Nuoren naisen piina - ihastunut 75-vuotias vainosi kirjeillä ja halusi tavata parkkipaikalla iltalehti 19:57 28.06

Mies lähetteli nimettömiä kirjeitä "kauniille nuorelle neidolle". Käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkoihin vainoamisesta. Hovioikeudesta ei irronnut jatkokäsittelylupaa. Kymenlaaksolaisen 20-vuotiaan naisen elämä muuttui viime vuoden toukokuussa piinaksi, kun 76-vuotias mies alkoi vainota häntä. Mies lähetteli naiselle kolmen kuukauden ajan nimettömiä lemmenkirjeitä, joissa hän muun muassa kehui naisen ulkonäköä ja tunnusti rakkauttaan. Lisäksi mies käsitteli kirjeissä naisen terveyteen, seksualisuuteen, lääkitykseen ja uskontoon liittyviä asioita. Kirjeistä ilmeni, että vainoaja tiesi milloin nainen oli ollut pois kotoaan.


Tappavassa mustasukkaisuudessa on kolme asiaa, jotka pitää mielessä - "Se logiikka on kauhea" iltalehti 19:49 28.06

Psykologi ja parisuhdeterapeutti Tony Dunderfelt oli vieraana IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman kevään viimeisessä jaksossa. Dunderfelt otti kysyttäessä yleisellä tasolla kantaa myös useita suomalaisia pysäyttäneeseen Raaseporin surmaan, jossa 20-vuotiaan miehen epäillään murhanneen 20-vuotiaan entisen tyttöystävänsä ja tappaneen sen jälkeen itsensä. Surman motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta. Dunderfelt osaa ammattinsa ja koulutuksensa kautta analysoida mustasukkaisuutta ja sitä, miten se mahdollisesti voi ajaa ihmisen jopa surmaamaan.


Tappavassa mustasukkaisuudessa on kolme asiaa, joita pitää mielessä - "Se logiikka on kauhea" iltalehti 19:49 28.06

Psykologi ja parisuhdeterapeutti Tony Dunderfelt oli vieraana IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman kevään viimeisessä jaksossa. Dunderfelt otti kysyttäessä yleisellä tasolla kantaa myös useita suomalaisia pysäyttäneeseen Raaseporin surmaan, jossa 20-vuotiaan miehen epäillään murhanneen 20-vuotiaan entisen tyttöystävänsä ja tappaneen sen jälkeen itsensä. Surman motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta. Dunderfelt osaa ammattinsa ja koulutuksensa kautta analysoida mustasukkaisuutta ja sitä, miten se mahdollisesti voi ajaa ihmisen jopa surmaamaan.


Onko sairaanhoitaja ääripää, Matti Vanhanen? Vihreiden Touko Aalto kritisoi keskustan presidenttiehdokasta iltalehti 19:10 28.06

Vihreiden Touko Aalto. >Aalto. /a> moittii keskustan Matti Vanhasta tavallisten ihmisten syyllistämisestä maahanmuuttokeskustelussa. Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto. >Aalto. /a> moittii keskustan presidenttiehdokasta Matti Vanhasta , joka Aallon mukaan pitää tavallisia kansalaisia maahanmuuttokeskustelun ääripäänä. Kiista on noussut suhtautumisesta ihmisiin, jotka Helsinki-Vantaan lentokentällä yrittivät estää pakkopalautuksen Irakiin. Vanhanen toteaa Iltalehdelle, että vaikka olisi eri mieltä viranomaispäätösten kanssa, niitä vastaan toimiminen on oma ääripäänsä. Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto. >Aalto. /a> . Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto. >Aalto. /a> moittii blogikirjoituksessaan keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen käsityksiä maahanmuuttokeskustelun ääripäistä.


Onko sairaanhoitaja ääripää, Matti Vanhanen? Vihreiden Touko Aalto kritisoi keskustan presidenttiehdokasta iltalehti 19:10 28.06

Vihreiden Touko Aalto moittii keskustan Matti Vanhasta tavallisten ihmisten syyllistämisestä maahanmuuttokeskustelussa. Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto moittii keskustan presidenttiehdokasta Matti Vanhasta , joka Aallon mukaan pitää tavallisia kansalaisia maahanmuuttokeskustelun ääripäänä. Kiista on noussut suhtautumisesta ihmisiin, jotka Helsinki-Vantaan lentokentällä yrittivät estää pakkopalautuksen Irakiin. Vanhanen toteaa Iltalehdelle, että vaikka olisi eri mieltä viranomaispäätösten kanssa, niitä vastaan toimiminen on oma ääripäänsä. Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto moittii blogikirjoituksessaan keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen käsityksiä maahanmuuttokeskustelun ääripäistä.


Suomi ensin -mielenosoittajat poistettiin jälleen Rautatientorilta - katso video iltalehti 17:48 28.06

Poliisin mukaan mielenosoittajat olivat samaa porukkaa, jota poistettiin Rautatientorilta myös tiistaina. Suomi ensin -mielenosoittajat saapuivat jälleen keskiviikkopäivän aikana Rautatientorille. Helsingin poliisin yleisjohtaja Teemu Lappalaisen mukaan paikalla oli noin 20-30 mielenosoittajaa. Poliisi kävi paikalla kertomassa, että Rautatientorilla ei järjestetä tätä mielenilmausta ja käski mielenosoittajien poistua paikalta. Mielenosoittajat noudattivat poliisin käskyä ja ennen kello 17 tilanne oli ohi.


Infektiolääkäriltä tyly arvio Savonlinnan tuhkarokkotapauksesta: "Kahdeksan vaaran päivää edessä" iltalehti 17:31 28.06

Ensimmäiset mahdolliset tartunnat Savonlinnan tuhkarokkotapauksessa alkavat itämisajan perusteella ilmaantua torstaista alkaen, Mikkelin ja Savonlinnan keskussairaalan infektioylilääkäri Sakari Vuorinen kertoi STT:lle keskiviikkona. Savonlinnassa on hoidettu sairaalassa tuhkarokkoa sairastavaa miestä, ja mahdollisesti alttiiksi tartunnalle joutuneita käydään yhä läpi. - Kahdeksan päivää tästä eteenpäin on näitä vaaran päiviä, jolloin uusia tartuntoja voi ilmaantua, Vuorinen kommentoi.


Syyttäjä: Sarjakuristaja aikoi kuristaa alaikäistä tyttöä - laati tarkan suunnitelman iltalehti 17:17 28.06

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän rikosepäilyä käsiteltiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Penttilä sai keskiviikkona syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Asianomistajana tapauksessa on alaikäinen tyttö. Syyttäjän mukaan Penttilä on laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästä tapaamaan uhria ja suunnitellut tapaamisen yhteydessä tappavansa tai ainakin törkeästi pahoinpitelevänsä tämän kuristamalla.


