Nico Rosberg innostui Keke-isän historiallisen menestysradan mahdollisesta paluusta - ”Minun pitäisi palata kehiin!” iltalehti 22:08 16.01

Nico Rosberg vetäytyi ajohommista tuoreena F1-maailmanmestarina vain 31-vuotiaana. Kausi 2016 oli hurja kaksintaistelu Mercedes-kuskien Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin välillä. Ikätoverit ottivat kauden aikana toisistaan mittaa sekä radalla että sen ulkopuolella. Mestaruus meni lopulta Rosbergille vain viiden pisteen erolla. Hamilton voitti päätösosakilpailun Abu Dhabissa, mutta Rosberg sinetöi ensimmäisen mestaruutensa kakkossijallaan.


KalPan Balazs Sebok iski MM-kisoissa historiallisen maalin: ”Ikimuistoinen itselle ja varmaan Unkarin jääkiekollekin” iltalehti 17:04 16.01

Balazs Sebokin MM-kisoissa 2016 viimeistelemä osuma on Unkarin kiekkohistorian merkittävimpiä maaleja. Unkari pelasi tuolloin A-sarjassa vasta toista kertaa sitten vuoden 1939 ja pystyi voittamaan yhden ottelun, kun Valko-Venäjä kaatui maalein 5-2. - Ihan huikea kokemus, Sebok hehkuttaa.


Myrsky siirsi historiallisen arvorakennuksen USA:sta Kanadaan - Kanada ei suostu luovuttamaan takaisin iltalehti 13:16 13.01

Maiden välille on syntynyt diplomaattinen kiista. McCurdyn kalasavustamo Yhdysvaltojen äärimmäisessä koillisnurkassa Lubecissa Mainen osavaltiossa on rekisteröity historialliseksi arvorakennukseksi. Savustamo ja sen viisi rakennusta ovat osa Yhdysvaltojen kalastushistoriaa ja kansallista perinnettä.


Suomalainen yritys teki tänään historiaa - laukaisi maailman ensimmäisen alle 100 kilon SAR-satelliitin kiertoradalle iltalehti 22:04 12.01

Uutissivusto BBC:n mukaan kukaan ei ole uskaltanut yrittänyt samaa aiemmin. Suomalainen start-up-yritys ICEYE on tehnyt tänään historiaa. Yritys laukaisi perjantaina maailman ensimmäinen alle 100 kilon SAR-satelliitin kiertoradalle. Samalla se on myös Suomen ensimmäinen kaupallinen satelliitti, yritys kertoo lehdistötiedotteessaan. Historiallisen suomalaisten kehittämästä satelliitista tekee juuri sen pieni koko. Brittien yleisradioyhtiö ylistää yrityksen saavutusta.


Tieliikenteessä kuoli historiallisen vähän ihmisiä – syinä kehnot säät ja turvalliset autot iltasanomat 09:51 12.01

Suomen teillä kuoli viime vuonna 226 ihmistä, mikä on tutkintahistorian pienin lukema, kertoo Onnettomuustietoinstituutti.


Tieliikenteessä kuoli historiallisen vähän ihmisiä MTV 09:12 12.01

Tieliikenteessä kuoli viime vuonna 226 ihmistä, mikä on 14 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Onnettomuustietoinstituutti.


Legendat lauteilla – Porttila ja Silolahti ankkuroivat historiallisen Tulosruudun MTV 22:08 11.01

Torstai-iltana lyötiin tulille historiallinen Tulosruutu. Vuoden ensimmäinen pitkä Tulosruutu juonnettiin poikkeuksellisesti kahdella ankkurilla, kun lauteille hyppäsivät legendat Jari Porttila ja Leo Silolahti.


Patrik Laineen ruuti on historiallisen märkää - valmentajankin luotto vähissä iltalehti 11:28 08.01

Patrik Laine on maalannut viimeksi 21. joulukuuta. Patrik Laine mönkii maalittomuuden tuskassa. Riviäijälle seitsemän ottelun mittainen maaliton putki ei olisi paha, mutta Laineelle, tehoista ja erityisesti maaleista elävälle hyökkäyspään pelaajalle, on.


Kuvat: Mäkilegenda Sven Hannawald piti Iltalehdelle antamansa lupauksen - Puolan ihmemies loisti riemusta! iltalehti 20:47 06.01

Puolan Kamil Stochista tuli kaikkien aikojen toinen mäkimies, joka on voittanut kaikki neljä saman Keski-Euroopan mäkiviikon osakilpailua. Stoch sinetöi historiallisen saavutuksen tänään Bischofshofenissa. Puolalaista ennen tässä onnistui ainoastaan legendaarinen Sven Hannawald, joka voitti kaikki kisat vuodenvaihteessa 2001-02. Iltalehti kysyi Innsbruckin osakilpailun jälkeen Hannawaldilta, pelkääkö tämä ennätyksensä puolesta.


