Ivalossa huokaistiin helpotuksesta, kun itäraja suljettiin: "Toivottavasti raja voi olla auki kahden viikon kuluttua"

lähde: MTV Uutiset 21:33 30.11

Kaikki Suomen itärajan raja-asemat suljettiin torstain vastaisena yönä. Ivalossa oltiin tyytyväisiä päätökseen sulkea Raja-Joosepin raja-asema.


Ilveksen metsästys jää todennäköisesti väliin tänä talvena: lähes kaikki poikkeusluvat määrättiin toimeenpanokieltoon

lähde: yle 20:43 30.11

Hallinto-oikeudet ovat määränneet lähes kaikille myönnetyille ilveksen poikkeusluville toimeenpanokiellon. Suomen luonnonsuojeluliitto on tyytyväinen.


Asiantuntija: Venäjä voisi estää suomalaisia lähtemästä Venäjältä rajasulun vastatoimena

lähde: MTV Uutiset 19:44 30.11

Venäjä myös testaa hybridioperaatiollaan Suomen demokratian toimivuutta. Se pyrkii lisäämään kahtiajakoa ja saamaan Suomen rikkomaan kansainvälisiä lakeja.


”Olkiluoto 1:n ensimmäisen käyttövuoden aikana oli yli 50 vikatilannetta” – Suomen uusin ydinvoimala on toiminut paremmin kuin luullaan

lähde: yle 19:32 30.11

Olkiluoto 3:n sähköntuotanto on keskeytynyt kahden viikon aikana kaksi kertaa. Viat nousevat aina otsikoihin, vaikka laitosta on ajettu häiriöttä liki kahdeksan kuukauden ajan.


Seuraava voimakas aurinkomyrsky voi tuhota piensatelliitit avaruusromuksi – mutta Suomen sähköverkko kestäisi

lähde: yle 18:58 30.11

Poikkeuksellisen voimakkaan aurinkomyrskyn vaikutusten arviointi on erittäin vaikeaa. Tutkimuksen mukaan sähköverkko kestää, mutta satelliitit ovat vaikeuksissa.


Voiko lähijunaliikenne toimia ilman julkista tukea? Traficom ja rautateille tuleva uusi yritys täysin eri linjoilla

lähde: yle 18:31 30.11

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan lähijunaliikenne ei kannata pelkillä lipputuloilla, vaan tulee tarvitsemaan julkista tukea. Suomen Lähijunat on toista mieltä.


Valtonen kertoi jäätävästä kohtaamisestaan Lavrovin kanssa – ”En ole kätellyt, enkä kättele”

lähde: iltasanomat 17:26 30.11

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok) sanoi Venäjän ulkoministerin kuullen suorat sanat Venäjän hybridioperaatiosta Suomen rajalla.


Itsenäisyyspäivän mielenosoituksista voi tulla levottomia – "Jotain uutta vielä tulee"

lähde: MTV Uutiset 17:23 30.11

Poliisin mukaan itsenäisyyspäivän mielenosoituksista voi tulla levottomia. Epävakaa maailmantilanne voi näkyä itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa Helsingissä, arvioi poliisi. Hän odottaa silti, että esimerkiksi Suomen itärajan jännittynyt tilanne sekä konflikti Lähi-idässä voivat heijastua itsenäisyyspäivään ja tuoda jotakin mukanaan.


VR sai ensimmäisen kilpailijan lähijunaliikenteeseen

lähde: MTV Uutiset 16:14 30.11

VR on saanut ensimmäisen kilpailijansa lähijunaliikenteeseen. Kilpailevan operaattorin Suomen Lähijunien omistukseen siirtyi torstaina VR:ltä yksitoista lähijunaa. Kauppasummaa ei julkistettu.


Lähijunaliikenne alkaa ensimmäisenä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa seitsemällä junalla, uskoo Suomen Lähijunien toimitusjohtaja

lähde: yle 15:33 30.11

Suomen Lähijunat Oy on ostanut VR:ltä 11 junaa, joita parhaillaan modernisoidaan lähijunaliikennekäyttöön. Yhtiön mukaan lähijunaliikenne voisi alkaa loppuvuodesta 2025.


YK:n pakolaisjärjestö huolissaan Suomen itärajan sulkemisesta

lähde: MTV Uutiset 14:46 30.11

UNHCR:n mukaan päätös voi heikentää turvapaikkaa hakevien ihmisten mahdollisuuksia päästä alueella ja pakolaislain mukaisiin turvapaikkamenettelyihin.