Poliisikoirat tositoimissa Ylöjärvellä - Simo piti epäiltyä hampaissaan, Hannu etsi piilotetun aseen iltalehti 17:16 28.06

Poliisi käytti vaarallisen henkilön kiinniotossa ja asekätkön etsinnässä tukenaan ja turvanaan kahta poliisikoiraa. Poliisi ajoi maanantaina Ylöjärvellä takaa vuonna 1977 syntynyttä miestä, jonka epäiltiin käyttäneen ampuma-asetta ja teräasetta yksityisasunnossa sekä ottaneen ystävänsä ajoneuvon luvatta käyttöönsä. Epäilty pakeni poliisia 120 kilometrin tuntinopeudella alueella, jolla oli 40 km/h nopeusrajoitus ja pakeni sen jälkeen metsään aseen kanssa. Tässä kohtaa kuvioihin astui belgianpaimenkoira Harmaahurstin Gimmo, eli tuttavallisemmin Simo. Simo. sai epäillyn kiinni ja piti häntä hampaissaan, että poliisi sai otettua hänet kiinni.


Tyttö pelkäsi sarjakuristajan tarkkailleen häntä pitkään - "Varmaan yritti, että tapaisin sen ja se kuristais mutki" iltalehti 16:29 28.06

Sarjakuristajana tunnettua Michael Penttilää syytetään törkeään henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Pentillä oli laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen tapaamaan naapurissa asuvaa 17-vuotiasta tyttöä. Tapaamisen yhteydessä hän oli syyttäjän mukaan suunnitellut tappavansa tai ainakin törkeästi pahoinpitelevänsä uhria kuristamalla. Tyttö kertoi poliisikuulustelussa, että kaikki alkoi, kun joku yritti tulla perheen kotiin sisälle. Tyttö oli tuolloin yksin kotona, hänen isänsä oli lähtenyt töihin iltavuoroon.


Psykologilta surullinen arvio sarjakuristajasta: Kyky hallita tukehduttamishalua näyttää "kohtalaisen heikolta" iltalehti 16:16 28.06

Oikeudessa keskiviikkona todistanut erikoispsykologi pitää sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän tukehduttamistaipumusta erittäin voimakkaana. Psykologi arvioi, että Penttilän kyky hallita taipumustaan näyttää "kohtalaisen heikolta". - Yleisellä tasolla pitäisin riskiä [tällaisen taipumuksen] hallinnasta karkaamiselle verrattain suurena, hän arvioi.


Kuntosuunnistuksessa yllätysrasti Joensuussa - löydätkö kuvasta kannabisviljelmän? iltalehti 16:04 28.06

Poliisin mukaan suunnistajien äkkäämä viljelmä oli kohtuullisen suuri. Joensuun Onttolassa Suurenkivenvaaran alueella tiistaina järjestetyssä kuntosuunnistustapahtumassa löytyi tällä kertaa hieman erikoisempi rasti, kun suunnistajat törmäsivät maastossa kannabisviljelmään. Poliisi kävi keskiviikkona paikalla suunnistajien havaintojen perusteella. Maastosta löytyi 15 enintään 30cm korkuista kasvia, joita epäillään kannabikseksi.


Äiti sarjakuristajan yrityksestä päästä sisälle: "Uskon, että tyttöä ei enää olisi" iltalehti 16:03 28.06

Asianomistajan äiti kertoo pelkäävänsä sarjahukuttaja Michael Penttilän kostoa. Alaikäisen tytön äiti kertoi kuulusteluissa ottaneensa sarjakuristajaan eli Michael Penttilään liittyvät tapahtumat hyvin raskaasti. Hän on omien sanojensa mukaan pelokas. - Olen käynyt tapahtuneen johdosta lääkärissä ja olen ollut sairauslomalla. Minun on vaikea nukkua ja olen saanut tähän lääkkeitäkin, äiti sanoi kuulustelukertomuksen mukaan.


Penttilä halusi ammattidominalta kuristamista: "Tuli heti sellainen tunne, että täytyy olla varovainen" iltalehti 15:54 28.06

Todistajan mukaan Penttilä hankasi lähtiessään käsiään yhteen ja totesi, että tilasta tule mieleen kiduttamismahdollisuuksia. Oikeus kuuli keskiviikkona niin sanotun sarjakuristajan tapauksessa ammattidominaa, jonka asiakkaana sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä oli aiemmin ollut. Ammattidominalta haetaan seksuaalista mielihyvää esimerkiksi sitomisleikkien ja ruoskimisen muodossa. Yhdyntää tai suuseksiä dominapalveluihin ei kuulu.


Käräjäoikeus päätti: Suomen Uber-pomolta 250 000 euroa takavarikkoon iltalehti 14:25 28.06

Helsingin käräjäoikeus määräsi keskiviikkona Uberin maajohtajan Joel Järvisen omaisuutta vakuustakavarikkoon neljännesmiljoonan euron edestä. Käräjäoikeus suostui poliisin maanantaina esittämään vaatimukseen. Sillä halutaan varmistaa, ettei epäiltyä rikoshyötyä päästä hävittämään. Poliisi on laskenut, että Suomessa kiinni jääneet Uber-kuskit ovat tienanneet luvattomalla taksiliikenteellä jopa liki kaksi miljoonaa euroa. Epäiltynä on kaikkiaan parisataa kuljettajaa.


Kadonnut 71-vuotias mies löytyi hengissä iltalehti 14:24 28.06

Lounais-Suomen poliisi löysi Naantalin Rymättylässä kadonneen iäkkään miehen. Etsitty 71- vuotias mies on löydetty hengissä. Naantalin Rymättylässä kadonnutta henkilöä etsittiin poliisipartioiden, poliisin RPAS- kuvauskopterin, Rajavartiolaitoksen helikopterin sekä paikallisten taksiautoilijoiden voimin.


Sarjakuristajan kirje pelästytti koko perheen: "Kukaan ei uskalla mennä enää yksin ulos" iltalehti 14:20 28.06

Alaikäisen tytön isä jutteli sarjakuristajan kanssa kerrostalonsa pihalla ja käski miehen olla lähestymättä enää perhettään. Syyttäjän mukaan sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syytteen mukaan Penttilä oli ensin kymmenen minuutin ajan yrittänyt päästä jotakin esinettä apunaan käyttäen tytön asunnon ovesta sisään. Kaksi kuukautta myöhemmin Penttilä pudotti alaikäisen tytön asunnon postiluukusta kirjeen. Tyttö soitti itkuisena isälle


Sensuroimaton Päivärinta tänään: Miksi mustasukkainen ihminen tappaa? iltalehti 14:01 28.06

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman yhdeksännessä ja kevään viimeisessä jaksossa käydään taas tänään mielenkiintoista keskustelua. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinnan vieraaksi studioon saapuvat psykologi ja parisuhdeterapeutti Tony Dunderfelt sekä perussuomalaisten eduskuntaryhmän jättänyt kansanedustaja Veera Ruoho. Raaseporin murha on järkyttänyt suomalaisia viikon ajan. Motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta. Parisuhdeterapeuttina Dunderfelt tuntee mustasukkaisuuden. Dunderfelt ottaa kantaa myös siihen, miksi suomalaisten parisuhteet kestävät kesää huonosti - avioeroissa kun on piikki elokuussa.


Sarjakuristaja selitti poliisin löytämiä nahkahanskoja fetissillä - "Koko soppa lähti siitä, että erehdyin deittisivustolle" iltalehti 13:54 28.06

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kiisti keskiviikkona oikeudessa syytökset rikoksista alaikäistä tyttöä kohtaan. Penttilä n mukaan kyseessä on väärinkäsitys, eikä hänen ollut tarkoitus ottaa yhteyttä alaikäiseen, vaan luuli lähettävänsä kirjeen treffisivustolla tapaamalleen naiselle. - Tämä koko soppa lähti siitä, että erehdyin deittisivustolle menemään ekaa kertaa elämässä, Penttilä sanoi keskiviikkona oikeudessa.


