Asiantuntijat kertovat, miksi Huhtasaaren tutkintoa ei peruta iltasanomat 16:57 27.08

Selvityksen tekijän mukaan perumista harkittaisiin vakavasti, jos tutkinto olisi tuoreempi.


Huhtasaaren plagioinnin yksityis­kohdat julki: Omaa ajattelua ilmentävistä pohdinnoista 80 prosenttia kopioitu iltasanomat 16:23 27.08

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) mukaan hänen gradunsa puutteet johtuivat huolimattomuudesta eivätkä vilpistä.


Laura Huhtasaaren gradussa selvityksen mukaan paljon ja vakavaa vilppiä – näin kansanedustaja vastaa iltasanomat 12:40 27.08

Jyväskylän yliopisto teki maanantaina päätöksen Huhtasaaren pro gradu -työstä saamansa esiselvityksen pohjalta.


Yliopisto tutki Laura Huhtasaaren gradun – "Loukkaa hyvää tieteellistä käytäntöä ja johtaa harhaan tiedeyhteisöä" MTV 12:40 27.08

Laura Huhtasaaren gradu loukkaa hyvää tieteellistä käytäntöä merkittävästi enemmän kuin aiemmin luultiin. Asia selviää Jyväskylän yliopiston tänään julkaisemassa esiselvityksessä. 


Laura Huhtasaari: ”Pyrin noudattamaan ohjeita, enkä tietoisesti tehnyt tahallista vilppiä” uusisuomi 12:34 27.08

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) kommentoi Jyväskylän yliopiston päätöstä, jonka mukaan Huhtasaaren gradu sisältää vakavaa vilppiä ja plagiointia. Huhtasaari toteaa Twitterissä noudattaneensa ohjeita.


Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointia – tässä yliopiston päätös uusisuomi 12:20 27.08

Jyväskylän yliopisto on tehnyt päätöksen Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työstä saamansa esiselvityksen pohjalta. Yliopiston mukaan gradu sisältää vilppiä, joka ilmenee plagiointina.


Juuri nyt: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointia – tässä yliopiston päätös uusisuomi 12:20 27.08

Jyväskylän yliopisto on tehnyt päätöksen Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työstä saamansa esiselvityksen pohjalta. Yliopiston mukaan gradu sisältää vilppiä, joka ilmenee plagiointina.


Juuri nyt: Laura Huhtasaaren gradussa vakavaa vilppiä ja plagiointia – tässä yliopiston tuomio uusisuomi 12:20 27.08

Jyväskylän yliopisto on tehnyt päätöksen Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työstä saamansa esiselvityksen pohjalta. Yliopiston mukaan gradu sisältää vilppiä, joka ilmenee plagiointina.


Huhtasaaren gradun esiselvitys viivästyy – epäillään härskisti kopioineen toista tutkielmaa kirjoitusvirheitä myöten MTV 13:44 13.08

Kesä viivästyttää Laura Huhtasaaren pro gradu -tutkielman esiselvitystä. Huhtasaaren epäillään kopioineen toista tutkielmaa.


Laura Huhtasaaren ja Li Anderssonin välillä leimahti sotesta: ”Vähän rehellisyyttä peliin!” uusisuomi 12:37 18.07

Kansanedustajat Laura Huhtasaari (ps.) ja Li Andersson (vas.) ottivat yhteen perussuomalaisten asemasta sote-uudistuksessa Porin Suomi-Areenassa.


Räikeästä plagioinnista syytetty Laura Huhtasaari: Olin yksittäisen graduohjaajan varassa, ja graduihin viittaamista ohjeistettiin välttämään iltalehti 14:50 24.05

Räikeästä plagioinnista syytetty Laura Huhtasaari kertoo, että häntä ohjeistettiin nimenomaan välttämään gradussaan muihin graduihin viittaamista. Yhä vakavampien plagiointiepäilyjen kohteeksi joutunut Laura Huhtasaari (ps) kommentoi gradukohua torstaina. mukaan Huhtasaaren vuonna 2003 valmistuneessa gradussa on rajusti luultua enemmän plagioitua tekstiä. - Olen nyt itsekin lukenut, mitä lehdissä on kirjoitettu. Viimeksi siellä plagiointitutkija kertoi, että nykyään gradut ajetaan (Turnitin-plagioinnintunnistusjärjestelmän) läpi jo esitarkastuksessa, ja jos siellä havaitaan puutteita, niitä käytetään työn ohjaukseen ja korjaukseen. Minulla ei ole 16 vuotta sitten ollut tällaista mahdollisuutta, eli olen ollut yksittäisen graduohjaajan varassa, Huhtasaari sanoi perussuomalaisten kyselytunnilla.


