Klassikkoruuan määritelmä venyy uudessa keittokirjassa – Onko kebab jo suomalainen klassikko? hs 11:10 16.08


Isis yrittää radikalisoida Iranin vähemmistöjä - "Jos politiikka ei muutu, enemmän ihmisiä kääntyy Isisin puoleen" iltalehti 07:26 16.08

Iranissa vähemmistöt ovat heikossa asemassa. Isis yrittää radikalisoida tyytymättömiä vähemmistöjä shiiaenemmistöisessä Iranissa. Reutersin mukaan järjestö kannustaa iskuihin, joilla kostetaan Iranin hyökkäykset järjestöä vastaan ympäri Lähi-itää. Isisin asema Irakissa ja Syyriassa on heikentynyt, mikä on saanut itsensä sunnalaiseksi määrittelevän järjestön suuntaamaan toimintaansa muualle.


Demarien presidenttiehdokkaiden viimeinen yhteistentti Tampereella - mitä Haatainen, Feldt-Ranta ja Paatero kysyisivät presidentti Putinilta? iltalehti 22:01 15.08

Kolme Sdp:n presidenttiehdokasta, Maarit Feldt-Ranta, Sirpa Paatero ja Tuula Haatainen ottivat mittaa toisistaan Tampereella tiistaina. Keskustelun aiheet liikkuivat muun muassa maanpuolustuksessa ja suhteissa naapurimaihin. Puolustusvaliokunnan jäsen Paatero otti eroa muihin, kun Iltalehti kysyi ennen tilaisuutta naisten mahdollisesta asevelvollisuudesta. - Järjestäisin kaikille 1-3 kuukautta kestävän maanpuolustuskurssin, Paatero sanoi.


Sdp:n presidenttikisan Maarit Feldt-Ranta valmis lisäämään presidentin tehtäviä iltasanomat 15:49 10.08

Sdp:n presidenttiehdokkaaksi ehdolla olevan Maarit Feldt-Rannan mukaan Suomen presidentti on jollain osa-alueilla alikäytössä.


SAK:n korkea johtaja halusi vaikuttaa SDP:n presidenttiehdokkaan valintaan - "Tein sen täysin yksityishenkilönä" iltalehti 21:37 07.08

SDP:n ehdokas Maarit Feldt-Ranta sanoo, ettei tiennyt asiasta. SAK:n korkeimpaan portaaseen kuuluva johtaja Matti Tukiainen kiistää, että SAK olisi yrittänyt vaikuttaa SDP:n maanantaina alkaneeseen jäsenäänestykseen puolueen presidenttiehdokkaasta. Epäilyyn antaa aiheen se, että SAK:ssa kasvusta ja vaikuttamisesta vastaava johtaja Matti Tukiainen lähestyi jokin aika sitten SAK:laisia liittoja ja esitti, että nämä ryhtyisivät tukemaan kansanedustaja Maarit Feldt-Rantaa SDP:n presidenttiehdokkaaksi.


Lehti: Britannia valmis maksamaan EU-erorahaa 40 miljardia - EU halunnee 100 miljardia iltalehti 19:00 06.08

Britannia on valmis maksamaan 36 miljardia puntaa eli noin 40 miljardia euroa sopiakseen EU-erostaan. Asiasta uutisoi brittiläinen Sunday Telegraph, jonka tiedot perustuvat kolmeen eri lähteeseen Britannian hallituksen sisällä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Britannia on määritellyt erorahan summan.


Näkökulma: Demareiden pressaehdokkailla varsin vaisu avaus - puheet paikoin lukion ainekirjoitusten tasolla iltalehti 19:57 03.08

Aika hahmotonta pulinaa tämä demarien ehdokaskierros oli ainakin startissa, kirjoittaa Juha Keskinen. SDP:n kolmen presidenttiehdokasehdokkaan kiertue alkoi torstaina Helsingin työväentalosta. Samasta graniittilinnasta, josta pian sata vuotta sitten alkoi sisällissodaksi laajentunut punakapina. Maarit Feldt-Rannan, Tuula Haataisen ja Sirpa Paateron jutustelu sujui varsin harmonisessa hengessä. Ainakaan tässä vaiheessa ei kukaan lähtenyt haastamaan toisia ehdokkaita. Kaikki kolme olivat harvinaisen samaa mieltä kaikista kysymyksistä.