Syyte: Mies kuvasi hirvikämpällä salaa alastonta naista - lähetti kaverilleen, joka lähetti kaverilleen iltalehti 13:47 28.06

Syyttäjä vaati pohjalaismiehelle rangaistusta salakatselusta ja kunnianloukkausta. Teko sattui viime helmikuussa hirvikämpässä, joka sijaitsee Kurikassa lähellä Botniaringin moottorirataa. Syytetty oli saapunut kutsumatta kämpälle. Metsästysmajassa oli nainen seurustelukumppaninsa kanssa.


Poliisi esittää Espoon pizzeriapalosta epäiltyjä vangittavaksi - molemmilla rikostaustaa iltalehti 13:33 28.06

Poliisi esittää Espoon sunnuntaisen pitseriapalon sytyttämisestä epäiltyjä kahta miestä vangittavaksi. Espoon käräjäoikeus päättää huomenna, vangitseeko se miehet. Pizzeria Paradisen ikkunaan Espoon Leppävaarassa heitettiin sunnuntai-iltana polttopullo, ja tuli tuhosi ravintolan. Miehiä epäillään törkeästä tuhotyöstä, ja poliisi otti heidän kiinni samana iltana.


Poliisin uusi ohjevideo neuvoo, miten toimia terrori-iskussa: pakene, piiloudu, hälytä iltalehti 13:02 28.06

Poliisin julkaiseman videon tarkoituksena on neuvoa, miten uhkaavissa tilanteissa on toimittava. - Vakava väkivallan uhka. Terrori-isku. Yllättävä vaaratilanne. Maailma ympärillämme on muuttunut. Vaikka matkailu kotimaassa ja ulkomailla on pääsääntöisesti turvallista, emme kuitenkaan voi olla varmoja, etteikö jotain voisi tapahtua. Näin alkaa poliisihallituksen julkaisema uusi varoitusvideo.


Poliisi julkaisi videon vaaratilanteisiin varautumisesta - pakene, piiloudu, hälytä iltalehti 13:02 28.06

Poliisin julkaiseman videon tarkoituksena on neuvoa, miten uhkaavissa tilanteissa on toimittava. - Vakava väkivallan uhka. Terrori-isku. Yllättävä vaaratilanne. Maailma ympärillämme on muuttunut. Vaikka matkailu kotimaassa ja ulkomailla on pääsääntöisesti turvallista, emme kuitenkaan voi olla varmoja, etteikö jotain voisi tapahtua. Näin alkaa poliisihallituksen julkaisema uusi varoitusvideo.


Tällaisen kirjeen sarjakuristaja pudotti postiluukusta: "Vartalosi on upea" iltalehti 13:02 28.06

Syytteen mukaan sarjakuristaja lähestyi tyttöä pudottamalla tälle postiluukusta kirjeen. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kiistää syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syyttäjän mukaan aikeena oli tappaa tai ainakin pahoinpidellä törkeästi.


Oululaismiehelle vankeutta 10-13-vuotiaiden tyttöjen hyväksikäytöistä - vapautettiin raiskaussyytteestä iltalehti 12:12 28.06

Valtaosasta syytteistä vapautettu mies tuomittiin kahden vuoden ja kahden kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Rikokset tapahtuivat Oulussa tammikuun 2013 ja 2016 välisenä aikana. Uhreja nykyään 66-vuotiaalla miehellä oli kaksi. Toinen tytöistä oli rikosaikaan 10-12-vuotias ja toinen 11-13-vuotias.


Sarjakuristaja kiistää syytteet: Lankesi deittipalvelussa "virtuaalihenkilöön" - "yrittänyt selvittää väärinkäsitystä" iltalehti 12:08 28.06

Puolustus katsoo, ettei sarjakuristajan toiminta täyttäisi edes syyttäjän kuvailemana rikoksen valmistelun määritelmää. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kiistää tyystin syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syyttäjän mukaan aikeena oli tappaa tai ainakin pahoinpidellä törkeästi.


Siperiassakin nautitaan helteistä - Suomen surkea kesä sen kun jatkuu iltalehti 12:04 28.06

Suomessa. >Suomessa. /a> on ollut tähän mennessä seitsemän hellepäivää. Jopa maailman kylmimpänä asuinpaikkana pidetyssä Oimjakonissa on selvästi lämpimämpää kuin Suomessa. >Suomessa. /a> . Tänä kesänä helteet ovat olleet Suomessa. >Suomessa. /a> tiukassa. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan hellepäiviä on tähän mennessä ollut seitsemän, yksi toukokuussa ja kuusi kesäkuussa. Vuoden toistaiseksi korkein lämpötila, tasan 27 astetta, on mitattu Hämeenlinnan Evolla 19. toukokuuta. Ilmatieteen päivystävän meteorologin Ville Siiskosen mukaan uusia helteitä ei ole lähiaikoina luvassa.


Timo ja Tarja keräilevät muovikasseja - ainutlaatuisen kokoelman helmiä esitellään kehystettynä iltalehti 11:58 28.06

Mona Lisa hymyilee salaperäisesti myös Timo ja Tarja Lapilan muovikassinäyttelyssä. Maailman ainoa ja samalla paras muovikassimuseo Perniön asemalla Salossa on tänä vuonna suljettu suurelta yleisöltä, mutta ei hätää: Timo ja Tarja Lapila pyrkivät edelleen esittelemään ainutlaatuisen kokoelmansa helmiä teemoitettuina pikkunäyttelyinä muissa tiloissa. Perniön Kunnantalolle he ovat kehystäneet ja ripustaneet 40 polyeteenimuovista valmistettua taidekassia. Yhteen niistä on painettu salaperäisesti hymyilevän Mona Lisa n muotokuva, ja sen päälle teksti "Sorry Leonardo".


Teinipojat tuhosivat päiväkodin täysin, jopa lasten askartelut tallottiin - "Oikein tietoinen omaisuuden rikkominen" iltalehti 11:56 28.06

Nurmijärven Kylänpään päiväkoti hajotettiin käyttökelvottomaksi viime sunnuntaina. Silmittömästä ilkivallasta epäillään 14- ja 15-vuotiaita poikia, jotka ehtivät mellastaa päiväkodissa noin puolen tunnin ajan kello 22.30 alkaen. Hävitys oli perinpohjainen. - Ainakin 15 ikkunaa oli rikki, seinissä reikiä, välikaton kattolevyjä revitty alas, kopiokone, kaappeja ja kalusteita rikottu. Siellä oli hajotettu kaikkea mitä päiväkodista nyt yleensä löytyy. Semmoinen oikein tietoinen omaisuuden rikkominen, rikoskomisario Matti Tuominen Itä-Uudenmaan poliisista luettelee.