Kuutosluokkalaiset rakensivat energiatehokkaimman koulun Minecraftissa – pelillisyys auttaa oppilaita keskittymään opetukseen

lähde: yle 14:26 30.11

Caverion, Microsoft ja Oulun kaupunki järjestivät valtakunnallisen Suomen energiaviisain koulu -kilpailun, joka käytiin kokonaan Minecraft-pelimaailmassa.


Yritykset ottavat varovasti lainaa – yhtä surullinen luku viimeksi vuonna 2010

lähde: MTV Uutiset 13:23 30.11

Yrityslainoja nostettiin lokakuussa niukasti, kertoo Suomen Pankki. Uusia yrityslainoja nostettiin Suomessa toimivista pankeista 1,3 miljardin euron edestä, mikä on pienin tilastoitu lokakuun nostomäärä sitten vuoden 2010. Mukana eivät ole asuntoyhteisöjen lainat.


Messilän laskettelukausi starttaa loistavissa olosuhteissa – hiihtokeskuksen ski patrol auttaa, opastaa ja antaa ensiapua

lähde: yle 12:55 30.11

Etelä-Suomen suurimman laskettelukeskuksen rinteet avataan tänään klo 15.


Venäjä harkitsee Suomenlahden nimen muuttamista

lähde: iltasanomat 12:42 30.11

Kansanedustaja Oleg Nilovin mukaan ”natsistiseksi ja banderalaiseksi” muuttunut Suomi ei enää ansaitse sitä, että pietarilaiset kutsuisivat rakasta lahteaan Suomenlahdeksi.


Venäjä harkitsee Suomenlahden nimen muuttamista – ”Miksi meidän rakasta lahteamme kutsuttaisiin suomalaiseksi?”

lähde: iltasanomat 12:42 30.11

Kansanedustaja Oleg Nilovin mukaan ”natsistiseksi ja banderalaiseksi” muuttunut Suomi ei enää ansaitse sitä, että pietarilaiset kutsuisivat rakasta lahteaan Suomenlahdeksi.


Intialaisyhtiön tehdas voi alkaa nousta Vaasan akkuteollisuusalueelle jo ensi vuonna

lähde: yle 12:21 30.11

Epsilon Advanced Materials ja Suomen Malmijalostus solmivat reilu vuosi sitten aiesopimuksen anodimateriaalitehtaasta Vaasaan. Suunnitelmissa on aloittaa tehtaan rakentaminen ensi vuonna.


Muistiot kertovat viime hetken lisäyksistä – näin hallitus perusteli koko itä­rajan sulkemista

lähde: iltasanomat 12:01 30.11

Hallituksen muistion mukaan välineellistettyjä maahantulijoita saapuu edelleen Luoteis-Venäjälle Suomen rajoitustoimista huolimatta.


Kotimaa - Ilta-Sanomat

lähde: iltasanomat 12:01 30.11

Hallituksen muistion mukaan välineellistettyjä maahantulijoita saapuu edelleen Luoteis-Venäjälle Suomen rajoitustoimista huolimatta.


Tutkimus: Uskonnollisuus lisää nuorten hyvinvointia

lähde: stara 11:30 30.11

Itä-Suomen yliopiston käytännöllisen teologian professori Kati Tervo-Niemelän ja Diakonia-ammattikorkeakoulun lehtori


Seksuaalisesta häirinnästä epäilty Suomen mestari teki rikos­ilmoituksen – poliisi aloitti tutkinnan

lähde: iltasanomat 10:44 30.11

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan pesäpalloilija Joni Rytkösen häirintäjutussa. Poliisi tutkii Rytkösen pyynnöstä, ovatko häirintään liittyvät nuoret naiset syyllistyneet rikokseen. Samaan aikaan Suek vaatii Rytköselle rangaistusta naisten seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaamisesta.


Venäjällä hämmästellään, miksi raja on kiinni – Markku Niemisen matka Petroskoihin sai käänteen ja paluu tapahtuu Viron kautta

lähde: yle 10:19 30.11

Viimeisenä mahdollisena päivänä Vartiuksen rajan ylittänyt Markku Nieminen kertoo, että venäläiset hämmästelevät Suomen ja Venäjän suhteen muuttumista.


Markku Nieminen aikoo hakea punaisen Ladansa Venäjältä heti, kun raja aukeaa – näin reissu Karjalaan on sujunut

lähde: yle 10:19 30.11

Viimeisenä mahdollisena päivänä Vartiuksen rajan ylittänyt Markku Nieminen kertoo, että venäläiset hämmästelevät Suomen ja Venäjän suhteen muuttumista.


