Päivän ravivihje: Toto4, Joensuu 7.8. iltalehti 11:05 07.08

Maanantainen Toto4-vihjesysteemi rakennetaan kapeasti kahdella varmalla. Kakkoskohteen ennätyskuntoinen Rainbow Candy metsästää jo kolmatta peräkkäistä voittoaan. Kolmannen lähdön Kartelli on menestynyt viime aikoina melko hyvin tätä kovemmissa koitoksissa. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Mikkeli 3.8. iltalehti 13:43 03.08

Mikkelin torstairavien Toto4-kohteet ovat kaikki mailin pikamatkoja, joiden kera nähtäneen runsaasti ennätyksenparannuksia. Vihjesysteemin pankkina on päätöskohteen Menino Bonito, jolta ei vauhtia puutu. Viimeksi samaisella Mikkelin kaviouralla ruuna avasi ensimmäiset 500 metriä 09,5-kyytiä ja kierroksenkin vielä 11-tempossa. Vauhti toki laantui hieman lopussa, mutta puhti riitti silti voittoon kahden sekunnin ennätyksen parannuksen myötä. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Lappeenranta 31.7. iltalehti 13:04 31.07

Lappeenrannan maanantairavien Toto4-vihjesysteemi rakennetaan kolmannen kohteen Bertuccion varaan. Ruuna sijoittui viimeksi Mikkelissä kolmen kierroksen maratonilla kolmanneksi hyvällä ajalla Sue's Photon voittamassa lähdössä. Sitä ennen Bertuccio avasi Jokimaalla 500 metriä 07,5-tempossa, mikä oli selkeästi lopusta pois. Jos voltin nelosrata ei aiheuta ongelmia, on Hannu Torvisen ajokki lähellä voittoa. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Pori 27.7.2017 iltalehti 11:18 27.07

Porin torstairavien Toto4-kohteet vaikuttavat kovin helpoilta, eikä voitto-osuus välttämättä nouse kahvirahoja korkeammaksi. Hyvänä vaihtoehtona on moninkertaistus tai hajotus. Niinpä vihjesysteemikin niputetaan nostamalla 20 sentin minimipanos peräti neljään euroon (20-kertaistus). Tuoreiden esitysten perusteella on kovin vaikeaa ymmärtää, että Sylvie de Vie (Sahara Rouge jää pois), Overfun Match ja Inspis Arioso kokisivat tappion karvasta kalkkia. Toto4-vihjerivi: I:<6 Sylvie de Vie (8,4)


Päivän ravivihje: Toto4, Lappeenranta 20.7. iltalehti 06:02 20.07

Moninkertaistus Lappeeseen. Lappeenrannan torstairavien Toto4-kohteet vaikuttavat niin selväpiirteisiltä, että vihjesysteemi kymmenkertaistetaan nostamalla 20 sentin minimipanos kahteen euroon. Ensimmäinen pankki on Vermossa viimeksi pikkuyllättäjänä ylivoimavoittoon purjehtinut Korven Liideri. Toinen varma on Klena Vito, joka hyvissä oloissa kykenee alle 14-alkuiseen aikaan. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Teivo 18.7. iltalehti 06:07 18.07

Jylhätuli vaanii yllätystä. Teivon tiistairavien vihjesysteemi rakennetaan tällä kerralla varmatta. Kolmanteen kohteeseen tulee vain kaksi ruksia. Robin Roof avasi viimeksi Vermossa vauhdikkaasti 08,5-kyytiä. Silti voimia riitti loppuun saakka, vaikka 10,2-kyytiä kirinyt Lolo Lee pääsikin lähelle. Sylvie de Vie taas kesti viimeksi Lappeenrannassa haastavan kuolemanpaikankin, johtaneen Funny Farmin rinnalla. Avauskohteessa Jylhätuli oli Mikkelissä sunnuntaina niin hyvä johtavan rinnalta, että 14-vuotiaan oriin voitto olisi vain pikkuyllätys. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Pori 13.7. iltalehti 06:26 13.07