OAJ: Suomessa tulee määritellä, kuinka monta oppilasta yhtä opettajaa kohden voi olla iltalehti 09:06 03.08

Perusopetuksen yhdenvertaisuus täytyy varmistaa, sillä parhaiten ja heikoiten pärjäävien erot kasvavat koko ajan, penää opetusalan ammattijärjestö OAJ. OAJ:n mukaan oppimistulokset heikkenevät, ja niin oppilaiden kuin alueiden väliset erot kasvavat jatkuvasti. OAJ ehdottaa erojen kasvamisen pysäyttämiseksi muun muassa sitä, miten monta oppilasta voi enintään olla yhtä opettajaa kohti.


Johtamisen professori: Ajasta on tullut tärkein pomomme - 24/7-elämällä on valtqava merkitys iltalehti 18:30 31.07

Ajasta on tullut hyvin keskeinen tehokkuuden määrittelijä, tutkimushanketta johtava professori Riitta Viitala sanoo. Vaasan yliopiston uusi monitieteinen hanke tutkii ajan valtaa sekä aikaan liittyvien rakenteiden ja arvojen murrosta työympäristöissä, työssä ja ihmisen elämässä. Johtamisen ja viestintätieteiden yksikköjen yhteistä hanketta johtaa professori Riitta Viitala.


Johtamisen professori: Ajasta on tullut tärkein pomomme - 24/7-elämällä on valtava merkitys iltalehti 18:30 31.07

Ajasta on tullut hyvin keskeinen tehokkuuden määrittelijä, tutkimushanketta johtava professori Riitta Viitala sanoo. Vaasan yliopiston uusi monitieteinen hanke tutkii ajan valtaa sekä aikaan liittyvien rakenteiden ja arvojen murrosta työympäristöissä, työssä ja ihmisen elämässä. Johtamisen ja viestintätieteiden yksikköjen yhteistä hanketta johtaa professori Riitta Viitala.


Maaritin kohtaama komea hirvi poseerasi kuin huippumalli konsanaan - "se seisoi kuin patsas paikallaan" iltalehti 08:25 31.07

Komea sarvipää tallentui harrastajakuvaajan kameraan Jyväskylässä asuva Maarit Siitonen ajoi autollaan lähellä Heinolaa keskiviikkoiltana, kun hän havaitsi tien vieressä komean sarvipään. - Huomasin hirven sattumalta ja käännyin takaisin päin sen kuvaamista varten. Hirvi oli komea, oikea sarvipää. Se seisoi kuin patsas paikallaan, kun kuvasin sitä auton ikkunasta, Siitonen kertoo.


Miksi Turun vaaratiedote kuului Ylen radiokanavilla Pohjois-Suomea myöten? - Tässä syy iltalehti 16:01 28.07

Turun Orikedon jätekasan tulipalosta annettu vaaratiedote kuului Ylen radiokanavilla ympäri Suomea perjantaina, mikä ihmetytti monia. Miksi paikallisia vaaratiedotteita kuuluu monessa paikassa? Yle Radio Suomen vastaavan tuottajan Minna Hannulan mukaan pelastusviranomaiset määrittävät vaaratiedotteen laajuuden. - Vain radiossa voi määrittää, onko tiedote paikallinen vai valtakunnallinen. Jos viranomainen haluaa tiedotteen televisioon, täytyy vaaratiedote muuttaa valtakunnalliseksi myös radiossa.


Jätekasa paloi Turussa – Vaaratiedote pärähti soimaan myös Savossa ja Lapissa iltasanomat 16:00 28.07

Turun vaaratiedote kuului Pohjois-Suomea myöten – ajankohta ja tapahtuman laajuus määrittävät tiedottamista.