Tyttö muisteli oikeudessa: Näin sarjakuristajan synkkä tausta selvisi - "sit iski paniikki" iltalehti 11:36 28.06

Sarjakuristajan lähestymä alaikäinen tyttö kertoi keskiviikkona oikeudessa kokemuksistaan. Kun tyttö etsi Penttilä. ">Penttilä. jättämästä kirjeestä löytynyttä puhelinnumeroa numerotiedustelusta, ei mitään löytynyt. Hän keksi kuitenkin etsiä numeroa sosiaalisen median palveluista ja kyseinen numero oli liitetty kuvapalvelu Instagramin käyttäjätiliin, jossa käyttäjänä oli Michael Penttilä. Tyttö laittoi Instagramista löytyneen nimen internetin hakukoneeseen ja miehen tausta alkoi selvitä.


Asiantuntija huolta herättävistä kesykarhuista: "Karhujen käytöstä pitää seurata" iltalehti 11:34 28.06

Karhujen vierailuja ja käytöstä villisikojen ruokintapaikoilla pitää seurata tiiviisti, sanoo tutkimusprofessori Ilpo Kojola Luonnonvarakeskuksesta. Karhujen vierailuja ja käytöstä villisikojen ruokintapaikoilla pitää seurata tiiviisti, sanoo tutkimusprofessori Ilpo Kojola Luonnonvarakeskuksesta. Hänen mukaansa karhut ovat tottuneet jo monin paikoin ihmisen läsnäoloon. Yksilöllisiä eroja on kuitenkin paljon.


Iäkäs mies kateissa Naantalissa - tavoittaminen voi olla elintärkeää iltalehti 10:54 28.06

Lounais-Suomen poliisi etsii Naantalin Rymättylässä kadonnutta 71- vuotiasta miestä. Naantalin Rymättylässä on kadonnut 71-vuotias mies, jonka tavoittaminen on hänen terveydentilansa vuoksi tärkeää. Poliisin tietojen mukaan mies on pukeutunut farmarihousuihin sekä metsästystakkiin ja pitää silmälaseja.


Outo näky Tampereen yössä: auto ajeli Hämeenkatua pitkin pelkän vanteen varassa iltalehti 10:48 28.06

Keskiviikkona aamuyöllä mies ajoi Tampereen keskustassa romuttuneella autolla ja herätti ohikulkijoissa ihmetystä. Tampereen Hämeenkadulla puoli viideltä aamuyöstä harvoja ohikulkijoita ihmetytti auto, jonka vasemmasta etu- ja takarenkaasta oli pelkät vanteet jäljellä. - Keskelle katuahan tuo auto jäi. Kuljettaja yritti kerätä autosta tavaransa reppuun ja lähteä lipettiin. Virkavalta onneksi kävi poimimassa miehen säilöön, ennen kuin tämä kerkesi karkuun, kertoo tilannetta seuraillut mies.


Outo näky Tampereen yössä: auto ajeli Hämeenkatua pitkin pelkät vanteet renkaissa iltalehti 10:48 28.06

Keskiviikkona aamuyöllä mies ajoi Tampereen keskustassa romuttuneella autolla ja herätti ohikulkijoissa ihmetystä. Tampereen Hämeenkadulla puoli viideltä aamuyöstä harvoja ohikulkijoita ihmetytti auto, jonka vasemmasta etu- ja takarenkaasta oli pelkät vanteet jäljellä. - Keskelle katuahan tuo auto jäi. Kuljettaja yritti kerätä autosta tavaransa reppuun ja lähteä lipettiin. Virkavalta onneksi kävi poimimassa miehen säilöön, ennen kuin tämä kerkesi karkuun, kertoo tilannetta seuraillut mies.


Syyttäjä: Sarjakuristajan pelko piinasi tyttöä - ei uskaltanut mennä kouluunkaan ilman saattajaa iltalehti 10:42 28.06

Alaikäinen tyttö vaatii muun rangaistuksen ohella 4 000 euroa korkoineen kärsimyksestä. Syyttäjä kertoo kevään tapahtumien vaikeuttaneen tytön jokapäiväistä elämää. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä päästettiin keväällä vapaaksi ennen uutta vangitsemispäätöstä toukokuun alussa.


Tyttö näki ovisilmästä pitkän miehen nahkahanskat käsissään - Syyttäjä: Sarjakuristajan "tavaramerkki" iltalehti 10:42 28.06

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä asui alaikäisen tytön naapurissa. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä oli syyttäjän mukaan laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman tappaakseen tai ainakin pahoinpidelläkseen törkeästi alaikäisen tytön tänä keväänä. Syyttäjän mukaan Penttilä llä oli suunnitelma, jolla pääsisi tapaamaan nuorta naista ja tämän tapaamisen yhteydessä kuristaisi tyttöä.


Savonlinnan tuhkarokkotapauksesta aiheutuva soittourakka jatkuu yhä iltalehti 10:38 28.06

Savonlinnan tuhkarokkotapauksen vuoksi aloitettu soittourakka jatkuu yhä. Savonlinnassa on hoidettu sairaalassa tuhkarokkoa sairastavaa miestä, ja parhaillaan käydään läpi kaikkia heitä, jotka ovat voineet joutua alttiiksi tartunnalle. Tuhkarokko tarttuu helposti hengitysilman välityksellä.


Pride-viikko käynnissä - yritykset, liitot ja urheiluseuratkin mukana sateenkaaren värein iltalehti 10:25 28.06

Pride-viikko on alkanut näkyvästi, sillä moni taho on ilmaissut tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja yhdenvertaisuudelle sateenkaaren värein. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on esimerkiksi nostanut sateenkaarilipun salkoon ja Helsingin kaupunginteatteri on valaistu sateenkaaren värein. Ainakin Ihmisoikeusliitto, teleoperaattori Telia Finland ja Veikkausliiga ovat muokanneet logonsa sateenkaaren väreihin Facebookissa.


Korkeasaaressa yritettiin pelastaa 250 Venäjältä salakuljetettua verijuotikasta - katso kuvat iltalehti 10:04 28.06

Korkeasaaren eläintenhoitoyksikkö sai yllätyspuhelun Tullista, joka oli takavarikoinut Venäjältä Suomeen lähetettyjä verijuotikkaita. Verijuotikas kuuluu lajeihin, joiden kauppaa rajoitetaan kansainvälisellä CITES-sopimuksella. Näillä juotikkailla ei ollut asianmukaista tuontilupaa, ja Tulli pyysi eläintarhaa ottamaan eläimet hoitoonsa. Suomen lajistosta verijuotikas eli iilimato on lähes kokonaan hävinnyt.


Poliisi avasi neljän ihmisen metsähaudan, vihjeitä on jo tullut: "Mediaisku on tuottanut tulosta" iltalehti 09:47 28.06

Hausjärveltä löytyi neljän mahdollisesti sisällissodassa kuolleen miehen hauta. Vainajiin liittyen on tullut useampi vihje. Keskusrikospoliisi avasi Hausjärveltä neljän ihmisen haudan. Alueella kulkeneen perimätiedon mukaan hautaan on laskettu punaisten puolella taistelleita nuoria miehiä vuonna 1918 käydyn sisällissodan yhteydessä. Tiistaina julkaistussa tiedotteessa KRP pyysi ihmisiltä vihjeitä vainajista jotain tietäviä, sillä heidän henkilöllisyytensä pyritään selvittämään.


