Räikeästä plagioinnista syytetty Laura Huhtasaari: Olin yksittäisen graduohjaajan varassa, ja graduihin viittaamista ohjeistettiin välttämään iltalehti 14:50 24.05

Räikeästä plagioinnista syytetty Laura Huhtasaari kertoo, että häntä ohjeistettiin nimenomaan välttämään gradussaan muihin graduihin viittaamista. Yhä vakavampien plagiointiepäilyjen kohteeksi joutunut Laura Huhtasaari (ps) kommentoi gradukohua torstaina. mukaan Huhtasaaren vuonna 2003 valmistuneessa gradussa on rajusti luultua enemmän plagioitua tekstiä. - Olen nyt itsekin lukenut, mitä lehdissä on kirjoitettu. Viimeksi siellä plagiointitutkija kertoi, että nykyään gradut ajetaan (Turnitin-plagioinnintunnistusjärjestelmän) läpi jo esitarkastuksessa, ja jos siellä havaitaan puutteita, niitä käytetään työn ohjaukseen ja korjaukseen. Minulla ei ole 16 vuotta sitten ollut tällaista mahdollisuutta, eli olen ollut yksittäisen graduohjaajan varassa, Huhtasaari sanoi perussuomalaisten kyselytunnilla.


Halla-aho sai selitellä sekä Huhtasaaren gradukohua että Hakkaraisen rikosepäilyä: ”Jos syyllistyy moraalisesti erityisen pahoihin rikoksiin...” iltalehti 14:31 19.05

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi tänään puoluevaltuuston kokouksen tiedotustilaisuudessa puolueen varapuheenjohtajan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren graduun kohdistuneita syytöksiä. Yle Uutiset kertoi äskettäin, että Huhtasaaren gradusta noin kolmannes on kopioitu toisesta gradusta. Jyväskylän yliopisto on aloittanut asiasta selvityksen. Yliopisto tutki Huhtasaaren gradun plagiointisyytöksiä jo kertaalleen, mutta ensimmäisessä selvityksessä ei käynyt ilmi plagiointia siinä laajuudessa, missä sitä Ylen mukaan tapahtui. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi puoluetoverinsa gradukohua lauantaina Helsingissä.


Huhtasaari vaatii vastauksia pankkikriisistä, tulilinjalla myös istuva presidentti: ”Miksi Niinistö ja Siimes möivät kymmenet tuhannet suomalaiset velkaorjiksi?” iltalehti 07:02 17.05

Laura Huhtasaari (PS) jatkaa siitä, mihin presidentinvaaleissa jäi: hän kiihdyttää vaatimuksia 1990-luvun pankkikriisin tapahtumien selvittämiseksi. Kirjallinen kysymys on yksi askel Huhtasaaren ja perussuomalaisten tiellä tässä asiassa. Matkan varrella aiotaan kyseenalaistaa myös verottajan ja perintätoimen toiminta. Lopussa häämöttää totuuskomissio, josta Huhtasaari puhui jo presidentinvaalien aikaan. Totuuskomissio "tullaan perustamaan, mikäli valtiovalta ei muutoin ryhdy tarvittaviin korjaustoimiin".


Huhtasaari gradukohusta: Olen harkinnut asian viemistä oikeuteen MTV 08:56 16.05

Huhtasaaren mukaan graduselvitys on "puhtaasti poliittinen", eikä sillä ole tutkimuseettisiä perusteita. Huhtasaari myös uhkaili vievänsä asian hallinto-oikeuteen. Huhtasaari ei kuitenkaan täsmentänyt, mitä asiaa hän toivoisi hallinto-oikeudessa käsiteltävän.


Näkökulma: Älä tee kuten Laura Huhtasaari ja Jari Vilén uusisuomi 19:01 15.05

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren oppiansiot ovat paperilla tyylikkäät: kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja (Jyväskylän yliopisto), uskonnon aineenopettaja (Joensuun yliopisto) ja erityisopettaja (Helsingin yliopisto).


Nyt se varmistui: Laura Huhtasaaren gradusta tehdään uusi selvitys uusisuomi 14:44 15.05

Jyväskylän yliopisto aloittaa uuden esiselvityksen  esiselvityksen perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren pro gradu –tutkielmasta.


STT: Jyväskylän yliopisto päätti aloittaa uuden esiselvityksen Laura Huhtasaaren gradusta iltalehti 14:43 15.05

Myös Laura Huhtasaarta itseään kuullaan kolme kuukautta kestävän esiselvityksen aikana, STT uutisoi. Jyväskylän yliopiston viestintäpäällikkö Taina Erkkilä kertoo STT:lle, että yliopisto on tiistaina virallisesti päättänyt aloittaa esiselvityksen kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työstä. Erkkilän mukaan kolme kuukautta kestävän esiselvityksen tekemiseen osallistuvat yliopiston ulkopuoliset asiantuntijat, ja prosessissa kuullaan myös Huhtasaarta itseään, STT kertoo.


