Valioliigasta löytyy iso nippu yli- ja alisuorittajia – tältä sarjataulukon pitäisi peliesitysten perusteella näyttää

iltalehti 19:56 12.12

On tullut jälleen aika tarkastella, miten suuria eroja Valioliigan sarjataulukon, maaliodottamiin perustuvan xG-taulukon ja Timo Branderin varjosarjiksen väliltä löytyy. Vedonlyöjä kiittää. Valioliigakausi lähestyy puolivälin krouvia kovaa vauhtia. Edellinen sarjataulukkoraportti tehtiin kauden alkupuolella, joten nyt on korkea aika päivittää tilanne. Muistutellaan kuitenkin alkuun, miksi tällaisesta vertailusta on vedonlyöjälle hyötyä.


Mitä tehdä, kun tappioputki yllättää? ”Jos ajattelee pelkästään rahan kautta”

iltalehti 08:10 11.12

Tappioputkessa tarpominen on raskas taakka vedonlyöjälle henkisesti ja taloudellisesti. Vedonlyöntimaailma on haasteita täynnä. Jokainen alalla toiminut joutuu kohtaamaan tappioputken, varianssin nurjan puolen, epäonnenkin. Vedonlyönti on pitkälti yksilölajeihin verrattavissa oleva harrastus. Menestyminen on kiinni omasta tekemisestä, omasta valmistautumisesta, omista tekniikoista ja omasta henkisestä kapasiteetista.


Tiedätkö, mikä on tasuripappa? Klassikkorivi on toteutuessaan Veikkaukselle jättipaukku – ”puhuttaisiin parin miljoonan tappioista”

iltalehti 07:03 05.12

Vedonlyöjien sydämessä on erityinen paikka tasuripapoille. Voiko jääkiekossa päästä voitolliseen peliin kiinni pelaamalla pelkkiä tasapelejä? IL selvitti. Artikkelin kirjoittaja on opiskeluaikanaan työskennellyt pelikioskilla. Aina silloin tällöin käteeni palautettiin vetoslippi, joka sisälsi päivän SM-liigakierrokselle pelkkiä tasureita. Siis rivi ristejä. Useimmiten tällaisen lapun antaja oli vanhempi herrasmies. Samantapaista vetokäyttäytymistä on kokemukseni mukaan havaittu läpi maan – niinpä syntyi käsite tasuripapoista.


Emery taistelee työpaikastaan Arsenalissa – sunnuntaina vastassa Teemu Pukin Norwich

iltasanomat 08:57 29.11

Arsene Wengerin viime vuonna korvannut Emery on vedonlyöntitoimistojen suosikki seuraavaksi potkut saavaksi Valioliigan valmentajaksi.


Älä anna taikauskon vaikuttaa – legendaarinen ysirata on vain ravikansan myytti, rahanarvoisia etuja löytyy silti

iltalehti 17:34 27.11

Hevosvedonlyönnissä on monia syvälle juurtuneita uskomuksia, joita on syytä yrittää kitkeä pois tilastojen avulla. Yleisesti uskotaan, että raveissa radat yksi, kaksi ja yhdeksän ovat menestyksen kannalta parhaat paikat startata, mutta tämän kauden tilastot kertovat toista. Hippoksen ylläpitämästä Heppa-järjestelmästä löytyy nimittäin silmiä avaava fakta. Kun tarkastellaan tämän kauden reilua 2 600 autolähtöä ja rajataan lähtöradat yhden ja kahdentoista välille, on paras voittoprosentti nelosradalta lähtevillä hevosilla. Nelosradan voittoprosentti on vähän alle kolmetoista.


