Ruotsin perhesurman taustat alkavat selvitä – pitivät tilannettaan helvetillisenä: ”Elivät mahdollisesti harhaluulon vallassa” iltasanomat 23:04 20.01

Ruotsissa pohditaan, miksei kukaan ymmärtänyt, miten syvässä ahdingossa perhe eli.


Ruotsin perhesurma: Oliko harvinainen oireyhtymä syy vanhempien julmaan päätökseen? iltasanomat 23:40 19.01

Ruotsissa on pohdittu vastausta siihen, miksi nelihenkisen perheen akateemiset vanhemmat päätyivät järkyttävään ratkaisuun.


Työoikeuden professori ehdottaa poliittisten lakkojen kieltämistä tai rajaamista esimerkiksi yhteen tuntiin iltalehti 20:39 19.01

Seppo Koskisen mukaan lakkojen vaikutukset kohdistuvat työnantajiin, jotka eivät voi vastata lakkoilijoiden vaatimuksiin. Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskisen tekemä Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) analyysi esittää, että Suomessa suhtaudutaan poikkeuksellisen sallivasti poliittisiin lakkoihin. Perjantaina julkaistussa Protestin rajat -analyysissa esitetään, että Suomen tulisi siirtyä eurooppalaiseen käytäntöön. Monissa muissa Euroopan maissa poliittiset lakot on yleensä kielletty, sillä niiden katsotaan kuuluvan vapaa-ajalle. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa hyväksyttävinä pidetään korkeintaan muutaman tunnin mittaisia, spontaaneja protestilakkoja.


Naisleijonien kapteenin tilasta lupaavia uutisia – koki rajun tärskyn tuomaritörmäyksessä MTV 19:32 19.01

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski koki rajun tärskyn Ruotsissa, kun hän törmäsi tuomariin Luulajan ja HV71:n välisessä ottelussa. Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen on varsin optimistinen sen suhteen, että Hiirikoski ehtii mukaan helmikuun olympialaisiin.


Nelihenkinen perhe löytyi kuolleena Ruotsissa – vanhempien allekirjoittama kirje paljasti järkyttävän motiivin iltasanomat 18:05 19.01

Poliisi jatkaa perheen kuolinsyyn tutkintaa, mutta syyteharkintaa tapaus tuskin johtaa.


Upeaa eleganssia! Prinsessa Sofian iltapuku sai asiantuntijalta täydet pisteet iltalehti 17:54 19.01

Ruotsin prinsessa Sofian asu keräsi kehuja. Islannin presidenttipari on ollut viime päivät vierailulla Ruotsissa. Prinsessa Sofia ilmestyi keskiviikkona yllättäen edustamaan iltatilaisuuteen, joka oli järjestetty Islannin presidenttiparin kunniaksi. Sofia ja hänen puolisonsa, prinssi Carl Philip saivat toisen lapsensa viime elokuun lopulla. Sofia palasi kuitenkin monen yllätykseksi jo vuodenvaihteen aikoihin edustustilaisuuksiin. Keskiviikkoisessa iltajuhlassa hän suorastaan hehkui mustassa upeassa leningissä. Mustaa pitsiä ja kauniita yksityiskohtia sisältäneessä Sofian mekossa oli pitkät hihat ja kauniisti laskeutuva helma.


Perhesurman tehneet ruotsalaisvanhemmat jättivät jäähyväiskirjeen – elämä tuntui merkityksettömältä tyttärien sairauksien vuoksi MTV 14:43 19.01

Nelihenkinen perhe löytyi reilu viikko sitten kuolleena omakotitalosta Ruotsissa. Vanhemmat jättivät jäähyväiskirjeen


Kranaatit lentelevät, uhriluku kasvaa ja uusia iskuja odotetaan – poliisi huolissaan Malmön jengiläisten yhteenotoista MTV 22:11 18.01

Ruotsissa rikollisjengien välienselvittelyt uhkaavat jo yhteiskuntarauhaa. Viimeisimpänä räjähti poliisiaseman edessä Malmön Rosengårdin kaupunginosassa.


”Ruotsin päätös liittyä Natoon olisi melkoinen järistys” - näin se vaikuttaisi Suomeen iltalehti 10:09 18.01

Näin Niinistö, Orpo ja Nato-asiantuntijat pohtivat Ruotsin mahdollista Nato-jäsenyyttä Suomen kannalta - Aaltola: ”Melkoinen järistys!” Poliitikot ja asiantuntijat kertovat, mitä Suomen pitäisi tehdä, jos Ruotsi liittyisi Natoon. Asia on ajankohtainen, sillä Ruotsissa järjestetään vaalit ensi syyskuussa, ja porvariblokin sekä maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson on sanonut Ruotsin hakevan Nato-jäsenyyttä kymmenen vuoden kuluessa.


Räjähdys poliisiaseman kupeessa Malmössä MTV 23:17 17.01

Ruotsissa on tapahtunut räjähdys Malmön Rosengårdin kaupunginosassa sijaitsevan poliisiaseman lähellä.