Syyttäjä: Sarjakuristaja aikoi kuristaa alaikäisen tytön - laati tarkan suunnitelman iltalehti 09:38 28.06

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän rikosepäilyä käsitellään tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Penttilä sai keskiviikkona syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Penttilä on laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästä tapaamaan uhria ja suunnitellut tapaamisen yhteydessä tappavansa tämän kuristamalla.


Rattijuopumuksesta tuomittu poliisipomo eroaa - oli sopivasti eläkeiässä iltalehti 09:20 28.06

Rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta tuomittu Lapin poliisin rikosylitarkastaja Ossi Hyvönen on irtisanoutunut. Käytännössä Ossi Hyvönen on nyt virkavapaalla ja pitää vuosilomansa. Hän jää marraskuussa eläkkeelle. Hyvönen on 63-vuotias eli eläkeikä olisi muutenkin hyvin lähellä.


25 vuotta sitten Suomessa todistettiin ainutlaatuista jahtia - Ruokolahden leijona laukaisi hurjan huhumyllyn iltalehti 08:16 28.06

Edelleenkään ei tiedetä, oliko Ruokolahden leijona venäläissirkuksesta karannut leijona vai jokin muu eläin. Juttu on julkaistu alun perin 16.6.2012, jolloin Ruokolahden leijonahavainnoista tuli kuluneeksi 20 vuotta. 23. kesäkuuta 1992 mikkeliläinen metsätyönjohtaja Martti Auvinen teki ensimmäisen leijonahavainnon Etelä-Karjalassa Ruokolahdella.


Kiista vanhusten kauppapalveluista jatkuu - Servea haastaa Helsingin oikeuteen iltalehti 08:00 28.06

Servea ei tyydy Helsingin päätökseen purkaa yksipuolisesti vanhusten kauppapalveluita koskeva sopimus vaan vie asian oikeuteen. Helsingin kaupunki purki kaksi viikkoa sitten sopimuksensa vanhusten kauppapalveluista vastanneen Servea n kanssa. Servea ei hyväksy purkamisperusteita vaan vie asian oikeuteen. Toimitusjohtaja Marika Peiposen mielestä ongelmat johtuivat taitamattomasta kilpailuttamisesta. Helsingin kaupunki purki kaksi viikkoa sitten sopimuksensa vanhusten kauppapalveluista vastanneen Servea n kanssa (IL 14.6.). Perusteluna oli se, ettei Servea n tarjoama palvelu vastannut sitä mitä tarjouspyyntöasiakirjoissa edellytettiin. Kaupungin puolelta korostettiin, ettei palvelu parantunut reklamaatiosta ja useista neuvotteluista huolimatta.


Ylen selvitys: Ammattiliitoilla miljardiomaisuudet - Teollisuusliitto kärjessä iltalehti 07:51 28.06

Ammattiliitoilla on miljardien eurojen varallisuus ja sijoitustuotot, ilmenee Ylen A-studion selvityksestä. A-studio tutki suurimpien ammattiliittojen tilinpäätökset ennen kuin ne on toimitettava kesäkuun loppuun mennessä yhdistysrekisteriin. Varakkain suurista liitoista on Metallityöväen liitto, joka on toukokuusta lähtien ollut Teollisuusliitto. Sillä on nettovarallisuutta yli 200 miljoonaa euroa. Moni muu suurista liitoista pääsee 100 miljoonan sarjaan. Metallin perässä tulevat SAK:laiset liitot Julkisten ja hyvinvointialojen JHL ja palvelualojen PAM.


16-vuotias loukkaantui moottoripyörän ja henkilöauton kolarissa iltalehti 07:50 28.06

Joensuussa henkilöauto törmäsi kevytmoottoripyörällä ajaneeseen nuoreen tyttöön. Tiistai-iltana puoli seitsemän aikoihin 26-vuotiaan miehen kuljettama henkilöauto törmäsi 16-vuotiaan tytön kuljettamaan kevytmoottoripyörään. Onnettomuus tapahtui Joensuussa Karjalankadun ja Sortavalankadun risteyksessä.


Uskomaton pelastustarina: Teurastustuomion saanut tiineenä ollut lehmä piilotettiin metsään iltalehti 07:31 28.06

Teuraalta täpärästi välttynyt lehmä vasikkoineen viettää rauhallisen loppuelämän eläinsuojelukeskus Tuulispäässä. Eläinsuojelukeskus Tuulispää Somerolla sai erikoisen yhteydenoton toukokuussa. Erään maatilan lehmät oli määrätty teurastettavaksi, sillä eläimet olivat olleet pitkään liian vähällä ravinnolla.


1-vuotias putosi kaiteiden välistä ja loukkaantui vakavasti - rakennusliikkeelle tuntuvat sakot iltalehti 07:25 28.06

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kangasalalaisen rakennusliikkeen sakkorangaistukseen vuonna 2015 tapahtuneesta työturvallisuusrikoksesta. Tuolloin noin puolitoistavuotias lapsi loukkaantui vakavasti Tampereella pudottuaan toimistorakennuksen toisen kerroksen kaiteiden välistä neljän metrin matkan kivilattialle. Rakennusliike teki toisessa kerroksessa pinnoitustyötä ja oli poistanut kaiteista lasilevyt. Oikeuden mukaan mitään korvaavia suojarakenteita ei käytetty, eikä pääsyä vaara-alueelle ollut estetty.


Suomen hyvinvointierot näkyvät rajusti tilastoissa - katso kartasta oman kuntasi tilanne iltalehti 07:04 28.06

Näin sosiaalietuuksia maksetaan eri puolilla Suomea - isoja eroja. Katso tilanne oheisesta taulukosta. Suomen hyvinvointierot näkyvät selvästi maksettujen sosiaalietuuksien määrissä. Itä- ja Pohjois-Suomeen maksetaan sosiaalietuuksia asukaslukuun suhteutettuna paikoin jopa yli puolet enemmän kuin Länsi- ja Etelä-Suomeen. Erot eivät ole sinällään yllätys, vaan ne tulevat ilmi lähes kaikilla hyvinvointi- ja terveysmittareilla, sanoo tutkimustiimin päällikkö Jenni Blomgren Kelan tutkimuksesta.


Sarjakuristaja tänään käräjille - epäillään törkeän henkeen kohdistuvan rikoksen valmistelusta iltalehti 06:46 28.06

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän rikosepäilyä käsitellään tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Helsingin hovioikeus määräsi 4. toukokuuta Penttilän vangittavaksi epäiltynä törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Rikoksen epäillään tapahtuneen 1.2.-15.4. välisenä aikana.


Ensimmäistä kertaa toteutetussa suuressa koulututkimuksessa karut tulokset iltalehti 06:33 28.06

Helsingin yliopiston tutkimus selvitti kouluissa havaittua häiriökäyttäytymistä. Alakouluissa koetaan väkivaltaa, yläkouluissa kunnianloukkauksia. Nuoret ovat tutkijan mukaan silti kiltimpiä kuin koskaan. Oppilaat kokevat fyysistä väkivaltaa yli puolessa yhtenäis- ja yläkouluja, ilmenee Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tutkimuksesta.


