Turkmenistanin liigassa kärkimatsi - repäiseekö Ahal hajurakoa Altyn Asyriin?

iltalehti 12:54 19.05

Tiistain huippuottelu löytyy Turkmenistanin liigasta. Turkmenistanin liigan kärkikamppailussa Ahal-Altyn Asyr ovat vastakkain maan sarjan monivuotiset hallitsijat. Viimeksi mestaruus on mennyt jollekin muulle kuin Ahalille tai Altyn Asyrille kaudella 2013. Sen jälkeen nämä joukkueet ovat olleet sarjassa käytännössä ylivoimaisia. Myös tämä kauden sarjassa Ahal ja Altyn Asyr löytyvät omilta paikoiltaan sarjan kärjestä.


Köpetdag vienyt Energetikiä vieraissa viime vuosina kuin litran mittaa – tänään tilastoihin dramaattinen muutos?

iltalehti 11:51 14.05

Torstain pelipoiminta löytyy Turkmenistanin liigasta. Tänään Turkmenistanin liigan ainoassa ottelussa kohtaavat Energetik ja Köpetdag eivät periaatteessa ole kovinkaan eri vahvuisia joukkueita. Niiden kolme edellisen kauden sijoitukset maan sarjassa ovat olleet Energetik ensin mainittuna viides ja neljäs, kolmas ja kuudes ja kuudes ja kahdeksas. Tästä huolimatta Köpetdag on voittanut Energetikin vieraissa vuodesta 2017 lähtien viisi kertaa peräkkäinen päästämättä maaliakaan maalierolla 9–0.


Merw:lle kylmää kyytiä - vain lahjotut tuomarit voivat pelastaa kohujoukkueen kotitappiolta Altyn Asyria vastaan

iltalehti 11:23 13.05

Keskiviikon pelivalinta löytyy Turkmenistanin liigasta. Turkmenistanin liigan Merw pelasi sarjassa viikko sitten erikoisen ottelun. Se voitti silloisessa jumbofinaalissa Nebitcin kotonaan 2-0. Tuloksessa ei sinänsä ollut vielä mitään ihmeteltävää, mutta tavassa ja ottelun vedonlyöntikertoimissa sitäkin enemmän. Merw-Nebitci-ottelu oli puoliajalla lukemissa 0-0 ja ottelun tilastojen mukaan vierasjoukkue Nebitci oli hallinnut peliä. Siitä huolimatta ottelun kertoimet kansainvälisillä markkinoilla näyttivät puoliajalla seuraavilta 1,50/3,25/8,50. Ja kuinka ollakaan Merw sai kuin saikin toisen puoliajan puolessa välissä rangaistuspotkun ja pelin lopussa vielä tehtyä toisenkin maalin. Näin pelin tilastoihin nähden todella erikoiset kertoimet olivatkin lopulta "oikeassa" ottelun voimasuhteiden suhteen.


Turkmenistanin kestomenestyjällä murskaava kotisaldo - maistuvin peli-idea löytyy maalivedosta

iltalehti 12:07 05.05

Tiistain pelivalinta löytyy Turkmenistanin liigasta. Turkmenistanin liigassa pelataan tänään yksi ottelu. Sarjan kestomenestyjä (kolmasti peräkkäinen sarjakakkonen) Ahal kohtaa kotonaan keskikastin Energetikin. Tässä ottelussa huomio kannattaakin kiinnittää nimenomaan Ahalin hurjaan viime aikojen kotivireeseen. Ahalin tämän ja viime kauden kotiotteluiden saldo on murskaava 14-3-0 ja maalitilasto 40-5. Joukkueiden vireitä vertailtaessakin Ahal-Energetik-ottelussa etu on selkeästi Ahalilla. Vaikka se viimeksi kärkikamppailussa vieraissa Altyn Asyrille 1-2 hävisikin, on Ahal ollut alkukaudesta vakuuttava. Ennen Altyn Asyr -peliä se voitti kaikki neljä otteluaan maalierolla 9-0.