MTV:n vaalitentti: Sauli Niinistö ei näe ”automaattista yhteyttä” Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyydessä iltalehti 21:42 17.01

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Sauli Niinistö otti keskiviikkona kantaa MTV:n presidenttitentissä Ruotsin mahdollisen Nato- jäsenyyden vaikutuksiin Suomessa. Nato-keskustelu on viime aikoina kiihtynyt Ruotsissa, esimerkiksi maltillisen kokoomuksen johtaja Ulf Kristersson on todennut, että Ruotsi aikoo hakea Nato-jäsenyyttä jo kymmenen vuoden kuluessa. Niinistöltä tivattiin vastausta siihen, mitä Suomi tekisi, jos Ruotsi liittyisi Natoon.


Niinistö MTV:n vaalitentissä: "Jos Ruotsi liittyisi Natoon, Suomi ei automaattisesti menisi mukaan" MTV 20:51 17.01

Ruotsissa Nato-keskustelu on viime aikoina kiihtynyt. On puhuttu, että Ruotsi saattaa lähivuosina hakea Nato-jäsenyyttä. Istuva presidentti, valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö vakuttaa, että Suomi kyllä tietää, missä Ruotsissa tässä asiassa mennään.


H&M:n ”apinamainoksessa” esiintyneen lapsen perhe joutui muuttamaan turvallisuussyistä iltalehti 20:43 17.01

Pojan äiti ei edelleenkään näe mainosta rasistisena. Vaateketju H&M:n mainoksessa esiintyneen pojan perhe on joutunut muuttamaan pois kotoaan Ruotsissa turvallisuussyistä. Pikkupoika Liam Mango esiintyi aiemmin yhtiön mainoksessa yllään vihreä huppari, jossa luki "viidakon siistein apina". Asiasta nousi suuri someraivo ja kohu, koska jotkut ihmiset näkivät mainoksessa rasismia, sillä poika on mustaihoinen.


Ruotsissa isät käyttävät lähes 30 prosenttia vanhempainvapaasta – Suomen isät kaukana takana MTV 19:56 17.01

Tuoreiden tutkimustulosten mukaan Ruotsissa yhä useampi isä jää isyysvapaalle hoitamaan perheen lasta. Ruotsi tarjoaa yhdestä lapsesta 480 päivää vanhempainvapaata, mikä voidaan jakaa äidin ja isän kesken. Molemmilla vanhemmilla on niin sanottua korvamerkittyä vanhempainvapaata kolme kuukautta, jonka voi käyttää tai olla käyttämättä.


Näkökulma: Presidenttiehdokkaat, haloo! Suomen Nato-jäsenyys Ruotsin demarien käsissä iltalehti 19:34 17.01

Suomalaispoliitikkojen turvallisuuspoliittinen visio kaipaa päivitystä. Ruotsissa Nato-jäsenyys näyttää nousevan syksyn valtiopäivävaalien keskeiseksi teemaksi. Oppositiosta takaisin vallankahvaan pyrkivän porvariallianssin puolueet kannattavat Nato-jäsenyyttä turvallisuuspoliittiseksi perusratkaisuksi. Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson katsoo, että Ruotsi hakee Nato-jäsenyyttä kymmenen vuoden kuluessa. Vaikka porvaripuolueet voittaisivatkin enemmistön vaaleissa, se ei automaattisesti merkitse Nato-jäsenyyshakemuksen tekemistä. Ruotsissa on perinteisen blokkijaon molemmin puolin todettu, että Nato-jäsenyyden kaltainen perusratkaisu edellyttää laajaa kansallista yhteisymmärrystä. Niinpä ratkaisevaa onkin millaisen kannatuksen Nato-jäsenyys saa ruotsalaisten sosiaalidemokraattien parissa.


Sukeltajat paljastavat: näin eteni kaivossukellus, jonka seurauksena suomalaisnainen menehtyi Ruotsissa iltalehti 07:26 17.01

Kolmen suomalaisen sukeltajan ryhmä sukelsi Tuna-Hästbergin kaivoksessa sunnuntaina 7. tammikuuta. Vain kaksi heistä nousi pintaan Suomalaisnainen kuoli sukellusonnettomuudessa Tuna-Hästbergin kaivoksessa Börlangen ulkopuolella Ruotsissa sunnuntaina 7. tammikuuta. Kuopion Urheilusukeltajat on nyt julkaissut raportin kohtalokkaasta sukelluksesta verkkosivuillaan. Raportissa kerrotaan, että nainen oli sukeltanut yhdessä kahden muun sukeltajan kanssa. Kolmikko oli sukeltanut kaivoksessa kahtena edellisenä päivänä ennen kohtalokasta sukellusta.


Turvattomuuden tunne kasvanut Ruotsissa – kansalaisilla suuri huoli rikollisuudesta MTV 13:29 16.01

Ruotsissa kansalaisten turvattomuuden tunne jatkaa kasvuaan, kertoo ruotsalaisviranomaisen laaja kyselytutkimus.


Vammautuneelle urheilijalle tehty kunnianosoitus meni pahasti pieleen Ruotsissa: joutui poistumaan paikaltaan - ”Hän otti sen raskaasti” iltalehti 10:58 16.01

Ruotsin entinen skicrosstähti Anna Holmlund oli paikalla Ruotsin urheilugaalaassa poikaystävänsä Victor Öhling Norbergin kanssa. Holmlundin tarina on hieman vastaavanlainen kuin suomalaisen freestylehiihtäjän Pekka Hyysalon. Holmund kaatui harjoituslaskussaan joulukuussa 2016 Italian Bolzanossa ja sai pahan päävamman. Häntä pidettiin keinotekoisessa koomassa toukokuuhun 2017 saakka.


Uutiset