Lehti: Mikael Granlundilta kova vaatimus: haluaa tuplata palkkansa iltalehti 13:26 27.07

Start Tribune -lehden mukaan Mikael Granlund haluaa jääkiekon NHL-seura Minnesota Wildiltä pitkän sopimuksen. Toimittaja Michael Russon mukaan sekä Granlund että sveitsiläishyökkääjä Nino Niederreiter haluavat yli kuuden miljoonan dollarin vuosipalkan. Granlundin ja Minnesotan väliset sopimusneuvottelut ovat kovaa vauhtia menossa välimieskäsittelyyn, joka on määritetty pidettäväksi elokuun neljäs päivä Torontossa.


Karjalainen: Jos yritys haluaa kirjepostia tiistaisin, sen on maksettavaa 5500 euroa iltalehti 05:28 27.07

Yritysten on jatkossa ostettava Postilta erillinen yrityspostinumero, jos yritys haluaa kirjepostia myös tiistaisin, kertoo Karjalainen. Lehti kertoo, että numeron ostaminen maksaa 5  500 euroa. Lisäksi päälle tulee noin sadan euron kuukausimaksu, jos postin haluaa lajiteltuna. Yritykset joutuvat lisäksi maksamaan lisämaksun, joka määrittyy vastaanotettujen kirjeiden lukumäärän ja lajittelutavan mukaan. Lisämaksun suuruus vaihtelee noin 200 eurosta lähes viiteentuhanteen euroon kuussa.


Karjalainen: Jos yritys haluaa kirjepostia tiistaisin, sen on maksettavaa 5  500 euroa iltalehti 05:28 27.07

Yritysten on jatkossa ostettava Postilta erillinen yrityspostinumero, jos yritys haluaa kirjepostia myös tiistaisin, kertoo Karjalainen. Lehti kertoo, että numeron ostaminen maksaa 5  500 euroa. Lisäksi päälle tulee noin sadan euron kuukausimaksu, jos postin haluaa lajiteltuna. Yritykset joutuvat lisäksi maksamaan lisämaksun, joka määrittyy vastaanotettujen kirjeiden lukumäärän ja lajittelutavan mukaan. Lisämaksun suuruus vaihtelee noin 200 eurosta lähes viiteentuhanteen euroon kuussa.


Sienten satokausi muutaman viikon myöhässä - tulevat lämpötilat määrittävät kauden alkua iltalehti 14:49 26.07

Lämmin syksy on venyttänyt sienestyskautta välillä niin pitkäksi, että joulupöytäänkin on saatu tuoreita sieniä. Sienten satokausi on pari viikkoa myöhässä kylmän ja vähäsateisen kesäkuun vuoksi, kerrotaan Luonnonvarakeskuksesta. Myös mustikan ja puolukan satokauden kerrotaan olevan pari viikkoa myöhässä. Luonnonvarakeskuksen erikoistutkijan Kauko Salon mukaan heinäkuu on puolestaan kohdellut sieniä hyvin runsailla sateilla ja 15-20 asteen lämpötiloilla. Salo arvioi sienestyskauden alkavan elokuun alkupuolella, jos tuleva hellejakso ei veny pitkäksi.


Vakuutusyhtiöt myyvät kiihtyvällä vauhdilla kybervakuutuksia, joiden riskejä ne eivät osaa vielä määrittää hs 02:00 25.07


Venäjä: Syyrian Itä-Ghoutan turva-alueen toiminnasta löytynyt sopu kapinallisten kanssa iltasanomat 14:29 22.07

Venäjän mukaan muun muassa Itä-Ghoutan turva-alueen rajat on nyt määritelty.


Seiväsmestari osallistuu neljään lajiin Kalevan kisoissa - syytetään pelleilystä: "Nolaan itseni väistämättä" iltalehti 13:18 21.07

Seiväshypyn kymmenkertainen Suomen mestari Eemeli Salomäki on lopettanut aktiiviuransa mutta tähtää edelleen ennätyksiin. Hän osallistuu Seinäjoen Kalevan kisoissa neljään lajiin, vaikka määrittelee itsensä kuntoilijaksi. Jos Salomäki onnistuu viikonvaihteen urakassaan, hän taitaa tehdä jonkinlaisen ennätyksen. Salomäen lajit ovat kymmenottelu, seiväs, pituus ja 110 metrin aitajuoksu.


Uutiset