Suomen talous kääntyi laskuun heinä-syyskuussa

lähde: yle 09:38 30.11

Ekonomistin mukaan luvut vahvistavat tulkintaa lähestyvästä taantumasta.


VR saa vihdoin kilpailijan kaupunkien lähiliikenteeseen koko Suomessa: katso täältä, missä uudet junat kulkisivat

lähde: yle 09:30 30.11

VR on myynyt Suomen Lähijunat Oy:lle 11 lähijunaa ja yritys suunnittelee liikenteen aloittamista jo vuonna 2025. Suunnitelmat ulottuvat lähes koko maahan.


Itärajalle rakennettiin kaksinkertaiset esteet – näin rajavartijat toimivat, jos joku yrittää väkisin Suomeen

lähde: yle 08:28 30.11

Jos rajalle tulisi erityisen haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä, voisivat Suomen rajaviranomaiset ottaa heidät Suomen puolelle.


Näin rajavartijat toimivat, jos suljetulle itärajalle tulee ihmisiä – lapsia ja raskaana olevia voitaisiin päästää Suomeen

lähde: yle 08:28 30.11

Jos rajalle tulisi erityisen haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä, voisivat Suomen rajaviranomaiset ottaa heidät Suomen puolelle.


Spotify paljasti vuoden 2023 Suomen kuunnelluimmat artistit ja kappaleet

lähde: stara 07:00 30.11

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify on paljastanut, mitä artisteja ja kappaleita Suomessa


T24 | Talousahdinko kurittaa rakennusalaa molemmin puolin Suomenlahtea - virolaisista työntekijöistä on tullut suomalaisyrityksille liian kalliita

lähde: Helsingin Uutiset 03:35 30.11

Huonon taloustilanteen aiheuttamat ongelmat rakennusalalla näkyvät sekä Suomessa että Virossa ja alan työttömyys on kasvussa molemmissa maissa.


Erna Husko tunnetaan timmistä takapuolestaan, mutta nyt: P*ljastava etukuva!

lähde: Como 03:30 30.11

Suomen takamusylijumala Erna Husko on menestyvä personal trainer, ja nyt hän on tehnyt jotain varsin kummallista! Hän on ottanut aika melkein tuhmandeeruksia kuvia edestä päin! Katsokaa nyt itse.


Tosi-tv-kaunotar Alisa Ranta-aho alusvaatekuvassa lumen keskellä! - Härdelli

lähde: Härdelli 03:20 30.11

Alisa Ranta-aho on tullut tutuksi Suomen täydelliset venäläisnaiset ja Viidakon tähtöset -tosi-tv-ohjelmista. Hiljattain kaunotar lisäsi sometililleen iloisen kuvan, joka on otettu Rovaniemellä lumisissa maisemissa. Takki ja housut taisivat jäädä kotiin, sillä hän on pukeutunut alusvaatteisiin. Tekstikenttään Alisa kirjoitti elämän neuvoja (vapaasti suomennettuna): -Juhli jokaista päivää. Älä odota erityistä tilaisuutta tunteaksesi olosi eläväksi ja kiitolliseksi. Jokainen […]


Nyt löytyi tosi erikoinen kotimainen seksityöntekijä! - Härdelli

lähde: Härdelli 03:20 30.11

Maksullisen lemmen lähettiläisiin eli seksityöntekijöihin liitetään yleensä ainakin jollain tapaa nuoruus. Voidaan myös ajatella, ettei vanhempi nainen seksiin liittyvien palvelujen tarjoajana kovin viehättävä ole. Tämä ajatus voitaneen heittää romukoppaan. Alastonsuomi.com-sivustolla nimittäin ilmoittelee liki kuusikymppinen Pirkanmaalla toimiva ”seksimummu”, joka keikkailee sanojensa mukaan ympäri Suomen. Emme paljasta tässä yhteydessä hänen nimimerkkiään, koska kyse on journalistisesta ilmiöjutusta eikä […]


Oikeuskansleri: Rajapäätöstä on muutettava, jos uhka lievenee

lähde: Uusimaa 03:18 30.11

Oikeuskansleri Tuomas Pöystin mukaan Suomen pitäisi kiirehtiä rajamenettelyn käyttöönottoa.


IS: Itärajan polkupyöräläjä päätyy Suomen valtiolle – keväällä ne voivat olla jo uusissa käsissä

lähde: Uusimaa 03:18 30.11

Suomen itärajan ylityspaikoille on kertynyt lyhyessä ajassa suuri määrä polkupyöriä.


