Jättihitti Freestyler täyttää 20 vuotta – mutta mitä ihmettä ”raka maka fou” tarkoittaa oikeasti? Testaa, osaatko laulun sanat

iltalehti 09:02 08.12

Lokakuussa 1999 julkaistu Bomfunk MC’s -yhtyeen Freestyler oli maailmanlaajuinen menestys, mutta mitä ihmettä Friistailö – raka maka fou. Streit fromma strapamatou tarkoittaa oikeasti? Kokeile Iltalehden testillä. Bomfunk MC’s -yhtyeen Freestyler -kappale soi 20 vuotta sitten kaikkialla. Oli Jyrkiä, MTV:tä, top 40 -listaa, ala-asteen ja yläasteen diskoa ja firman pikkujouluja. Lokakuussa 1999 julkaistua kappaletta on kuunneltu Youtubessa 170 miljoonaa kertaa ja se on ollut listaykkösenä Suomen lisäksi niin Ruotsissa, Saksassa, Australiassa, Norjassa, Uudessa-Seelannissa, Itävallassa, Sveitsissä, Turkissa, Belgiassa, Alankomaissa kuin Italiassakin.


Ihmis-Ken on nyt ihmis-Barbie – lomailee parhaillaan Turkissa

stara 21:40 03.12

Rajusti ulkonäköään vuosien aikana muuttanut brasilialainen Rodrigo Alves nousi koko


Maailmanmestaruus Suomeen! Potkunyrkkeilijä Jenna Puurunen nappasi kultaa Turkissa

iltalehti 10:54 01.12

Puurunen iloitsi voitostaan sometilillään. Potkunyrkkeilijä Jenna Puurunen voitti perjantaina MM-kultaa naisten 65-kiloisten sarjassa. Puurunen voitti finaalissa Saksan Natalie Zimmermanin suoraan erin 3–0 Turkin Antalyassa. Puurunen ei hävinnyt erääkään kisojen aikana.


Yli 2 miljoonaa lasta ei pääse kouluun Syyriassa, pakolaisille avataan kouluja Turkissa – "Meillä ei ole varaa kadotettuun sukupolveen"

yle 06:10 20.11

Turkissa osa kouluikäisistä syyrialaislapsista joutuu töihin, koska heidän pitää hankkia lisätienistejä perheilleen.


Turkissa kurdivastaisuus kasvussa – Arjen rasismi lisääntynyt maan hyökättyä Koillis-Syyrian kurdialueilla

yle 11:14 15.11

Monet maan miljoonista kurdeista eivät koe turvalliseksi puhua äidinkieltään yhtä vapaasti kuin muutama vuosi sitten.


”Ei tiedossa, että Turkissa pidätettyjen joukossa olisi suomalaisia” – Isisin vastainen liittouma haki yhteistä säveltä Washingtonissa

yle 02:41 15.11

Suomi osallistui ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain johtaman liittouman kokoukseen.


Ennätyssuuri suomalaisyleisö todisti Kalle Samoojan Euroopan-kiertueen onnistumista Turkissa: "Sydäntä lämmittää"

yle 18:02 10.11

Samooja varmisti nousujohteisella pelillä paikan golfin Euroopan-kiertueen finaalikiertueen toiseen kisaan Etelä-Afrikkaan.


Mainio päätöskierros Turkissa toi Kalle Samoojalle hyviä uutisia: golfkausi jatkuu Etelä-Afrikassa

yle 14:52 10.11

Kolmen kilpailun mittainen Euroopan-kiertueen finaali jatkuu Etelä-Afrikassa, jossa myös Samooja on mukana.


Kalle Samoojan pelaaminen vuoristorataa Euroopan kiertueen ensimmäisessä finaalikisassa – kymmenen lyönnin päässä kärjestä

yle 16:03 09.11

Kalle Samoojan kierokseen mahtui kolme bogia ja neljä birdietä lauantaina Turkissa.


Lähipeli harmitti hissiliikkeeseen joutunutta Kalle Samoojaa Turkin golfissa

iltasanomat 15:58 09.11

Lyhyet lähilyönnit viheriöiden ympäristössä jättivät toivottavaa golfin ammattilaispelaajan Kalle Samoojan pelissä Turkissa.


