Teemu Selänne julkaisi harvinaisen kuvan Linnan etkoilta: koolla Suomi-kiekon suurimmat tähdet – ”Upeat daamit” iltasanomat 19:24 07.12

Teemu Selänne julkaisi Instagram-tilillään yhteiskuvan Linnan juhliin kutsuttujen jääkiekkolegendojen kanssa.


Leijonien maalikuningas Lasse Oksanen arvostaa 101 osumastaan nämä kaksi korkeimmalle: ”Ruotsissa oli isot kuvat” iltalehti 12:03 07.12

Tänään 75 vuotta täyttävä Lasse Oksanen oli rakentamassa Suomi-kiekon nousua kohti maailman huippua. Kädenpuristus on vahva, mies ryhdikäs ja ilme pirteä. Ei uskoisi, että jääkiekkolegenda Lasse Oksanen täyttää jo 75 vuotta, mutta niin se aika vaan hurahtaa.


Kolumni: VilleGalle ja Ari Vallin – Suomi-kiekon tulevaisuus iltasanomat 18:16 06.12

Suomalainen jääkiekkoskene ottaa itsensä jatkossa toivottavasti yhä vähemmän vakavasti ja uskaltaa repiä ilon irti arjesta, kirjoittaa Tuomas Nyholm.


Urheilu-Suomi: Hjallis Harkimo avautuu jääkiekkoymmärryksestään - ”Mun pitäis olla ihan pönttö, s**tana” iltalehti 18:35 22.11

Ylen Urheilu-Suomi-dokumenttisarjan toinen osa keskittyy suomalaisen jääkiekkoilun nousuun ja suosion kasvuun. Ohjelma taustoittaa Suomi-kiekon historian merkkipaaluja paitsi Leijonien, myös keskeisten seurajoukkueiden kautta. Maailmanympäripurjehtijana tunnettu liikemies Hjallis Harkimo loi 1990-luvun alussa Helsinkiin jopa Dingo-ilmiöön verrattavan Jokerit-buumin.


Uusi urheilujohtaja rakentaa uutta HIFK:ta: ”Me haetaan niitä oikeita tyyppejä” iltalehti 08:01 10.11

Tobias Salmelainen haluaa tehdä Helsingin IFK:sta vetovoimaisen seuran. Onnittelut uudesta pestistä! IFK:n urheilujohtajan paikka on yksi Suomi-kiekon halutuimmista. - Sitä se on, kiitoksia! Ehdottomasti se on tämän alan piireissä varmasti yksi halutuimpia.


Näkökulma: Liigakarsintojen palauttaminen on Suomi-kiekon kohtalon kysymys iltalehti 20:59 07.11

Ratkaisun hetki on jo lähellä, kirjoittaa Vesa Parviainen. Otsikkoa pitää tarkentaa sen verran, että Suomi-kiekon kohtalon kysymys on liigakarsintojen edellytysten palauttaminen. Itse karsintapelit ovat sitten mansikoita kakun päällä. Kritiikki suljettua Liigaa kohtaan on voimistunut viime aikoina etenkin Mestiksen suunnasta. Muun muassa Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen ja TUTOn toimitusjohtaja Dani Aavinen ovat julkisesti ilmaisseet syvän huolensa sen negatiivisista vaikutuksista.


Turkulainen: TUTO-pomo kritisoi yleisön kiinnostuksen tappaneita suljettuja sarjoja - ”Pitää olla unelma” iltalehti 17:58 07.11

Mestis-seura TUTOn toimitusjohtaja Dani Aavinen varoittaa Suomi-kiekolle käyvän huonosti, jos Liigaa ei avata. Mestiksen Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen herätteli maanantaina Suomi-kiekon päättäjiä avoimella kirjeellään, jonka viesti oli otsikon mukainen: Suljettu Liiga suistaa suomalaisen jääkiekon suohon. SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vastasi Immoselle Iltalehden haastattelussa. Hän kertoi olevansa yhtä mieltä siitä, että liiganousu-unelman pitäisi olla Mestiksessä elossa. Hän kuitenkin tarkensi, että kun Sport, KooKoo ja Jukurit on lyhyessä ajassa nostettu Liigaan, ei Mestiksessä ole tällä hetkellä seuroja, jotka täyttäisivät liigalisenssin kriteerit. Lisenssien hakuaika umpeutui lokakuun lopussa, eikä yhtään uutta hakemusta tullut.


Mestiksestä hätähuuto - Liigapomo Hiltunen vastaa: ”En vielä tuomitse, ettei ole karsintoja näkyvissä” iltalehti 22:22 06.11

Mestiksen Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen nosti Suomi-kiekon kissan pöydälle. SM-liigan puheenjohtajalle Heikki Hiltuselle ja muille suomalaisen jääkiekon sarjajärjestelmästä päättäville osoittamassaan avoimessa kirjeessä hän ilmaisi syvän huolensa Mestiksen näivettymisestä, joka heijastuu myös Liigaan ja jopa Leijoniin. Ratkaisuksi hän ehdotti Liigan avaamista ja sarjamuodon muokkaamista.


Mestis-seuran pomolta hätähuuto: ”Suljettu Liiga suistaa Suomi-kiekon suohon” iltalehti 17:32 06.11

Mestiksen Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen herättelee Suomi-kiekon päättäjiä. Suljettu Liiga suistaa suomalaisen jääkiekon suohon. Näin Immonen on otsikoinut avoimen kirjeensä, jonka hän on osoittanut SM-liigan puheenjohtajalle Heikki Hiltuselle ja muille suomalaisen jääkiekon sarjajärjestelmästä päättäville.


Kommentti: Mitä Sebastian Aholle on tapahtunut? iltasanomat 07:59 01.11

Suomi-kiekon kultapojan kausi on alkanut tilastojen valossa vaisusti, kirjoittaa Urheilulehden NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.


Uutiset