Rallitähti Teemu Sunisella on 25 vuoden ikäero kartturinsa kanssa – kaiken kokenut Jarmo Lehtinen muuttuu yhä toisinaan pikkupojaksi: ”Olen kai aika lapsellinen”

iltalehti 10:56 08.10

Teemu Suninen ja Jarmo Lehtinen ovat ajaneet yhdessä kaikkiaan kuusi rallia, joista viisi MM-tasolla. Yhteistyö alkoi kesäkuussa Sardinian MM-rallin kakkossijalla, Sunisen lyhyen uran parhaalla sijoituksella, ja kehityskäyrä on osoittanut sen jälkeen pääosin ylöspäin. – Dynamiikka on toiminut hyvin. Olimme Sardiniassa toisia ja Turkissa neljänsiä, Saksassakin oli pirun kova vauhti. Se kertoo siitä, että hyvin on mennyt, Suninen sanoi Iltalehdelle Porvoon Premier Parkissa syyskuussa järjestetyssä Ford-tapahtumassa.


Ott Tänak voitti Jyväskylän MM-rallin, ylsi ykkössijallaan harvalukuiseen joukkoon – Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala saivat surkeat putkensa poikki

iltalehti 09:11 04.08

Jyväskylän MM-ralli päättyi sunnuntaina virolaisjuhliin. Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak on voittanut Jyväskylän MM-rallin. Tänak oli Suomessa ykkönen myös viime vuonna, ja hänestä tuli näin historian toinen vähintään kahteen Suomen-voittoon yltänyt ulkomaalaiskuljettaja. Yhdeksänkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb oli omina huippuvuosinaan ykkönen kolme kertaa, vuosina 2008, 2011 ja 2012. – Tuntuu hyvältä. On ollut iso viikonloppu. Kesätauko oli oikeaan aikaan. Olin todella murtunut sen jälkeen, mitä Sardiniassa tapahtui. Nyt pitää jatkaa tätä samaa tahtia. Viisi kisaa on vielä jäljellä. Työtä riittää, Tänak sanoi.


Rallin MM-sarjan huonot vuodet päättivät lupaavan Juuso Pykälistön uran: ”Se jäi selvittämättä”

iltalehti 15:19 28.07

Juuso Pykälistön ralliura katkesi koko MM-sarjan huonoihin vuosiin viime vuosikymmenen puolivälissä. Ensimmäisen MM-rallinsa Pykälistö ajoi Suomen osakilpailussa 1996 N-ryhmän Opel Astralla, jonka matka katkesi vaihdelaatikkovikaan, ja viimeisen Sardiniassa 2005, jolloin hän toi OMV-yksityistallin Citroën Xsara WRC:n uransa parhaaseen MM-sijoitukseen, kahdeksanneksi. Kympin sakkiin hän kiilasi myös kaudella 2003 oltuaan Bozian Racingin Peugeot 206 WRC:llä yhdeksäs sekä Suomen että Walesin MM-ralleissa.


Maailmanmestarilta upea sankariteko – pelasti hukkuvan turistin: "Hän ei pystynyt edes puhumaan"

MTV 16:52 09.07

Uinnin nelinkertainen maailmanmestari Filippo Magnini pelasti hukkuvan turistin Cala Zinzias -nimisellä rannalla Sardiniassa. Corriere dello Sport uutisoi aiheesta.


F1-lähetyksistä tuttu Tomi Tuominen palasi vuosien jälkeen WRC-autoon, homman juoni paljastui ensimmäisellä kytkimennostolla – "Käsittämättömiä laitteita"

MTV 06:27 27.06

Myös C Moren F1-lähetyksistä tuttu Tomi Tuominen palasi kartturiksi WRC-ralliautoon neljän vuoden tauon jälkeen Sardiniassa. Kokemus oli silmiäavaava. 


Tallipomo maltillisena Teemu Suniseen kohdistuvista odotuksista – "Emme halua sysätä hänelle paineita"

MTV 15:55 24.06

Teemu Suninen nappasi MM-uransa parhaan sijoituksen reilu viikko sitten Sardiniassa, missä M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja ajoi toiseksi. Seuraavan kerran Suninen jahtaa MM-sarjan huippusijoja Suomen osakilpailussa reilun kuukauden kuluttua.


Jari-Matti Latvala tärveli täysin kisansa Sardiniassa – Toyotan iso pomo: ”Hän sanoi minulle tuovansa ensi kerralla hyvän tuloksen”

MTV 08:41 17.06

Toyotan WRC-tallin viikonloppu Italian Sardiniassa ei mennyt suunnitelmien mukaan.


Esapekka Lapille ei jäänyt mitään käteen MM-rallista – "Ei millään saada ehjää viikonloppua"

MTV 20:45 16.06

Citroenin Esapekka Lapin tuskainen kausi rallin MM-sarjassa sai jatkoa Sardiniassa.