Jyväskylän yliopisto aloittaa uuden selvityksen Laura Huhtasaaren gradusta iltasanomat 14:37 15.05

Aloitettavassa esiselvityksessä käytetään ulkopuolisia asiantuntijoita.


Plagiointitutkija: ”Huhtasaaren teksti ei ole millään tapaa poikkeava” uusisuomi 19:06 14.05

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren tekemään opinnäytetyöhön liittyvät plagiointiepäilyt eivät ole epätavallisia. Plagiointitutkija Erja Mooren mukaan plagointeja on paljon eikä niiden käsittelystä ei ole olemassa selkää linjausta.


Jyväskylän yliopisto aikoo tehdä uuden selvityksen Huhtasaaren gradusta - ei menetä maisterintutkintoaan iltalehti 17:44 14.05

Jyväskylän yliopiston johtavan lakimiehen mukaan esiselvityspäätös tehdään huomenna. Jyväskylän yliopiston johtava lakimies Sanna Anttilainen kertoo Iltalehdelle, että yliopistolla on tänään valmisteltu päätöstä, jonka mukaan uusi esiselvitys perussuomalaisten varapuheenjohtajan ja kansanedustaja Laura Huhtasaaren gradusta aiotaan tehdä. - Olemme tänään valmistelleet päätöstä, jonka mukaan uusi esiselvitys pitäisi tehdä. Virallisesti asia päätetään huomenna, kun yliopiston rehtori pala lomalta, Anttilainen sanoo.


Huhtasaari STT:lle plagiointikohustaan: ”Olen ehkä peilannut toiseen graduun, että onko minulla samaa kuin hänellä” iltalehti 15:34 14.05

Huhtasaari sanoo STT:lle, että hänen on vaikea muistaa, miten on mitäkin lähdettä käyttänyt. Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) sanoo STT:lle muistavansa gradun, jota hänen väitetään plagioineen. Hän sanoo myös, että on mahdollisesti peilannut omaa työtään siihen. Yle on kertonut omaan selvitykseensä perustuen, että noin 30 prosenttia Huhtasaaren gradusta on kopioitu yhdestä lähteestä, joka on Tiina Simpasen vuonna 2001 kirjoittama gradu.


Yliopistoprofessori Huhtasaaren plagiointisyytöksestä: "Gradun ja tutkinnon voisi hylätä" MTV 13:10 14.05

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan ja kansanedustajan Laura Huhtasaaren pro gradu –tutkielman ja tutkinnon voisi hylätä, mikäli plagiointisyytökset osoittautuvat todeksi, kirjoittaa professori Jukka Konttinen blogikirjoituksessaan.


Laura Huhtasaaren gradu tutkitaan uudelleen ”hyvin todennäköisesti” uusisuomi 11:35 14.05

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren tekemä opinnäytetyöhön liittyvät plagiointiepäilyt selvitetään todennäköisesti uudelleen Jyväskylän yliopistossa.


Professori arvioi blogissaan: Laura Huhtasaaren ”gradun ja tutkinnon voisi hylätä” uusisuomi 09:26 14.05

Tampereen teknillisen yliopiston professori Jukka Konttinen kommentoi henkilökohtaisessa blogissaan perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren graduun liittyviä plagiointisyytöksiä.


Professori blogissaan: Laura Huhtasaaren ”gradun ja tutkinnon voisi hylätä” uusisuomi 09:26 14.05

Tampereen teknillisen yliopiston professori Jukka Konttinen kommentoi henkilökohtaisessa blogissaan perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren graduun liittyviä plagiointisyytöksiä.


Laura Huhtasaarta riivitään somessa: Puolusti itseään toiselta kopioidulla tekstillä iltalehti 01:52 14.05

Laura Huhtasaari päivitteli plagiointisyytöksiä Twitterissä samoilla sanoilla kuin juristi Kari Outi. Kohu kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työn ympärillä sai sunnuntaina uusia kierroksia Twitterissä. Huhtasaari puolusti itseään Twitterissä juristi Kari Uotin tviitin tekstillä.


Perussuomalaisten Laura Huhtasaari kommentoi gradukohua Ylelle: ”Ohjaajan olisi pitänyt antaa oikeat ohjeet” - yliopisto saattaa alkaa uuden selvityksen iltalehti 04:00 12.05

Noin kolmannes Laura Huhtasaaren gradusta vuodelta 2003 on kopioitu toisaalta. Laura Huhtasaari Iltalehden tentissä presidentinvaalien aikaan. Perussuomalaisten kansanedustajan, puolueen 1. varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren gradu on tutkinnan alla.


Jyväskylän yliopisto sai esiselvitys­pyynnön Laura Huhtasaaren gradusta iltasanomat 15:40 11.05

Laura Huhtasaaren pro gradu -opinnäytetyöhön liittyvät plagiointiväitteet saivat uuden käänteen keskiviikkona.


mieltä ”Todellako olla juhannuksena kokkokielto Pohjois-Korean johtaja vierailee Rantamäen varmaan aamuyön

Uutiset