KSML: Suomen Ihmisoikeusliiton pääsihteerin mukaan viranomaisten tulisi saada lisää koulutusta ihmisoikeuksista iltalehti 05:01 28.06

Suomen Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan viranomaisten tulisi saada lisää koulutusta ihmisoikeuksista. Asiasta kertoo Keskisuomalainen . Mattila pitää ihmisoikeuksien tuntemista erityisen tärkeänä esimerkiksi poliisin työssä. Mattilan mukaan poliisien peruskursseilla opetetaan ihmisoikeuksista, mutta pitkään virassa olleille tällaista ei Mattilan mukaan kuulu pakollisena.


Uutissuomalainen: Matkustajamäärät kasvaneet kolmanneksen Venäjän-junissa iltalehti 05:01 28.06

Matkustajamäärät Suomen ja Venäjän välisessä junaliikenteessä ovat kasvussa. Asiasta kertovan Uutissuomalaisen mukaan alkuvuoden aikana sekä Helsingin ja Pietarin että Helsingin ja Moskovan välillä tehtiin lähes kolmanneksen enemmän junamatkoja kuin vastaavaan aikaan vuonna 2016. Toukokuussa Allegro-junissa matkustajia oli 30 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten toukokuussa. Myös Moskovaan liikennöivissä Tolstoi-junissa matkustajia oli 28 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan, Uutissuomalainen kertoo.


Kolea alkukesä puraissut jäätelömyyntiä - aurinko tarjoaa toivon pilkahduksen iltalehti 04:47 28.06

Alkukesän kolea ja sateinen sää on puraissut jäätelömyyntiä. Eri jäätelönvalmistajilta kerrotaan, että erityisesti toukokuu oli jäätelömyynnin kannalta heikko. Suomen Nestlén jäätelöt siirtyivät viime syksynä Froneri Finlandille . Froneri n markkina-analyytikko Sami Siljola myöntää, että aurinko on jäätelön paras myyntimies.


Suviseurat täyttää loppuviikosta Porin - 70 000 vierasta ja tuhansia asuntovaunuja iltalehti 04:02 28.06

Suomen suurin hengellinen kesätapahtuma Suviseurat alkaa ylihuomenna Porissa. Vanhoillislestadiolaisten kesätapahtumaan odotetaan noin 70 000:ta kävijää. Juhla-alueen rakentaminen aloitettiin jo huhtikuussa, ja nyt jäljellä ovat enää viimeistelytyöt.


Suojeltu vanha hirsirakennus paloi maan tasalle Tuusulassa iltalehti 00:08 28.06

Uudellamaalla Tuusulassa pelastuslaitos sammutti suojellussa hirsitalossa roihunneen tulipalon tiistai-iltana. Rakennus oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille kuulunut rakennus, mutta sittemmin se oli siirtynyt Tuusulan kunnan omistukseen. Pelastuslaitoksen päästessä paikalle 80-neliöinen hirsirakennus oli liekkien vallassa.


Kymen Sanomat: Muukalaislegioonassa yli 28 vuotta palvellut Kyösti Pietiläinen on kuollut iltalehti 22:07 27.06

Ranskan muukalaislegioonassa lähes 30 vuotta palvellut Kyösti Pietiläinen on kuollut, kirjoittaa Kymen Sanomat. Pietiläinen kuoli sunnuntaina äkilliseen sairauskohtaukseen. Pietiläinen oli kuollessaan 71-vuotias. Pietiläinen muistetaan pisimpään Ranskan muukalaislegioonassa palvenneena suomalaisena.


Tältä näyttää sukupuolineutraali wc-merkki: "Huomioitu itsensä sukupuolettomiksi kokevat" iltalehti 21:22 27.06

Kulttuuria kaikille -palvelu on julkaissut sukupuolineutraalin wc-merkin. - Tätä symbolia voi käyttää esimerkiksi sukupuolineutraalin wc:n tai pukuhuoneen merkitsemiseen. Symbolin rinnalla voi käyttää esimerkiksi wc-tekstiä, Kultturia kaikille -palvelu kirjoittaa symbolipalvelussaan. Pekka Piipon suunnittelema merkki suunniteltiin alun perin Taiteen edistämiskeskuksen tiloihin. Lähtökohtana symbolille oli se, että sen tulisi palvella kaikkia.


Mansikkaväärennökset halutaan kuriin - herkun kotimaisuus voidaan pian todistaa iltalehti 20:43 27.06

Ulkomaisia marjoja myydään etenkin satokauden alkupuolella kotimaisina, mutta epäilyjä ei pystytä vielä todentamaan. Kotimaisen mansikan ollessa vielä alkukesästä varsin haluttu herkku ja sadon pientä, saattaa marjakojulla tulla huijatuksi. Kotimaisten viljelijöiden mukaan marjakaupassa on jo vuosia epäilty pyörivän niin sanottuja mansikkaväärennöksiä, jolloin ulkomaisia mansikoita myydään suomalaisina. Nyt Suomessa kehitellään tietokantaa, jonka avulla marjan alkuperämaa voitaisiin varmistaa. Tietokantaan kerätään näytteitä mansikoista ympäri Suomea ja selvitetään, minkälaisia isotooppeja kotimaisesta mansikasta löytyy. Isotoopit ovat luonnossa esiintyvien alkuaineiden erilaisia muotoja. Niiden avulla voidaan marjasta otettavalla näytteellä määritellä, missä marja on kasvanut.


Yllättävä kohtaaminen Keimolanmäellä Vantaalla - Jonna kuvasi ruokaa etsineen saukon iltalehti 20:33 27.06

Vantaalainen Jonna Vänttinen ei heti tiennyt, minkä eläimen kohtasi, kun hän näki lenkillä ollessaan saukon. Jonna Vänttinen , 23, oli sunnuntaina lenkittämässä kahta sekarotuista koiraansa Vantaan Keimolanmäellä, kun hän näki jotain erikoista kävelytien viereisessä ojassa. - Näin jotain ruskeaa, ja aluksi luulin, että siellä oli sorsa, Jonna naurahtaa.


Jopa satoja tuhansia euroja - poliisi vaatii Uber-johtajan omaisuutta takavarikkoon iltalehti 20:09 27.06

Uber-vyyhtiä tutkiva poliisi haluaa varmistaa, ettei mahdollinen rikoshyöty pääse häviämään. IL:n tietojen mukaan poliisin esittämä vakuustakavarikkovaatimus on jopa satoja tuhansia euroja. Poliisi on laskenut, että Suomessa kiinni jääneet Uber-kuskit ovat tienanneet luvattomalla taksiliikenteellä jopa liki kaksi miljoonaa euroa. Epäiltynä on kaikkiaan parisataa kuljettajaa, joiden osalta viimeiset tutkintapöytäkirjat lähtivät syyttäjälle huhti-toukokuun vaihteessa.


Avopuolison murhayrityksestä kahdeksan vuotta vankeutta Ahvenanmaalla iltalehti 20:06 27.06

Ahvenanmaan käräjäoikeus on tuominnut kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeuteen miehen, joka puukotti avopuolisoaan Finströmin kunnassa Ahvenanmaalla viime vuonna. Mohammed Hilali tuomittiin murhayrityksestä. Tiistaina julkistetun päätöksen mukaan rikos on tehty vakain tuumin. Mies puukotti avopuolisoaan useasti rintaan ja vatsaan suurella keittiöveitsellä, mistä aiheutui uhrille vakavat vammat.


