Näkökulma: JVG on eri JVG kuin viime vuosikymmenellä – mutta jääkö se huomaamatta?

iltalehti 06:17 03.08

JVG on täysin poikkeuksellinen yhtye, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Turussa järjestetty Aurafest sai arvoisensa päätöksen kun JVG pisti parastaan illan viimeisenä artistina. Ja pisti parastaan tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että JVG oli parempi kuin koskaan. JVG on duosta kunnon yhtyeeksi kasvanut kokoonpano, jonka varmasti jokainen festarikävijä on nähnyt lavalla ainakin kerran. Yritin laskea, montako kertaa olen ollut JVG:n festarikeikalla, mutta ei laskupää riitä. Ei niin, että olisin erityisesti JVG:n perässä festareille mennyt, vaan kun jossain on festarit, on JVG siellä. Festarikeikkojen lisäksi JVG on tehnyt uransa aikana satoja omia keikkoja ja se näkyy sekä kuuluu kaikessa.


Näkökulma: Festarit palasivat, mutta jotain on merkittävästi muuttunut – eikä kyse ole turvaväleistä

iltalehti 20:40 02.08

Yhden festivaalin perusteella ei pitäisi tehdä suuria johtopäätöksiä, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Teen silti yhden festivaalin perusteella suuria johtopäätöksiä, sillä tänä kesänä festivaalit ovat jääneet yhteen koronapandemian tuomien rajoitusten myötä. Vietin viikonlopun Suomen henkisessä festivaalipääkaupungissa Turussa, jossa järjestettiin Aura Fest. Aura Fest on melko tyypillinen festivaali, joka normaalioloissa vetää noin 10 000 vierasta. Tänä vuonna vieraita oli koronan johdosta vähemmän, mutta kaupunkifestivaalien peruselementit oli kasassa: Hampurilaispihvit paistuivat, humalaa haettiin, kauppiaat myivät huumoripaitoja, jossa voidaan vähän vilkaista (heh, heh), vip-katsomossa lonkerotornit tekivät kauppansa ja alaikäiset oli ahdettu omaan ahtaaseen katsomolohkoonsa lavan sivustalle (tämä on oikeasti typerää) ja liputtomat nuorisolaiset yrittivät loikkia aidan yli.


Ruotsin seiväshyppy kukoistaa myös naisten puolella – Turussa kilpaileva Meijer vei maansa ennätyksen Bengtssonilta

yle 17:28 02.08

Michaela Meijer nousi Ruotsin ennätyksellään 483 maailmantilaston jaetulle kärkisijalle. Yhdysvaltain Katie Nageotte ylitti kuitenkin vielä samana päivänä kaikkien aikojen kuudenneksi kovimman tuloksen 492 ja otti maailmantilaston kärkisijan itselleen.


Katso kuvakooste festareilta: Näin Turussa juhlittiin odotettuja Aura Festejä

iltalehti 09:42 02.08

Turun Kupittaanpuistossa juhlittiin festareita tavallista väljemmissä oloissa. Aura Festeillä juhlitaan tänä vuonna 31.7.–1.8.2020 Turun Kupittaanpuistossa hieman tavallisesta poikkeavissa oloissa, sillä koronaviruspandemian vuoksi muun muassa hygieniasta ja turvaväleistä pidetään erityistä huolta. Iltalehti oli mukana festarihumussa seuraamassa kesän kovasti odotettuja live-esiintymisiä ja aistimassa festaritunnelmaa. Koronasta paikan päällä muistuttivat kaikille festarivieraille järjestetyt istumapaikat sekä poikkeuksellinen väljyys.


Mikael Gabrielin paluusuunnitelmat menivät mönkään - pääsi vihdoin irti Turussa ja löysi heti tuttuja kasvoja

iltalehti 23:54 01.08

Pari vuotta tauolla olleen Mikael Gabrielin paluu ei sujunut kuten oli tarkoitus, mutta Turussa hän vihdoin pääsi ison yleisön eteen. Koronapandemia laittoi tauolla olleen Mikael Gabrielin, kuten niin monen muunkin, suunnitelmat uusiksi. Mikael Gabrielin oli tarkoitus esiintyä useilla festivaaleilla, mutta festarit yksi toisensa jälkeen peruttiin. Vihdoin Aura Festeillä Turussa Mikael Gabriel pääsi lavalle. Lauantai-iltana kymmenen jälkeen esiintynyt 30-vuotias Mikael Gabriel asteli yleisön eteen hieman häkeltyneen näköisenä ennen kuin päästi ilmoille leveän hymyn ja ilmoille kajahti Löytäjä saa pitää -kappale.


Supertähti Daniel Ståhl pääsi kuin pääsikin Ruotsista Suomeen – odottaa jo rakkaan isoäitinsä tapaamista Turussa

iltasanomat 21:06 31.07

Daniel Ståhl heittää lauantaina Kuortaneella ja myöhemmin elokuussa Turussa.


Uche Udeh tyytyväinen tonttiinsa Turussa

jatkoaika.com 12:00 30.07

TPS:ää Naisten Liigassa edustava Uche Udeh muutti Espoosta Turkuun kesällä 2018, koska pelit naisten pääsarjatasolla olivat sujuneet ailahtelevasti hänen aiemmalla kotipaikkakunnallaan. Turussa hän on päässyt haluamalleen maalintekijän tontille, joskin kovan työn tuloksena. Kova työskentely ja oma vaivannäkö korostuukin kovaa ja hanakasti laukovan pelaajan puheissa. Ilman niitä pelaajien, joukkueiden ja sarjan taso ei tule kehittymään. Kehitettävää riittää edelleen monella osa-alueella, mutta tilanne on hänen mielestään menossa parempaan suuntaan Turussa ja muilla Naisten Liigan paikkakunnilla.