Turvapaikanhakijaa ei voi rangaista maahantulotavastaan, painottaa ihmisoikeusjärjestö Amnesty

lähde: Uusimaa 03:18 30.11

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International arvostelee Suomen hallituksen päätöstä sulkea itäraja ja keskittää turvapaikanhaku lentoasemille ja vesiliik...


Itäraja on nyt kiinni – yhtään uutta turvapaikanhakijaa ei tänäänkään tullut Raja-Jooseppiin

lähde: Uusimaa 03:18 30.11

Suomen itärajalla on alkanut historiallinen aika: raja on nyt Vainikkalan rautatieliikennettä lukuun ottamatta suljettu.


Stubb sivakoi lenkin Ristomatti Hakolan hiihtopuvussa – Hiihtoliitto pahastui

lähde: Uusimaa 03:18 30.11

Suomen Hiihtoliitto on pahastunut siitä, että presidenttiehdokas Alexander Stubb (kok.


Mies ei voinut valittaa, kun hän joutui lääkehoitoon vastoin tahtoaan – KKO määräsi valtion maksamaan korvauksia

lähde: Uusimaa 03:18 30.11

Korkein oikeus (KKO) velvoitti keskiviikkona antamassaan ennakkopäätöksessä Suomen valtion maksamaan miehelle 3?000 euroa korvausta tämän perus- ja ih...


Suomenlahdella sijaitseva salaisten neuvottelujen saari poistui julkisesta myynnistä

lähde: Uusimaa 03:18 30.11

Luotsisaaren myynti on neuvottelukysymys, asiainhoitaja Niklas Sundelin sanoo.


Parlamentista Seppo Eskelinen | "Tässä ajassa koko maan ja Itä-Suomen elinvoimasta huolehtiminen on myös vahvaa turvallisuuspolitiikkaa"

lähde: Savon Sanomat 03:16 30.11

Petteri Orpon (kok.


LISÄÄ UUTISIA

Urheilu - Ilta-Sanomat

Juna suistui raiteilta Tampereella – myöhästymisiä tiedossa

Kumppanit karttavat nyt Kennelliittoa, koska luolakoirien koulutuksessa käytetään eläviä kettuja – näin liitto vastaa

Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uutiset - Ilta-Sanomat

Fingerpori 29.11.2023

Yli puolet vauvaperheistä tarvitsisi tukea, mutta sitä ei ole tarjolla – Jasmin Vuoristo kasvoi äidiksi ensikodissa

Kamala luonto 28.11.2023

Kenen suomalaisen ominaisuudet valitsisit täydelliselle jalkapalloilijalle? Rakenna oma unelmapelaajasi Huuhkajille!

Yhdysvaltain sotilaskone putosi mereen, yksi kuoli – tämä tiedetään muusta miehistöstä

Suomi lohkovoittoon Kansojen liigassa! Helmarit jyräsi Romanian Turun talvi-illassa

Matthew Perryn kuolinsyyn selvittäminen vaatii lisätutkimuksia

Eroaako Maria Pettersson? Ei saanut Journalistiliiton valtuuston luottamusta

Stubb sivakoi lenkin Ristomatti Hakolan hiihtopuvussa – Hiihtoliitto pahastui

Näin Onlyfans-malli Erika Helin kuvailee kokemaansa seksuaalista häirintää: ”Kauhistuttaa, miten tottunut olen”

Viro varoitti kansalaisiaan Venäjälle matkustamisesta

Fazerin muutosneuvottelut ohi: 64 irtisanotaan ja kaurajuomien valmistusta siirretään Ruotsiin

Nato hehkuttaa suomalaisia tarkka-ampujia – kuinka monta löydät tästä kuvasta?

Lapsille lähetetyt paidattomat selfiet eivät olleet seksuaalisesti olennaisia – hovioikeus kumosi opettajan viraltapanon

Laura Hakanen matkusti junalla ja bussilla Kreikan lomasaarelle – viiden päivän menomatkaan mahtui "hauskin bussimatka ikinä"

Kun Kaisan mies iski raskausvatsaan, oli varmaa, että kaikki on mennyttä – piina jatkuu edelleen vuosia myöhemmin

Yksi puhelu lopetti Martin Bergerin, 27, jääkiekkouran – näin lääkäri neuvoo salakavalan taudin kanssa

Asiakirjapaljastus: Itäraja haluttiin sulkea kahdeksi viikoksi jo aiemmin – suunnitelman pysäytti apulaisoikeuskansleri

Kommentti: Uskomaton tilastofakta korjaa virheellisen käsityksesi formula ykkösistä

Onnettomuus Rantatiellä Kokkolan kohdalla - yksi sairaalaan: ”Huono ajokeli oli” | Keskipohjanmaa