Yleisurheilun Euroopan mestari syyttää Lontoon poliisia rasismista ja väkivaltaisesta käytöksestä: "Se oli todella pelottavaa"

yle 12:56 07.07

Yleisurheilijapariskunta Bianca Williams ja Ricardo dos Santos harkitsevat poliisin haastamista oikeuteen.


Saksan kova keihäskolmikko Paavo Nurmen kisoihin – tähtiä tulossa Turkuun enemmänkin: "Eurooppalaisten urheilijoiden kiinnostus on ollut valtavaa"

yle 19:55 05.07

Thomas Röhler, Andreas Hofmann ja Johannes Vetter heittävät keihästä yleisurheilun Paavo Nurmen kisoissa elokuun alussa.


Seiväsihme Armand Duplantis ponkaisi väsyneillä jaloilla Ullevin seiväsennätyksen ja maailman kärkituloksen

MTV 21:03 04.07

Ruotsin yleisurheilun kruununjalokivi Armand Duplantis lähenteli lauantaina kuuden metrin seiväsrajaa ja kohensi Göteborgin Ullevin stadionin seiväshyppyennätyksen tulokseen 594.


Entiselle ME-miehelle neljän vuoden kilpailukielto dopingrikkomuksesta – yritti häpeilemätöntä huijausta

iltalehti 21:32 03.07

Wilson Kipsangille on langetettu neljän vuoden kilpailukielto. Kenialainen maratonjuoksija Wilson Kipsang, 38, on saanut neljän vuoden kilpailukiellon dopingrikkomuksesta, kertoo yleisurheilun etiikkaa valvova Athletics Integrity Unit. Kipsang on jättänyt ilmoittamatta olinpaikkansa neljä kertaa huhtikuun 2018 ja toukokuun 2019 välisenä aikana. Yhdellä näistä kerroista hän yritti selittää ilmoittamatta jättämistä käyttämällä lavastettua kuvaa auto-onnettomuudesta.


Yleisurheilun supertähti jäi kiinni härskistä huijausyrityksestä – nyt dopingkärystä lävähti kova rangaistus

iltasanomat 19:00 03.07

Kenialainen kestävyysjuoksija Wilson Kipsang on dopingrikkeistä neljän vuoden kilpailukieltoon.


Sakkomaksun eräpäivä tuli ja meni – venäläisten yleisurheilupaluu jää yhä odottamaan

yle 20:27 02.07

Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics (WA) ilmoitti torstaina, että Venäjän yleisurheilijoiden paluu yleisurheilun kisakentille viivästyy jälleen kerran.


Entinen yleisurheilun naistähti syytettynä järkyttävistä rikoksista – ”Minulla on ollut vain hyviä aikomuksia”

iltasanomat 19:34 01.07

Entistä huippuyleisurheilijaa uhkaa vuosien vankeustuomio Israelissa.


Ihmeellistä sekoilua Annimari Kortteen tilastosta: Kärkiajasta ”ei mitään epäselvää”, jopa kansainvälinen lajiliitto myönsi virheensä IL:lle

iltalehti 15:38 29.06

Annimari Kortteen ja Elvira Hermanin järjestys maailmantilastossa on aiheuttanut hämminkiä. Naisten 100 metrin aitojen maailmantilasto on aiheuttanut viime päivinä hämmennystä. Annimari Korte juoksi Espoossa lauantaina ajan 12,81. Yleisurheilun lajiliitto Suomen Urheiluliitto (SUL) hehkutti kisojen jälkeen Kortteen olevan maailman kärkinainen.


Yleisurheilun Teemakisat tarjoilivat poikkeuksellisia huipputuloksia helteisessä säässä – ”Minähän sanoin olevani kunnossa”

iltasanomat 07:05 28.06

Espoossa ja Vantaalla isännöidyt yleisurheilun Teemakisat tarjoilivat poikkeuksellisen tasokkaita tuloksia.


Annimari Korte ja Nooralotta Neziri ovat maailmantilaston kärkikahinoissa

iltalehti 21:19 27.06

Maailmantilasto on harvinaisen sinivalkoinen. Inhimillinen virhe johti sekaannukseen. Koronaviruksen myllertämä yleisurheilun naisten 100 metrin aitojen maailmantilasto on herättänyt hämmennystä lauantaina. Annimari Korte juoksi Espoossa lauantaina ajan 12,81, ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) verkkosivuilla ilmoitetaan, että valkovenäläinen Elvira Herman on juossut aiemmin tällä viikolla ajan 12,73.


Uusi käänne! Annimari Korte ja Nooralotta Neziri ovat maailmantilaston kärjessä – ”Tuloksia ei ole olemassa”

iltalehti 21:19 27.06

Maailmantilasto on harvinaisen sinivalkoinen. Vale, emävale, tilasto. Kyseisellä klassikolla on voinut lähteä liikkeelle jälleen lauantaina, sillä koronaviruksen myllertämä yleisurheilun naisten 100 metrin aitojen maailmantilasto on herättänyt hämmennystä.


