Nuoret tähdet Glen Kamara ja Pyry Soiri ratkaisivat Huuhkajille voiton – ”En olisi ikinä osannut arvata!” iltasanomat 00:50 16.10

Uuden sukupolven tähdet siivittävät Huuhkajien nousua.


Lumi ja Pyry päihittivät Länsimetron – pandaduo palkittiin vuoden tulokkaina! MTV 09:34 08.10

Ähtärin pandakaksikko Lumi ja Pyry valittiin perjantai-iltana matkailualan vuoden tulokkaiksi. Palkinnot jaettiin Finnish Travel Galassa, joka on matkatoimistoalan vuosittainen juhlatapahtuma.


Lumi ja Pyry yrittävät huomenna päihittää Länsimetron – voittavatko pandat huomisen kilpailun? MTV 17:52 04.10

Ähtärin pandakaksikko Lumi ja Pyry ovat ehdolla Suomen matkailualan Vuoden tulokkaaksi. Kilpailun voittaja selviää huomisiltana.


Sisätilojen huoltotyöt tuovat muutoksia pandaliveen – seuraa Lumin ja Pyryn ulkotouhuja suorassa lähetyksessä! MTV 12:09 20.09

Ensi viikonloppu tuo muutoksia Ähtäristä suoraa videokuvaa välittävään pandaliveen, kun Lumin ja Pyryn sisätarhoissa tehdään huoltotöitä.


Ähtärin blogi: Pandamainen päivä hetki hetkeltä – näin suosikkipandat Lumi ja Pyry kertoisivat itse elämästään MTV 06:29 17.09

Kahdeksan aikaan aamulla Lumi nukkuu vielä sikeästi ja Pyry venyttelee makuutasollaan sisätarhassa.


Ähtärin pandat saivat uuden lelun, jossa karvapalleroilla on riittänyt ihmeteltävää MTV 08:58 23.08

Ähtärin sympaattiset pandakaverukset Lumi ja Pyry ovat saaneet uuden, mieluisan lahjan.


Ähtärin blogi: Villisika Sissibella eristettiin varmuuden vuoksi sikaruton takia – "Yksi yhteinen terveys on kaikkien asia" MTV 08:52 29.07

Pandat Jin Baobao ja Hua Bao eli Lumi ja Pyry ovat olleet Suomessa noin puoli vuotta. Tämä aika ja etenkin sitä edeltänyt jakso ovat olleet kiireisiä ja odotusta täynnä, kirjoittaa Ähtäri Zoon eläinlääkäri Heini Niinimäki.  


Ähtärissä 100 000 kävijän raja rikki – Lumi ja Pyry tuplasivat eläintarhan vierailijamäärän MTV 22:17 05.07

Torstaina Ähtärissä oli hymy herkässä, kun lapualaiselle Markku Aallolle luovutettiin Lumi-pehmolelu. Hän on Ähtäri Zoon 100 000. kävijä tälle vuodelle.


Toimitusjohtajan blogi: Pandakaksikosta kasvamassa kestosuosikki – mutta mitä Ähtärissä nähdään seuraavaksi? MTV 12:47 24.06

Pandat ovat saaneet kiitettävästi yleisöä paikalle, ja ovatkin nousemassa eläintarhan mukaan kestosuosikeiksi. On myös todennäköistä, että tulevaisuudessa Lumi ja Pyry saattavat saada jälkeläisiä, jolloin on luvassa ennenkokematon pandabuumi, kirjoittaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä. 


Tämä mies on Ähtärin upeiden pandakuvien takana – "Silloin mennään kun valo on hyvä" MTV 08:04 16.06

Kesäkuinen illansuu, aurinko paistaa, on helle. Pandatalossa on sulkemisaika käsillä ja asiakkaat tekevät kotiin lähtöä. Valokuvauksen kannalta ajoitus on täydellinen, sillä valo on hyvä. Oletus on, että pandat Lumi ja Pyry kiipeäisivät nyt tyylikkäästi lavitsoilleen nokosille SleepLikePanda –kuvausta varten. Vaistomaisesti kuiskaamme.


Ähtärin Lumille ja Pyrylle on tulossa pandastandardit täyttävät leikkitelineet – Suunnittelu olikin kinkkisempi juttu: ”Pitää kestää hampaita ja kynsiä” MTV 07:24 27.05

Puupalloja, vesielementtejä, luonnon kiipeilypuita. Ei luulisi Ähtärin pandoille Lumilla ja Pyryllä olevan tylsää – tekemistä riittää, mitä nyt syömiseltä ja nukkumiselta ehtii touhuta. Kesäkuun alussa niitä kuitenkin odottaa yllätys: Varta vasten pandoja varten kustomoidut leikkitelineet.


Ähtärin Lumin ja Pyryn touhuja on seurannut suorana jättiyleisö: Pandalivellä ja -videoilla on jo reippaasti yli miljoona käynnistystä! MTV 07:07 23.05

Ähtärin pandakaksikon elämää suorana näyttävää pandaliveä sekä Lumiin ja Pyryyn liittyviä videoita on käynnistetty jo reilusti yli miljoona kertaa. Miljoonan rajapyykki ohitettiin toukokuun ensimmäisenä päivänä. 