Sardiniassa toiseksi yltänyt Suninen iloitsi uransa parhaasta suorituksesta, konkarikartturi suitsutti uutta aisapariaan: "Ajoi kyllä poika hienosti"

yle 16:29 16.06

M-Sportin Teemu Suninen ajoi toiseksi Sardinian MM-rallissa. Viikonloppu uuden kartturin Jarmo Lehtisen kanssa sujui tasaisen varmasti.


Rovanperän loistava voittokulku jatkui Sardiniassa, kovat olosuhteet imivät mehut 18-vuotiaasta: "Yksi rankimmista ajamistani ralleista"

yle 16:01 16.06

Kalle Rovanperä ajoi Sardinian MM-rallissa kolmanteen peräkkäiseen voittoon WRC2 Pro -luokassa. Tiukka viikonloppu Italian teillä oli jälleen hyvä opintomatka 18-vuotiaalle suomalaiselle.


EK18: Kolmatta sijaa Sardiniassa varmisteleva Suninen luisui hetkeksi tieltä – "Virheitä tulee helposti, kun ei aja täysillä"

MTV 13:14 16.06

Fordin Teemu Suninen lähtee kolmannelta sijalta Sardiniassa ajettavan Italian MM-rallin viimeiselle erikoiskokeelle.


Kalle Rovanperän vahva vire jatkuu Sardiniassakin – kolmas peräkkäinen luokkavoitto tulossa: "Raju päivä oli, ei tuolla helpolla pääse"

yle 21:38 15.06

Skodan Kalle Rovanperä jätti Sardinian MM-rallin lauantaipäivänä tallikaveri Jan Kopeckyn 26 sekunnin päähän. Autoon tälle päivälle tehdyt muutokset ovat toimineet.


Kalle Rovanperän vahva vire jatkuu Sardiniassakin – kolmas peräkkäinen luokkavoitto tulossa: "Saimme paljon kokemusta ja nyt tiedämme taas enemmän"

yle 21:38 15.06

Skodan Kalle Rovanperä jätti Sardinian MM-rallin lauantaipäivänä tallikaveri Jan Kopeckyn 26 sekunnin päähän. Autoon tälle päivälle tehdyt muutokset ovat toimineet.


Murskaavaa ylivoimaa! Tulikuuma Tänak voitti päivän jokaisen erikoiskokeen ja nousi selvään johtoon Sardiniassa: "Ei pohja-ajoilla ole väliä, kunhan vain voitan rallin"

yle 21:13 15.06

Toyotan Ott Tänak näytti lauantaina Sardinian MM-rallissa jälleen, että hän on sarjan nopein kuljettaja tällä hetkellä. Virolainen löi pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle ja nousi tukevaan johtoon päivän päätteeksi.


EK15: Ott Tänak dominoi Sardiniassa – Teemu Suninen matkalla palkintopallille

iltalehti 20:15 15.06

Ott Tänak johtaa Sardinian MM-rallia lauantain jälkeen. Virolainen paahtoi pohjat kaikilla lauantain erikoiskokeilla ja johtaa kokonaiskilpailua 25,9 sekunnin erolla Dani Sordoon. Lauantain päätöspätkällä toiseksi nopeimman ajan (+5,1) kellottanut Teemu Suninen lähtee sunnuntaihin kolmannelta sijalta. Ero Tänakiin on 42,9 sekuntia.


EK14: Teemu Suninen tiukasti kiinni palkintokorokepaikassa – helpottaako suomalaistuska vihdoin MM-rallissa?

iltasanomat 19:16 15.06

Toyotan Ott Tänak pitää kärkipaikkaa Sardiniassa.


Ilmiömäinen Tänak ajaa Sardiniassa muilta karkuun, Suninen matkalla kohti palkintokoroketta: "Ei auta yhtään nostella ja täytyy pitää silmät auki"

yle 15:04 15.06

Ott Tänak siirtyi lauantaiaamun pikataipaleilla Sardinian MM-rallin kärkeen. Teemu Sunisella on tukeva paikka kolmantena, kun lauantaina jäljellä on vielä kolme erikoiskoetta.


EK12: Ott Tänak täräytti jo kärkeen! Teemu Suninen kiinni palkintosijassa

iltasanomat 13:32 15.06

Ott Tänak nousi kärkeen Sardiniassa.


EK11: Tommi Mäkisen tallin Ott Tänak jatkaa kovassa vedossa – Suninen kolmantena

iltasanomat 11:32 15.06

Sardiniassa ajettiin aamupäivän toinen erikoiskoe.


EK10: Suninen jatkaa palkintosijalla – Tänak teki onnistuneen valinnan

iltasanomat 10:13 15.06

Teemu Suninen on kolmantena Sardiniassa.


kotona – hevimusiikki lakipaketin ja kolme

Hot topics