Päivän vetovihje: Toto4, Forssa 18.12. iltalehti 06:03 18.12

Laukkuri pankkina Forssassa. Forssan maanantairavien Toto4-kohteet ovat sen verran helpon oloisia, että vihjesysteemi moninkertaistetaan muuttamalla 20 sentin minimipanos kahteen euroon. Avauskohteen Shadow Of Brisbane on niin murskkaavassa iskussa, ettei se kokene tappiota, vaikkei tällä kerralla kilpailekaan kotiradallaan. Toinen pankki on Valssaus, joka viime starteissaan on ollut kovin herkkä laukkaamaan. Takarivin lähtöpaikka voi sen vuoksi olla nyt hyväkin lähtökohta voiton tavoitteluun. Laukatta Jouni Nummen ajokki ei lähtöä häviä. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Lahti 14.12. iltalehti 06:25 14.12

Arnold Halm vailla vastusta. Lahden Jokimaan torstairavien Toto4-vihjesysteemissä luotetaan täysin avauskohteen Arnold Halmiin, vaikka se on viimeksi voittanut kesäkuussa Kokemäellä. Viimeksi ruuna haastoi tätä paljon kovemmassa lähdössä Vermossa Laura Vixiä aivan kalkkiviivoille saakka. Täydellä 2100 metrin matkalla juostu 13,8-aika tähän aikaan vuodesta on sellainen, että muut tämän lähdön kollegat (ja taustavoimat) voivat vain haaveilla siitä. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Seinäjoki 11.12. iltalehti 06:01 11.12

Aragorn Hoss yhä pankkina. Seinäjoen maanantairavien Toto4-vihjeysteemin varma on päätöskohteen Aragorn Hoss. Ruuna oli pankkina viime perjantainakin, jolloin se palasi lähes viiden kuukauden kilpailutauolta. Lähes joka kolmannen starttinsa voittanut Aragorn Hoss voitti niukasti Jokimaalla ennen 12-tempossa kirinyttä Millstone's Vividiä. On oletettavaa, että Riina Rekilän valmennettava on nyt tuon välistartin myötä vielä astetta terävämpi. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Jyväskylä 7.12. iltalehti 06:11 07.12

Hilin Ihme haastaa voittokoneen. Jyväskylän torstairavien Toto4-vihjesysteemi rakennetaan tällä kerralla ilman varmaa. Päätöskohteeseen tulee vain kaksi merkkiä. Viime aikoina voitosta voittoon ravannut Tee Wee Paroni on tällä kerralla arvottu synkälle paikalle, takarivin uloimmalle radalle. Sieltä tulee kiertämistä sen verran, ettei voittoa kannata etukäteen julistaa. Vahva haastaja on nelosradan Hilin Ihme, joka vakuutti viimeksi alkuhaparoinnin jälkeen Seinäjoella. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Oulu 4.12. iltalehti 05:58 04.12

Ypäjä Hereiam viihtyy Oulussa. Äimäraution radan maanantairavien Toto4-kohteet ovat tavallista vaikeammat. Vihjesysteemin pankiksi valitaan avauskohteen Ypäjä Hereiam, joka viimeksi tällä samaisella radalla taisteli niukkaan voittoon ennen keulassa juossutta Hit Thatiä. Sama pari kohtaa tälläkin kerralla ja nyt lähtöpaikatkin ovat Ypäjä Hereiamin eduksi. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Lahti 23.11. iltalehti 09:02 23.11

Lahden Jokimaan torstairavien Toto4-kohteet vaikuttavat melko selväpiirteisiltä, vaikka mitään takuuvarmaa pankkiehdokasta ei varsinaisesti löydykään. Niinpä vihjesysteemi viisinkertaistetaan nostamalla 20 sentin minimipanos euroon. Vihjesysteemin pankkina on sopivassa seurassa starttaava Sacramento S. Mielenkiintoisen värinen ruuna on kaiken lisäksi saanut arvonnassa mainion ykkösradan. Ohjastaja Tommi Kylliäinen kyennee hyödyntämään nopean avaajan taidot haluamallaan tavalla - todennäköisesti keulajuoksun myötä. Toto4-vihjerivi: I:<5 Hijack'Em, 4 Denny Crane, 1 Cesam's Deja Vu, 3 Vasa Sund (11,6)


Päivän ravivihje: Toto4, Oulu 20.11. iltalehti 07:16 20.11

Oulun maanantairavien Toto4-vihjesysteemin pankkina on kolmannen kohteen Minto's Starman. Ruuna koki viimeksi Joensuussa suursuosikkina tappion melko köykäisessä seurassa. Sitä ennen Minna Piiroisen valmentama ravuri yllätti Kuopiossa voittamalla lähes 80-kertoimella muun muassa Venicen. Tuo kilpailu muistetaan pitkään siitä, että se oli radoilta vetäytyneen Venicen viimeinen kilpailu. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Kouvola 16.11. iltalehti 06:15 16.11

Kouvolan torstairavien Toto4-vihjesysteemin pankki on toissa vuoden Finlandia-ajon voittaja Bret Boko. Viime vuonna ruuna ei yltänyt aivan parhaaseensa, mutta tänä vuonna Bret Boko on jälleen väläytellyt osaamistaan. Ari Moilasen ajokki on sähäkkä avaaja, joka nyt päässee varhain kolmosradaltaan keulapaikalle hallitsemaan juoksua. Ykköshaastaja on Stormysky, joka viimeksi kukisti Bret Bokon, mutta lähtöasetelmat olivat tuolloin toisenlaiset. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Lahti 9.11. iltalehti 09:08 09.11