Turun viime vuoden kuninkuusraveissa kokonaiskilpailussa Saaga S:n jälkeen toiseksi sijoittunut ja kaksi osamatkaa voittanut Akaasia vaanii revanssia hieman yli kolmen viikon päästä Vermon kuninkuusraveissa. Nyt Markku Hietasen ajokki viimeistelee Porissa kuntoaan kauden pääkoitokseen. Ei siinä vireessä silti paljoa parannetaavaa ole. Akaasia on huippunopea ja sillä on alla jo kolme peräkkäistä voittoa. Vuosi sitten Akaasia voitti 3100 metin päätösmatkan, joten kestävyyttäkin piisaa. Porin startti on vain pieni välipala matkalla kuningatartaistoon. Toto4-vihjerivi: I:<1 Winsinnatti, 7 Jontikka, 2 Vihellys (10,8)


Päivän ravivihje: Toto4, Seinäjoki 6.7. iltalehti 05:56 06.07

Lumi-Masi korkkaa avauskohteen. Seinäjoen torstairavien Toto4-pelin vihjesysteemi rakennetaan avauskohteen Lumi-Masin varaan. Muut ovat helisemässä, jos Harri Kotilaisen ajokki kykenee suorittamaan omalla tasollaan. 26-alkuinen voittoaika riittänee helposti ykköseen tässä melko vaatimattomassa seurassa. Viimeksi Lumi-Masi kilpaili avoimessa 5-vuotislähdössä, missä se sijoittui kolmanneksi Tähtiheilin ja Rågerin jälkeen. Esimerkiksi Suur-Hollolassa viime viikonloppuna toiseksi sijoittunut Caijus jäi tuolloin taakse - tosin laukanneena. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Turku 3.7. iltalehti 07:29 03.07

Stone Capes Nanet ennätyskunnossa. Turun maanantairavien Toto4-vihjerivi rakennetaan kolmannen kohteen Stone Capes Nanetin varaan. Tamma on sijoittunut kaksariin kaikissa tämän vuoden juoksuissaan. Koko urallakin voittoprosentti on lähes 35. Mailin matkalla vitosrata on ihan kelvollinen ja Olli Koivusen ajokki kykenee hyvissä oloissa 12-aikaan. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Lappeenranta 29.6. iltalehti 06:01 29.06

Berta Minore ankkurina. Lappeenrannan torstairavien Toto4-vihjesysteemi rakennetaan päätöskohteen Berta Minoren varaan. Lähtö on kovatasoinen, joten helpolla ei Henri Bollströmin ajokki voittoa saa. Hyvä lähtöpaikka mailin matkalla lienee kuitenkin avaimena menestykseen. Viimeksi Kouvolassa tamma palasi kuukauden tauolta ja voitti varmasti nappijuoksun jälkeen mm. nytkin mukana olevan Tiger Sharkin. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Kuopio 26.6. iltalehti 10:43 26.06

Kuopion maanantairavien Toto4-vihjesysteemi rakennetaan avauskohteen Dexterousin varaan. Kuusivuotiaaksi varttunut ruuna on voittanut kuusi uransa kymmenestä startistaan. Dexterous palasi viimeksi puolen vuoden tauolta ja voitti parastaan yrittämättä Lieksassa. Tuolloin ykkössija irtosi keulajuoksun jälkeen; nyt takarivin paikalta tulee erilainen juoksutaktiikka. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Kaustinen 19.6. iltalehti 06:04 19.06

Sylvie de Vie lahjasarjassa. Kaustisen maanantairavien Toto4-kohteet ovat sopivan haasteellisia. Vihjesysteemin varmaksi valitaan kolmannen kohteen Sylvie de Vie, joka on viime aikoina kohdannut paljon kovempia porukoita. Nyt seura on varsin kohtuullinen ja lähtöratakin takaa hyvän juoksunkulun. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Seinäjoki 15.6. iltalehti 12:09 15.06

Seinäjoen torstairavien Toto4-kohteet vaikuttavat mukavan haasteellisilta. Avauskohteessakin peli hajaantunee sopivasti, mutta vihjesysteemin pankiksi valitaan Finally Famous Kajaanin epäonnistumisesta huolimatta. Toissastartissaan Mika Forssin ajokki oli vallan vakuuttava. Vermossa ruuna avasi ensimmäisen puolikkaan 09,5-kyytiä, mutta eväät riittivät silti helppoon voittoon. Toto4-vihjerivi: I:<5 Finally Famous (6,4)


