Painajaisristeily saapui satamaan: Matkustajat lukittautuivat hytteihinsä väkivallalta MTV 16:59 17.02

Australialaismediaa kuohuttaa Carnival Legend -risteilylaivalla tapahtunut erikoinen tappelukierre, jonka seurauksena matkustajia oli joutunut lukittautumaan hytteihinsä oman turvallisuutensa vuoksi.


Tutkimus: luottamus mediaan ja hallitukseen koetuksella ympäri maailman - luottamus toimittajiin kohentunut iltalehti 10:13 16.02

Myös luottamus eri brändejä kohtaan on koetuksella. Ihmiset luottavat kaikista instituutioista vähinten mediaan, selviää maailman suurimman viestintätoimiston, Edelmanin Trust Barometer 2018 -tutkimuksesta. Trust Barometer -tutkimuksen avulla kartoitettiin jälleen luottamusta hallitukseen, yrityksiin, mediaan sekä kansalaisjärjestöihin. Tämänkertaisen tutkimuksen tuloksista on selkeästi nähtävissä valeuutisten ja harhaanjohtavan tiedon määrän kasvu. Tutkimus toteutettiin 28 maassa viime vuoden lopulla.


Jopa kymmeniä venäläisiä Wagner-yrityksen palkkasotilaita kuoli USA:n ilmaiskuissa Syyriassa - ”ihmiset haluavat totuuden” iltalehti 09:36 14.02

Venäläisuhreista on tihkunut tietoja mediaan vähitellen. Yhdysvaltojen johtaman liittouman tekemissä ilmaiskuissa Syyriassa on kuollut jopa kymmeniä venäläisiä. Asiasta kertovat ainakin New York Times, BBC ja CNN. Aiemmin USA:n ilmaiskut eivät tiettävästi ole surmanneet yhtään venäläistä Syyriassa. CNN ja NYT ovat saaneet vahvistuksen neljän venäläisen kuolemasta, BBC kahden. NYT:n mukaan venäläisiä on voinut kuolla jopa kymmeniä. Alun perin venäläisten kuolemat ja nimet paljasti Conflict Intelligence Team eli ryhmä venäläisiä tutkivia bloggareita. Tiedot on saatu viikon kuluessa uhrien ystäviltä.


Peetu Piiroinen pelkää halfpipen katoavan Suomesta MTV 09:03 14.02

Pyeongchangin olympiakisojen lumilautailujen halfpipe-finaali täytti katsomot paikan päällä. Kisasta raportoimassa paikan päällä valtava määrä mediaa ympäri maailman. Tätä seuratessa oli vaikea uskoa, että laskijoiden piirissä halfpipen suosio vähenee.


Matkustajalentokoneen moottorinkansi irtosi kesken matkan - kauhunhetket tallentuivat videolle: ”Elämäni pelottavin lento” iltalehti 03:47 14.02

Matkustajat latasivat kuvia ja videoita kauhunhetkistään Twitteriin. United-lentoyhtiön lento San Franciscosta Honoluluun joutui tekemään hätälaskun, kun osa Boeing 777 -lentokoneen oikeanpuoleisen moottorin kannesta irtosi kesken matkan. Kyseisessä konemallissa on kaksi moottoria. Matkustajat seurasivat tapahtumia ja latasivat kuvia ja videoita tapahtumistaan sosiaaliseen mediaan.


”Heissä ei ole mitään hyvää” - Ruanda sulki radiokanavan naisvihamielisen saarnan takia iltalehti 11:44 13.02

Mediaa valvova komissio vaatii kanavalta ja saarnaajalta julkista anteeksipyyntöä. Ruandan mediakomissio (RMC) on määrännyt radiokanavan suljettavaksi paikallisen pastorin puheiden takia, AFP kertoo. Kyseessä on Amazing Grace FM, joka lähetti kaksi viikkoa sitten entisen seitsemännen päivän adventistin, pastori Nicolas Niyibikoran saarnan, jossa hän lietsoi naisvihaa. - Jos olette lukeneet Raamattua, kuka toi synnin maailmaan? Se ei ollut mies, Niyibikora sanoi.


Amerikkalainen professori ei tiennyt, että Australia on maa iltalehti 19:55 11.02

Professori hylkäsi opiskelijan harjoitustyön, jossa Australiaa käsiteltiin valtiona. Sosiologiaa opiskeleva Ashley Arnold oli saanut yliopistolta tehtäväksi vertailla USA:n sosiaalisia normeja jonkun toisen maan vastaaviin. Arnold vertaili harjoitustyössään sitä, miten Yhdysvalloissa ja Australiassa käytetään sosiaalista mediaa. Southern New Hampshire Universityssä opiskeleva Arnold palautti harjoitustyönsä. Professori hylkäsi esseen. Perusteluna oli se, että Australia ei ole valtio, se on maanosa.


Aino-Kaisa Saarinen paljasti huijanneensa mediaa – ”Ei minulla ole niitä edes mukana” iltasanomat 08:12 08.02

Suomen kaksi kokenutta arvokisahiihtäjää jäi yllättäen sivuun olympialaisten avausmatkalta.


Hiertävätkö Facebook-kirppisten säännöt hermoja? Et ole yksin: "Pitäisi ensin vuorokausi opiskella pelkkiä sääntöjä" mtv 14:50 06.02

Perinteiset kirpputorit ovat hivuttautuneet viime vuosina sosiaaliseen mediaan. Kauppaa käydään niin arkisista tavaroista kuin merkkituotteistakin. 


