Suomen tähtihiihtäjät pullistelevat huoltoalueen komeimman rekan kyljessä – Norjankin kärry kalpenee: ”Tästä on meille selkeä hyöty”

iltalehti 08:45 28.11

Suomen hiihtomaajoukkueen uudistetun huoltorekan vierellä kalpenevat jopa Norjan ja Ruotsin rekat. Venäjän vaunu jää täysin varjoon. Kaudelle 2017-2018 käyttöön otettu Suomen hiihtomaajoukkueen huoltorekka on saanut uudet valokuvateippaukset kylkiinsä. Itse rekkaan on tehty vain pieniä muutoksia. Rekan painoa on madallettu kevyemmillä kalusteilla, myös ilmanvaihtoon on tehty pieniä parannuksia. Suomen kaksikerroksinen rekka kelpaa vertailun kaikki kärkimaihin. Yläkerran urheilijoiden huolto- ja taukotilan kaltaista lämmitettyä huonetta ei löydy kuin parilta maalta, kuten Norjalta, Suomen lisäksi.


Krista Pärmäkoskelle ei löydy vastustajaa kotimaan laduilla – muilla ei ollut mahdollisuuksia Rovaniemellä

iltalehti 10:53 23.11

Krista Pärmäkoski nappasi voiton Suomen cupin kilpailussa Rovaniemellä. Krista Pärmäkoski nappasi ylivoimaisen voiton Rovaniemellä järjestetyssä Suomen cupin kilpailussa. Ikaalisten Urheilijoiden hiihtäjä nappasi voiton yli puolen minuutin erolla Kerttu Niskaseen, joka oli kisan toinen.


Kalle Palander pöyristyi ja kiroaa EM-Huuhkajien vievän viimeisetkin rahat: ”Fuck, fuck, fuck”

iltalehti 20:05 21.11

Kausi alppihiihtomaajoukkueessa kuluttaa laskijan kukkaroa 5 000–20 000 euroa. Vanha mestari Kalle Palander pöyristyi nykylaskijoiden omavastuuosuudesta. Kun Suomen alppihiihdolla meni Kalle Palanderin ja Tanja Poutiaisen huippuvuosina lujaa, urheilijoiden varusteissa oli muun muassa Audin ja Fazerin logot. Nyt muhkeat yhteistyösopimusdiilit ovat vaihtuneet niukempiin rahasummiin. Vaikkapa Kia ja Hoviruoka ovat ”korvanneet” tuoteperheidensä exclusive-luokan merkit.


MM-kultaleijona lähtee armeijaan – katso lista urheilukouluun valituista huippukiekkoilijoista

iltalehti 06:14 20.11

Oliwer Kaskea odottaa pian inttikomennus. Tiistaina julkaistiin Puolustuvoimien urheilukouluun valittujen urheilijoiden lista. Nyt julkaistu talvilajien saapumiserä on III/2020. Listalla on 90 urheilijaa 18 eri lajista. Hakijoita oli yhteensä 192 ja lajeja 28.


Juha Mieto rykäisi huippuvuosinaan lyömättömän testituloksen: professori häkeltyi – ”Muistan kuin eilisen päivän”

iltalehti 16:07 09.11

Legenda saavutti uransa aikana maksimaalista hapenottokykyä mittaavassa testissä 7,4 litraa minuutissa. Sitä pidetään ainutlaatuisena saavutuksena hiihtomaailmassa. Vuonna 1973 tukholmalaisessa testilaboratoriossa sattui poikkeuksellinen tapahtuma. Suomen hiihtomaajoukkue oli Ruotsin voimistelu- ja urheilukorkeakoulussa (GIH) testaamassa urheilijoiden hapenottokykyä.


Näin IAAF:n suomalaisjäsen vastaa Timanttiliigasta ulos joutuvien tähtiurheilijoiden kritiikkiin – lohduttaa suunnitteilla olevalla uudella kilpasarjalla

yle 12:13 08.11

Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksessa istuva Antti Pihlakoski ei usko, että Timattiliigan lajien karsiminen ohjaisi ihmisiä toisten lajien pariin.


Urheilulehti 45: Miksi urheilijoiden elämäkertoja julkaistaan niin paljon?

iltasanomat 07:00 07.11

Tuoreen lehden hahmoja ovat Aki Riihilahti, Lewis Hamilton, Jarno Pikkarainen, Emile Heskey ja Jere Uronen.


Kiinalaisurheilijat jäivät jo kerran kiinni härskistä huijauksesta – historialliset tulokset herättivät uudet epäilykset: ”Uskomattomia parannuksia”

iltalehti 19:17 04.11

Kiinalaisurheilijoiden epäillään huijanneen tällä kertaa suunnistuksen maailmancup-finaaleissa. Lokakuussa Kiinan Wuhanissa järjestetyt sotilaiden MM-kisat aiheuttivat suunnistuspiireissä pienimuotoisen kohun, kun isäntämaan urheilijat jäivät kiinni huijauksesta. Käytännössä täysin tuntemattomat kiinalaissuunnistajat saavuttivat keskimatkan kilpailuissa puolet mitaleista: naisissa kultaa ja hopeaa, miehissä hopeaa. Lopulta suoritukset hylättiin, sillä kiinalaisten todettiin saaneen apua maastossa olleilta katsojilta. Lisäksi kiinalaisilta evättiin osallistumisoikeus MM-kisojen muille matkoille.