Halla-aho sai selitellä sekä Huhtasaaren gradukohua että Hakkaraisen rikosepäilyä: ”Jos syyllistyy moraalisesti erityisen pahoihin rikoksiin...” iltalehti 14:31 19.05

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi tänään puoluevaltuuston kokouksen tiedotustilaisuudessa puolueen varapuheenjohtajan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren graduun kohdistuneita syytöksiä. Yle Uutiset kertoi äskettäin, että Huhtasaaren gradusta noin kolmannes on kopioitu toisesta gradusta. Jyväskylän yliopisto on aloittanut asiasta selvityksen. Yliopisto tutki Huhtasaaren gradun plagiointisyytöksiä jo kertaalleen, mutta ensimmäisessä selvityksessä ei käynyt ilmi plagiointia siinä laajuudessa, missä sitä Ylen mukaan tapahtui. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi puoluetoverinsa gradukohua lauantaina Helsingissä.


Huhtasaari vaatii vastauksia pankkikriisistä, tulilinjalla myös istuva presidentti: ”Miksi Niinistö ja Siimes möivät kymmenet tuhannet suomalaiset velkaorjiksi?” iltalehti 07:02 17.05

Laura Huhtasaari (PS) jatkaa siitä, mihin presidentinvaaleissa jäi: hän kiihdyttää vaatimuksia 1990-luvun pankkikriisin tapahtumien selvittämiseksi. Kirjallinen kysymys on yksi askel Huhtasaaren ja perussuomalaisten tiellä tässä asiassa. Matkan varrella aiotaan kyseenalaistaa myös verottajan ja perintätoimen toiminta. Lopussa häämöttää totuuskomissio, josta Huhtasaari puhui jo presidentinvaalien aikaan. Totuuskomissio "tullaan perustamaan, mikäli valtiovalta ei muutoin ryhdy tarvittaviin korjaustoimiin".


Huhtasaari gradukohusta: Olen harkinnut asian viemistä oikeuteen MTV 08:56 16.05

Huhtasaaren mukaan graduselvitys on "puhtaasti poliittinen", eikä sillä ole tutkimuseettisiä perusteita. Huhtasaari myös uhkaili vievänsä asian hallinto-oikeuteen. Huhtasaari ei kuitenkaan täsmentänyt, mitä asiaa hän toivoisi hallinto-oikeudessa käsiteltävän.


Näkökulma: Älä tee kuten Laura Huhtasaari ja Jari Vilén uusisuomi 19:01 15.05

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren oppiansiot ovat paperilla tyylikkäät: kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja (Jyväskylän yliopisto), uskonnon aineenopettaja (Joensuun yliopisto) ja erityisopettaja (Helsingin yliopisto).


Nyt se varmistui: Laura Huhtasaaren gradusta tehdään uusi selvitys uusisuomi 14:44 15.05

Jyväskylän yliopisto aloittaa uuden esiselvityksen  esiselvityksen perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren pro gradu –tutkielmasta.


STT: Jyväskylän yliopisto päätti aloittaa uuden esiselvityksen Laura Huhtasaaren gradusta iltalehti 14:43 15.05

Myös Laura Huhtasaarta itseään kuullaan kolme kuukautta kestävän esiselvityksen aikana, STT uutisoi. Jyväskylän yliopiston viestintäpäällikkö Taina Erkkilä kertoo STT:lle, että yliopisto on tiistaina virallisesti päättänyt aloittaa esiselvityksen kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) pro gradu -työstä. Erkkilän mukaan kolme kuukautta kestävän esiselvityksen tekemiseen osallistuvat yliopiston ulkopuoliset asiantuntijat, ja prosessissa kuullaan myös Huhtasaarta itseään, STT kertoo.


Jyväskylän yliopisto aloittaa uuden selvityksen Laura Huhtasaaren gradusta iltasanomat 14:37 15.05

Aloitettavassa esiselvityksessä käytetään ulkopuolisia asiantuntijoita.


Plagiointitutkija: ”Huhtasaaren teksti ei ole millään tapaa poikkeava” uusisuomi 19:06 14.05

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren tekemään opinnäytetyöhön liittyvät plagiointiepäilyt eivät ole epätavallisia. Plagiointitutkija Erja Mooren mukaan plagointeja on paljon eikä niiden käsittelystä ei ole olemassa selkää linjausta.


lukiobileissä oleskeluluvan saamisen Palokellot soivat Mäntyniemessä

Uutiset