Äreät vanhat äijät: Brexitillä hätkähdyttävä seuraus – englanti ei ole pian EU:n virallinen kieli iltasanomat 06:30 18.01

Äreät vanhat äijät Kalle Isokallio ja Jan Erola keskustelevat tällä viikolla muun muassa Brexitistä ja seksuaalirikoksista.


Asiantuntija: Suomen puheenjohtajuudella voi olla valtava rooli, jos Britannia jättää EU:n ilman sopimusta iltasanomat 18:53 16.01

Puheenjohtajamaan odotettaisiin parantavan Britannian ja EU:n suhteita.


Brexit voi kasata yllättäviä paineita Suomen EU-puheen­johtajuudelle – tyly skenaario muuttui entistä toden­näköisemmäksi iltasanomat 15:56 16.01

Heinäkuun alussa Suomesta tulee EU:n puheenjohtajamaa.


EU:n brexit-neuvottelija: EU:n ja Britannian suhde voidaan neuvotella uusiksi – brexit-sopimusta ei uusisuomi 10:33 16.01

Euroopan unioni on valmis neuvottelemaan Britannian kanssa uuden suhteen toisen näköiseksi, jos Britannian hallitus pystyy tarkastelemaan uudelleen aiemmin ehdottomina pitämiään vaatimuksia. Näin arvioi EU:n pääneuvottelijana brexit-neuvotteluissa toiminut Michel Barnier uutistoimisto Reutersin mukaan.


EU:n brexit-neuvottelija valmis jatkoneuvotteluihin, Manfred Weber eri mieltä uusisuomi 10:33 16.01

Michel Barnierin mukaan Britannian kanssa voitaisiin neuvotella uudelleen, jos maa on valmis uusiin kompromisseihin. EU-parlamentin suurimman ryhmän johtaja Manfred Weber taas ei näe sijaa uusille neuvotteluille.


EU:n brexit-neuvottelija valmis uusiin neuvotteluihin – Manfred Weber eri mieltä uusisuomi 10:33 16.01

Michel Barnierin mukaan Britannian kanssa voitaisiin neuvotella uudelleen, jos maa on valmis uusiin kompromisseihin. EU-parlamentin suurimman ryhmän johtaja Manfred Weber taas ei näe sijaa uusille neuvotteluille.


Ex-diplomaatti: Brexit-sekoilu ei ole enää Britannian sisäinen asia – ”EU:n tutkittava kansanäänestyksen mitätöimistä” uusisuomi 09:36 16.01

Entinen diplomaatti ja historioitsija Jukka Seppinen toivoo Euroopan pääsevän nopeasti eroon ”brittien brexit-sekoilusta”.


”Britannia jättää lopullisesti EU:n sisämarkkinat – myrkkyä 15 000 suomalaisyritykselle” uusisuomi 08:43 16.01

Britannian parlamentin päätös hylätä pääministeri Theresa Mayn brexit-sopimus vaikeuttaa merkittävästi suomalaisyritysten sopeutumista Britannian eroon Euroopan unionista, arvioi Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja johtaja Timo Vuori.


”Britannia jättää lopullisesti EU:n sisämarkkinat – pahin uhkakuva, myrkkyä suomalaisyrityksille” uusisuomi 08:43 16.01

Britannian parlamentin päätös hylätä pääministeri Theresa Mayn brexit-sopimus vaikeuttaa merkittävästi suomalaisyritysten sopeutumista Britannian eroon Euroopan unionista, arvioi Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja johtaja Timo Vuori.


EU:n Juncker: Britannian aikomuksista tarvitaan pikaisesti selvyys iltasanomat 22:21 15.01

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pitää brexit-erosopimuksen kaatumista Britannian alahuoneessa valitettavana.


May varoitti brexitin kannattajia vakavasti – Ratkaiseva äänestys Britanniassa uusisuomi 08:10 15.01

Britannian pääministeri Theresa May vetosi kansanedustajiin ratkaisevan äänestyksen aattona EU:n kanssa neuvotellun erosopimuksen hyväksymisen puolesta. Hänen mukaansa se on ainoa tapa varmistaa, että brexit toteutuu ja ettei Britannia eroa ilman sopimusta.


Pääkirjoitus: Taas alkoi EU:n kohtalon vuosi iltasanomat 21:20 11.01

Talouden heikkeneminen jyrkentää ennestään riitaisia rintamalinjoja EU-maiden välillä.


Yllätys Viipurin Monrepos-remontissa: EU päätyi maksamaan yli miljoonan puiston putkitöistä iltasanomat 06:15 11.01

Kuuluisan viipurilaisen puiston vesihuoltotöihin on tulossa yli miljoona euroa EU-hankerahaa, vaikka EU:n veronmaksajilla ei pitänyt olla hankkeessa osaa eikä arpaa.


Keskusta linjasi: Tallinna-tunneli rahoitettava yksityisellä rahalla – Valtion rahat käännettävä ”alemman asteen tiestöön” uusisuomi 18:04 10.01

Helsinki-Tallinna-tunneli tulisi toteuttaa kokonaan yksityisellä rahalla tai mahdollisesti soveltuvin osin EU:n rahoituksella, esittää pääministeripuolue keskusta uudessa aluekehitystä koskevassa linjapaperissaan.


”CETA ei estä Suomea säätämästä uutta kaivosveroa” – Nyt puhuu kansanedustajien lobbariksi syyttämä asianajaja uusisuomi 15:21 10.01

Kanadan ja EU:n välillä solmittava vapaakauppasopimus CETA ei estä Suomea säätämästä uutta, erillistä kaivosveroa, arvioi pitkän linjan kaivosjuristi, asianajotoimisto Boreniuksen toimitusjohtajana toimiva osakas Casper Herler.


Britannian May: Brexit toteutuu aikataulun mukaisesti – joko EU:n kanssa jo neuvotellulla sopimuksella tai kokonaan ilman iltasanomat 15:29 09.01

Pääministerin mukaan brexit toteutuu ajallaan maaliskuun lopussa.


Brexit-keskustelu jatkuu Britannian parlamentissa, äänestykseen vajaa viikko iltasanomat 01:29 09.01

Hallitus kertoo hakevansa lisävakuutuksia EU:lta, EU:n mukaan sopimusta ei enää avata.


Brittiministeri vakuutti jälleen, ettei brexitiä siirretä: ”Jätämme EU:n 29. maaliskuuta” iltasanomat 14:17 08.01

Pääministeri Theresa May siirsi brexit-äänestystä viime kuussa, koska sopimusluonnos ei olisi mennyt läpi parlamentissa.


Kaivoslaki: Keskustajohtaja ihmettelee vihreiden käytöstä – ”Ikävää ja halpaa” uusisuomi 10:44 08.01

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni ihmettelee vihreiden ja muun opposition kritiikkiä koskien EU:n ja Kanadan välistä kauppa- ja investointisopimus CETAa, joka liittyy vilkkaassa keskustelussa olevaan kaivoslakiin.


Uutiset