Viestintävirasto vahvistaa: kyberhyökkäyksiä kohdistunut myös Suomeen iltalehti 19:55 27.06

Maailmalla levinnyt kyberhyökkäys on kohdistunut myös Suomeen, kerrotaan Viestintävirastosta. Viraston mukaan yksittäisistä yrityksistä on tullut ilmoituksia kyberhyökkäyksestä. Hyökkäyksiä voi vielä Suomessakin tulla lisää. Hyökkäykset alkoivat Venäjällä ja Ukrainassa ja jatkoivat leviämistään muualle Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Koneen saastuttanut haittaohjelma pyytää käyttäjältään lunnaita salaamistaan tiedostoista.


Savonlinnassa on hoidettu tuhkarokkopotilasta - altistuneita jopa 140 iltalehti 19:43 27.06

Savonlinnassa on keskussairaalassa hoidettu juhannuksen aikaan tuhkarokkoa sairastavaa miestä. Itä-Savon sairaanhoitopiiri tiedottaa, että tuhkarokkoa sairastanut italialaismies saapui päivystykseen viime viikon torstaina iltapäivällä. Mies oli aiemmin ollut Punkaharjulla leirikeskuksessa, jossa asui samaan aikaan 140 ihmistä. Päivystyksessä ja leirikeskuksessa samaan aikaan olleita pyydetään tarkistamaan MPR-rokotesuojansa. MPR-rokote suojaa tuhkarokolta, vihurirokolta ja sikotaudilta.


Tomi käski perheensä autoon ja lähti metsästämään ukkoskuvia - katso, kuinka salama halkoi taivaan lakeuden yllä iltalehti 19:02 27.06

Ukkonen vyöryi Etelä-Pohjanmaalle maanantaina iltapäivällä. Tomi Katajamäki oli kameransa kanssa paikalla juuri oikeaan aikaan. Kauhavalainen Tomi Katajamäki seuraili maanantaina kotikulmiensa ylle kerääntyviä pilvimuodostelmia. Perheenisä käski vaimonsa ja kaksi poikaansa auton kyytiin ja ajoi noin puolentoista kilometrin päässä sijaitsevalle Ontonnevan lakeudelle. Rajuilma iski Kauhavalle noin kahden aikaan iltapäivällä. Katajamäki kaivoi jalustan ja kameran esiin. Ensimmäinen salama pääsi kuvaajalta karkuun, mutta toinen välähdys tallentui kameraan komeasti hehkuen.


Suomi Ensin -mielenosoittajat jatkavat häiriköintiään Rautatientorilla - poliisi otti kaksi miestä kiinni aggressiivisen käytöksen ja huutelun vuoksi iltalehti 18:25 27.06

Poliisin mukaan Rautatientorille palanneilla aktiiveilla oli yritystä tulla mielenosoituspaikalle takaisin. Helsingin Rautatientorilla helmikuusta asti seissyt Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin maanantaina poliisin määräyksestä. Päätös oli Suomi ensin -porukalle katkeraa kalkkia. Maanantai-iltana Rautatientorilla nähtiinkin värikkäitä käänteitä, ennen kuin leiri oli viimein poistunut katukuvasta noin kahdeksaan mennessä illalla.


Olarin Prismassa sähkökatkos - "Ihmiset suunnistivat kännyköiden valoilla" iltalehti 17:38 27.06

Paikalla olleen Nooran mukaan ihmiset poistuivat kaupasta hyvässä hengessä. Espoossa sijaitsevassa Olarin Prismassa tapahtui tiistaina sähkökatkos vähän kello kolmen jälkeen päivällä. Paikalla olleen Nooran mukaan valot sammuivat kaupassa yhtäkkiä. - Kaupassa oli pilkkopimeää. Vain kassat ja pakastealtaat jäivät toimimaan, koska ne toimivat varavirralla. Ihmiset suunnistivat kaupassa kännyköiden valoilla, hän kertoo.


Orpo: pakkoyhtiöittäminen rikkoo perustuslakia iltasanomat 16:57 27.06

Niin sanottu pakkoyhtiöittäminen ei ole perustuslain mukainen, sanoi valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) eduskuntakeskustelussa.


Seitsemänkymppinen mies murhattiin juhannuksena Helsingissä - poliisi kaipaa vihjeitä iltalehti 16:31 27.06

Helsingin poliisilaitos julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa se kaipaa vihjeitä juhannuksena Helsingissä surmatusta henkilöstä. Poliisi tutkii tekoa murhana, koska siinä "on piirteitä erityisen julmasta tekotavasta". - Tutkinnallisista syistä asiasta ei toistaiseksi anneta enempää tietoa, Helsingin poliisilaitos tiedottaa.


Alkotaxi-yrittäjä ja syyttäjä hakevat valituslupaa KKO:sta iltalehti 15:38 27.06

Alkotaxi-palvelua pyörittänyt virolaisyrittäjä ja syyttäjä ovat hakeneet valituslupaa korkeimmasta oikeudesta (KKO), kertoo Helsingin hovioikeus. Hovioikeus tuomitsi virolaismiehen huhtikuussa alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Miehen Alkotaxi-palvelun kautta suomalaiset saivat ostaa alkoholia Virosta kotiinkuljetuksella kesällä 2009. Oikeus katsoi, ettei mietojen alkoholijuomien kotiinkuljetusta voinut kieltää. Mies rikkoi oikeuden mukaan lakia vain siltä osin, kun hän toi maahan vain Alkossa myytäviä juomia. Myöskään viinejä ei olisi saanut kuljettaa koteihin.


Apulaisoikeusasiamies kehottaa Kelaa kehittämään puhelinpalvelua kiireellisissä asioissa iltalehti 15:24 27.06

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja kehottaa Kansaneläkelaitosta (Kela) kehittämään puhelinpalveluaan kiireellisissä asioissa. Pajuoja n mukaan kiireellisiin yhteydenottoihin tulisi voida vastata aina oikea-aikaisesti. Kiireelliset toimeentulotukihakemukset olisi käsiteltävä siten, että päätös voidaan tehdä Kelassa samana päivänä tai seuraavana arkipäivänä hakemuksen saapumisesta.


Puolustusvoimat hankkii Natolta tykkejä neuvostoaikaisiin rynnäkkövaunuihin iltalehti 15:23 27.06

Hankittavilla tykeillä ja varaosilla korvataan aikoinaan Neuvostoliitosta hankittua materiaalia ja jatketaan kaluston käyttöikää. Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan BMP-2MD -rynnäkköpanssarivaunun tykkejä Naton logistiikkavirastolta, kertoo Puolustusvoimat tiedotteessaan tiistaina. Hankinta sisältää yhdeksän tykkiä sekä 91 tykin lisähankintavarauksen vuosille 2018-2012. Tykit ja varaosat toimittaa slovakialainen ZTS Special AS. Hankinnan ja varauksen arvonlisäveroton hinta on noin 8 miljoonaa euroa.


Mies hukkui Raaseporin venesatamassa iltalehti 15:20 27.06

Raaseporissa iäkäs mies löydettiin hukkuneena maanantaina iltapäivällä Kolaholmin venesatamasta. Sivulliset olivat löytäneet hukkuneen ja nostaneet tämän pois vedestä. Poliisin mukaan vainaja oli 1940-luvulla syntynyt mies. Hän oli lähtenyt vesille omalta mökiltään soutuveneellä noin tuntia ennen löytymistään, kertoi rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisista tiistaina STT:lle. Läheltä vainajan löytymispaikkaa löytyi myös hänen veneensä.