Tero Pitkämäki yleisurheilijoiden tulokuningas – MM-kisojen paras suomalainen jäi murto-osaan

MTV 15:18 04.11

Yksilölajien edustajista moni kestosuosikki pysyi korkealla vuoden 2018 verotiedoissa.


Jari-Matti Latvalalle valtava taloudellinen isku, Tommi Mäkisen jättituloihin menestysbonus? Urheilutähtien verotiedot julki tänään

MTV 05:00 04.11

Vuoden 2018 verotiedot julkaistaan maanantaina. Urheilun puolella mielenkiintoa herättävät muun muassa Jari-Matti Latvalan verosotkujen vaikutukset ja Toyotan rallipomon Tommi Mäkisen mahdolliset menestysbonukset. Jatkaako golfari Mikko Korhonen urheilijoiden tulolistan kärjessä? Kuka oli eniten tienannut jääkiekkoilija? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaukset MTV Urheilun verkkosivuilla. 


Yli 500 SM-liigaottelun huippupelaaja lopetti vain 30-vuotiaana – alkoi tienata uran jälkeen kovia summia: ”Jotain piti keksiä”

iltalehti 20:04 03.11

Entinen liigajyrä Timo Vertala tekee isoa tiliä urheilijoiden varainhoitajana. Elettiin kesää 2001, kun Timo Vertala solmi Montreal Canadiensin kanssa NHL-sopimuksen ja kuittasi siitä lähes 1,9 miljoonan markan allekirjoitusbonuksen. Nykyrahassa se vastaa noin 400 000 euroa. Vertala oli 23-vuotias ja yhtäkkiä varakas. Hän mietti, mitä rahalla tekisi.


Historiallinen päätös nuijittiin läpi: USA:n yliopistourheilijat saavat nyt tienata rahaa

iltalehti 21:36 29.10

NCAA:n päätös meni läpi yksimielisesti. Tiistaina varmistui merkittävä muutos Yhdysvaltain yliopistourheilussa. Katto-organisaatio NCAA:n ylin johto päätti sallia yliopistourheilijoiden mahdollisuuden solmia yhteistyösopimuksia ja sitä kautta saada tuloja jo opiskeluaikana. Tähän asti NCAA on kieltänyt urheilijoitaan solmimasta henkilökohtaisia sponsoridiilejä.


Suomen maajoukkuepelaajien yhdistelmä kieltäytyy kilpailemasta Turkissa: "Ei me lähdetä pelko perseessä mihinkään"

iltalehti 18:47 14.10

Liiton hallitus piti puhelinpalaverin. Suomen keilailujoukkue ei osallistu Turkissa kilpailtavaan Eurooppa-cupiin. – Hallitus piti puhelinpalaverin ja päätti, ettei oteta mitään riskiä suomalaisten urheilijoiden turvallisuuden suhteen, kommentoi Sami Järvilä, Suomen keilailuliiton toiminnanjohtaja.


Vain harva Suomen MM-joukkueen urheilijoiden valmentajista tienaa leipänsä pelkällä valmentamisella – ”Ei tarvitse ihmetellä miksi yleisurheilun mitalit ovat tiukassa”

yle 07:04 11.10

Yle Urheilun selvityksen mukaan Suomen parhaita yleisurheilijoita valmennetaan liki talkoovoimin oman työn ohella.


Urheiluhullut: suorassa lähetyksessä Kari-Pekka Kyrö ja Alpo Suhonen

yle 16:27 07.10

Radio Suomessa kuultavassa ohjelmassa puhutaan maanantaina muun muassa siitä, miksi huippu-urheilijoiden terveydellä leikitään.


Ruotsin MM-urheilijoiden mönkijäajelu päättyi ikävästi Qatarin aavikolla – Michaela Meijer kaatui ja joutui sairaalaan

iltasanomat 23:28 05.10

Ruotsalainen seiväshyppääjä Michaela Meijer loukkasi leukansa mönkijäonnettomuudessa Qatarin aavikolla perjantaina.


Tässä ovat keihäänheiton karsintaryhmät ja pika-aitojen alkuerät – Antti Ruuskanen heti tuleen

MTV 19:36 04.10

Urheilijoiden asemat miesten keihäänheiton karsintaryhmissä ja naisten 100 metrin aitojen alkuerissä Dohan MM-kisoissa ovat nyt selvillä. Lajeissa kilpaillaan huomenna lauantaina.


Suomalaisten asemat selvillä: Tässä ovat keihäänheiton karsintaryhmät ja pika-aitojen alkuerät – Antti Ruuskanen heti tuleen

MTV 19:36 04.10

Urheilijoiden asemat miesten keihäänheiton karsintaryhmissä ja naisten 100 metrin aitojen alkuerissä Dohan MM-kisoissa ovat nyt selvillä. Lajeissa kilpaillaan huomenna lauantaina.


Taas uusi maailman­huippu lyttäsi Dohan MM-kisojen olosuhteet – nyt tulilinjalla on järjestäjien suuri ylpeydenaihe

iltasanomat 20:03 01.10

Keihäänheiton olympiavoittaja ja maailmanmestari Barbora Špotáková liittyi Dohan MM-kisojen olosuhteita kritisoivien urheilijoiden joukkoon.


Mieheksi leimattu Caster Semenya jätti MM-kisat väliin – puhuu nyt tunteikkaasti kohtelustaan: ”Minua ei pidetty ihmisenä”

iltasanomat 13:06 01.10

Caster Semenya kritisoi kovin sanoin Kansainvälisen yleisurheiluliiton päättäjiä. Hän sanoo taistelevansa naisurheilijoiden oikeuksien puolesta.


Hot topics