Ravit kuin salatiedettä: Näin valtava määrä muuttuja vaikuttaa vedonlyöntiin – ”voi niistä jotain nähdä”

iltalehti 06:48 26.11

Hevosvedonlyönti on äärimmäisen monipuolinen taiteen laji, sillä arvioihin vaikuttavia tekijöitä on lukemattomia. Pete Käenmäki avaa lajin saloja. Monesti olen kuullut asiaan hieman vähemmän vihkiytyneeltä henkilöltä ihmettelyä, miten on mahdollista ylipäätään tehdä voitollista vedonlyöntiä hevosurheilun saralla, kun kyseessä ovat kuitenkin ”arvaamattomat eläimet”. Omat ennakkotiedot raveista liittyivät lähinnä pelimuotoihin, laukkaan, ohjastajiin ja kuolemanpaikkaan. Hevosvedonlyöntiin kuuluu valtava määrä erilaisia yksityiskohtia, statistiikkaa, olosuhteita, silmähavaintoja ja niin edelleen. Mistä hevosvedonlyönnissä on aidosti on kyse – otin asiasta selvää.


Risto jäi panttivangiksi Libanonissa - Traumaattiset oireet iskivät 30 vuotta myöhemmin

iltalehti 05:00 26.11

Tapahtumista puhuminen on yhä vaikeaa rauhanturvaajana toimineelle Ristolle. Sodan kauhut kokenut pappa oli oikeassa. Hän sanoi aikanaan Ristolle, että jos tämä lähtee Libanoniin YK-hommiin, hän ei palaa koti-Suomeen samana miehenä. Rauhanturvaajapesti jättikin 1980-luvulla Ristoon lähtemättömät jäljet. Hän jäi panttivangiksi, ja hengenlähtö oli pelkän liipaisimen vedon päässä. Risto kertoo kokemuksistaan stylisti Outi Brouxille, jonka johdolla Tuhkimotarinoita-sarja palaa tänään TV2:lle uusin jaksoin. Helppoa kertominen ei ole. Kyyneleet kihoavat silmiin, jotka Riston on välillä suljettava ja keskityttävä vain puhalteluun.


Podcast: Jääkiekkovedonlyönti

jatkoaika.com 07:17 25.11

Moni meistä on harrastanut jääkiekkovedonlyöntiä, mutta harva tuntee suomalaisen jääkiekkovedonlyönnin historiaa. Tässä podcastissa Jari Vähänen Veikkaukselta käy läpi mm. suomalaisen jääkiekkovedonlyönnin historiaa ja jakaumaa sekä kansainvälisen urheiluvedonlyönnin trendejä. Kuuntele mielenkiintoinen jakso alla olevasta soittimesta.


Jääkiekkovedonlyönti

jatkoaika.com 07:17 25.11

Moni meistä on harrastanut jääkiekkovedonlyöntiä, mutta harva tuntee suomalaisen jääkiekkovedonlyönnin historiaa. Tässä podcastissa Jari Vähänen Veikkakselta käy läpi mm. suomalaisen jääkiekkovedonlyönnin historiaa, jääkiekkovedonlyönnin jakaumaa ja kansainvälisen urheiluvedonlyönnin trendejä. Kuuntele jakso alla olevasta playerista.


Kirjailijan ja tv-sarjan tekijöiden kahakka oli sittenkin liikaa: Brittijännäri ei jatku

iltalehti 06:03 20.11

Epäilyksen polttopiste: Tennison -sarjaa tehtiin vain yksi kausi, joka päättyy meillä tänään. Nuori Jane Tennison poistuu tänään ruudusta eikä enää palaa uusin jaksoin. Legendaarisen ylikomisarion uran alkuvaiheista kertova sarja on vedonnut kyllä niin suomalaisiin kuin britteihinkin, mutta kakkoskautta ei tule. Kun Epäilyksen polttopiste: Tennison esitettiin meillä ensimmäisen kerran viime vuoden alussa, oli jatkon mahdollisuus vielä auki. Epävarmaa se toki oli jo tuolloin, sillä sarjan tekijät ja Tennisonin luonut kirjailija Lynda La Plante olivat ajautuneet tukkanuotaisille. Mutta pientä lientymistä oli ilmassa, sillä esityskanava ITV oli puhunut La Plantesta suotuisaan sävyyn.