Neljän voiton Stoch! Mäkihyppyhistoria uusiksi näytöstyyliin MTV 19:52 06.01

Kamil Stoch uusi mestaruutensa ja toisti Sven Hannawaldin historiallisen neljän voiton suoran Keski-Euroopan mäkiviikolla Itävallan Bischofshofenissa lauantaina.


Yhdysvallat otti historiallisen mitalin: "Meitä ei muisteta kullasta, mutta tämä oli menestystarina Yhdysvaltain jääkiekolle" jatkoaika.com 02:42 06.01

Kullan karkaaminen käsistä oli Yhdysvalloille pettymys. Joukkue osasi iloita kuitenkin siitä, että maa saavutti ensimmäistä kertaa kolme mitalia putkeen nuorten MM-kisoissa. Tšekki kaatui pronssiottelussa luvuin 3–9.


Amerikkalaislehti ylistää Suomea – nosti matkakohteena Mauritiuksen ja Bahaman rinnalle! stara 20:30 28.12

100 vuotta täyttävä Suomi on nostettu juhlavuonnaan historiallisen usein merkittävien


Viihdelehti Stara.fi stara 20:30 28.12

100 vuotta täyttävä Suomi on nostettu juhlavuonnaan historiallisen usein merkittävien


Belgia näpäyttää Saudi-Arabiaa: nimittää maahan sen historian ensimmäisen naissuurlähettilään iltalehti 19:05 28.12

Belgia haluaa nimityksellään alleviivata naisten epätasa-arvoista asemaa Saudi-Arabiassa. Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin akkreditoitu ulkomainen diplomaattikunta kokee ensi kesänä historiallisen muutoksen, kun Belgian uusi suurlähettiläs Dominique Mineur aloittaa työssään. Hän on kautta aikojen ensimmäinen maahan lähetetty naispuolinen suurlähettiläs. Belgian flaaminkielisen yleisradioyhtiö VRT:n mukaan Belgian hallitus haluaa nimityksellään tarkoituksellisesti alleviivata naisten epätasa-arvoista asemaa sunnalaista islamia tunnustavan Saudi-Arabian patavanhoillisessa yhteiskunnassa.


Donald Trumpille juna-asema Jerusalemiin: "Kunnianosoitus historiallisen päätöksen tehneelle presidentille" MTV 23:01 27.12

Jerusalemiin lähelle Länsimuuria suunniteltu juna-asema tullaan nimeämään Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan, kirjoittaa muun muassa Independent-lehti.


Yksinhuoltaja ikuisti historiallisen upean kuvan kuninkaallisista stara 11:00 27.12

Stara julkaisi äskettäin valokuvia Britannian kuninkaallisten vierailusta joulukirkossa. Paikalla oli


"Voittoa on kiva näytellä" ? Akseli Kouki maailmanmestarina valkokankaalla jatkoaika.com 17:30 25.12

Lätkäfanien vuoden kulttuuritapaus, 95 -elokuva, sai vihdoin ensi-iltansa. Joulupäivänä valkokankaat ympäri Suomen täyttänyt leffa ruotii historiallisen maailmanmestaruuden taustoja ja sen vaikutusta koko kansakuntaan. Suomalaisten suuren sankarin, Ville Peltosen, roolin tulkinnut Akseli Kouki kertoi voiton huuman mielestään näkyvän valkokankaalla.


48 000 euron joulukuusi tyrmistyttää Roomassa – kuollut puu keskellä Piazza Veneziaa stara 19:00 23.12

Rooman kaltaisen historiallisen kulttuurikaupungin saattaisi kuvitella panostavan joulukuusen näyttävyyteen. Tänä


Kuvat söpöistä tulokkaista: Pandapariskunta saapuu Suomeen tammikuussa iltalehti 16:38 19.12

Pandoja pääsee katsomaan Ähtäriin helmikuussa. Niiden nimet on Hua Bao ja Jin Baobao. Ähtärin Eläinpuisto tiedottaa, että pandat Hua Bao ja Jin Baobao saapuvat torstaina 18. tammikuuta. Pandat saapuvat lentokoneella Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle. Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Kari Vainio kertoo tiedotteessa olevansa ylpeä ja iloinen tämän historiallisen tapahtuman toteutumisesta. Hänen mukaansa kyseessä on yksi Suomen historian suurimpia mukanaoloja kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä koskaan.


Uutiset