Turvallisuustutkimus paljastaa - joka neljänteen kouluun tuotu vähintään teräase iltalehti 15:18 27.06

Joka kolmannen koulun henkilökunta on saanut osakseen kunnian loukkaamista ja herjaamista, selviää oppilaitosten turvallisuustutkimuksesta. Eniten kunnian loukkaamista ja herjaamista esiintyy koulujen 7.-9. luokilla. Lukiossa teot ovat harvinaisempia kuin peruskoulussa. Oppilaisiin ja opiskelijoihin kohdistunutta, vähintään haavan tai ruhjeen aiheuttanutta väkivaltaa on esiintynyt yli 40 prosentissa oppilaitoksista. Yhtenäis- ja yläkouluissa määrä nousi yli 60 prosenttiin.


Perhesurmaa yrittänyt äiti määrättiin mielentilatutkimukseen - tuomio selviää myöhemmin iltalehti 15:06 27.06

Nainen sytytti perheen omakotitalon palamaan 20. helmikuuta perheen kolmen lapsen ollessa talon sisällä nukkumassa. Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi naisen tiistaina mielentilatutkimukseen. Kanta-Hämeen käräjäoikeuden mukaan naista pidetään kuitenkin edelleen vangittuna. Käräjäoikeuden tiistaina antaman välituomion mukaan vasta mielentilatutkimuksen selvittyä selviää myös se, mihin rikoksiin nainen on syyllistynyt.


Rikoskomisario hiekkakuoppasurmien yllätyskäänteestä: "Tutkittiin henkirikosta, löydettiin sata vuotta vanha hauta" iltalehti 14:49 27.06

Rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista epäilee, ettei metsähautaa olisi koskaan edes avattu, ellei lähistöllä olisi ollut Hausjärven hiekkakuoppasurmien tapahtumapaikkaa. Keskusrikospoliisi sai keväällä uuden vihjeen hautakumpareesta liittyen niin sanottujen Hausjärven hiekkakuoppasurmien tutkintaan. 1990-luvun alussa samalla alueella surmattiin tai yritettiin surmata kolmea naista, joten KRP oletti hautakummun jollakin tavalla liittyvän tähän tapaukseen. Hiekkakuoppasurmien tekijää ei ole vieläkään saatu kiinni, mutta poliisille on tullut edelleen uusia vihjeitä siihen liittyen.


Merivartiosto pysäytti luvatta rajan ylittäneet venäläisveneet - olivat harhautuneet kisareitiltä iltalehti 13:51 27.06

Suomenlahden merivartiosto esti eilen illalla kahden venäläisen purjeveneen luvattoman rajanylityksen, kertoo Rajavartiolaitos. Merivartiosto havaitsi luvattoman rajanylityksen ulkomerellä Haapasaaren itäpuolella Suomenlahdella. Veneet eivät vastanneet merivartioston useisiin radiokutsuihin. Paikalle lähetettiin kaksi rajavartiolaitoksen partiovenettä, jotka käännyttivät veneet Suomen rajavyöhykkeeltä.


Lappilaiselle poliisipomolle hurjat sakot - ajoi poliisikelkalla virka-asussa vanhassa humalassa iltalehti 13:04 27.06

Lapin käräjäoikeus on tuominnut rikosylitarkastaja Ossi Antero Hyvösen rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 65 päiväsakkoon. Tapaus sattui toukokuun 3. päivänä. Rikosylitarkastaja Ossi Hyvönen oli palaamassa virkatehtäviä hoitamasta. Hän ajoi yksin. Hän en oli tarkoituksensa oli ennen Kilpisjärvelle menoaan tavata vielä poromiehiä.


Poliisi epäilee: Kaksi nuorta pahoinpiteli ja ryösti 70-vuotiaan ambulanssikuntoon kauppakeskuksen hississä Espoossa iltasanomat 13:01 27.06

Espoossa kahta nuorta miestä epäillään maanantaina kauppakeskus Lippulaivassa tehdystä ryöstöstä.


Nuorten epäillään pahoinpidelleen ja ryöstäneen vanhuksen kauppakeskuksen hississä Espoossa iltalehti 12:58 27.06

Espoossa kahta nuorta miestä epäillään maanantaina kauppakeskus Lippulaivassa tehdystä ryöstöstä. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan ryöstö tapahtui kauppakeskuksen hississä noin varttia vaille kolme iltapäivällä. Ryöstetyksi joutuneen 70-vuotiaan miehen mukaan nuoret olivat seuranneet häntä ensin Lidlissä ja tulleet sitten hänen kanssaan samaan hissiin.


Tanssiva naaraskurki Kookka, 26, vihaa Jouko-isännän Aila-vaimoa - "Lintu on selvästi mustasukkainen" iltalehti 12:02 27.06

Humppilassa on meneillään erikoinen mustasukkaisuusdraama. Suomen erikoisin perhe- ja mustasukkaisuusdraama nähdään Humppilassa , jossa Kookka-naaraskurki, 26, vihottelee talon Aila-emännälle Jouko-isännästä. Lintu- ja erityisesti kurkiasiantuntijana tunnettu Jouko Alhainen, 66, otti aikoinaan siipirikon Kookka-kurjen hoitoonsa ja siitä asti naaraskurki on asustanut talon navettaa. Kaverina sillä on uroskurki Sähikäinen, joka on 10-vuotias.


Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan sotilasjoukkoon - Ruotsikin tulossa mukaan iltalehti 11:51 27.06

Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan JEF-sotilasjoukkoon. Puolustusministeri Jussi Niinistö (uv) allekirjoittaa liittymisasiakirjan perjantaina Tukholmassa. Britannian johtamalla JEF:llä ei ole pysyviä joukkoja, vaan maat tarjoavat yhteistyöhön yksikköjä kriisitilanteissa. Toimintaan on tähän mennessä osallistunut joukko Naton jäsenmaita, muun muassa Norja ja Tanska.


Arja Juvonen palaa perussuomalaisiin iltalehti 11:38 27.06

Arja Juvonen palaa perussuomalaisiin. Perussuomalaisten eduskuntaryhmään palaava kansanedustaja kertoo asiasta Twitterissä. Tiedotteessa hän kertoo, että päätökseen ovat vaikuttaneet keskustelut "jäsenistön, kenttäväen, äänestäjien ja perussuomalaisen eduskuntaryhmän jäsenten kanssa".


Kuva: Jotain iloa sadepäivistäkin - Niina ikuisti upean kaksoissateenkaaren Mikkelissä iltalehti 11:21 27.06

Harrastajakuvaajan kamera vangitsi henkeäsalpaavan kesäillan valon. Vantaalainen Niina Kuronen vietti sateista maanantaita mökillään Mikkelin Haukivuoressa, kun Kyyveden ylle kaartui upea näky: illan valossa taivaalle piirtyi kaksi sateenkaarta. Luontoa harrastuksena kuvaava Kuronen sai näyn ikuistettua kamerallaan. - Haukivuorella satoi vähän väliä koko päivän ja illalla sateen aikana paistoi hetken aurinko, Kuronen kertoo.


20170627 Uutiset