Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko on laajenemassa suuriin hoivayrityksiin iltalehti 13:35 20.02

Suurissa hoiva-alan yrityksissä järjestetään maaliskuussa kolme vajaan kahden vuorokauden mittaista lakkoa, jos alan neuvotteluissa ei synny neuvottelutulosta. Yksityisen sosiaalipalvelualan allekirjoittajajärjestöt Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, TSN, Jyty-Pardia-STHL ja Talentia jättivät lisälakkovaroituksen tänään tiistaina. Ensimmäinen lakkovaroitus annettiin 16.2. ja se koski suurimpia yksityisiä päiväkoteja. Työtaistelutoimet laajenevat koskemaan varhaiskasvatuksen lisäksi muutamia isoja valtakunnallisia yrityksiä.


Yliopistoväeltä lakkovaroitus – työtaistelu uhkaa, jos sopua ei saada maaliskuussa MTV 12:52 20.02

Palkansaajia edustavat järjestöt Pardia, JHL ja Juko antoivat tänään uuden, yliopistosektoria koskevan lakkovaroituksen.


Jo toinen lakkovaroitus - yliopistosektorin työtaistelu uhkaa laajentua iltalehti 12:33 20.02

Yliopistojen henkilöstöä edustavat palkansaajajärjestöt Pardia, JHL ja JUKOantoivat tiistaina jo toisen lakkovaroituksen. Kohdennettu työtaistelu toteutetaan kuudessa yliopistossa vuorokauden lakkona 7. maaliskuuta, jos neuvotteluratkaisuun ei päästä ennen sitä. Lakko toteutetaan Aalto-yliopistossa, Hankenilla, Tampereen yliopistossa, Tampereen teknillisessä yliopistossa, Taideyliopistossa sekä Vaasan yliopistossa. Näissä yliopistoissa on henkilöstöä yhteensä lähes 8 500.


Jo toinen lakkovaroitus yliopistoille: ”Nyt riitti” uusisuomi 10:22 20.02

Yliopistojen henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia antoivat tiistaiaamuna jo toisen lakkovaroituksen.


Lakko uhkaa yksityistä sosiaalipalvelualaa - ensimmäisenä ovensa sulkisivat päiväkodit iltalehti 12:22 16.02

Valtakunnansovittelijalle on perjantaina jätetty ilmoitus yksityisen sosiaalipalvelualan työnseisauksesta. Ensimmäinen työtaistelutoimi on mahdollista aloittaa kahden viikon kuluttua. Yksityisen sosiaalipalvelualan allekirjoittajajärjestöt Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, TSN, Jyty-Pardia-STHL ja Talentia jättivät lakkovaroituksen tänään perjantaina kello 12.00. Alan työtaistelu kohdistuu ensimmäisessä vaiheissa yksityisiin päiväkoteihin. Neuvottelut yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta katkesivat torstaina 15. helmikuuta. Ensimmäinen työtaistelutoimi on mahdollista aloittaa kahden viikon kuluttua, mikäli neuvottelutulosta ei ole siihen mennessä saavutettu. Työnseisaus alkaisi keskiviikkona 7.3.2018 kello 06.00 ja päättyy torstaina 8.3.2018 klo 23:59.


Yksityisiä päiväkoteja uhkaa kahden päivän lakko MTV 12:14 16.02

Ammattiliitot Jyty, JHL ja Pardia ovat antaneet lakkovaroituksen yksityiselle sosiaalipalvelualalle.


Yliopistojen henkilöstöltä lakkouhka – HS: Vaikeutuneet sopimusneuvottelut saattavat haitata myös ylioppilaskirjoituksia MTV 12:56 13.02

JHL tiedottaa, että yliopistojen henkilöstöä edustavat JUKO, Pardia ja JHL jättivät tänään lakkovaroituksen. Lakko koskee tällä hetkellä Helsingin yliopistoa ja sen suunnitellaan toteutettavan helmikuun viimeisenä päivänä.


Yliopistojen henkilöstöltä lakkovaroitus: ”Väheksyvä asenne henkilöstöä kohtaan näkynyt yli kahden kuukauden neuvotteluprosessin ajan” iltalehti 10:59 13.02

Lakko kohdistettaisiin JHL:n mukaan Helsingin yliopistoon 28. helmikuuta, jos neuvottelutulokseen ei päästä ennen sitä. Lakkovaroituksen antoivat tiistaina henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, Pardia ja JHL. Yliopistosektori on ollut sopimuksettomassa tilassa 1. helmikuuta alkaen. Neuvottelut eivät Julkisten ja hyvinvointialojen liiton mukaan etene, sillä yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat haluaa jääräpäisesti sanella palkat eikä halua neuvotella mistään yliopistolaisten työelämää kehittävistä työehdoista.


Valtion virkamiehille työehtosopimus - kattaa 73 000 työntekijää iltalehti 00:54 10.02

Työntekijät saavat sopimuskaudella 2018-2020 yleisen linjan mukaiset palkankorotukset. Valtion työmarkkinalaitos sekä palkansaajia edustavat pääsopijajärjestöt JUKO, JHL ja Pardia ovat päässeet sopuun uudesta työ- ja virkaehtosopimuksesta. Sopimuksen piirissä on noin 73 000 työntekijää.


Sivistystyönantajat vaatii JHL:ää perumaan työtaistelun: ”Lakko on laiton” iltalehti 01:23 24.01

Sivistystyönantajat vaatii myös työrauhaa neuvotteluiden jatkumiselle. Sivistystyönantajat kertoo tiedotteessaan Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n järjestävän keskiviikoksi koko päivän kestävän lakon Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:ssä. Sivistystyönantajien mukaan lakko on laiton, koska heidän mukaan yhtiön työntekijöihin sovellettava Yliopistojen yleinen työehtosopimus on voimassa. Sivistystyönantajat kertoo tiedotteessaan käyneensä JHL:n ja Pardian kanssa aktiivisesti neuvotteluja, jotta osapuolet pääsisivät sopimukseen Helsingin kiinteistöpalvelut Oy:ssä sovellettavan työehtosopimuksen ehdoista.


Uutiset