Ähtärissä iloitaan useista perhetapahtumista – milloin on Lumin ja Pyryn vuoro? MTV 09:28 20.05

Eläinpuiston kevät on täynnä uutta elämää. Syntymän ihmettä todistetaan melkein päivittäin, kertoo Ähtärin eläinpuiston eläinlääkäri Heini Niinimäki. 


Pandapariskunta Lumi ja Pyry tänään parin tunnin suorassa lähetyksessä Ähtäristä iltalehti 10:27 01.05

Suora lähetys alkaa heti aamuyhdeksältä Subilla. Pandapariskunta Lumin ja Pyryn asettumista Ähtäriin on voinut seurata Katsomon välityksellä. Vappupäivän aamun kunniaksi web-kameroiden suora kuvamateriaali siirtyy parin tunnin ajaksi televisioonkin. Taustalla on Subin ajatus tarjota katsojilleen vaihtoehtoinen, humoristinenkin ja takuuvarmasti rento tapa viettää vappua. Koska kyseessä on niin kutsuttu livefeedi, ei sisällöstä pystytä etukäteen sanomaan juuta eikä jaata. Jos hyvin käy, Kiinan Sichuanista Suomeen saapuneet pandat nähdään paistattelemassa päiväänsä ulkotarhoissaan. Näkymä vaihtuu 15 sekunnin välein.


Mistä kestäviä leluja Ähtärin pandoille? Puuseppä Miikka valmisti käsin mäntypallot Lumille ja Pyrylle – video näyttää, että se todella kannatti! MTV 11:48 18.04

Ähtärin pandat Lumi ja Pyry ovat saaneet käyttöönsä uuden käsityönä valmistetun lelun. Männystä valmistetut kokopuiset leikkipallot tulevat tarpeeseen, sillä pandankestäviä leikkikaluja ei ole liiemmin saatavilla.


Ähtärin pandoille oli vaikea löytää karhunkestäviä leluja - kuvat: Lumi innostui uudesta pallostaan iltalehti 15:36 17.04

Pandojen lelujen pitää olla lujaa tekoa. Iltalehti oli paikalla, kun pandat pääsivät ensi kertaa ulos. Ähtärin pandat Lumi ja Pyry saivat tänään tiistaina lahjaksi uudet, kokopuiset lelupallot. Niille oli ollut aiemmin vaikeaa löytää karhunkestävää lelua.


Ähtärin blogi: Näin supersuosittu pandalive on vaikuttanut työntekijöiden elämään – "Kylmä hiki otsalla avasin liven kello kaksi yöllä" MTV 09:44 02.04

Ähtäriin alkuvuodesta saapunut pandakaksikko on vaikuttanut koko eläinpuiston toimintaan. Lumista ja Pyrystä pääsee puhumaan niin kassatyöntekijät kuin muidenkin eläinten hoitajat, kirjoittaa eläinpuiston kotieläintilalla työskentelevä Asta Kestinmäki blogissaan.


Televisiossa tänään: Ennennäkemättömät kuvat Lumin ja Pyryn matkasta Suomeen – mitä kulissien takana tapahtui? MTV 09:58 01.04

Pitkään Kiinassa kirjeenvaihtajana toiminut Petri Saraste oli mukana pandojen matkalla Kiinasta Suomeen ja raportoi dokumentissaan jännittävästä matkasta rahtikoneessa Chengdusta Helsinkiin ja Ähtäriin sekä valmisteluista, joita historian ensimmäisten Suomipandojen tulo aiheutti.


Pandakaksikko Lumi ja Pyry tänään tv:ssä - Miksi Ähtäri peittosi Korkeasaaren? iltalehti 08:45 01.04

Lumin ja Pyryn tarina kerrotaan uudessa dokumentissa MTV3:lla. Pandakaksikko Jin Bao Bao ja Hua Bao tunnetaan Suomessa tuttavallisesti Lumina ja Pyrynä. Pitkään Kiinassa kirjeenvaihtajana toiminut Petri Saraste esittelee Sichuanin tulokkaat uudessa dokumentissaan koko kansalle. Lumi ja Pyry tulee tänään MTV3:lta.


Maija, 12, sai Sauli Niinistöltä yllättävän vastauskirjeen: ”Varmasti jossain kohtaa käyn tutustumassa pandoihin” iltalehti 07:33 26.03

Toisin kuin Maija, presidentti ei ole vielä nähnyt Lumia ja Pyryä. 12-vuotiasta keravalaisen Maija Backströmin postilaatikkoon kolahti perjantaina jotakin odottamatonta: "aika iso", Suomen vaakunalla varustettu kuori, joka sisälsi kirjeen varsin korkea-arvoiselta henkilöltä. "Hei Maija! Kiitos kirjeestäsi. Kysyit, olenko käynyt katsomassa Lumia ja Pyryä Ähtärissä. Mukava kuulla, että sinä olet päässyt käymään Ähtärissä. Se oli varmasti mukava matka. Minä en ole vielä nähnyt Lumia ja Pyryä, mutta varmasti jossain kohtaa käyn tutustumassa pandoihin. Toivotan sinulle oikein hyvää kevättä! Parhain terveisin Sauli Niinistö Tasavallan presidentti ja Lennu", lukee 16. maaliskuuta päivätyssä kirjeessä.


2035 – itse hälytettyä ja flopit Point kehoista tehdään prosentintarkkoja oli sitten kiitos” potkut ”Tässä oli sanoo testanneensa "ultramodernia"

Uutiset