Ugandan ainoa koripalloammattilainen ihastuttaa Naisten Korisliigassa – "Koripallo on antanut minulle mahdollisuuden toisenlaiseen elämään"

yle 07:45 12.11

Koripallo on antanut Kouvottaria edustavalle ugandalaiselle Claire Lamunulle mahdollisuuden parempaan elämään. Lamunu valittiin Naisten Korisliigassa lokakuun parhaaksi pelaajaksi.


Ugandan ainoa koripalloammatilainen ihastuttaa Naisten Korisliigassa – "Koripallo on antanut minulle mahdollisuuden toisenlaiseen elämään"

yle 07:45 12.11

Koripallo on antanut Kouvottaria edustavalle ugandalaiselle Claire Lamunulle mahdollisuuden parempaan elämään. Lamunu valittiin Naisten Korisliigassa lokakuun parhaaksi pelaajaksi.


Ugandan Halimah Nakaayi kiri naisten MM-kasisatasen yllätysmestariksi

iltasanomat 22:37 30.09

Nakaayi näytti maalissa hyvin yllättyneeltä.


"Pahinta, mitä olen nähnyt" – ronski kyynärpäätaktiikka puhutti MM-kisoissa, finaaliin puskenut juoksija puolustautui

MTV 19:25 29.09

Ugandan Halimah Nakaayin ronski taktiikka yleisurheilun MM-kisojen naisten 800 metrin välierissä lauantaina on kerännyt kritiikkiä. 


HIFK vahvistuu Tanskasta saapuvalla ugandalaisella – pelannut myös maajoukkueessa: ”Olen nopea keskikenttäpelaaja”

iltalehti 21:37 13.08

Veikkausliigassa seitsemäntenä oleva Helsingin IFK vahvistuu loppukaudeksi Aalborgin lainapelaajalla Robert Kakeetolla. Veikkausliigaseura HIFK kertoo tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen ugandalaisen Robert Kakeeton kanssa. 24-vuotias keskikenttäpelaaja saapuu tanskalaisesta Aalborgista, jossa hänelle kertyi yhteensä 20 ottelua. Ugandan maajoukkueen riveissä kaksi ottelua pelannut Kakeeto saapuu Helsinkiin lainasopimuksella. Hän on edustanut Aalborgia vuodesta 2015.


Afrikan mestaruusturnauksessa odotettavissa viihdyttävä pudotuspeliottelu - osuuko Senegalin supertähti Sadio Mane jälleen?

iltalehti 09:51 05.07

Onnistuuko Uganda yllättämään Afrikan parhaana futismaana pidetyn Senegalin? Perjantain ykkösottelu pelataan Kairossa, jossa Afrikan mestaruusturnauksen pudotuspelit pyörähtävät käyntiin. Turnauksen suosikkeihin lukeutuva Senegal kohtaa omassa neljännesvälieräottelussa Ugandan, joka on viimeksi päässyt Afrikan kisoissa näin pitkälle vuonna 1978. Uganda selvisi jatkoon voitettuaan alkulohkossa Kongon ja tasatessaan pisteet Zimbabwen kanssa. Trendi on ollut laskeva, sillä avausottelusta tuli voitto, jota seurasivat tasapeli ja tappio. Alkulohkon tappio-ottelussa ei kuitenkaan ollut enää panosta, joten tappio voidaan laittaa sen piikkiin. Kokonaisuudessaan turnausta voi pitää onnistuneena jo nyt, kun tavoitteet jatkopeleistä saatiin täytettyä. Nälkä kuitenkin tunnetusti kasvaa syödessä.


Madagaskar venyi sensaatioon Afrikan mestaruusturnauksessa – kaatoi maanosan futisjättiläisen

iltasanomat 08:20 01.07

Egypti kellisti Ugandan ja voitti A-lohkon puhtaalla pelillä.


Afrikan mestaruusturnauksessa ratkotaan jatkoon menijät – vastakkain Uganda ja Mohamed Salahin vahvistama Egypti

iltalehti 08:04 30.06

Kokeeko Egypti tai Uganda turnauksen ensimmäisen tappion? Sunnuntain kiinnostavimmassa ottelussa ratkaistaan Afrikan mestaruuskisojen A-lohkon jatkajat. Kisojen isäntämaa ja suurin voittajasuosikki Egypti on jo varmistanut jatkopaikan kahdella alkulohkon voitollaan, mutta Ugandan tilanne on vielä auki. Egypti on aloittanut kisat voittajan elkein. Alla on kaksi suvereenia voittoa, joissa vastustaja on saatu pidettyä maaleitta. Tulostaulun ohella myös tekeminen on ollut kohtalaisen hyvällä tasolla, vaikka viime ottelussa Kongo päästettiinkin toisella puoliskolla ”ottelun ratkettua” peliin mukaan. Joukkueessa riittää taitoa, eikä Egypti syyttä ole Afrikan mestaruusturnauksen historian voitokkain joukkue.


Hot topics