiden toiminnan, kun joskus lupa avaamiseen tulee. Asiakaspolut on mietittävä uusiksi ovelta pöytään ja pois pöydästä. Turvaa tuovia elementtejä ja materiaaleja on tutkittava. Asiakkaan mielen sopukoihin on päästävä ja pyrittävä ravistelemaan ravintolakokemuksella korona-ajan haamu pois harteilta. Näin kirjoittaa Linkedin-tilillään muun muassa Murusta, Finnjävelistä ja Ultimasta tuttu huippuravintoloitsija Henri Alén. Alén on tuttu myös lukuisista televisio-ohjelmista: esimerkiksi toukokuun lopussa MTV3:lla alkaa pyöriä Alénin ja Tommi Tuomisen Menu Finnjävel -ohjelma.


Simo Lampinen erikoisvieraana Tomi Tuomisen Power Stage -jaksossa – katso harvinaisia kaitafilmejä legendan uralta

yle 09:51 09.04

Simo Lampinen sairasti teini-iässä polion, mutta nousi sen jälkeen rallin huipulle.


HUS:n toimitusjohtaja Ylellä: rajoitteita voidaan purkaa aikaisintaan kolmen kuukauden päästä

iltasanomat 22:44 24.03

Juha Tuomisen mukaan rajoitteita voidaan purkaa, kun pääsemme siirtymään vähitellen sairaalamaailmassa kohti normaalitoimintaa.


Ulkoministeriö kertoo tarkkailevansa koronaviruksesta käytävää Twitter-keskustelua tekoälyn avulla

yle 22:27 27.02

Ulkoasiainneuvos Pasi Tuomisen mukaan tarkkailutyökalua on käytetty parisen viikkoa ja sen toimintaa voidaan laajentaa myös muihin tietolähteisiin.


Sankarihautojen tärvely Venäjällä järkytti koivistolaiset: ”Kova kolaus meille, oikea sokki-isku”

iltasanomat 12:59 25.02

Vastikään kunnostettujen suomalaisten sankarihautojen töhrijöiden ilmeinen suunnitelmallisuus kiinnitti Koivisto-seuran puheenjohtajan Eija Tuomisen huomion.


Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja kommentoi Haaviston tapausta Ylellä: ”Kyse on siitä, täyttyikö tarkoitussidonnaisuuden periaate”

iltasanomat 21:57 19.02

Perustuslakivaliokunta kiinnitti huomiota siihen, miksi Pekka Haavisto (vihr) halusi siirtää ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen toisiin tehtäviin.


Tommi Mäkisen uran tärkeimmästä sopimuksesta sovittiin saunassa – suomalainen lajilegenda kertoo taustoista Tomin nuoteista -podcastissa

yle 11:16 12.02

Tomi Tuomisen toimittama Tomin nuoteista -podcast on kuunneltavissa Yle Areenassa. Keskiviikon jaksossa vierailee entinen rallikuski Lasse Lampi.


Lasse Lampi kertoo uudessa Tomin nuoteista -podcastissa neuvottelustaan Tommi Mäkisen kanssa jämsäläisessä saunassa

yle 11:16 12.02

Tomi Tuomisen toimittaman Tomin nuoteista -podcast on kuunneltavissa Yle Areenassa. Keskiviikon jaksossa vierailee entinen rallikuski Lasse Lampi.


Epätoivoinen ilmaveivi on niin outo kikka, että se mykistää Niko Tuomisen vastustajat – Sormitemppu häikäisee klassikkopelissä, jota räiskitään miesten kesken

iltasanomat 12:48 06.02

Niko Tuominen päätyi puolivahingossa lapsuutensa suosikkipelin, pöytälätkän, ääreen. Hänellä ei ollut aluksi mitään käsitystä, miten aikuiset pelaavat sitä sormillaan. Sitten hän opetteli legendaarisen ”Grimaldi” -liikkeen.


Kaikki al-Holiin ja Pekka Haaviston toimiin liittyvät asiat salaisia perustuslaki­valiokunnassa – ”Tähän joudutte valitettavasti tyytymään”

iltasanomat 12:06 06.02

Perustuslakivaliokunta sai tänään pyytämänsä lisätiedot ulkoministeriöstä, ministeri Haaviston ja konsulipäällikkö Tuomisen kertomuksissa on ollut ristiriitaisuuksia.


Yle: Kalle Rovanperä löi häntä epäilleille jauhot suuhun: ”Se vähän nauratti”

iltalehti 17:00 30.01

Julkisuuden nurjat puolet eivät hetkauta rallilupausta. Yle Urheilun Tomin nuoteista -podcastissa vieraillut Kalle Rovanperä paljastaa lukeneensa ennen itseään koskevia kommentteja internetissä. Rallitoimittaja Tomi Tuomisen isännöimässä jaksossa Rovanperä muistelee uransa alkuaikoja. Nuorukainen on ollut lähes koko ikänsä rallifanien mielenkiinnon kohteena, ensimmäiset videot Kallesta auton ratissa kuvattiin jo hänen ollessa vasta kahdeksanvuotias.


Tämä oli Kalevi Tuomisen tärkein teko suomalaiselle koripallolle – ”Kallu” osasi innostaa aivan poikkeuksellisella tavalla”

iltasanomat 10:18 26.01

Pertti Laanti ja Ville Vainio kertovat, että Kalevi Tuominen oli suomalaisen koripallon suuri innovaattori.


Tämä oli ”Kallu” Tuomisen tärkein teko suomalaiselle koripallolle –

iltasanomat 10:18 26.01

Pertti Laanti ja Ville Vainio kertovat, että Kalevi Tuominen oli suomalaisen koripallon suuri innovaattori.


Pentti Salmi muistaa Kalevi Tuomisen kovaäänisenä ja nykyaikaisena valmentajana: ”Kallu ei ollut ärjy äijä”

iltasanomat 22:42 24.01

Torstaina kuollut Kalevi Tuominen ymmärsi Pentti Salmen mukaan vastuun jakamisen ja joukkueen leirittämisen arvon.


Urheiluvalmennuksen legenda Kalevi Tuominen on kuollut

iltalehti 19:32 24.01

Tuominen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen torstaina, kertoo Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomat uutisoi ensimmäisenä, että suomalaisen urheiluvalmennuksen legenda Kalevi Tuominen on kuollut 92-vuotiaana. Iltalehti sai myöhemmin perjantai-iltana vahvistuksen Tuomisen poismenosta.


HS: Valmennuslegenda Kalevi Tuominen on kuollut

MTV 19:29 24.01

Urheiluvaikuttaja Kalevi "Kallu" Tuominen kuoli torstaina pitkäaikaiseen sairauteen, kertoi Helsingin Sanomat perjantaina. HS kertoo saaneensa tiedon Tuomisen kuolemasta hänen perhepiiristään. Tuominen oli 92-vuotias.


Pekka Haaviston ja Pasi Tuomisen kuuleminen kesti kuusi tuntia – ”Kertomukset ristiriitaisia keskenään”

iltasanomat 15:20 14.01

Perustuslakivaliokunta alkoi tänään käsitellä Haaviston toiminnan laillisuutta al-Holin suomalaisten kotiuttamisessa.


Hot topics