Päivän ravivihje: Toto4, Turku 5.6. iltalehti 06:06 05.06

Metsämäen pankki päätöskohteessa. Turun Metsämäen Toto4-vihjeen pankki löytyy viimeisestä kohteesta. BWT Burnin Alive antoi viime keskiviikkona Vermossa itsestään niin huikean kuvan, ettei se liene pysäytettävissä tänäkään iltana. Kahdeksas lähtörata aiheuttaa lieviä ongelmia, mutta on oletettavaa, että kollegat kunnioittavat huippukuntoista suosikkia ja päästävät sen varhain keulapaikalle. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Lahti 1.6. iltalehti 09:36 01.06

Lahden Jokimaan torstairavien kohokohtiin kuuluvat Suur-Hollola-ajon alkukilpailut, joista kolme on mahdutettu Toto4-kohteiksi. Ansaitut palkintorahat kertovat paljon kilpurin hyvyydestä, mutta aina rahasummiin ei kannata tuijottaa. Ainakin avauskohteen Aragorn Hoss ja kolmannen kohteen Sun Capitano ovat osoittaneet sellaisia kyytejä, että ne lähtöjensä väharahaisimpinakin voivat yltää aivan kärkipäähän ja sen myötä Suur-Hollolan finaaliinkin. Toto4-vihjerivi: I:<3 Still Loving You, 5 Fabrice Duo, 4 Bakels Birdland, 10 Sylvie de Vie, 1 Aragorn Hoss, 8 Dreambow (2,7)


Päivän ravivihje: Toto4, Oulu 29.5. iltalehti 06:02 29.05

Alf ja Tähti Kepu lahjasarjassa. Oulun maanantairavien Toto4-vihjerivi rakennetaan varmatta. Suomenhevosten päälähdössä mukaanpääsy määräytyy palkintorahojen sijasta ennätyksen mukaan. Niinpä esimerkiksi Tähti Kepu ja Alf saavat nyt kilpailla paljon vähemmän ansainneita kollegoja vastaan. Silti niiden menestyminen ei suuren laukkariskin vuoksi ole taattua mailin pikamatkalla. Kun molemmat vielä avaavat verrattain verkkaisesti, otetaan paljon vähemmän ansainnut Loikkauskin mukaan kupongille. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Oulu 22.5. iltalehti 06:05 22.05

Turoveli sopivassa seurassa. Oulun maanantairavien Toto4-vihjerivi rakennetaan kakkoskohteen Turovelin varaan. Ruunan tulosrivissä ei totosijoja näy, mutta nyt seura on kahdelta takamatkaltakin varsin sopiva. Tähti Kepu pystyisi toki parhaimmillaan haastamaan, mutta ruuna palaa nyt yli kolmen kuukauden tauolta. Lisäksi Tuomas Pakkasen ajokki on toivottoman epävarma. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Lahti 18.5. iltalehti 06:03 18.05

Ekosan linkoaa kärkeen. Lahden torstairavien Toto4-vihjerivi rakennetaan kakkoskohteen Ekosanin varaan. Terho Rautiaisen ajokin uran voittoprosentti on yli 50, eikä mikään näytä hidastavan lahjakkaan ruunan nousua kohti kovempia sarjoja. Mikkelissä Ekosan avasi auton takaa 22-kyytiä ja kiri vielä päätöspuolikkaan lähes samaa kyytiä. Voltin juoksu- eli linkorata siivittänee ruunan keulaan jo juoksun alkumatkalla. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Joensuu 15.5. iltalehti 05:54 15.05

Koivikon Kalle sopivassa sarjassa. Joensuun maanantairavien Toto4-vihjerivin tukipylväänä on kolmannen kohteen Koivikon Kalle. Kyseessä on vuoden 2013 Kriterium-voittaja, joka tähyää aivan suomenhevoshuipulle saakka. Nyt ori palaa kolmen ja puolen kuukauden tauolta, mutta sarjamääritys on sen verran sopiva, että vain voittoa voi odotella. Tuomas Pakkasen ajokki on voittanut 25,5 prosenttia uransa starteistaan. Toto4-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto4, Lahti 11.5. iltalehti 06:04 11.05

Ellin Sisun voittokulku jatkuu. Lahden Jokimaan torstairavien Toto4-vihjerivi rakennetaan avauskohteen Ellin Sisun varaan. Viime vuoden Kriterium-voittaja on hävinnyt urallaan vain kerran. Viimeksi Porissa ori sai hyvän haasteen saman tallin Tähen Toivomukselta. Päätöskierroksen Ellin Sisu runnoi 22,9-lukemiin. Toto4-vihjerivi:


Uutiset