Jokereille tiedossa lohduton loppu vieraskiertueella - suosikin asemaa vaikea perustella

iltalehti 11:31 19.11

Päivän pelipoiminta tulee KHL:stä, missä Jokerit päättää neljän ottelun vieraskiertueensa Tsheljabinskiin. Traktor-Jokerit-ottelussa kohtaavat kaksi alamaissa olevaa joukkuetta. Traktorin uusi tuleminen Vladimir Jurzinov juniorin alaisuudessa on antanut odotuttaa itseään. Viimeksi hyvin pelannut Avtomobilist oli yksinkertaisesti vain Traktoria parempi ja voitti 4-2. Nyt Traktorilla on alla neljä peräkkäistä tappiota ja joukkue on vajonnut jo itäisen konferenssin jumboksi. Joukkueen ei kuitenkaan todellisuudessa pitäisi olla aivan noin heikko - etenkään muutaman maaottelutauolla hankitun vahvistuksen ja loukkaantumista toipumisten jälkeen; itse uskonkin Traktorin jossain vaiheessa nousevan vielä jopa taisteluun pudotuspelipaikoista. Kotonaankin perinteisesti kotivahva joukkue on ollut kuin varjo entisestä voittamalla vain kolme peliä kolmestatoista. Tv-kuvien perusteella kotikannatus on kuitenkin edelleen hyvällä tasolla. Heikkojen tulosten jälkeen Traktor ei luonnollisestikaan juuri nauti vedonvälittäjien suosiosta. Itselläni on yhä joukkueesta kuitenkin edelleen hieman positiivisempi kuva. Nyt Traktor saa vastaansa niin ikään aika aneemisesti viime aikoina pelanneen Jokerit. Jokereilla on tässä ottelussa lisäksi vieraskiertuehaitta, sillä tämä peli on helsinkiläisille jo neljäs matkapeli viikon sisään. Kaukoidän pitkillä etäisyyksillä tästä kuuluu Jokereilta hieman vähentää etenkin kahden edellisen pelin heikkojen esitysten jälkeen.


Vedonlyöjät tykittäneet Liechtensteinia niin paljon, että Suomelle on tarjolla markkinavonkale

iltalehti 15:04 15.11

Päivän pelipoiminta on luonnollisesti Huuhkajien EM-karsintaottelu Liechtensteinia vastaan. Suomi voittaa tänään. Päivän kiinnostavin peli ei ole enempää eikä vähempää, kuin Suomen jalkapallomaajoukkueen historian tärkein ottelu. Voitolla Liechtensteinista Suomi varmistaa kautta aikojen ensimmäisen lopputurnauspaikkansa miehissä EM- tai MM-tasolla. Suomi pääsee Joel Pohjanpalon loukkaantumisesta huolimatta Liechtenstein-otteluun sekä urheilullisesti että henkisesti loistavista asetelmista. Kokoonpanon osalta Suomi saa kentälle jokseenkin parhaan mahdollinen miehistön.


Eduskunta yksimielinen: Veteraanien rintamalisä yli kaksinkertaistuu

iltasanomat 12:57 15.11

Veteraaniliittojen valtuuskunta on aiemmin syksyllä vedonnut eduskuntaan veteraanien aseman parantamiseksi.


Huuhkajien tappio pelottaa: Suomalaiset iskeneet hurjasti rahaa kiinni Liechtensteinin voittoon

iltalehti 13:28 14.11

Suomalaiset toivovat Huuhkajien voittoa, mutta pelit laitetaan sisään nyt Liechtensteinin voiton puolesta. Koko Suomen katseet ovat jo perjantaissa, josta voi tulla historiallinen: miesten jalkapallomaajoukkue saattaa ratkaista EM-lopputurnauspaikan. Mikäli Suomi voittaa Liechtensteinin, voivat kansalaiset lähteä sinne kuuluisalle torille. Veikkauksella ollaan kuitenkin ymmällään erikoisen ilmiön edessä. Suomalaiset vedonlyöjät iskevät nyt rahojaan kiinni nimenomaan Liechtensteinin voittoon.