Lahden Jokimaan torstairavien Toto4-vihjerivi hahmotellaan kolmannen kohteen Take A Bow'n varaan. Ruunalla on hankala paikka, joka kuitenkin tälläkin kerralla lienee vain lievä hidaste. Viimeksikin Hannu Torvisen ajokki sai raskaahkon reissun, mutta silti se spurttasi Killerjärvellä ylivoimaiseen voittoon. Toto4-vihjerivi: I:<8 Hello Garfield, 3 Doubledip, 12 Tinto One, 10 Costa Blanca (9,7)


Päivän ravivihje: Toto4, Oulu 6.11. iltalehti 06:49 06.11

Rajatapaus varmana. Oulun maanantairavien Toto4-kohteet ovat pelillisesti haasteellisia, eikä voittajien tarvinne tyytyä pikkurahoihin. Vihjesysteemin pankki valitaan kohteesta johon arvion mukaan laitetaan keskimäärin runsaasti rukseja. Rajatapaus tuskin on lähtönsä suosikki, mutta pankiksi se valitaan Vermon keskiviikkoisen välistarttinsa perusteella. Ruuna starttasi 40 metrin takamatkalta ja nousi lopulta aivan totokolmikon tuntumaan. Edellisstartissaan Rajatapaus paransi ennätystään kunnioitettaviin 26,9-lukemiin. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Kuopio 2.11. iltalehti 06:13 02.11

Venice hyvästelee kilparadat. Eräs Suomen kaikkien aikojen parhaista tammaravureista hyvästelee tänä iltana kilpa-areenat kotiradallaan Kuopion Sorsasalossa. Venicen kanssa samaan kategoriaan voitaneen mahduttaa ainoastaan huipputammat Charme Asserdal ja Passionate Kemp. On kunnioitettavaa, että omistaja Heikki Korhonen malttaa katkaista tamman kilpauran sen ollessa huippuiskussa. Voittihan Venice viimeksi uransa toisen St. Leger -suurkilpailun. Ennen viimeistä kilpailuaan 8-vuotias Venice on voittanut uransa 83 kilpailuistaan 45. Palkintorahaa on uran aikana kertynyt 828 890 euron verran. Ravikansa hyvästelee tänä iltana Venicen kaiholla, silti suuresti arvostaen. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Seinäjoki 30.10. iltalehti 10:28 30.10

Seinäjoen maanantainen Toto4-vihjerivi rakennetaan avauskohteen Hipatsun varaan. Ruuna jäi viimeksi neljänneksi kahden voittoisan startin jälkeen. Pääosin Seinäjoella starttaava kilpuri laukkasi viimeksi ensimmäisellä takasuoralla, mutta kiri loppumatkan vauhdikkaasti. Päätöskierros sujui 25,2-lukemiin. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Kouvola 26.10. iltalehti 06:00 26.10

Kymenlaakso-ajon karsinnat Kouvolassa. Illan kohokohtana Kouvolan raveissa ovat Suomessa syntyneille 3-vuotiaille lämminverisille rajatut Kymenlaakso-ajon karsinnat. Parhaat pääsevät marraskuun alussa järjestettävään finaaliin. Vihjesysteemin pankiksi valitaan Ruotsissa 12,8-maailmanennätyksen juossut Hotshot Luca. Ori oli epäonninen viimeksi Teivon Kriteriumissa, mutta nyt on hyvä sauma palata voittokantaan. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Kuopio 23.10. iltalehti 06:54 23.10

Kuopion Sorsasalon maanantairavien Toto4-vihjesysteemi rakennetaan avauskohteen Hello Garfieldin varaan. Yhdeksänvuotias ruuna palasi viimeksi yli puolen vuoden tauolta hirmuvireessä. Olli Innasen ajokki juoksi johtaneen Hot Beerin rinnalla ja hyvästeli lopussa muut 13-vauhtisella kirillään. Nappisarjassa kilpailevaa ruunaa ei haitanne edes takarivin lähtöpaikka. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Oulu 19.10. iltalehti 06:08 19.10

Valle Streamline vakuutti Vermossa. Oulun torstairavien Toto4-vihjerivi rakennetaan päätöskohteen Valle Streamlinen varaan. Ruuna kävi Vermossa viikko sitten noukkimassa tyylipuhtaan Toto65-voiton. Iikka Nurmosen ajokki pääsi tuolloin keulaan seiskaradaltakin, joten kakkosradalta tehtävän pitäisi olla vieläkin helpompi. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Joensuu 16.10. iltalehti 06:09 16.10

Moninkertaistus paikallaan. Joensuun maanantairavien Toto4-peli tuntuu niin helpolta, että potin tavoitteluun kannattaa käyttää moninkertaistusta tai hajotussysteemejä. Vihjesysteemi rakennetaan erittäin kapeaksi siten, että 20 sentin minimipanos 50-kertaistetaan 10 euron panokseksi. Avauskohteen The Last Vici tuntuu ylivertaiselta vastustajiinsa nähden. Ellei tamma jää ykkösradaltaan pussiin, ei sen voittoa ehkäisse mikään. Toisen kohteen Tas Onnekas paransi toissastartissaan ennätystään Välähdyksen vanavedessä lukemiin 22,8. Nyt ori lähtee matkaan 60 metriä perusmatkalaisten takana, mutta se tuskin tahtia haitannee. Toto4-vihjerivi:


Uutiset