Lonkkavaivasta toipuva Kristian Pulli toivoo pääsyä Timanttiliigaan – kisajärjestäjien kanssa on jo keskusteltu

yle 07:30 30.07

Pituushyppääjä Kristian Pulli aikoo kokeilla kovavauhtista hyppäämistä viikkoa ennen Kalevan kisoja. Mikäli lonkka kestää hyppäämisen, SE-mies tavoittelee Turussa uransa kolmatta Suomen mestaruutta.


Lonkkavaivasta toipuva Kristian Pulli toivoo pääsyä Timanttiliigaan – kisajärjestäjien kanssa on jo keskusteltu: "Tulevaisuutta ajatellen tosi tärkeää"

yle 07:30 30.07

Pituushyppääjä Kristian Pulli aikoo kokeilla kovavauhtista hyppäämistä viikkoa ennen Kalevan kisoja. Mikäli lonkka kestää hyppäämisen, SE-mies tavoittelee Turussa uransa kolmatta Suomen mestaruutta.


Paluun tekevää Antti Ruuskasta hieman ahdistaa ja jännittää – leikatun polven pitäisi olla kuitenkin kunnossa: "Ei sinne lähdetä, jos on joku paikka kipeänä"

MTV 19:48 29.07

Paluun kilpakentille elokuun Kalevan kisoissa Turussa tekevä keihään arvokisamitalisti Antti Ruuskanen selvittää tekemisiään ja tulevaisuuden suunnitelmiaan. Päätöstä uran jatkumisesta ensi kaudelle ei ole vielä tehty.


Poliisi tutkii Turussa naista seurannutta karavaanaria – tapauksesta nousi somemyrsky

stara 13:20 29.07

Sosiaalisessa mediassa on ollut viime päivinä vilkasta keskustelua Turun keskustassa


Lotta Kemppinen juoksi kauden kärkiajan 200 metrillä – moukariyllättäjä jatkoi hyviä otteitaan

iltalehti 22:26 28.07

Lotta Kemppinen paransi ennätystään Turussa. Helsingin IFK:n juoksija Lotta Kemppinen juoksi naisten 200 metrin uuden kotimaisen kärkiajan 23,56 tiistaina Turussa. Aika oli myös 22-vuotiaan Kemppisen uusi henkilökohtainen ennätys. Aiempi ennätys oli 23,87, josta putosi nyt pois 0,31 sekuntia.


Lotta Kemppinen pinkoi kärkiaikaan 200 metrillä Turussa

yle 22:22 28.07

Pikajuoksija Lotta Kemppinen kiirehti kauden kotimaisen kärkiajan 200 metrillä Turussa tiistaina.


Lotta Kemppinen pinkoi kärkiaikaan 200 metrillä – ennätys parani kolmella kymmenyksellä

MTV 21:46 28.07

Pikajuoksija Lotta Kemppinen kiirehti kauden kotimaisen kärkiajan 200 metrillä Turussa tiistaina. HIFK:ta edustava Kemppinen pyyhälsi matkan aikaan 23,56. Se on myös Kemppisen ennätys.


Turussa suuri palohälytys maanalaisesta palosta – kohteessa savua, mutta ei paloa

iltasanomat 20:30 28.07

Pukkilantielle hälytettiin runsaat 15 pelastuslaitoksen yksikköä.


Turussa suuri palohälytys maanalaisesta palosta

iltasanomat 19:56 28.07

Pukkilantielle hälytettiin runsaat 15 pelastuslaitoksen yksikköä.


Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen vahvisti paluunsa Savon Sanomille – "Tavoite on Suomen mestaruus"

MTV 17:49 27.07

Edellisen kerran viime lokakuussa kilpaillut keihäänheittäjä Antti Ruuskanen palaa kilpakentille elokuussa Kalevan kisoissa. Ruuskanen vahvisti paluunsa maanantaina Savon Sanomille. Turussa mitellään mitaleista 13.–16. elokuuta.


SS: Antti Ruuskanen avaa kautensa Kalevan kisoissa

iltalehti 17:32 27.07

Antti Ruuskanen lähtee tavoittelemaan mestaruutta Kalevan kisoissa Turussa. Moninkertainen arvokisakävijä Antti Ruuskanen avaa Savon Sanomien mukaan kilpailukautensa Kalevan kisoissa Turussa elokuun puolivälissä. Edellisen kerran vuoden 2014 EM-kisoissa kultaa voittanut Ruuskanen kilpaili Dohan MM-kisoissa viime lokakuussa. Kisat olivat kuitenkin pettymys, sillä Ruuskanen jäi karsintaan tuloksella 75,05.


Missä ja minä vuonna Hanna-Maria Seppälä juhli MM-kultaa? Pelaa maanantain 10 kysymystä!

iltalehti 05:55 27.07

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) TPS voitti SM-liigan mestaruuden viimeksi keväällä 2010. Milloin mestaruutta juhlittiin Turussa sitä ennen? 2) Kuka on ajanut kautta aikain eniten F1-kisoja?


TPS:n taaperrus jatkuu Veikkausliigassa – FC Lahti piti turkulaiset nollakerhossa

iltasanomat 19:26 25.07

TPS ei vieläkään avannut pistetiliään Veikkausliigassa. FC Lahti oli Turussa lauantaina parempi lukemin 3–1.


Hot topics