Tässä on neljä vinkkiä muuttuviin kertoimiin – hätäily on suuri virhe

iltalehti 08:37 11.11

Muuttuvakertoimisiin peleihin löytyy muutama jippo. Ne parantavat sekä voiton todennäköisyyttä että palautusta. Muuttuvakertoiminen peli tarkoittaa siis monivetoa, tulosvetoa sekä voittajavetoja. Käytännössä kyse on siis siitä, että Veikkauksella on jokaiseen pelimuotoonsa oma palautusprosenttinsa, jolloin pelatusta kokonaispotista vain tietty prosenttiosuus palautuu voittoina vedonlyöjille. Kertoimet muodostuvat pelaajien sijoittaman rahan perusteella. Esimerkiksi, mitä suositumpi lopputulos on vaikkapa tulosvedossa kyseessä, sen matalammaksi kerroin lopulta jää.


NHL-legenda haastoi Michael Jordanin kosteaan vedonlyöntiin – 10 olutta juonut NBA-tähti pussitti illalla hirmupisteet

iltalehti 16:43 10.11

Michael Jordan on Jeremy Roenickin mielestä kaikkien aikojen kovin urheilija. Michael Jordania pidetään kaikkien aikojen parhaana koripalloilijana. NHL-legendan Jeremy Roenickin mukaan hän on myös kaikkien aikojen kovin urheilija. Kaksikko tuntee toisensa hyvin. Kun Jordan takoi pisteitä Chicago Bullsin paidassa parketilla, Roenick mätti maaleja Chicago Blackhawksille.


F1-mestarin tytär menehtyi hiljattain huumeiden yliannostukseen – surun murtama isä esitti nyt nöyrän pyynnön F1-yhteisölle viimeisten muistojen löytämiseksi

MTV 06:57 07.11

F1:n maailmanmestari Jody Scheckterin 21-vuotias Ila-tytär menehtyi lokakuussa huumeiden yliannostukseen. Vuoden 1979 F1:n maailmanmestari on nyt vedonnut F1-yhteisöön sosiaalisessa mediassa.


Iltalehti selvitti: Mitä huippujoukkueelle tapahtuu murskatappion jälkeen?

iltalehti 21:39 03.11

Vedonlyöntimaailmassa spekuloidaan valtavasti erilaisilla asioilla. Yksi puheenaiheista liittyy murskatappioihin ja niistä selviämiseen – mitä tapahtuu rumasti kuokkaan saaneelle joukkueelle sen seuraavassa ottelussa? Yleinen käsitys, joka perustuu puhtaasti ”mutuun” on, että murskalukemien jälkeen seuraavassa ottelussa maalimäärän pitäisi pienentyä tuntuvasti. Murskahäviöitä kärsineet joukkueet ovat usein sarjansa heikompaa materiaalia. Usein joukkueessa on jo valmiiksi ongelmia, vire on heikompi ja pelillisesti on vaikeaa. Hyvin harvoin selkäsaunoja ottaa vastaan sarjan kärkipään joukkue, niinpä oletusarvo on, että seuraavatkin ottelut saattavat päättyä ennemmin tappioon, koska lähtökohdat ovat valmiiksi kehnot.


Teemu Selänne oli varma asiantuntemuksestaan, mutta toisin kävi – hävisi pojalleen Audinsa

iltasanomat 06:30 03.11

Entinen tähtikiekkoilija kertoi elämäkerrassaan kirpaisevasta vedonlyöntitappiosta.


IL selvitti: Urheiluvedonlyönnissä elää sitkeä uskomus – tällaisia ovat suursuosikkien palautusprosentit

iltalehti 20:41 31.10

Voiko säännöllisesti ja johdonmukaisesti suursuosikkeja lyömällä päästä vedonlyönnissä voitolle? Iltalehti selvitti. Kun tulee puhe voittavasta vedonlyönnistä, ei ole yksi tai edes kolme kertaa, kun keskustelun toinen osapuoli toteaa: –?Miksi et vain valitse sitä joukkuetta, joka voittaa?


alkaa viranomaisrumba – Davosin sprintin aika-ajossa hämmensi jopa tv-selostajaa sama Sergei” tuuletti viestikisan voittoa tv-katsojia – Hannu – ”Häntä arvostettiin

Hot topics