Hiertääkö Facebook-kirppisten säännöt hermoja? Et ole yksin: "Pitäisi ensin vuorokausi opiskella pelkkiä sääntöjä" mtv 14:50 06.02

Perinteiset kirpputorit ovat hivuttautuneet viime vuosina sosiaaliseen mediaan. Kauppaa käydään niin arkisista tavaroista kuin merkkituotteistakin. 


Kurkista uuden Vain elämää -kauden kulisseihin - Arttu Wiskari jemmaa jallupulloa, Danny häärää kukkaesiliinassa iltalehti 13:14 06.02

Tulevan kauden Vain elämää -tähdet ovat julkaisseet terveisiä ohjelman kuvauksista sosiaaliseen mediaan. Tässä ovat uuden kauden Vain elämää -artistit. Uudet Vain elämää -artistit ovat Ultra Brasta ja Scandinavian Music Groupista tuttu Terhi Kokkonen, Arttu Wiskari, Kasmir, musiikkineuvos Danny, PMMP:n jälkeen soolouraa tehnyt Mira Luoti, Happoradion nokkamies Aki Tykki ja Sani, joka on tehnyt Aikakoneessa laulamisen lisäksi soolouraa.


Poliisi tutkii netissä levinneen pahoinpitelyvideon tapausta: kaksi miestä tunnusti teon iltalehti 16:01 05.02

Poliisin mukaan asianomistajan asuntoon tulleet miehet löivät nyrkein asianomistajaa, joka kuvasi tapahtuman ja latasi sen sosiaaliseen mediaan. Padasjokelainen mies joutui viime perjantaina asunnossaan kahden miehen pahoinpitelemäksi. Tapauksesta levisi video Youtubessa, jossa näkyy, kuinka miehen asuntoon tunkeudutaan ja häntä pahoinpidellään. Hämeen poliisi kertoo tiedotteessaan, että pahoinpidellyksi joutunut mies ilmoitti tapahtuneesta poliisille. Poliisin mukaan asianomistajan asuntoon tulleet miehet löivät nyrkein asianomistajaa, joka kuvasi tapahtuman ja latasi sen sosiaaliseen mediaan.


Nettiin ladattu raju video helpotti rikoksen ratkaisemista - kahta miestä epäillään pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta iltalehti 14:00 05.02

Padasjokelainen mies latasi Youtubeen videon, jossa asuntoon tulleet miehet hakkasivat häntä. Videolla on lähes 62 000 katselukertaa. Padasjokelainen mies joutui viime perjantaina asunnossaan kahden miehen pahoinpitelemäksi. Miehen asuntoon tulleet miehet löivät nyrkein asianomistajaa, joka kuvasi tapahtuman ja latasi sen sosiaaliseen mediaan. Iltalehti miehen Youtubeen lataamasta videosta, jolle oli maanantai-iltapäivään mennessä kertynyt jo lähes 62 000 katselukertaa.


Michelle Obama paljasti vihdoin Melania Trumpilta saamansa Tiffany & Co. -paketin sisällön - valokuvakehykset! iltalehti 10:16 01.02

Kiusallinen lahjanvaihtohetki tallentui videolle ja levisi laajalti sosiaaliseen mediaan. Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump antoi viime vuoden alussa edeltäjälleen Michelle Obamalle pienen siniseen lahjapaperiin kiedotun paketin. Paketti sai ylimääräistä huomiota, sillä Melania ojensi sen virallisessa virkaanastujaistilanteessa, johon lahjat eivät kuulu. Michellen hölmistynyt ilme levisi sosiaaliseen mediaan ja aiheutti huvitusta. Koruliike Tiffany & Co. -liikkeen paketin sisältöä pohdittiin pitkään. Mitä ihmettä sisällä oikein oli?


Lähes joka toinen vaali-iltaan ilmoittautunut ulkomaalaistoimittaja Venäjältä iltasanomat 19:56 28.01

JapanistaHelsingin Säätytalolle vaali-iltaan on ilmoittautunut kosolti ulkomaista mediaa.


”Häpeän maatani” - Moskovassa marssitaan Putinia vastaan ja vaaditaan muutosta iltalehti 15:30 28.01

Mielenosoittajat kaipaavat maahansa muutosta. Moskovassa Mayakovskayan asemalla oli kahden aikoihin rauhallinen tunnelma. Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kokoon kutsumat ihmiset kulkivat pääasiassa ilman kylttejä tai tunnuksia. Paikalla pörräsi paljon mediaa, ja ihmisiä oli kokoontunut seisomaan aseman lähettyville.


Poliisi teki ratsian elokuvateatteriin Moskovassa – esitti komediaa Stalinin kuolemasta iltasanomat 21:49 26.01

Venäjän virkamiesten mukaan elokuva on loukkaava ja "äärimmäisyyksiin menevä".


Seppo Räty ilmestyi sosiaaliseen mediaan - kertoi, miten otti olympialaisissa yhteen liiton herrojen kanssa: ”En lähde hotellista mihinkään” iltalehti 19:31 26.01

Jos Kimi Räikkösen liittyminen Instagramiin tuli monille yllätyksenä, samaa voi sanoa Seppo Rädyn ilmestymisestä Facebookiin. Vuonna 1987 Roomassa keihäänheiton MM-kultaa voittnut Seppo Räty teki perjantaina uuden aluevaltauksen. Rädyn nimellä aukesi Facebook-tili.


Uutiset