Yleisurheilun SE-miehen kikkapussukkaan on löytynyt uusi konsti – "Voi olla merkittävä tekijä"

MTV 06:50 27.06

Kolmiloikkaaja Simo Lipsasen ja valmentaja Petri Ruotsalaisen kikkapussukasta on löytynyt uusi konsti. Lipsanen vakioi tänä vuonna vauhtiaan toisella askelmerkillä, joka on asetettu viidennen juoksuaskeleen kohdalle.


Kuka on edellinen ei-eurooppalainen F1-maailmanmestari? Pelaa lauantain 10 kysymystä!

iltalehti 05:55 27.06

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Mona-Lisa Pursiaisella on hallussaan naisten yleisurheilun ulkoratojen vanhin SE. Mistä lajista on kyse? 2) Kuka oli edellinen ei-eurooppalainen F1-maailmanmestari?


Yleisurheilun Timanttiliigan kausi kutistuu – Pariisi ja Eugene tippuvat kisakalenterista koronan takia

yle 17:57 26.06

Timanttiliigan on määrä alkaa Monacosta 14. elokuuta.


Taas kaksi Timanttiliigan kilpailua peruttu – avauskisa suomalaisittain mielenkiintoiseen aikaan

MTV 17:51 26.06

Pariisin ja Yhdysvaltain Eugenen kilpailut karisevat koronaviruksen takia yleisurheilun Timanttiliigan tämän kauden kalenterista, kertoo Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics. Pariisissa oli määrä kilpailla 6. syyskuuta ja seuraavalla MM-areenalla Eugenessä 4. lokakuuta.


Yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailuja peruttiin – Pariisi ja Eugene jäivät koronan jalkoihin

iltasanomat 17:48 26.06

Pariisissa ja Eugenessa ei kilpailla yleisurheilun Timanttiliigaa tänä kesänä.


Therese Johaugin yllättävä paljastus asettaa ruotsalaisten kohupäätöksen uuteen valoon

iltalehti 17:46 23.06

Hiihtotähti paljastaa saaneensa toisen kisatarjouksen jo aiemmin. Hiihdon norjalaistähti Therese Johaug ihmettelee ruotsalaisten kisaisäntien linjaa olla päästämättä häntä kilpailemaan elokuussa Tukholmassa kisattavaan yleisurheilun Timanttiliigan kilpailuun. Päätös ihmetyttää, koska hän oli saanut omien sanojensa mukaan kutsun samaan kilpailuun jo aiemmin. Hiihtolatujen ohella kovaa kuntoaan myös yleisurheilukentillä esitellyt Johaug, 31, juoksi 11. kesäkuuta Oslon Timanttiliigan kilpailussa 10 000 metrillä uuden ennätyksensä 31.40,69.


Miksi yleisurheilijat missaavat dopingtestejä? Legendalta jyrkkä vaatimus välttelijöille

iltalehti 11:35 21.06

Michael Johnsonin mielestä rangaistuksia pitäisi koventaa tuntuvasti. Pikajuoksulegenda Michael Johnson on jyrähtänyt nykyisestä yleisurheilun dopingtestauspolitiikasta. – Jos jätät kolme dopingtestiä vuodessa väliin, on siitä saatava vähintään neljän vuoden kilpailukielto nykyisen kahden vuoden sijaan, 52-vuotias Johnson latasi.


Satasen MM-voittaja Christian Coleman raivoaa kilpailukiellostaan: "Koputitte, kun olin jouluostoksilla viiden minuutin päässä"

MTV 11:45 17.06

Sadan metrin pikajuoksun maailmanmestari Christian Coleman on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon tämän jäätyä pois dopingtestistä. Kansainvälisen yleisurheilun eettisen valvonnan keskus AIU kertoo nettisivuillaan, että yhdysvaltalaista Colemania vastaan on nostettu syyte asiassa.


Therese Johaugin kyvyistä kova arvio: ”Voisi sopia hänelle kymppiä paremmin”

iltalehti 09:12 16.06

Iltalehden yleisurheiluasiantuntija Toni Roponen uskoo Therese Johaugin mahdollisuuksiin myös yleisurheilun kuninkuusmatkalla. Viime viikon puhuttavimmasta yleisurheilusuorituksesta maailmalla vastasi Norjan hiihtokuningatar Therese Johaug, joka juoksi Oslon Bislettillä 10 000 metriä aikaan 31.40,69. – Voitin kaveriltani lounaan, kun veikkasin hänen juoksevan 31.37!, Toni Roponen naurahtaa.


Hot topics