Kalle Samooja odottaa huippukierrosta Turkissa: "Olen hyvän kierroksen päässä kärkisijoista"

yle 17:47 08.11

Kalle Samooja on seitsemän lyönnin päässä kilpailua johtavasta Itävallan Matthias Schwabista.


Huippugolfari Mikko Korhonen sivuun finaaliturnauksesta – "En pysty lyömään"

MTV 12:31 07.11

Mikko Korhonen joutui rannevamman takia sivuun golfin miesten Euroopan-kiertueen finaalisarjan ensimmäisestä kilpailusta Turkissa.


Mikko Korhonen jäi sivuun Euroopan-kiertueen finaaliavauksesta: ”En pysty lyömään”

iltasanomat 12:25 07.11

Mikko Korhonen joutui rannevamman takia sivuun golfin miesten Euroopan-kiertueen finaalisarjan ensimmäisestä kilpailusta Turkissa.


Golfin Euroopan kiertuetta pelataan tällä viikolla epävakaassa Turkissa – suomalaispelaajatkin mukana: "He ovat sitä mieltä, että tällä viikolla pelataan täällä, niin silloin pelataan"

yle 14:23 05.11

Kalle Samooja ja Mikko Korhonen ovat mukana Euroopan kiertueen kilpailussa Turkissa.


Golfin Euroopan kiertue pelataan tällä viikolla epävakaassa Turkissa – suomalaispelaajatkin mukana: "He ovat sitä mieltä, että tällä viikolla pelataan täällä, niin silloin pelataan"

yle 14:23 05.11

Kalle Samooja ja Mikko Korhonen ovat mukana Euroopan kiertueen kilpailussa Turkissa.


Turkissa kaksi pitkiä tuomioita istunutta toimittajaa vapautettiin

iltasanomat 23:38 04.11

Kaksikko tuomittiin alun perin elinkautisiin viime vuonna.


Tamperelais­mies sai Turkissa syytteen Erdoganin loukkaamisesta Facebookissa – Turkki pyytää Suomesta oikeus­apua

iltasanomat 19:15 24.10

Tampereella 30 vuotta asuneesta Turkin ja Suomen kaksoiskansalaisesta on annettu Turkissa pidätysmääräys. Hän kertoo IS:lle olevansa hämmästynyt tilanteesta.


Tamperelaismies sai syytteen presidentti Erdo?anin kunnian loukkaamisesta Facebookissa – joutuu nyt oikeuden kuultavaksi Suomessa: "Olen ihan sekaisin ja järkyttynyt"

yle 13:13 24.10

Tamperelaisen Tomas Vurunbigin mukaan hänestä on tehty kiinniottomääräys Turkissa. Suomen oikeuslaitos ja poliisi tekevät vuosittain satoja kuulemisia kaksoiskansalaisista, jotka ovat päätyneet poliisitutkintaan toisessa kotimaassaan.


Tamperelainen Tomas Vurunbigi sai syytteen Facebook-kirjoituksen takia Turkissa, joutuu nyt oikeuden kuultavaksi Suomessa: "Olen ihan sekaisin ja järkyttynyt"

yle 13:13 24.10

Suomen oikeuslaitos ja poliisi tekevät vuosittain satoja kuulemisia kaksoiskansalaisista, jotka ovat päätyneet poliisitutkintaan toisessa kotimaassaan.


Tamperelainen Tomas Vurunbigi sai syytteen Turkissa Facebook-kirjoituksen takia, joutuu nyt oikeuden kuultavaksi Suomessa: "Olen ihan sekaisin ja järkyttynyt"

yle 13:13 24.10

Suomen oikeuslaitos ja poliisi tekevät vuosittain satoja kuulemisia kaksoiskansalaisista, jotka ovat päätyneet poliisitutkintaan toisessa kotimaassaan.


al-Hol -kohusta ja Jari Partanen Kaksi kuoli Venäjän keväällä valtavan sota­harjoituksen Levo taklasi Miten Ferrari kuroo nollille Lambertin sota­harjoituksen Euroopassa – uutinen NHLstä Viipurin Urheilijat nuottasi

Hot topics