Turkmenistanin liigan jumbosta ilmat pihalla - pitkävedossakin selvästi yliarvostettu?

iltalehti 11:49 04.05

Maanantain mielenkiintoisin peli löytyy Turkmenistanin liigasta. Turkmenistanin liigassa on tänään tarjolla klassinen jumbofinaali, kun sarjataulukon viimeinen Merw isännöi sarjan toiseksi viimeistä joukkuetta Nebitchiä. Tilanne ei ole joukkueille uusi, sillä viime kaudella ne olivat sarjan päätytty juuri samoilla sijoilla. Merw voitti viime kauden 28 ottelustaan sarjassa vain kaksi (saldo 2-5-21 maalit 23-52). Nebitchi ylsi seitsemään voittoon. Ainakin viime kauden perusteella näillä joukkueilla on siis ainakin jonkinlainen hajurako toisiinsa Nebitchin hyväksi, vaikka sarjasijoitukset lähellä toisiaan ovatkin. Tämän kauden Merw aloitti lupauksia herättävästi voittamalla avauspelissä Energetikin kotonaan 1-0. Sen jälkeen Merw ei kuitenkaan olekaan sitten saanut tehtyä maaliakaan ja on hävinnyt kaikki seuraavat neljä peliä yhteismaalierolla 0-7. Uskon tuon saldon kuvaavan aika hyvin joukkueen voimaa ja nykyvirettä.


Turkmenistanissa todellinen titaanien taisto – onko sarjan kuninkaan köhä jo parantunut?

iltalehti 12:17 30.04

Torstain mielenkiintoisin peli löytyy Turkmenistanin liigasta. Turkmenistanin liigassa pelataan tänään todellinen titaanien taisto, kun Altyn Asyr ja Ahal ottavat yhteen. Ashgabatista (Turkmenistanin yli miljoonan asukkaan pääkaupunki) kotoisin oleva Altyn Asyr on voittanut Turkmenistanin liigan nyt kuusi kertaa peräkkäin. Ahal on puolestaan ollut sarjakakkonen jo kolmesti peräkkäin.


Keski-Aasian erakko­valtiossa eletään kuin korona­pandemiaa ei olisi – myöskään nämä maat eivät ole ilmoittaneet tartunnoista

iltasanomat 15:23 27.04

Asiantuntijat ovat kyseenalaistaneet joidenkin maiden kuten Turkmenistanin ja Pohjois-Korean viralliset luvut, joiden mukaan maissa ei olisi ollenkaan todettu koronavirustartuntoja.


Onko maalinteko yhä myrkkyä Turkmenistanin Liigassa? Nyt luotetaan, että ruuti on märkää

iltalehti 12:26 20.04

Maanantain pelivalinta tulee Turkmenistanin liigasta. Päivän otteluvalinta löytyy Turkmenistanin pääsarjasta. Viime kaudella pahasti flopannut Merw on saanut tälle kaudelle kelvollisen alun. Vaikka Merw:n kaksi viimeistä peliä onkin päättynyt tappioihin, antaa kauden avauspelin voitto viime kauden keskikastilaisesta Energetikistä positiivisen signaalin joukkueen mahdollisuuksista välttää viimekautinen kohtalo. Viime kaudella Merw voitti 28 ottelustaan vain kaksi. Toissakaudella joukkue kuului kuitenkin sarjan keskikastiin sijoittumalla viidenneksi.


Turkmenistan liittyy Valko-Venäjän rinnalle – kahdessa valtiossa pelataan jalkapalloa

iltalehti 15:41 18.04

Turkmenistanin jalkapalloliiga palaa tauolta. Turkmenistanin jalkapalloliigan on määrä jatkua yleisön edessä pelattavilla otteluilla sunnuntaina, kun ohjelmassa on kuuden viime kauden mestarin Altyn Asyrin ja sarjakärki Kopetdag Asgabatin kohtaaminen. Uutistoimisto Reutersin mukaan Turkmenistanin Ýokary Liga on näin maailman toinen jalkapallon pääsarja, jota pelataan yleisön edessä. Urheilusarjat ovat olleet käynnissä myös Valko-Venäjällä koronaviruksesta huolimatta. Lisäksi Tadžikistanissa ja Nicaraguassa palloa potkitaan suljettujen ovien takana.


Turkmenistanin ihme: Koronatilaston mallimaa käynnistää jalkapallosarjansa

iltalehti 21:53 10.04

Virallisen tiedon mukaan Turkmenistanissa ei ole yhtään koronavirustapausta. Maan jalkapalloliiga ensi viikolla. Turkmenistan on korona-ajan kummajainen. Elämä on maassa jatkunut tavalliseen tapaan, sillä Keski-Aasiassa sijaitsevassa valtiossa ei ole virallisen tiedon mukaan todettu yhtään koronavirustartuntaa. Tilastoihmeeseen tulee suhtautua varauksella, huomauttaa Turkmenistanin terveydenhoitojärjestelmää tutkinut professori Martin McKee, joka työskentelee London School of Hygiene and Tropical Medicinessä.


Hot topics